arcobaleno 20.12.2011 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 o dżizaaaaaas ! Zjadłabym same - całe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 20.12.2011 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Dziewczynki dziękuję:hug: Aguś a ja właśnie miałam pytać o pierniki:lol2: bo moje ciasto już chyba gotowe niestety takich rarytasów jak rózane nadzienie nie będzie:no:, co użyć zamiast tego? powidła śliwkowego...:rolleyes:ja zielona jestem i dopiero zaczynam piernikową przygodę więc proszę o pomoc. Macie jakis fajny przepis na szybki lukier? jutro z Okruszkiem będziemy piec pierniczki, mamy pisaki kolorowe do dekoracji ale chciałabym też polukrować... Anetko, każda marmolada może być- i wieloowocowa i śliwkowa. Ważne, żeby była taka dość gęsta i twarda- jak do rogalików.Inaczej wszystko wypłynie:rolleyes: Ja właśnie pisaka nie mam, ale trudno nie zdążę kupić Najszybszą polewą jest lukier cytrynowy- do cukru-pudru dodajesz sok z cytryny. Ilość taka, żeby polewa była biała i średniej gęstości. Aga pierniki smakowite ..... mojego piernika przełożyłam powidłami śliwkowymi .... jutro na górze lukrem ozdobię... Co do lukry jak Ty swój robiłaś....ja mam zamiar ubijać białko z cukrem na parze i malować Powidełka też są mniam:wiggle: Mój lukier robiłam jak powyżej. Taki z białek też kiedyś robiłam i jest bardzo fajny, ale na pierniku trochę odpryskuje przy krojeniu. Oczywiście można też zrobić po prostu roztopioną czekoladę Andżeliko jutro lukruję pierniczki:lol2: Aga....pierniki....miodzio:) I pewnie tak smakują jak wyglądają...mniam, mniam:) Dziekuję- nie wiem Beatko jak smakuje , bo to mój pierwszy dojrzewający:lol2: Świętami zapachniało , aż miło ... http://emoty.blox.pl/resource/zpizza.gif, piękne i te owoce . Kubełko częstuj się o dżizaaaaaas ! Zjadłabym same - całe O nie, co to to nie arco- mogę Cię poczęstować kawałeczkiem:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 20.12.2011 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Anetka tutaj przepis na lukier http://mojewypieki.blox.pl/2009/12/Pierniczki-2009-dekoracja-lukrem.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 20.12.2011 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Anetka tutaj przepis na lukier http://mojewypieki.blox.pl/2009/12/Pierniczki-2009-dekoracja-lukrem.html O tak- to ten, o którym pisała Andżelika. Jeżeli lukier ma być mniej biały i kwaskowy, do pudru należy dodać cytrynę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 20.12.2011 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Wyszła mi cała góra pierniczków- nie wiem, kto to zje:rolleyes: jutro będą ładniejsze, bo polukrowane:wiggle: http://img202.imageshack.us/img202/3513/dsc02799lw.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 20.12.2011 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 A my mamy łosie, liski, misie, delfiny,choinki, dzwonki, serduszka nawet zajączek się znajdzie ( Klara chciała baranka, jajko.... wytłumaczyłam jej , że to nie to święto ). Jutro wielki lukrowanie !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 20.12.2011 22:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 ( Klara chciała baranka, jajko.... wytłumaczyłam jej , że to nie to święto ) :rotfl: Ja właśnie odłożyłam na bok zajączka i kurczaczka. Za rok muszę kupić nowe kształty foremek:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 20.12.2011 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 ojejeje co tu się dzieje:rolleyes: Na pewno zjecie te dwa wielkie pierniki? Bo jak są jakieś co do tego wątpliwości, to ja mogę jutro przypadkiem przejeżdżać koło ciebie:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 20.12.2011 22:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 ojejeje co tu się dzieje:rolleyes: Na pewno zjecie te dwa wielkie pierniki? Bo jak są jakieś co do tego wątpliwości, to ja mogę jutro przypadkiem przejeżdżać koło ciebie:rotfl: No właśnie raczej nie zjemy:lol2: Chyba wszystkiego zrobiłam za dużo, a w planach jeszcze sernik:rolleyes: ale mamy najazd gości w pierwsze dzień Świąt, więc sama rozumiesz, że chyba