agawi74 12.01.2011 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 (edytowane) Kilka godzinek mnie nie było, a tyle już się dzieje.... oj dziewczynki widzę , że nie próżnujecie za linka bardzo dziękować nie znałam tej strony ...duży wybór..... jeszcze raz podziekować.... Firanki, lambrekiny, zasłony, rolety i co tu wybrać ja bardzo chcę do salonu rolety rzymskie, ale jest NO WŁAŚNIE jakieś ALE mój małżon nie chce nic na oknach ( rolety zewnętrze są i to mu wystarcza ) a mi NIE i mamy małą przepychankę słowną ale ja go przetrzymam Nie ma za co :wiggle:Masz o tyle dobrze, że możesz tam pojechać i osobiście pooglądać te lampy... W Wawie nie mają niestety salonu.... Co do rolet, to zawsze chciałam właśnie rzymskie! My również mamy rolety zewnętrzne i oboje stwierdziliśmy, że z rzymskimi to może być trochę za dużo... Ja stawiam na zasłony. Zupełnie gołych okien to nie lubię, chyba, że w bardzo nowoczesnych wnętrzach. Wiadomo,że każde ubranie okna doda wnętrzu przytulności i klimatu. Ale Ty walcz kobieto- nie poddawaj się http://emoty.blox.pl/resource/zla.gifhttp://emoty.blox.pl/resource/th_0girl_hysteric.gif W razie czego służymy pomocą... http://emoty.blox.pl/resource/2guns.gifhttp://forum.barcis.pl/images/smilies/oczko.gif A jak to nie pomoże to zawsze możesz zamienić na lepszy model, hiiii http://emoty.blox.pl/resource/10_1_104v.gif Edytowane 12 Stycznia 2011 przez agawi74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 12.01.2011 15:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Dziewczyny, zamieszczam jeszcze jedną firmę z oświetleniem, jest w Otwocku k/Warszawy. Mają piękne klasyczne żyrandole i kinkiety, ale ceny niestety już sporo wyższe. Średniej wielkości flamand kosztuje ok 4800 zł. Mimo wszystko może będziecie chciały zobaczyć http://www.oswietlenie.zyrandol.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 12.01.2011 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Dziewczyny, zamieszczam jeszcze jedną firmę z oświetleniem, jest w Otwocku k/Warszawy. Mają piękne klasyczne żyrandole i kinkiety, ale ceny niestety już sporo wyższe. Średniej wielkości flamand kosztuje ok 4800 zł. Mimo wszystko może będziecie chciały zobaczyć http://www.oswietlenie.zyrandol.pl/ a ja polecam "zwiedzanie" bazaru staroci - Na Kole w Wawie mają piękne żyrandole i nie tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 12.01.2011 16:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Masz rację, zuz@nko, ale na Kole też nie zawsze można znaleźć to czego się szuka. Mam starą lampę naftowa (ale sprowadzałam z Holandii) i oświetlenie kuchenne, ale flamanda fajnego nie widziałam w dodatku w jakimś komplecie z kinkietami. Starocie trzeba upolować, a to niestety trwa.... i jest dla cierpliwych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 12.01.2011 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 powiadasz na lepszy model zamienić no dobre dobre jestem ciekawa co on na to na razie dzielnie walczę ale to jeszcze musi trochę potrwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 12.01.2011 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Masz rację, zuz@nko, ale na Kole też nie zawsze można znaleźć to czego się szuka. Mam starą lampę naftowa (ale sprowadzałam z Holandii) i oświetlenie kuchenne, ale flamanda fajnego nie widziałam w dodatku w jakimś komplecie z kinkietami. Starocie trzeba upolować, a to niestety trwa.... i jest dla cierpliwych... jutro będę w takim magicznym sklepie i jak coś będzie fajnego zrobię fotkę i ci prześlę ze starociami to jest tak że jak coś wpadnie w oko to się kupuje a potem kombinuje gdzie to "upchnąć" bo polowanie na konkret może zniechęcić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 12.01.2011 22:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Dzięki Zuzanko - koniecznie pokazuj jak coś znajdziesz fajnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 12.01.2011 23:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Inspiracje zasłonowe- strasznie mi się takie podobają- nie za bardzo pałacowe, proste, a jakże eleganckie http://img8.imageshack.us/img8/6196/zasonki.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 13.01.2011 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Jak dla mnie inspiracja zasłonowa pięęękna Bardzo lubię kolor starego złota we wnętrzu Sama myślę o podobnych zasłonach To chyba tafta, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 13.01.2011 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 agawi74 piękne te zasłony to z pewnościa tafta. Zastanawiam się czy trzeba je podszyć jakimś materiałem od spodu żeby wyglądały tak jak na zdjęciu. Też szukałam swego czasu takich ala stare złoto ale moje poszukiwania stanęły na niczym kupiłam w innym kolorze (tylko na jakiś czas )ale to nie jest to. Kupiłam taftę kreszowaną układa się fajnie (bosko ze nie trzeba jej prasować) ale kolor mi nie leży. Gdybyś kupowała coś podobnego to proszę o namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 13.01.2011 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Witaj yokasta- dzięki za opinie. Oczywiście, że wszystko zależy od upodobań- jak masz teraz podobne, to koniecznie zrób inne. U Ciebie, to widzę białe lub kremowe lniane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 13.01.2011 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Jak dla mnie inspiracja zasłonowa pięęękna Bardzo lubię kolor starego złota we wnętrzu Sama myślę o podobnych zasłonach To chyba tafta, prawda? Mi też się podoba moniu- inspiracja jest oczywiście z archiwum "Werandy". Ja też myślę właśnie o takich zasłonach, być może w kolorze starego złota. Masz rację, że to chyba tafta. Tylko trochę się boję tafty, bo się gniecie. Wcześniej myślałam o jakimś materiale pluszowym, cięższym od tafty. Mam jeszcze chwilkę na zastanowienie na szczęście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 13.01.2011 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 agawi74 piękne te zasłony to z pewnościa tafta. Zastanawiam się czy trzeba je podszyć jakimś materiałem od spodu żeby wyglądały tak jak na zdjęciu. Też szukałam swego czasu takich ala stare złoto ale moje poszukiwania stanęły na niczym kupiłam w innym kolorze (tylko na jakiś czas )ale to nie jest to. Kupiłam taftę kreszowaną układa się fajnie (bosko ze nie trzeba jej prasować) ale kolor mi nie leży. Gdybyś kupowała coś podobnego to proszę o namiary. Witaj anbama- wiesz co, ja to jestem trochę niedouczona jeżeli chodzi o zasłony i firany. To zupełnie nie moja bajka Dlatego nie wiem, czy je czymś trzeba podszyć, czy może daje się podwójną taftę??? Na razie namiarów brak, bo jeszcze nie szukałam. Wszystkiego jest mnóstwo w sklepach- na pewno znajdziesz ładną taftę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 13.01.2011 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 ooooooooooooo widzę na inspiracji "moje" zasłony;) agawi - pokazuję co znalazłam w sklepie mojego znajomego;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 13.01.2011 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Witaj anbama- wiesz co, ja to jestem trochę niedouczona jeżeli chodzi o zasłony i firany. To zupełnie nie moja bajka Dlatego nie wiem, czy je czymś trzeba podszyć, czy może daje się podwójną taftę??? Na razie namiarów brak, bo jeszcze nie szukałam. Wszystkiego jest mnóstwo w sklepach- na pewno znajdziesz ładną taftę... zdecydowanie podwójnie bynajmniej tak mi uszyto w eurofiranach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 13.01.2011 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Dzięki zuz@nko za foty!! Żyrandole imponujące i śliczne kinkieciki.... Powiedz mi jeszcze w jakiej cenie są? Co prawda nasz flamand już zamówiony, ale szukam jeszcze fajnego i długiego zwisu nad schody oraz w miarę pasujące 2 kinkiety również do górnego holu- chyba u Ciebie widziałam takie śliczne zwisy w kształcie latarenki... A czy ten Twój znajomy ma jakiś sklep?? Czy może sprzedaje na Allegro? Jak możesz to wrzuć adresik, chyba, że to tajne przez poufne , to może być na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 13.01.2011 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 ooooooooooooo widzę na inspiracji "moje" zasłony;) Zuzanko- myślę, że Twoje będą jeszcze ładniejsze! Ty masz przede wszystkim schowany karnisz, czego ja już na pewno nie zrobię. Mówisz, że planujesz taftę- czy nie obawiasz się jej gniecenia? Specjalnie dla Ciebie kilka fotek z ukrytym karniszem... http://img842.imageshack.us/img842/3323/zasony.jpg http://img842.imageshack.us/img842/4831/zasony01.jpg http://img375.imageshack.us/img375/4599/zasony02.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 13.01.2011 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 żyrandole ma od 300 zł kinkiety coś ok 50 zł a latarenki od niego na Allegro nie sprzedaje bo ma swoje Galerie namiary prześlę na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 13.01.2011 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Hej!hej! Widzę ,że i moje inspiracje zasłonowe się pojawiły...:DUwielbiam taftę i niczego innego nie biorę pod uwagę .Niestety piekna tafta kosztuje sporo...:(co nie oczywiście bardzo martwi.. W tej chwili pojawiło się jej sporo na rynku,jak szukałam jakiś czas temu to były tylko francuskie ,opalizujące ,piękne ,ale po 150zł za m. Jest kolekcja Ewy Minge , dość ciekawa ,spora paleta barw ,ale mojego kolorku ni ma,Nawet w Leroyu koleżanka tez kupiła ,ale w dotyku to już nie jest to.. Z taftą to jest tak ,ze można i podszewkować i nie ,w zasadzie dobrą taftę jak ułożysz tak będzie ,ale po praniu moze byc juz różnie .W kiepskim materiale mogą pojawić się takie trwałe zagniecenia...no i moze tez sie kurczyć.Wiem ,że w eurofiranach jakoś je dekatyzują i teoretycznie nie powinno się z nimi nic dziać ,ale tylko teoretycznie.Ja cały czas główkuję ,jak pogodzić ten lambrekin ,który mi się podoba właśnie z tą taftą .Pytałam w kilku miejscach ,odradzano mi zrobienie lambrekina z tafty i główkuję ,czy nie zrobić go ze sztywnego materiału obiciowego ,z który mam na krzesłach ,a boki z tafy.... Trudne są te wybory... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 13.01.2011 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Zuzanko żyrandole pierwsza klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts