agawi74 08.12.2011 23:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Anetko, też mam taką nadzieję... U mnie ciasto również już leżakuje od dawna:yes: Ale o jaki przepis pytasz? Z tego leżakującego można upiec piernik lub właśnie wycinać foremkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 08.12.2011 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 (edytowane) Aga a mnie się ten konik podoba , a co http://emoty.blox.pl/resource/smiley_img.gif . Żebyś sobie nie pomyślała ,że tu nie ma ,ja cały czas TU zaglądam, i czekam na te zasłony Edytowane 8 Grudnia 2011 przez kubel30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 08.12.2011 23:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Cześć kubelko- miło, że zaglądasz:hug: Ja do Ciebie też O zasłonach raczej nie rozmawiajmy, bo mi ciśnienie podskoczy:mad: A konika weź sobie w prezencie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 08.12.2011 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 A dlaczego Wy dziewczynki jeszcze nie śpicie ? A konika chętnie tylko ,że takich nie widziałam . Aga miałam zwariowany tydzień i padałam wieczorami na poduszkę , wstyd się przyznać ale córka chodziła później spać ode mnie . Teraz wzięłam się za domek , muszę trochę powymyślać to mnie relaksuje , ale ten bajzel jaki przy tym robię już mniej Pędzę spać więc miłej nocki dziewczynki:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 08.12.2011 23:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Kubełko, w takim razie wyśpij się porządnie, zasłużyłaś My też zaraz idziemy:yes: Będę zaglądać i podglądać świąteczne dekoracje:rolleyes: PAAAAhttp://forum.barcis.pl/images/smilies/zzz.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 08.12.2011 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 anetko, ja mam fajny przepis... bez leżakowania;) Jutro jak będziesz chciała mogę podać u siebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 09.12.2011 14:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 anetko, ja mam fajny przepis... bez leżakowania;) Jutro jak będziesz chciała mogę podać u siebie... Ja też gdzieś mam, w takim razie Anetko zgłoś się do nas:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 09.12.2011 17:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Wpadł mi w łapki fajny przepis- może być to danko nawet na Wigilię Ja osobiście zawsze robię łososia w cieście francuskim, ale ten też brzmi zachęcająco:D Tarta z łososiem i porem 1 porcja gotowego kruchego ciasta lub zagnieść samemu 1 średni por (biała i bladozielona część) 2 łyżki oliwy 300 g wędzonego łososia 4 duże jajka 250 ml śmietanki 50 g ostrego, żółtego sera, startego sól, biały pieprz, do smaku Pora pokrój na plasterki. Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj pora i smaż, aż się zeszkli. Dopraw solą i pieprzem. Łososia pokrój na kawałki. W misce ubij jajka ze śmietanką, dodaj podsmażonego pora i łososia, wymieszaj. Nagrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Ciasto rozwiń, przełóż do formy do tarty i poodciskaj do ścianek i dna. Obetnij zbędne kawałki ciasta. Rozłóż na wierzchu kawałek folii aluminiowej, rozsyp na wierzchu ceramiczne kulki do pieczenia lub 2 garści suchej fasoli (obciążenie spowoduje, że spód tarty będzie równy). Wstaw do nagrzanego piekarnika, piecz 10 minut; zdejmij folię z ciężarkami i piecz jeszcze 5 minut. Wyjmij z piekarnika. Na podpieczony spód wyłóż masę śmietanowo-jajeczną z łososiem, na wierzchu posyp startym serem. Wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz 25-35 minut, aż nadzienie w tarcie się zetnie, a wierzch przyrumieni. http://bi.gazeta.pl/im/3/10786/z10786303Q,Tarta-z-lososiem-i-porem.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 09.12.2011 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Boskie! A ja na diecie... O rany, ale bym taką tartę wsunęła. A u mnie licha zupa z soczewicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 09.12.2011 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Tarta wygląda bosko! Muszę się koniecznie zaopatrzyć w taką formę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 09.12.2011 22:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Boskie! A ja na diecie... O rany, ale bym taką tartę wsunęła. A u mnie licha zupa z soczewicy. Maszenko, a po co Ci dieta? No chyba, ze chcesz się przepościć przed samym Świętami;) Tarta wygląda bosko! Muszę się koniecznie zaopatrzyć w taką formę Pysiaczku, ja mam 2 takie foremki i jestem mega zadowolona. Przydaje mi się bardzo często i np. na szarlotkę, mazurki czy właśnie tartę na słono. Polecam:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 09.12.2011 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Też mam taką formę do tarty białą i z falbanką i jestem mega zadowolona Na strychach straszszszyyyyy i coś w tym jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 09.12.2011 22:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Na strychach straszszszyyyyy Tak jak manekiny, co nie Andżeliko?:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biała_dama 09.12.2011 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Ślinotoku dostałam . Chyba jutro jakąś tartę cebulową popełnię, dawno nie robiłam ale mnie skusiłaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 09.12.2011 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 I takie pyszne tarty się piecze.... http://img853.imageshack.us/img853/4462/tar1.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 09.12.2011 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Maszenko, a po co Ci dieta? No chyba, ze chcesz się przepościć przed samym Świętami;) Odchudzam się. Do drobinek to ja nie należę. Oczywiście, w święta zjem ciasto i zjem normalne potrawy, ale odmawiam sobie chleba, makaronu, ciasta i tego typu rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 09.12.2011 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 (edytowane) Tak jak manekiny, co nie Andżeliko?:rotfl: wiesz też pomyślałam o tych nieszczęsnych manekinach :lol2: Ślinotoku dostałam . Chyba jutro jakąś tartę cebulową popełnię, dawno nie robiłam ale mnie skusiłaś. Bardzo proszę upublicznić przepiski, nigdy nie jadłam tary cebulowej...mniam ,mniam, mniam.... Edytowane 10 Grudnia 2011 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 09.12.2011 23:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Na chwilkę zaczytałam się o stołach, a tu tylu gości:wiggle: Ślinotoku dostałam . Chyba jutro jakąś tartę cebulową popełnię, dawno nie robiłam ale mnie skusiłaś. A ja nie robiłam nigdy cebulowej:oops: a pewnie pyszna jest:D Odchudzam się. Do drobinek to ja nie należę. Oczywiście, w święta zjem ciasto i zjem normalne potrawy, ale odmawiam sobie chleba, makaronu, ciasta i tego typu rzeczy. Oj Maszenko, jak tylu rzeczy sobie odmawiasz, to figura będzie pewnie w szybkim tempie idealna:yes: wiesz też pomyślałam o tych nieszczęsnych manekinach :lol2: :rotfl: A tarta truskawkowa..., no pamiętam... ślinka mi pociekła, musisz o tej godzinie? Bardzo proszę upublicznić przepiski, nigdy nie jadłam tary cebulowej...mniam ,mniam, mniam.... Tak, tak ja też proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biała_dama 10.12.2011 00:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 Wrzucę tutaj co by przy jedzeniu zostać , Agawi mam nadzieję że mogę ? Jakby coś mogę zabrać "do siebie " Ja robię zawsze proste dania z netu , minimum pracy i składników Ten przepis sprawdzony, nie dawałam mozarelli tylko zwykły ser żółty. Składniki : 1 opakowanie ciasta francuskiego 500 g brokułów 1 cebula 1 łyżka masła 1 jajko 150 ml śmietany - ja dałam taką 30% 1/2 szklanki sera startego na tarce na dużych oczkach - ja dałam goudę holenderską i mozarellę 1 łyżka bułki tartej świeżo zmielony czarny pieprz i sól Dalej następuje : Cebulę kroimy w kosteczkę i szklimy na maśle. Przekładamy do miseczki. Brokuły myjemy, dzielimy na różyczki. Wrzucamy do wody lekko posolonej i posłodzonej. Krótko gotujemy - ja gotowałam 4 minuty. Studzimy i kroimy na mniejsze kawałki. Okrągłą formę na tarty smarujemy masłem i wykładamy ciastem francuskim. wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200'C i pieczemy 3 minuty. Ja poprzekłuwałam ciastao kilka razy widelcem. W miseczce łączymy śmietanę, jajko, starty żółty ser i mozarellę. Doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem, solą i gałką muszkatołową. Na podpieczony spód tarty wysypujemy bułke tartą i wykładamy brokuły oraz cebulę. Zalewamy sosem śmietanowo-serowym , na wierzchu układamy paski z ciasta francuskiego. Wkładamy ponownie do piekarnika i pieczemy 20-30 minut. Przed podaniem lekko studzimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 10.12.2011 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 Aga przepisik podkradam ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.