się z Tobą nie podzielę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 20.12.2011 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 phiiiii:P mówi, że nie zjedzą... i że sie nie podzieli w następnym zdaniu:PPrzemyśl to jeszcze do jutra - z Mokotowa do Piaseczna akurat do ciebie po drodze:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719508754 21.12.2011 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 (edytowane) http://img207.imageshack.us/img207/9123/3981q.jpg Wesolych Swiat Bozego Narodzenia oraz szampanskiej zabawy sylwestrowej zyczy Kasia z Rodzinka Edytowane 21 Grudnia 2011 przez *Kasia* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 21.12.2011 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Super pierniczki ale pierniki to jest dopiero wyższa szkoła jazdy! Ja nie wiem jakie ciasto mam zrobić na święta bo trzy najpopularniejsze (piernik, makowiec i sernik) są już zajęte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719508754 21.12.2011 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Pysiaczku to czas na cos nowego z ciast Ja pieke makowca, cycki tesciowej , robie tez chatke baby jagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 21.12.2011 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Agawi Życzę Zdrowych Spokojnych i Wesołych Świąt http://i3.fmix.pl/fmi2546/a2251c51000941354ef1bb05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 21.12.2011 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Aga, wszystkiego dobrego na Święta! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 21.12.2011 14:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 phiiiii:P mówi, że nie zjedzą... i że sie nie podzieli w następnym zdaniu:P Przemyśl to jeszcze do jutra - z Mokotowa do Piaseczna akurat do ciebie po drodze:rotfl: No dobra podzielę się malutkim kawałeczkiem:yes::hug: http://img207.imageshack.us/img207/9123/3981q.jpg Wesolych Swiat Bozego Narodzenia oraz szampanskiej zabawy sylwestrowej zyczy Kasia z Rodzinka Kasiu bardzo dziękuję dla Ciebie też cudownych Świąt i wspaniałego Nowego Roku:hug: Super pierniczki ale pierniki to jest dopiero wyższa szkoła jazdy! Ja nie wiem jakie ciasto mam zrobić na święta bo trzy najpopularniejsze (piernik, makowiec i sernik) są już zajęte Dzięki Pysiaczku, a może jakaś rolada biszkoptowa z jabłkami i orzechami? Agawi Życzę Zdrowych Spokojnych i Wesołych Świąt http://i3.fmix.pl/fmi2546/a2251c51000941354ef1bb05 Aga, wszystkiego dobrego na Święta! Admete, Sharlot dziękuję kochane:hug:, a ja u Was się jeszcze pojawię z życzeniami:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 21.12.2011 14:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Wczoraj wieczorem zabrałam się za lukrowanie pierniczków i dobrze zrobiłam, bo ile jest z nimi roboty:jawdrop: Nawet połowy nie zrobiłam. Dzisiaj zaliczyłam fryzjera i zaraz zabieram się za pozostałą część pierniczków:yes: No i mamy śnieg! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 21.12.2011 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 A ja jeszcze w pracy choinka czeka na ubranie, jeszcze pierniki lukrować muszę kiedy się spać położę ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 21.12.2011 15:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 A ja jeszcze w pracy choinka czeka na ubranie, jeszcze pierniki lukrować muszę kiedy się spać położę ???? Bidulka:hug: Ja właściwie to już mam wolne, a luby od piątku:yes: Mam nadzieję, że tym sposobem się wyrobimy:D Choinka dopiero będzie w Wigilię. Andżeliko z tym lukrowaniem to schodzi jak diabli- zegarmistrzowska robota. Piernik to lukrujesz, posypujesz i z głowy, a te maleństwa wymagają sporo czasu:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 21.12.2011 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 (edytowane) Z okazji zbliżających się świąt Bożego Narodzenia pragnę złożyć Tobie i Twoim bliskim życzenia spokojnych,radosnych świąt... http://img207.imageshack.us/img207/9672/obrazeka.png Uploaded with ImageShack.us Edytowane 21 Grudnia 2011 przez Juszczakówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts