Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

We włoskim stylu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aga mnie tez ta ostatnia akrylowa lampa sie spodobala ale akryl to nie krysztal...dla mnie to tak jak z tymi "inspirowanymi"produktami...:p;)

lampy...kurde ja niestety kilka razy dalam sie mocno zwariowac i dobrze, ze kupowalam je dawno temu bo pod koniec wykonczeniowki nie byloby mnie na nie stac...nad stolem w jadalni mam z ikea w nadziei , ze kiedys zamienie ja na ta wymarzona...;)

lozko ogromne - lo matko :jawdrop:u nas 140 - ja lubie male lozka, zebym meza w nocy nie musiala w nim szukac...;)

Sharlotko, jak przyjdzie łóżko, to je dokładnie zmierzę i zadecyduję co do jej wielkości. Myślę, że szerokość powinna być 240-250, a długość nie musi być dużo dłuższa od łóżka, bo front lóżka jest podniesiony tak, żeby zakryć materac i narzuta nie będzie zwisała na podłogę;)

Beatko, no małż to ma 195 cm, więc ta długość łoża jest dla niego:lol2: Całe łóżko będzie gdzieś o 10 cm szersze i dłuższe od materaca:)

pysiaczku materac niestety na zamówienie:(

Anetko, teraz mamy 160x210 i kołdry spadają, a długość ciut za krótka dla męża. Dlatego postanowiliśmy zrobić wygodne łoże, bo to wybór na kilka lat;)

Odnośnie lamp, to się z Tobą zgadzam, że przy końcu wykończeniówki brakuje funduszy na te wymarzone:bash: Z drugiej strony zamienników ciężko się później pozbyć, dlatego czasami wolę mieć żarówkę niż powiesić coś na chwilkę... ;)

Dorfi, czy Ty już wróciłaś na dobre?:wiggle: Można coś skrobnąć u Ciebie?:p

Narzuty patchworkowe uwielbiam, tylko akurat taka nie pasuje do naszej sypialni... ale pomyślę do pokoju gościnnego;)

Tak myślałam z tym materacem :)

Ale tak jak piszesz to wybór na lata, a wyspać się porządnie należy się każdemu, więc akurat w takich kwestiach nie ma co skąpić i jak natura obdarowała wzrostem to za materac trzeba zabulić niestety http://emoty.blox.pl/resource/jump.gif ;)

Piekny żyrandol :). Mnie zawsze zachwycały te kryształowe żyrandole, ale jak sobie przypomnę ile to mycia ... Moja babcia miała taki żyrandol i niestety często wymagał odświeżania kryształków, które od ciepła żarówki dość szybko matowiały i łapały kurz. Po wytarciu szmatką natychmiast odzyskiwały blask, ale to dość pracochłonne zajęcie przy tylu wiszacych kryształkach. To m.in. powód, że mając już w rękach tego typu żyrandol z Almi Decor ostatecznie go nie kupiłam. Czasami żałuję, ale wiem, że nie chciałoby mi się non stop tego wycierać. Będę teraz zazdrościć Tobie, Agawi, ale to tak pozytywnie, bo jednak niezmiennie uważam, że takie żyrandole są najpiękniejsze.

Oglądałam kiedyś duzy kryształowy żyrandol w sklepie i wyraziłam na głos swoje obawy dotyczące mycia. Pani powiedziała, że są jakieś płyny w aerozolu, którymi się te kryształki pryska i cały brud spływa na dół (pod żyrandol trzeba przy takim czyszczeniu coś podłożyć dla zabezpieczenia podłogi).

Moniu, Dorfi wiem, że kryształ matowieje i ciężko się myje:( Dorfi właśnie wyjęłaś mi z ust, że są do mycia specjalne środki. Firma, w której kupiłam lampę też taki oferuje, ale zapomniałam go kupić. Są chyba też w Leroy:wiggle:

Fajnie, że lampa Wam się dziewczynki podoba i dziękuję bardzo:D