Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

We włoskim stylu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

O mój Boże, ja jestem okropnie głodna i mięsożerna :cry:

dawaj przepis, zrobię jutro.

Już daję:D Jest to szybkie i smaczne danko, które można podać z ryżem, makaronem lub ziemniakami:)

Potrzebujemy:

- 2 średnie polędwiczki

- 2 gałązki selera naciowego (koniecznie)

- 2, 3 marchewki

- 1 cebulę

- małe opakowanie suszonych śliwek

- 1/2 opakowania suszonych żurawin

I tak- selera naciowego kroimy w cienkie plasterki, marchew i cebulę też, wszystko wrzucamy do garnka, zalewamy szklanką wody i chwilę gotujemy. W międzyczasie kroimy polędwiczki w plastry, obsmażamy każdą stronę sekundkę na oliwie z oliwek, wrzucamy do garnka z warzywami, dodajemy śliwki i żurawinę. Solimy i pieprzymy do smaku. Sos powinien być trochę gęstszy, na samym końcu wlewamy 1,2 szklanki wody z łyżka mąki. Chwilkę gotujemy na małym ogniu i gotowe.:)

cd. booo czy chciałabyś że bym się czuł jak żebrak w salonie mercedesa:)którego niestać na odważny krok by polecieć w fantastyczny lot , bo do ......................................

Nigdy w życiu!:no:

ps. ...ale chciałabym, żebyś popracował nad ortografią:D

Kurcze, doctorku.jk....nie pisz niedokończonych zdań....bo ja z tych ciekawskich jestem:):):) i ciekawi mnie co masz do powiedzenia:)

Sorki Aga:)

A przepisik też spisałam:)

Edytowane przez bogumil

No dobra, a teraz kto jest głodny to niech nie patrzy:lol2: Móje polędwiczki wieprzowe w sosie śliwkowo-żurawinowym...:) Mam dzisiaj na obiad:yes::D

http://img818.imageshack.us/img818/1981/dsc02733r.jpg

:jawdrop:

Jak pięknie to danie wygląda, a jak musi smakować.

No to ja proponuję zgłosić Agawi do programu Ugotowani. Zupełnie serio to mówię.

Noo dobra sorry memory ,jedynkę możesz mi z pleców zmazać . Cieszysz się? :p: :p

Nie:no: Nic nie wymazuję i daję Ci jeszcze jedną szansę, ponieważ wiedziałeś co i gdzie jest źle:yes:Cieszysz się?http://www.polishbikers.com/images/smilies/podstawowe/tongue.gif

Aga, zastanawiam się , w jakiej roli będzie mi wygodniej : analfabeta czy żebrak :p :P

Ty to masz filozoficzne podejście do życia doctorku:D Chyba lepiej być analfabetą niż żebrakiem- z dwojga złego;)

Zresztą koleżanka yokasia też miała świetny pomysł na połączenie:lol2:

MarJelko części szklane karnisza dla Ciebie, zdjęć rurki nie robiłam bo i po co;)

Bardzo dziękuję:hug: kuleczki chyba identyczne jak moje uchwyty kryształowe w szafie pod schodami:D

Filet fotelowy śliczny, chodzi mi po głowie podobny fotel do mojej sypialni:rolleyes:

Bardzo dziękuję:hug: kuleczki chyba identyczne jak moje uchwyty kryształowe w szafie pod schodami:D

Filet fotelowy śliczny, chodzi mi po głowie podobny fotel do mojej sypialni:rolleyes:

Nie ma za co:D Kuleczki są takie same:yes: Ja z kolei planuję zakup takich kuleczek:lol2:

A za fotelik dziękuję i polecam fiolet, bo to bardzo uspokajający kolorek do sypialni:yes::D