Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

We włoskim stylu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziewczynki dziękuję:hug::hug:

Aguś a ja właśnie miałam pytać o pierniki:lol2: bo moje ciasto już chyba gotowe niestety takich rarytasów jak rózane nadzienie nie będzie:no:, co użyć zamiast tego? powidła śliwkowego...:rolleyes:ja zielona jestem i dopiero zaczynam piernikową przygodę więc proszę o pomoc. Macie jakis fajny przepis na szybki lukier?

jutro z Okruszkiem będziemy piec pierniczki, mamy pisaki kolorowe do dekoracji ale chciałabym też polukrować...:rolleyes:

Anetko, każda marmolada może być- i wieloowocowa i śliwkowa. Ważne, żeby była taka dość gęsta i twarda- jak do rogalików.Inaczej wszystko wypłynie:rolleyes: Ja właśnie pisaka nie mam, ale trudno nie zdążę kupić:no: Najszybszą polewą jest lukier cytrynowy- do cukru-pudru dodajesz sok z cytryny. Ilość taka, żeby polewa była biała i średniej gęstości.:D

Aga pierniki smakowite :lol2:..... mojego piernika przełożyłam powidłami śliwkowymi .... jutro na górze lukrem ozdobię...

Co do lukry jak Ty swój robiłaś....ja mam zamiar ubijać białko z cukrem na parze i malować ;)

Powidełka też są mniam:wiggle: Mój lukier robiłam jak powyżej. Taki z białek też kiedyś robiłam i jest bardzo fajny, ale na pierniku trochę odpryskuje przy krojeniu. Oczywiście można też zrobić po prostu roztopioną czekoladę:) Andżeliko jutro lukruję pierniczki:lol2:

Aga....pierniki....miodzio:) I pewnie tak smakują jak wyglądają...mniam, mniam:)

Dziekuję- nie wiem Beatko jak smakuje , bo to mój pierwszy dojrzewający:lol2:

Świętami zapachniało , aż miło ... http://emoty.blox.pl/resource/zpizza.gif, piękne i te owoce .

Kubełko częstuj się:D

o dżizaaaaaas ! Zjadłabym same - całe :)

O nie, co to to nie arco- mogę Cię poczęstować kawałeczkiem:lol2::D

ojejeje co tu się dzieje:rolleyes: Na pewno zjecie te dwa wielkie pierniki? Bo jak są jakieś co do tego wątpliwości, to ja mogę jutro przypadkiem przejeżdżać koło ciebie:rotfl:

No właśnie raczej nie zjemy:lol2::lol2: Chyba wszystkiego zrobiłam za dużo, a w planach jeszcze sernik:rolleyes::rolleyes: ale mamy najazd gości w pierwsze dzień Świąt, więc sama rozumiesz, że chyba się z Tobą nie podzielę:hug:

phiiiii:P mówi, że nie zjedzą... i że sie nie podzieli w następnym zdaniu:P

Przemyśl to jeszcze do jutra - z Mokotowa do Piaseczna akurat do ciebie po drodze:rotfl:

No dobra podzielę się malutkim kawałeczkiem:yes::D:hug:

http://img207.imageshack.us/img207/9123/3981q.jpg

Wesolych Swiat Bozego Narodzenia oraz szampanskiej zabawy sylwestrowej zyczy Kasia z Rodzinka:)

Kasiu bardzo dziękuję:hug: dla Ciebie też cudownych Świąt i wspaniałego Nowego Roku:hug:

Super pierniczki ale pierniki to jest dopiero wyższa szkoła jazdy!

Ja nie wiem jakie ciasto mam zrobić na święta bo trzy najpopularniejsze (piernik, makowiec i sernik) są już zajęte :cry: ;)

Dzięki :D

Pysiaczku, a może jakaś rolada biszkoptowa z jabłkami i orzechami?:yes:

Agawi Życzę Zdrowych Spokojnych i Wesołych Świąt

http://i3.fmix.pl/fmi2546/a2251c51000941354ef1bb05

Aga,

wszystkiego dobrego na Święta!

yutquoise-blue-white-silver-christmas-holiday-decor.jpg

Admete, Sharlot dziękuję kochane:hug:, a ja u Was się jeszcze pojawię z życzeniami:D

A ja jeszcze w pracy ;) choinka czeka na ubranie, jeszcze pierniki lukrować muszę :eek: kiedy się spać położę ????

Bidulka:hug: Ja właściwie to już mam wolne, a luby od piątku:yes: Mam nadzieję, że tym sposobem się wyrobimy:D

Choinka dopiero będzie w Wigilię. Andżeliko z tym lukrowaniem to schodzi jak diabli- zegarmistrzowska robota. :bash: Piernik to lukrujesz, posypujesz i z głowy, a te maleństwa wymagają sporo czasu:eek: