Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

We włoskim stylu

Recommended Posts

No to jesteśmy już we trzy, Beauty! Wiem, że piękna tafta niestety kosztuje. Imitacji nie warto kupować, bo po pierwszym praniu nie będą już tak ładne. Ja to chyba poczekam, aż Wy dziewczynki upniecie już te swoje piękne zasłony i potem doradzicie co i jak. Ale jestem spryciula, co? :lol2:

Beauty, a jak te tafty z kolekcji Minge? Jakość i cena? Najtańsze chyba też nie są- moja siostra cioteczna zrobiła firanki z jej kolekcji i zapłaciła ponad 2000zł. A robiła je tylko na dwóch oknach balkonowych i tylko na dole (ma mieszkanie piętrowe). Materialy w LM oglądalam i żaden mnie niestety nie zachwycił. Ja to choruję na takie włoskie tkaniny.... Ale to chyba w przyszłym życiu.... :lol2:

Co do Twojego lambrekinu, to myślę, że możesz go zrobić z materiału "krzesłowego"- ważne, żeby był taki sam. Ja lubię spójność... A patrzyłaś materiały w Almi Decor? Widziałam też w sklepie "Inne Meble" na Puławskiej w Wawie piękne taftowe zasłony na oknie. Ktoś to dla nich szyje i nawet była tam przypięta karteczka, ale oczywiście nie zanotowałam. Można przedzwonić. Daj koniecznie znać, jak wpadnie Ci w łapki fajny materiał :D

• Odpowiedzi 13,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Już mi właśnie wpadł ,6 mies temu ,w hurtowni tkanin decoma pod Poznaniem.I jak widać zasłon jeszcze nie mam:D Te z kolekcji Minge sa gatunkowo dobre, cena też nie jest zbyt wygórowana ,bo metr kosztuje 57zł.,ale nie było w ofercie takiego koloru jak ja chcę .Myślisz ,e to połączenie żakardu i tafty nie było by takie złe?

To ja Wam polecę taką beżo-szarość leciutko opalizującą fioletem:)

Tafta nr 15

można zamówić próbkę od sprzedawcy, płacąc tylko około 5 zł za przesyłkę:)

http://allegro.pl/tafta-jednokolorowa-wys-2-9m-24-kolory-nowosc-i1412050012.html

Ja dostałam kawałeczek i tkanina bardzo mi się podoba.

Oczywiście trudno po małej próbce w pełni ocenić rzeczywisty odcień całej zasłony i to, jak się będzie "sprawowała" ta tafta po uszyciu i po praniu, ale prezentuje się naprawdę fajnie.

Zasłony z tafty PIĘKNE czemu wcześniej nie brałam ich po uwagę to nie wiem..... cudne, cuden i jeszcze raz cudne!!!!!!! trzeba się zastanowić i to dogłębnie......

Andżeliko, cudne, ale Twój pomysł na rzymskie rolety też jest cudny! :D Z tym, że w roletach rzymskich dość kosztowny jest sam mechanizm, ale za to jaki efekt! Ja się boję trochę tafty ze względu na te zagniecenia, no zobaczymy jeszcze :)

Edytowane przez agawi74

Witaj Anjuzzzielonego :D- dzięki za link- no kolorki ładne są i dość duży wybór. Martwi mnie tylko ta cena- czy jak na taftę to trochę nie są za tanie??

Ciekawe jak zachowa się po praniu.... A czy Ty planujesz ją kupić?

Może... potarmoś ją trochę i zobacz czy się bardzo nie gniecie:lol2:

AGAWI,

uppp, chyba się nie przywitałam jeszcze, a od wpisów zaczynam - przepraszam!

Podziwiam po cichutku:)

U nas będzie nieco inny styl, - dużo za dużo bieli, wg męża; ale to, co włoskie, mi bardzo bliskie, więc dobrze się u Ciebie czuję:)

Piękną masz stolarkę, i w ogóle taki klimatyczny stworzyłaś dom.

Ja być może zamówię tą taftę, jeszcze się waham. Jeśli zamówię, to potarmoszę dla Ciebie:) i wyślę Ci zdjęcia całego kawałka.

Ta zalinkowana jest dość gruba, solidna, to nie jest jakaś paskudna cienizna. I ten kolor!!!

Mam od lat zasłony z tafty -nie rozczulam się nad nimi, piorę w pralce, wybielam (bo mam białe), nie są podszyte dodatkową tkaniną, a mają się bardzo dobrze.

Grunt to dobre szycie - odpowiednia taśma i dobre umarszczenie/ ułożenie tkaniny, wtedy się pięknie tafta prezentuje.

Anjuzzielonego- nic nie szkodzi! Witam Cię w takim razie jeszcze raz- tym razem oficjalnie!:welcome: Bardzo dziękuje za uznanie- wpadaj, kiedy tylko masz ochotę:yes:

Jeżeli kupisz tą taftę, to daj znać, co i jak z jej jakością, ok? Może ja za bardzo panikuję z tym gnieceniem, nie wiem. Na zasłony jeszcze muszę trochę poczekać, bo w pierwszej kolejności są meble do jadalni i salonu.

Aniu- a gdzie Twoja galeria lub dziennik?

Pozdrawiam :D

Amtla- fajnie, że wpadłaś :D Wiesz co z tymi klosikami to jest tak- na razie zamówiłam, jeszcze nie wiem, czy będą na stałe- zobaczymy. Fajne jest to, że zawsze można je zdjąć i zostawiś same żarówki. A klosiki zamówiłam, bo mamy część kinkietów świeczkowych i jest trochę "łyso" i bezbarwnie. Zobaczymy jak to wszystko wyjdzie- jak tylko żyrandol dotrze i go zamontujemy to oczywiście wstawię fotki.:lol2: