yokasta 01.12.2011 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Wy nie macie litości, teraz o foremkach zaczęły ja pewnie będę robiła wszystko naprędce 2 dni przed świętami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 01.12.2011 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Wy nie macie litości, teraz o foremkach zaczęły ja pewnie będę robiła wszystko naprędce 2 dni przed świętami Ja nie zaczęłam:no: Na Święta muffinek nie robię. Piernik już sobie leżakuje, więc mam z głowy:wiggle: yokasia zagnieć ten piernik, robi się szybciutko, a potem tylko upiec i gotowe:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 01.12.2011 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Ja bym ozdoby już chciała piernik mam w planach na....nie wiem kiedy, bo znów tydzień minął i nie zdążyłam, w przyszłym tygodniu zagniotę, składniki już czekają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 01.12.2011 22:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Ja bym ozdoby już chciała piernik mam w planach na....nie wiem kiedy, bo znów tydzień minął i nie zdążyłam, w przyszłym tygodniu zagniotę, składniki już czekają. Ty się najpierw kochana przeprowadź, a potem będą ozdoby:D Piernik jeszcze zdążysz, tym bardziej, że wszystko już do niego masz:rolleyes: A może teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 01.12.2011 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Niiieeeee coś Ty nie chce mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 01.12.2011 22:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 nie chce mi się Ano właśnie:lol2:...czyli piernika nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 01.12.2011 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Będzie będzie ale nie dziś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 01.12.2011 23:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Poczekam:popcorn: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 02.12.2011 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Te otworki mają 5cm u góry i u dołu, czy zwężają się w dół?Muszę kupić sobie jakąś dobrą, nową formę. Myślałam o silikonowej, bo ponoć dobra, ale jakoś nie mam przekonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 02.12.2011 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Ja mam formę teflonową z 12 otworkami o średnicy 7 cm. Kupowałam w Macro. Jest świetna. Nic nie przywiera i muffinki łatwo z niej wyjąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 02.12.2011 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Te otworki mają 5cm u góry i u dołu, czy zwężają się w dół? Muszę kupić sobie jakąś dobrą, nową formę. Myślałam o silikonowej, bo ponoć dobra, ale jakoś nie mam przekonania. Moniu, 5 cm jest na dole i to jest standard, na gorze mają 6cm, a wys to 2,5. Takie też są papilotki. Jeżeli kupisz inne foremki, może być Ci trudno znaleźć odpowiednie papilotki:rolleyes: Silikonowych nie miałam, na pewno się w nich nic nie przypala, ale wbrew panującej opinii nie są wieczne i też się niszczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 02.12.2011 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Ja mam formę teflonową z 12 otworkami o średnicy 7 cm. Kupowałam w Macro. Jest świetna. Nic nie przywiera i muffinki łatwo z niej wyjąć. Dorfi, ja też mam na 12 szt:yes: tylko to 7 cm mi nie pasuje... Jakieś wielkie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 02.12.2011 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Się chciałam zapytać, kiedy będą zasłony i narzuta???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 02.12.2011 13:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Się chciałam zapytać, kiedy będą zasłony i narzuta???? Sharlot, kochana zamówiłam tydzień temu i mają się wyrobić do Świąt:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 02.12.2011 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Dorfi, ja też mam na 12 szt:yes: tylko to 7 cm mi nie pasuje... Jakieś wielkie??? Wielkie? Dla moich facetów i tak stanowczo za małe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 02.12.2011 15:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Wielkie? Dla moich facetów i tak stanowczo za małe No może źle się wyraziłam... nie wielkie tylko niewymiarowe:lol2: Wierzę, że i tak są za małe:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 02.12.2011 15:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 A teraz pomysł na ... weekendowe żarełko:rolleyes: Znacie Quesadillę? Quesadilla z kurczakiem Składniki:4 pszenne tortille 1 pojedyncza pierś z kurczaka, upieczona lub ugotowana lub ok. 150 g resztek gotowanego kurczaka 150 g ostrego sera, startego na tarce 1/2 średniej cebuli, drobno posiekanej 1/2 średniej zielonej papryki, pokrojonej w kostkę 1/2 średniej czerwonej papryki, pokrojonej w kostkę 1 łyżka olejuszczypta mielonej papryki sól, pieprzDo podania: kwaśna śmietana, świeża kolendra Sposób przygotowania: Na patelni rozgrzej olej, dodaj cebulę i smaż na małym ogniu, aż się zeszkli (ok. 2 min.). Dodaj paprykę i smaż 2-3 minuty, aż papryka zmięknie. Dopraw solą i pieprzem oraz mieloną papryką. Przełóż do miski. Kurczaka pokrój w drobne paski lub kostkę. Na blacie ułóż tortillę. Posyp serem (ok. 1/4 porcji), połową porcji kurczaka, papryką z cebulką. Posyp znów 1/4 porcji sera i przykryj drugim plackiem. Powtórz z pozostałymi tortillami. Rozgrzej dużą, sucha patelnię, Ułóż na niej "kanapkę" z tortilli i smaż bez tłuszczu przez 3-4 minuty na średnim ogniu, aż ser zacznie się topić, a brzegi tortilli zaczną się rumienić. http://bi.gazeta.pl/im/3/10725/z10725433Q,Quesadilla-z-kurczakiem.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 02.12.2011 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 ja tak robię ale z grillowaną piersią i moje chłopaki się zajadają a konkretnie po 3 zjadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 02.12.2011 15:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Nooo z grillowaną jeszcze lepsze, mnaim:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 02.12.2011 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Nooo z grillowaną jeszcze lepsze, mnaim:wiggle: do tego też dorzucam warzywa griolowane - po prostu wszystko razem grilluje i pakuję w tortillę : cukinię, pieczarki, cebulę, zależy co mam w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts