MagdaZZZ 15.12.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 A ja się właśnie zastanawiam nad suszarką i mam obawy czy ona nie niszczy ubrań? np czy sweterki szybciej się nie mechacą? Wpiszcie w allegro w wyszukiwarce: suszarka poziomowa, mi wtedy kilka wyskakuje. a mi nic nie wyskakuje:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 15.12.2011 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Dziewczyny ,kupcie sobie suszarkę do prania i problem z suszeniem odejdzie w niepamięć... ja żałuję ,że tyle lat biegałam z tym praniem z tarasu do łazienki ,w międzyczasie do jakiegoś pokoju itd.... Ja na razie nie mogę Beatko, bo pralkę mam ładowaną od góry. Jak będziemy wymieniać pralką to może się skuszę... Chociaż ja uwielbiam zapach prania suszonego na powietrzu latem:rolleyes: Aguśka podusia na fioletowym fotelu wygląda pięknie....ogólnie Wasza sypialnia jest jedną z najładniejszych sypialni jakie widziałam Andżeliko, bardzo dziękuję:hug:kochana jesteś. Twojej sypialni tez niczego nie brakuje... A ja się właśnie zastanawiam nad suszarką i mam obawy czy ona nie niszczy ubrań? np czy sweterki szybciej się nie mechacą? Nie wszystko można suszyć w suszarce, bo niektóre rzeczy z wełny mogą zrobić się o rozmiar mniejsze:sick: Wpiszcie w allegro w wyszukiwarce: suszarka poziomowa, mi wtedy kilka wyskakuje. Mnie wyskoczyło na hasło pionowa:rolleyes: ALe można tez szukać na piętrowa, na kółkach, kolumnowa a mi nic nie wyskakuje:o Madzia z Allegro to tylko taka http://allegro.pl/suszarka-na-pranie-bielizne-pionowa-wysoka-kolka-i1999816788.html A z netu taka http://www.tylkomarkowe.pl/produkt-meliconi-lock-tw-3-37570.html http://www.tylkomarkowe.pl/kupic_img/17/b_x_img-13012452365511402-lazienkowe-suszarki-do-prania-meliconi-lock-tw-3-zielony-suszarka-na-pranie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 15.12.2011 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Agawi sypialnia i podusia rewelacja A co do suszarki ostatnio zakupiłam taką pionową w Tesco i do tego była w promocji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 15.12.2011 22:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Agawi sypialnia i podusia rewelacja A co do suszarki ostatnio zakupiłam taką pionową w Tesco i do tego była w promocji Dzięki karolku:D i witaj, bo dawno Cię nie było:rolleyes: Dzięki za info- ja na razie suszarki nie wymieniam, ale dziewczyny szukają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 15.12.2011 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 o jaaaa - jaka cena:o a ten na allegro (jeden jedyny) widziałam... ale żaden z nich nie ma tego patentu do wieszania koszul na wieszakach... ten z ALDI najlepszy:roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 15.12.2011 23:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 o jaaaa - jaka cena:o a ten na allegro (jeden jedyny) widziałam... ale żaden z nich nie ma tego patentu do wieszania koszul na wieszakach... ten z ALDI najlepszy:roll: No tania nie jest:mad: chociaż z drugiej strony, to zakup na lata, więc może warto? Z wieszakami tez nie widziałam:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 16.12.2011 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 No dobra, podejmuje ostatnią heroiczną próbę, bo może u mnie we Włoszech inne allegro wyświetlają albo znowu blondi nie umie linku wkleić po ostatnich historiach to całkiem możliwe TUTAJ ja szukałam w kategorii : Dom i Ogród › Wyposażenie › Akcesoria łazienkowe › Suszarki do prania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 16.12.2011 14:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 albo znowu blondi nie umie linku wkleić po ostatnich historiach to całkiem możliwe :rotfl: Po prostu kopiujesz i wklejasz;) TUTAJ ja szukałam w kategorii : Dom i Ogród › Wyposażenie › Akcesoria łazienkowe › Suszarki do prania Dzięki:hug: to ja wkleję tą z uchwytem na wieszaki http://allegro.pl/gimi-duza-suszarka-3-poziomowa-modular-3-30-mb-i1977088566.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leia 16.12.2011 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Podusia fajnie się wpasowała Z zasłonami to kiszka materiału jeszcze nie ma, tak? Aga, Wy macie pompę ciepła ??? Jak się "sprawuje"? Macie kolektory pionowe...a może macie inna pompę? Kurcze, nie doczytałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 16.12.2011 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Aguśka podusia na fioletowym fotelu wygląda pięknie....ogólnie Wasza sypialnia jest jedną z najładniejszych sypialni jakie widziałam Ja też jestem tego zdania , a zresztą sama wiesz ,że przez nią chcę taką samą tapetę i fotel , podusie i lampy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 16.12.2011 22:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Podusia fajnie się wpasowała Z zasłonami to kiszka materiału jeszcze nie ma, tak? Aga, Wy macie pompę ciepła ??? Jak się "sprawuje"? Macie kolektory pionowe...a może macie inna pompę? Kurcze, nie doczytałam Dzięki Leia Tematu zasłon nie poruszamy:P:mad: No nie ma tego cholernego materiału:P Tak, mamy pompę ciepła GeoTherm plus, firmy Vaillant (moc 5,9), kolektory pionowe. Sprawuje się świetnie już drugi sezon- nasze rachunki za ogrzewanie + ciepłą wodę to 1600zł za cały rok (dom ma 215 m2) Jak masz jakieś pytania, to się nie krępuj- w miarę możliwości odpowiem lub zapytam lubego, bo to jego konik. Zresztą mąż podczas ostatnich 2-3 miesięcy był autorem artykułów m. innymi na ten temat w pismach budowlanych;) Ja też jestem tego zdania , a zresztą sama wiesz ,że przez nią chcę taką samą tapetę i fotel , podusie i lampy Kubełko kochana, a wiesz, że plagiat jest karalny?:lol2: Baaardzo dziękuję, kochana jesteś:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 17.12.2011 00:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 Przyszły cudne chwosty- nie wiem po co, bo zasłon brak:bash: i paterki- te akurat bardzo się przydadzą- szczególnie w pierwszy dzień Świąt, bo nawiedzi nas chmara gości:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 17.12.2011 04:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 Dzień dobry agawi nie wiem czy witałam się u Ciebie bo przez moje dzieciakowe ranne wstawanie kiepsko z pamięcią u mne Co do suszarek ( z wieszakami na koszule )dokładnie taką jak pokazujecie ja kupiłam w Lidlu za nieduże pieniądze i sprawuje się bardzo dobrze - oni często powtarzają oferty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 17.12.2011 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 aga ,ja cały czas się zastanawiam jak Wy to robicie ,że płacicie za pompę tak mało .Ja zrobiłam podliczenie od 6 grudnia2010 do 6 grudnia tego roku i wyszło nam zużycie 8000kw.Faktem jest ,że parametrów w trakcie nie przestawiamy ....dom mamy co prawda ciut większy ,ale mimo wszystko mało płacicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 17.12.2011 23:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 Dzień dobry agawi nie wiem czy witałam się u Ciebie bo przez moje dzieciakowe ranne wstawanie kiepsko z pamięcią u mnie Witam serdecznie admete bo chyba Cię wcześniej nie było:rolleyes: Zapraszam! Co do suszarek ( z wieszakami na koszule )dokładnie taką jak pokazujecie ja kupiłam w Lidlu za nieduże pieniądze i sprawuje się bardzo dobrze - oni często powtarzają oferty Dzięki za info;) aga ,ja cały czas się zastanawiam jak Wy to robicie ,że płacicie za pompę tak mało .Ja zrobiłam podliczenie od 6 grudnia2010 do 6 grudnia tego roku i wyszło nam zużycie 8000kw.Faktem jest ,że parametrów w trakcie nie przestawiamy ....dom mamy co prawda ciut większy ,ale mimo wszystko mało płacicie Beatko, nie wiem... ale 8tys kw Ci wyszło za samą pompę?:jawdrop:Niemożliwe chyba.... Trzeba wziąć pod uwagę kilka parametrów: moc pompy, ocieplenie domu (w tym mostki cieplne). Sama pompa nie gwarantuje niskich rachunków- dom musi być solidnie ocieplony. Komin mamy tylko jeden-spalinowy (kominek). My dodatkowo mamy jeszcze wentylację z rekuperacją i gruntowy wymiennik ciepła (pobiera temperaturę spod ziemi, która jest zawsze stała +12C- zimą są z tego zyski kiedy mróz na dworze, a latem działa jak klimatyzacja). U nas wewnątrz panuje temperatura +22C. Licznik mamy dwu-taryfowy. Ciekawe jakie różnice są u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 18.12.2011 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Aga pokazuj chwosty mimo, że zasłon nie ma I paterki też pokaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 18.12.2011 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 aga ,myślę ,ż najbardziej miarodajne będą wskazania w następnym roku.Mamy teraz zrobioną podbitkę ,drzwi zostały lepiej uszczelnione ( w ubiegłą zimę wiało przez nie jak cholera,a nie mamy wiatrołapu),jeden komin został zakryty.Niestety nie mamy reku ,co na pewno znacznie obniża koszt,grzejemy do 25stopni.Pompa ma moc 15 kw.My i tak bardzo jesteśmy zadowoleni ,ponieważ koszty ogrzania nowego domu w stosunku do tego drugiego są znacznie niższe .Tam mamy olejowe i dla porównania Ci podam ,że w ubiegłą zimę miesięcznie laliśmy 500litrów,co dawało niebagatelną sumkę 2 tys zł.a tu na rok woda +grzanie daje nam 4 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 18.12.2011 22:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 (edytowane) Aga pokazuj chwosty mimo, że zasłon nie ma I paterki też pokaż pysiaczku nie mam fot, ale może zrobię. Jutro chyba piekę pierniczki to obfocę razem z paterką, ok? A chwosty, jak chwosty, ale jak chcesz to Ci pokażę:hug: aga ,myślę ,ż najbardziej miarodajne będą wskazania w następnym roku.Mamy teraz zrobioną podbitkę ,drzwi zostały lepiej uszczelnione ( w ubiegłą zimę wiało przez nie jak cholera,a nie mamy wiatrołapu),jeden komin został zakryty. O, tak to dobry krok, bo komin i nieszczelne drzwi to potężny mostek cieplny;) Niestety nie mamy reku ,co na pewno znacznie obniża koszt,grzejemy do 25stopni.Pompa ma moc 15 kw.My i tak bardzo jesteśmy zadowoleni ,ponieważ koszty ogrzania nowego domu w stosunku do tego drugiego są znacznie niższe .Tam mamy olejowe i dla porównania Ci podam ,że w ubiegłą zimę miesięcznie laliśmy 500litrów,co dawało niebagatelną sumkę 2 tys zł.a tu na rok woda +grzanie daje nam 4 tys. Beatko, macie pompę 15 kw?:jawdrop:A po co jeśli można spytać? Ktoś chyba Was naciągnął, bo to niemożliwie, żebyście mieli aż takie zapotrzebowanie na ciepło. Dlatego masz takie rachunki za prąd. Dla porównania nasza pompa ma 5,9 kw. U nas jest caly czas ustawiona temperatura grzania 23C, termometr wskazuje 22C. Oczywiście można ustawić jeszcze wyższą temperaturę. Ja lubię ciepło, ale powyżej tego jest dla nas za gorąco:rolleyes: W sprawie oleju to wiem, że takie ogrzewanie jest diabelnie drogie. ale pompa też Wam nieźle ciągnie:( Edytowane 18 Grudnia 2011 przez agawi74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 18.12.2011 23:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Dobra, specjalnie dla pysiaczka i innych ciekawskich:lol2: - paterka i chwost (oczywiście patery mam 2 i chwosty też) http://img546.imageshack.us/img546/3656/dsc02790d.jpg http://img27.imageshack.us/img27/2223/dsc02789s.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 18.12.2011 23:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Beatko, macie pompę 15 kw?:jawdrop:A po co jeśli można spytać? Ktoś chyba Was naciągnął, bo to niemożliwie, żebyście mieli aż takie zapotrzebowanie na ciepło. Dlatego masz takie rachunki za prąd. Dla porównania nasza pompa ma 5,9 kw. U nas jest caly czas ustawiona temperatura grzania 23C, termometr wskazuje 22C. Oczywiście można ustawić jeszcze wyższą temperaturę. Ja lubię ciepło, ale powyżej tego jest dla nas za gorąco:rolleyes: W sprawie oleju to wiem, że takie ogrzewanie jest diabelnie drogie. ale pompa też Wam nieźle ciągnie:( Aguś ,tak przypuszczam ,ze nas trochę naciągnęli....nie byliśmy do tego tematu z m za bardzo przygotowani ,a fachowiec stwierdził ,że dostosował moc do pow.naszego domu.Trochę się rąbnęłam ....ona nie ma 15 tylko 13,7 ale to przecież niewielka różnica.To jest kolejny dowód na to ,,że nie należy tak do końca wierzyć i ufać fachowcom.;)Tak jak Ci pisałam ,my mając porównanie z olejem i tak jesteśmy wniebowzięci,że w skali roku kosztowało nas to tylko 4 tys.,grzejąc olejem wystarczyło by nam tylko na 2 miesiące przy domu mającym tylko 140m2:mad: Gdy instalowaliśmy ogrzewanie olej kosztował 90gr , a teraz ponad 4zł.I jak można sobie w tym kraju coś zaplanować???? A chwościki i paterki cudne ...wyszła Ci z nich piękna dekoracja świąteczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts