Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

We włoskim stylu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dotarły wreszcie próbki tkanin na zasłonę.:wave: Dostałam też sporo w różne wzory, ale mnie interesuje gładka, więc takie Wam pokażę:) Kolory oczywiście przekłamana. Szukam niezbyt ciemnej szarości/srebraz lekkim połyskiem:)

http://img811.imageshack.us/img811/6025/dsc02736zx.jpg

Najbardziej poodba mi się ta- jest mięsista, blackout i na dodatek to srebro z bardzo leciutką poświatą fioletu. Wysłałam właśnie tą do wyceny:yes:

http://img840.imageshack.us/img840/5946/dsc02737iw.jpg

Satynę z ostatniego zdjęcia kupisz w cenie od 12-14 zł za metr, toż to zwykła , najtańsza satyna chińska,będzie się zaciągać, jeżeli ktoś chce skasować Cię na 32 zł za metr to ma poczucie humoru. Nie daj się naciągnąć, sama sobie taką kupisz w pierwszym lepszym sklepie z tkaninami.

satyna na bank:) Tą samą satynę można za mega małe pieniążki kupić w Jankach hurtowniach z tkaninami prowadzonych przez Hindusów. Cena ok 5-6 zł za yard. Będziecie mieć wybór kolorów, jedynie trzeba kupić cały wałek , ale jak kupicie mały do 20- 25 yardów ( zważywszy, że tkanina jest na 1,40 i przy tak gęstym namarszczeniu jak pokazała na inspiracji Agawi trzeba ją złączyć z 3 pasków) to akurat wystarczy na taką zasłonę z 2 stron okna :)

Sharlotko nie wiem czy to tafta czy satyna, aż taką znawczynią nie jestem:lol2: Tkanina musi mi się podobać fakturą i kolorem:yes:

Mrówko- mylisz się kochana. To jest blackout i w dodatku jest gruba i mięsista. Produkcja EU.

Te cienkie satynki, o których mówisz widziałam w Leroy i nie umywają się do mojej. To cienkie szmatki dlatego nie kupiłam.

W hurtowniach musisz kupować hurtowo, a ja szyję zasłonę na razie na jedno okno:lol2: Szukałam ładnego materiału w kilku miejscach w Wawie i powiedziałam basta. Tu mam wygodę, nawet jeśli zapłacę trochę więcej:)

Aaa i nie muszę jej łączyć z kilku pasków, jest też szerokość 280cm:D

nie chciałam Cie obrazić Agawi, czy satynę nazwiemy satyną czy rodzajem atłasu czy blackout ,ma różne gatunki,grubości, rodzaje i domieszki( a w większości to i tak 100 % poliester) Dość dobrze z racji zawodu jaki wykonuje orientuje się w tkaninach dlatego będę uparta i nadal zostaje przy swoim. Ale najważniejsze, że podoba Ci się odcień i tkanina nadaje się do twojej koncepcji zasłon. Az zasłonki totalnie w moim typie tym bardziej czekam na efekt końcowy bo sama będę mieć coś podobnego w stylu w sypialni. :)

Ps. Mam w kuchni roletę z blackoutu zaciemniającego w 100 %

Edytowane przez mrówka75

Mrówko, ale kto tu mówi o obrażaniu?:) Po prostu macałam ostatnio kilka tkanin i ta jest jedną z lepszych. Mięciutka, dosć gruba milutka w dotyku i w niczym nie przypomina wstążki:no: Zdjęcie nie oddaje jej uroku absolutnie. Jeszcze zobaczymy na ile babka wyceni mi to szycie...:confused:

Nie specjalnie zależało mi na tkaninie blackout, bo mamy roletę zewnętrzną, ale jeśli będzie to nie będę narzekać:D

Klasyczne blackouty mają 100% efekt zaciemniania( niektóre rodzaje robi się nawet ogniotrwałe) Te 100 % zaciemniające dają na rolety ponieważ są sztywne i nie nadają się na miękkie układanie. Dla mnie tylko dziwne jest jak piszą na stronach z firankami, że gatunki blackoutów nie zaciemniają, tylko stwarzają półmrok, więc to nie są te jakby to powiedzieć prawdziwe blackouty. Blackouty zostały właśnie wymyślone po to żeby całkowici zaciemnić. Półmrok zrobi każda inna tkanina.