agawi74 21.12.2011 15:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Z okazji zbliżających się świąt Bożego Narodzenia pragnę złożyć Tobie i Twoim bliskim życzenia spokojnych,radosnych świąt... Andżeliko bardzo dziękuję:hug:Ja u Ciebie tez będę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 21.12.2011 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Aga a jakiś sprawdzony przepis na roladę masz? Bo ja to nie wiem jak zrobić takie cienkie biszkopty, żeby dało się je zawijać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 21.12.2011 16:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Aga a jakiś sprawdzony przepis na roladę masz? Bo ja to nie wiem jak zrobić takie cienkie biszkopty, żeby dało się je zawijać Pysiaczku mogę Ci podać przepis na roladę biszkoptową Ciasto musi być cienkie, żeby dało się zwinąć- pieczone koniecznie na papierze:D Na biszkopt: - 4 jajka - 4 łyżki mąki - 3 płaskie łyżki cukru - 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia - kilka kropel aromatu waniliowego Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier. Dalej miksując dodawać po jednym żółtku. Na końcu wmieszać delikatnie(!) mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać na dużą blachę (tą z piekarnika) wyłożoną papierem do pieczenia. Wyrównać ciasto. Piec około 10-15 minut w temp. 170oC. Upieczony, gorący biszkopt przełożyć papierem do góry na lnianą ściereczkę. Usunąć papier, zwinąć ciasto ze ściereczką w rulon wzdłuż dłuższej krawędzi. Odstawić do całkowitego ostygnięcia. Następnie trzeba zrobić krem wg uznania- może to być bita śmietana lub świąteczne jabłka z cynamonem, rodzynkami i orzechami:) Wystudzony biszkopt odwinąć delikatnie ze ściereczki. Wyłożyć masę, wyrównać. Zwijać biszkopt w roladę lekko dociskając. Delikatnie owinąć roladę w ściereczkę i tak wstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny. Podawać z lodówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 21.12.2011 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Wpadłam na chwilkę, bo jestem w amoku lukrowania pierniczków. Oto co wyszło:) http://img829.imageshack.us/img829/7106/dsc02802i.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719508754 21.12.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Sliczne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 21.12.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Super wyszło ! Ja właśnie piekę placuszki na tort Mikado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 21.12.2011 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Dzięki dziewczynki:hug: mam nadzieję, że będą też smaczne:DA tortu Mikado chyba nie znam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 21.12.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 No tak wszystkie coś już pitraszą , pieką , lukrują a ja nic . Nadrobię w piątek i sobotnie przedpołudnie , wtedy mam wolne . Aga śliczne pierniczki , że Ci się chciało tak stroić W tamtym roku piekłam pierniczki i na każdym pisaliśmy kolorowym lukrem nasze imiona. Zabawy co niemiara Jeszcze raz pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 21.12.2011 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 No tak wszystkie coś już pitraszą , pieką , lukrują a ja nic . Nadrobię w piątek i sobotnie przedpołudnie , wtedy mam wolne . Aga śliczne pierniczki , że Ci się chciało tak stroić W tamtym roku piekłam pierniczki i na każdym pisaliśmy kolorowym lukrem nasze imiona. Zabawy co niemiara Jeszcze raz pięknie Dzięki Kubełko:hug:Ja u Ciebie, Ty u mnie:cool: Właśnie mi się już nie chce kończyć tych pierniczków- więcej się na to nie piszę :bash:Z imionami fajny pomysł Zdążysz jeszcze, zdążysz mnóstwo czasu zostało. No chyba, że będziesz lukrować pierniczki:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 21.12.2011 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 O nie , nie mam czasu .U mnie w domu ile bym nie napiekła to i tak zniknie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 21.12.2011 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 (edytowane) "Amokowe" lukrowanie wyszło pięknie ....mi to zajęcie jak na dzień dzisiejszy wcale się nie podoba , ale lukier całkiem smaczny Jakby kto pytał dzieła sztuki wkleiłam Edytowane 21 Grudnia 2011 przez Juszczakówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 21.12.2011 22:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 "Amokowe" lukrowanie wyszło pięknie ....mi to zajęcie jak na dzień dzisiejszy wcale się nie podoba , ale lukier całkiem smaczny Jakby kto pytał dzieła sztuki wkleiłam Dzięki:D Twoje dzieła już widziałam- cudo! Ja już skończyłam, uff mam dość do następnych Świąt:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słońce 2 21.12.2011 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 (edytowane) napracowałaś się, każdy pierniczek perfekcyjny, aż szkoda je psuć musisz robic częściej, a dojdziesz do wprawy z prędkością ja tak obiecuję sobie z mufinkami (trening czyni mistrza Edytowane 21 Grudnia 2011 przez słońce 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 21.12.2011 22:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 musisz robic częściej, a dojdziesz do wprawy z prędkością :Dj Ha, ha:P:P Nie zamierzam ich robić częściej, ale dzięki słoneczko Mam nadzieję, że będą chociaż smaczne. Kochana muffinki przy tym lukrowaniu to pikuś- przysięgam:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słońce 2 21.12.2011 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Twój wysilek zostanie doceniony, zobaczysz:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 21.12.2011 22:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Twój wysilek zostanie doceniony, zobaczysz:hug: Dzięęęęki:hug: Nalot gości mamy w niedzielę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 21.12.2011 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Te ciacha to dzieło sztuki:jawdrop:Musisz mieć cierpliwość, ja bym chyba nie dała rady tak się dziubdziać z każdym:eek:Podziwiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 21.12.2011 22:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Te ciacha to dzieło sztuki:jawdrop: Musisz mieć cierpliwość, ja bym chyba nie dała rady tak się dziubdziać z każdym:eek: Podziwiam! No niestety się dziubdziałam Dzięki Martuś Z cierpliwością u mnie średnio, ale się zawzięłam:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słońce 2 21.12.2011 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Dzięęęęki:hug: Nalot gości mamy w niedzielę o! jak nalot to za mało zrobiłaś http://emoty.blox.pl/resource/102.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 21.12.2011 23:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 o! jak nalot to za mało zrobiłaś http://emoty.blox.pl/resource/102.gif Słońce Ty mnie nawet nie wkurzaj bo oberwieszhttp://www.polishbikers.com/images/smilies/inne/snowball.gif Pokazałam tylko 1/3 kolekcji, to chyba starczy...?http://forum.barcis.pl/images/smilies/oczko.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts