Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

We włoskim stylu

Recommended Posts

Agawi,

to proszę napisz mi na pw, skąd one.

Nie, żebym je chciała już kupić, ale zapiszę sobie namiar.

Zuz@nko,

no piękne są, prawda??? Mi też bardzo podoba się czarny abażur, ale mam już 2 lampy z czarnym kloszem, więc poszukuję szarości lub "szaro-beżowatości"

no się chyba pobijemy ;) bo ja też chetnie bym je kupiła ale Agawi pisze że są dwie ostatnie więc nie bedziemy się bić ;)

ja zmieniam sypialnię - tzn kolorystykę i chętnie wezmę z czarnym abażurem - bardzo chetnie :)

• Odpowiedzi 13,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

nieeeee, ja chcę zobaczyć, co innego ten sklep/ sprzedawca oferuje, nie chcę kupować TYCH lamp.

Mam szlaban na wszelkie zakupy na razie, bo się niedługo pogubię, ile i czego już mam, a do przeprowadzki bity rok:lol2:

ja robiłam fotki zanim coś schowałam do kartonów/magazynu ;)

ja na dwa lata przed budową miałam już sporo rzeczy a jak chałupa się budowała to miałam wsiooooooo ;)

szlaban też mam (bo święta tuż tuż i na dekorację trzymam kasę) ale sklep chętnie bym odwiedziła, pomacała, pooglądała...

bo zmiana sypialni i tak dopiero wiosną bo teraz malowac mi się nie chce no chyba że coś mnie najdzie...

o Boże, Zuz@nka, przeczytałam i umarłam - że sama nie wpadłam na pomysł "katalogowania/dokumentowania" poczynionych zakupów!!!!:jawdrop:

Odpuściłam chwilowo zakupy, bo jednak jestem dość ostrożna i zanim cokolwiek kupię, analizuję, czy NA PEWNO będzie pasować do obranego stylu, do kolorystyki, myślę, czy na pewno mi się "nie odwidzi"; dopiero, gdy jestem pewna, kupuję, nic nie mam przypadkowego, ale zbiory mam spore - dużo dekoracji: ramki, małe drobiazgi cynowane, kilka lamp, zasłony, poduchy, sztućce, świeczniki itp - wiele rzeczy używam na bieżąco, ale te większe gabarytowo faktycznie są w "magazynku".

No i tak myślę, że pewnie wprowadzimy się do pustego domu (bez mebli), za to dekoracji u nas nie braknie:lol2:

o Boże, Zuz@nka, przeczytałam i umarłam - że sama nie wpadłam na pomysł "katalogowania/dokumentowania" poczynionych zakupów!!!!:jawdrop:

Odpuściłam chwilowo zakupy, bo jednak jestem dość ostrożna i zanim cokolwiek kupię, analizuję, czy NA PEWNO będzie pasować do obranego stylu, do kolorystyki, myślę, czy na pewno mi się "nie odwidzi"; dopiero, gdy jestem pewna, kupuję, nic nie mam przypadkowego, ale zbiory mam spore - dużo dekoracji: ramki, małe drobiazgi cynowane, kilka lamp, zasłony, poduchy, sztućce, świeczniki itp - wiele rzeczy używam na bieżąco, ale te większe gabarytowo faktycznie są w "magazynku".

No i tak myślę, że pewnie wprowadzimy się do pustego domu (bez mebli), za to dekoracji u nas nie braknie:lol2:

jakbym nie robiła fot to bym w pewnym momencie staraciła orientację a tak wyciągałam fotki które też miałam w telefonie i jak coś kupoiwałam w sklepie wertowałam kartę pamięci i się upewniałam czy oby na pewno to cos bedzie pasować do tego co sobie kiedyś tak kupiłam ;) i co gdzieś zalega w kartonie i czeka na swoje miejsce w domu :)

ja meble też miałam pokupowane - majster musiał nawet jedną ściankę wydłużyć żeby mi serwantka weszła :)

Sharlotko, dziękuję zaraz podam Ci priva, sklepik ma kilka ciekawych rzeczy, nie tylko lamp i co ważne okazało się, że jest bardzo bliziutko mnie, więc jutro jadę po te lampki.:wiggle: Pomysł katalogowania kupionych rzeczy mnie zabił:lol2:

Zuza, kochana ja jeszcze nie zdążyłam się urządzić, a Ty już zmieniasz kolorystykę sypialni?:eek::eek: A na jaką, jeśli można zapytać?;) W sprawie lamp, to tam już takich nie ma- reszta w innym stylu, ale bardzo podobne- tylko dla mnie były za wysokie pod skosy- są w Romantic Home. Oddzielnie kupuje się podstawę i oddzielnie abażur:yes:

http://www.romantic-home.pl/

Słońce, torcik z mascarpone był- to już wiesz:yes: i między innymi schab pieczony nadziewany suszonymi pomidorami i przekładany boczkiem:wiggle:

Beatko, dzięki:) Jak tyle głosów jest za, to biorę. tylko abażury chcę jasnehttp://www.matrax.net/forum/images/keny/beczy.gif

Kubełko, dziękuję. Coś tam niedługo zobaczycie, ale to jeszcze nie koniec, bo będzie brakowało komody i toaletki:bash:

Andżeliko ja Ci zaraz poodliczam:mad::hug:

Pysiaczku- cieszę się, ze kolejny głosik jest za:yes: Szarlotka tyż pikniehttp://www.matrax.net/forum/images/keny/slini_sie.gifhttp://www.matrax.net/forum/images/keny/slini_sie.gif Szkoda, że nie ma fot...:(

Agawi - dzięki za namiary na sklep :)

a co do sypialni to ściany będą w kolorze cappuccino, zasłony (wrzucę materiał u siebie w Dzienniku) narzuta w kolorze brudnego beżu z taką poświatą starego srebra - niby złoto, niby srebro - musi pasować do luter które wiszą nad łóżkiem bo ich nie zmienię no i zmienię abażury na wyraźniejsze czyli czarne albo mocny brąz ale taki np. welurowy albo coś tak jakoś...musi wpaść w oko ;)

Agawi - dzięki za namiary na sklep :)

a co do sypialni to ściany będą w kolorze cappuccino, zasłony (wrzucę materiał u siebie w Dzienniku) narzuta w kolorze brudnego beżu z taką poświatą starego srebra - niby złoto, niby srebro - musi pasować do luter które wiszą nad łóżkiem bo ich nie zmienię no i zmienię abażury na wyraźniejsze czyli czarne albo mocny brąz ale taki np. welurowy albo coś tak jakoś...musi wpaść w oko ;)

Nie ma za co Zuza:) Hmm, to zapowiada Ci się nowa odsłona tej sypialni:wiggle: I tak będzie cudnie, nawet jak zrobisz różowy;):lol2: