agawi74 19.12.2011 00:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Dzięki Beatko za chwościki i paterki:hug:Tą dekorację machnęłam w minutkę specjalnie dla Was... Wracając do pompy, to też nie jestem specem, ale luby bardzo się tym tematem interesował i robił tzw OZC czyli obliczenie zapotrzebowania na energię. Fachowcom nie należy wierzyć absolutnie- nas też chcieli naciągnąć. Cena oleju wzrosła kosmicznie, w sumie wszystko drożeje... póki co, pompa po drewnie jest jednym z najtańszych źródeł ogrzewania. Można ją jeszcze porównać do opłat za eko-groszek, chociaż znajomi za mniejszy dom płacą więcej niż my. Mają słabo ocieplony i mnóstwo balkonów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 19.12.2011 00:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Ale ja dziękuję za ten ekogroszek...on też nie jest taki tani a ile przy tym roboty???A poza tym to trzeba tego pilnować ,znajomy ma niby super piec ,a do podajnika dostał się jakiś nieforemny groszek i .....mu się trochę narobiło..dobrze ,że był wtedy w domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 19.12.2011 00:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Ale ja dziękuję za ten ekogroszek...on też nie jest taki tani a ile przy tym roboty??? Masz rację, u nas priorytetem było urządzenie bezobsługowe:wiggle: Groszku sobie nie wyobrażam i też strasznie zdrożał -teraz kosztuje coś ok. 800 zł za tonę A pamiętam, że jak zaczynaliśmy budowę, to sąsiedzi płacili po 450zł A poza tym to trzeba tego pilnować ,znajomy ma niby super piec ,a do podajnika dostał się jakiś nieforemny groszek i .....mu się trochę narobiło..dobrze ,że był wtedy w domu... Ale miał przygodę nie zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 19.12.2011 00:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Dlatego już wolę płacić i nie robić nic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 19.12.2011 00:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Dlatego już wolę płacić i nie robić nic... Ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 19.12.2011 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Aga piękne chosty! Jaka szkoda, że tych zasłon jeszcze nie ma! Paterki i pomarańcze też super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 19.12.2011 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Rzeczywiście ładne chwosty i znowu w pięknym kolorku A takiej paterki to szukam od dłuższego czasu, tylko mi się znowu marzy brudno różowa i nie mogę trafić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 19.12.2011 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Aga fajne zakupy ! no too czekamy na zasłony i narzutę...Wiecie co mnie bardzo irytuje w naszym kraju to, że wogóle nie promuje się ekologicznych rozwiązań (no może wyjątkiem są kolektory słoneczne choć dla mnie to paranoja, że dofinansowanie przysługuje jedynie biorącym kredyt na ową inwestycję. Jeśli kupuje się bez kredytu dofinansowania nie ma...)U nas jest gaz w każdym domu ale wszyscy naokoło palą w piecach drewnem, węglem i śmieciami...masakra jakaś poprostu...i na dodatek wciąż galopujące ceny...Masz rację Beatko, że w naszym kraju nie da się nic zaplanować , wszystko jest nieprzewidywalne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 19.12.2011 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Aga piękne chosty! Jaka szkoda, że tych zasłon jeszcze nie ma! Paterki i pomarańcze też super Dzięki pysiaczku Nie mam już cierpliwości do tych zasłon. Mam wrażenie, że jak wreszcie przyjdą, to wcale się nie ucieszę Rzeczywiście ładne chwosty i znowu w pięknym kolorku A takiej paterki to szukam od dłuższego czasu, tylko mi się znowu marzy brudno różowa i nie mogę trafić. Dzięki TwoOfUs, w sprawie różowe paterki, to chyba coś dla Ciebie będę miała:rolleyes: Aga fajne zakupy ! no too czekamy na zasłony i narzutę... Dziękuję Anetko W sprawach ekologicznych, to masz absolutną rację niestety:( pompy ciepła w większości krajów Unii mają zwroty i dofinansowania, a u nas zero. Tak jest przynajmniej w mazowieckim:bash: Reszta pali czym chce- dym czarny, a kar dla takich brak:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 19.12.2011 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Paterka bardzo fajna biała :D:D My grzaliśmy prądem i za zeszły rok mamy prawie 12 tys. kW . W tym roku już nie uf! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 19.12.2011 16:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Paterka bardzo fajna biała :D:D My grzaliśmy prądem i za zeszły rok mamy prawie 12 tys. kW . W tym roku już nie uf! Dzięki yokasiu Paterka nie jest czysto biała, tylko delikatnie kremowa:wiggle: 12 tys kW???:jawdrop: Niezła sumka:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 19.12.2011 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Agawi przejrzałam po raz kolejny twój wątek i nie mogę namierzyć twojego salonu. Chciałam zapytać jakie masz kanapy, sofy czy może jeszcze cos innego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 19.12.2011 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Agawi przejrzałam po raz kolejny twój wątek i nie mogę namierzyć twojego salonu. Chciałam zapytać jakie masz kanapy, sofy czy może jeszcze cos innego ? Hej karolku- sofy były calkiem niedawno:rolleyes: ale wiem, wiem, że tym gąszczu trudno coś znaleźć- jak zrobimy cały parter, to może zrobię fotogalerię, żeby było łatwiej. Salon nie jest jeszcze wykończony, ale sofki zaraz Ci pokażę:wiggle:Mamy dwa chesterfieldy. http://img444.imageshack.us/img444/9539/dsc02658x.jpg http://img11.imageshack.us/img11/8128/dsc02667qv.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 19.12.2011 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Agawi, kupię jutro orzechy włoskie i będę miała prawie jak Ty Oj tam, że bez pięknej patery i chwostów, kto by się czepiał drobiazgów Do zazdrości w kwestii fotela, dołączyły abażury od nowych lampek i już czuję, że zasłony uzupełnią tę listę. Oszaleć przez Ciebie można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ika7 19.12.2011 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 i... schodki http://img339.imageshack.us/img339/6439/dsc020250.jpg http://img210.imageshack.us/img210/4505/dsc02026qv.jpg http://img34.imageshack.us/img34/4890/04082010001x.jpg http://img716.imageshack.us/img716/2640/04082010006.jpg Pieknie jak do tej pory z zachowaniem klasycznego stylu. Przepiekna barierka do schodow, drzwi z klasa i cala reszta jako wzor smaku i pieknej klasyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 19.12.2011 22:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Agawi, kupię jutro orzechy włoskie i będę miała prawie jak Ty Oj tam, że bez pięknej patery i chwostów, kto by się czepiał drobiazgów :rotfl: Do zazdrości w kwestii fotela, dołączyły abażury od nowych lampek i już czuję, że zasłony uzupełnią tę listę. Oszaleć przez Ciebie można Oj Tolu, Ty wiesz jak mi humor poprawić Pieknie jak do tej pory z zachowaniem klasycznego stylu. Przepiekna barierka do schodow, drzwi z klasa i cala reszta jako wzor smaku i pieknej klasyki. ika7- witam po raz pierwszy chyba:bye: Dziękuję za miłe słowa. Ty jakieś stare, komórkowe foty wyciągnęłaś, bo kiepska jakość. Później były znacznie lepsze:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 19.12.2011 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 agawi - mnie też się paterka moocno podoba - już widzę na niej słodkie ciasteczka A te sofy jakie wypaśne ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 19.12.2011 22:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 agawi - mnie też się paterka moocno podoba - już widzę na niej słodkie ciasteczka A te sofy jakie wypaśne ! Dziękuje arco zgadłaś- paterki będą na ciasteczka i na ciasta:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 19.12.2011 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 super paterka:lol: nie szukasz klosików do nich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 19.12.2011 22:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 super paterka:lol: nie szukasz klosików do nich? A wiesz, że o tym samym pomyślałam:rotfl: Jeden klosik to by mi się przydał... więc jak już znajdziesz Madziu, to daj cynk:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts