Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

We włoskim stylu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

TAK! Dawaj Marjelko:yes::D Kolejna podobna rzecz:wiggle:

Już o tym nie wspomniałam, te sypialnie nasze to naprawdę mogły być identyczne:lol2:

Fotka robiona tel. w eurofiranach, u mnie będzie ta sama tkanina, tylko w innej kolorystyce, na zewnątrz bardziej matowa i ma takie paski plisowane, kolor prawdopodobnie ciemny fioletowo-wrzosowy, od spodu podszyta błyszczącym grafitem.

Też takie długie jak na zdjęciu, opadające na podłogę, tak samo wywinięte i sznur ten sam co na fotce.

http://img695.imageshack.us/img695/5475/20110916122442.jpg

Uploaded with ImageShack.us

http://img830.imageshack.us/img830/8664/20110916122633.jpg

Uploaded with ImageShack.us

To taki ciemny fiolet będzie, jak widać na zasłonie który jest podszyty od wewnątrz zasłony. Szczegóły na temat jaka to tkanina będę wiedziała jutro, na te zasłony czaję się juz od roku, wreszcie nadejszła wiekopomna chwila:p

Leć na zakupy a to spożywcze czy wnętrzarskie może?:p

Aga ale masz tempo dziewczyno muszę znowu tyle stron przerzucić ale zrobię to z przyjemnością;) Znalazłam fajny jasny welur w nowej kolekcji Dekomy dokładnie Severin 093 niestety nie mam zdjęcia dzisiaj muszę zadzwonić i zapytać za ile mi zrobią meble w tej tkaninie . Mam też tańszą wersję w podobnej kolorystyce ale to jakaś chińska tkanina i w dotyku to już nie jest to.

A teraz idę czytać

Dziewczyny powiedzcie mi coś, Wy się znacie... Chcę upiąć te zasłony w taki sposób, żeby karnisz był schowany za tzw falbaną. Dobrze będzie? Czy jest to bardzo kłopotliwe np. przy zdejmowania do prania- czy trzeba rozbierać cały karnisz?:o

Mam podobnie uszyte zasłony (tylko marszczenie ciut inne). Taśmę przyszyłam troszkę niżej i górna falbanka, czyli grzywka (hihi śmieszne określenie) zakrywa karnisz. Karnisz nie jest zdejmowany. Na karniszu są kółka a na nich agrafki, które zaczepiam o taśmę od firanki.

To taki ciemny fiolet będzie, jak widać na zasłonie który jest podszyty od wewnątrz zasłony. Szczegóły na temat jaka to tkanina będę wiedziała jutro, na te zasłony czaję się juz od roku, wreszcie nadejszła wiekopomna chwila:p

Leć na zakupy a to spożywcze czy wnętrzarskie może?:p

Marta, zasłona będzie super elegancka:rolleyes::rolleyes: Kolor też cudny:yes:

Na zakupach byłam spożywczych, bo w sobotę imprezkę urodzinową lubego mamy:wiggle::popcorn:

Mam podobnie uszyte zasłony (tylko marszczenie ciut inne). Taśmę przyszyłam troszkę niżej i górna falbanka, czyli grzywka (hihi śmieszne określenie) zakrywa karnisz. Karnisz nie jest zdejmowany. Na karniszu są kółka a na nich agrafki, które zaczepiam o taśmę od firanki.

Znowu te agrafki... Muszę zgłębić temat;) Dzięki Dorfi za info:wiggle:No tak, Ty to sobie sama wszystko uszyjesz:p zazdraszczam:D

Aga ale masz tempo dziewczyno muszę znowu tyle stron przerzucić ale zrobię to z przyjemnością;) Znalazłam fajny jasny welur w nowej kolekcji Dekomy dokładnie Severin 093 niestety nie mam zdjęcia dzisiaj muszę zadzwonić i zapytać za ile mi zrobią meble w tej tkaninie . Mam też tańszą wersję w podobnej kolorystyce ale to jakaś chińska tkanina i w dotyku to już nie jest to.

A teraz idę czytać

Wreszcie się coś dzieje i u mnie:lol2: Anetko bardzo się Cieszę, że znalazłaś tą wymarzoną tkaninę:wiggle: Nie widziałam tej kolekcji Severin, ale jak to nowość to możliwe. Jestem za jakościowo lepszym materiałem:yes: Ciekawe jak Ci wyjdą te mebelki:rolleyes: