Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

We włoskim stylu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ooooo! jak to wygląda?

Normalnie:D W środek można dać serek twarożkowy doprawiony lub sery pleśniowe- co kto lubi. Na ser kładziemy koper i zawijamy ruloniki. Na wierzchu może być kropla kawioru:cool:

Właśnie pisałamu siebie, że w tym roku mi się nie chce robić pierniczków (po zeszłorocznych szaleństwach piernikowych)... teraz chyba mnie rozumiesz;)

Pięknie ci wyszły:rolleyes:

Dzięki Madziu:D A tak, teraz już wiem, dlaczego nie robisz ich w tym roku:lol2: Sama się mocno zastanowię nad przyszłorocznymi- lukrowałam je ze 3 godziny:bash:

Normalnie:D W środek można dać serek twarożkowy doprawiony lub sery pleśniowe- co kto lubi. Na ser kładziemy koper i zawijamy ruloniki. Na wierzchu może być kropla kawioru:cool:

Dzięki Madziu:D A tak, teraz już wiem, dlaczego nie robisz ich w tym roku:lol2: Sama się mocno zastanowię nad przyszłorocznymi- lukrowałam je ze 3 godziny:bash:

Pewnie gdyby wigilia nie byłą u mnie, to bym wzięła to pod uwagę;) ale tak:P:P:P choć nawet gdyby nie była u mnie:rolleyes: - nie, nie chciało by mi się:lol2:

Z cierpliwością u mnie średnio, ale się zawzięłam:lol:

Kobito zawziełaś się :rotfl: faktycznie . Ale cudności Ci wyszły - kiedy ja będę mieć czas na takie dziubdzianie :lol2:

Śledzika nie będzie, ale wędzony łosoś z serkiem i koprem już tak:yes::D

i wykwintniaste (że pozwolę sobie wyraz odmienić:p) dania szykujesz na święta :yes:

Tak, mamy pompę ciepła GeoTherm plus, firmy Vaillant (moc 5,9), kolektory pionowe. Sprawuje się świetnie już drugi sezon- nasze rachunki za ogrzewanie + ciepłą wodę to 1600zł za cały rok (dom ma 215 m2):wiggle: Jak masz jakieś pytania, to się nie krępuj- w miarę możliwości odpowiem lub zapytam lubego, bo to jego konik. Zresztą mąż podczas ostatnich 2-3 miesięcy był autorem artykułów m. innymi na ten temat w pismach budowlanych;)

Aga, dzięki :) Z pewnością będę miała do Ciebie pytania (bardziej mój mąż ;)). My mamy mieć pompę o mocy 16 kw...a na jaką głębokość robiliście odwierty? czym zalewaliście te "węże"?

WOW, to Wy specjaliści w tym temacie :yes:

Pierniczki zrobiłam i z ogromnej ilości zostało marne pudełeczko :lol2: aaaaa...i też się narobiłam- do następnych świąt :D wcześniej bawiłam się w takie dokładne ozdabianie ;) w tym roku poszłam na łatwiznę i porobiłam takie różnokolorowe "zygzaki" na wszystkich :lol2: a powiem Ci, że i tak czasu mi zeszło z tymi piernikami, że ho, ho, ho :)

Twoje wypieki wyglądają tak SMAKOWICIE !!!!!

Kobito zawziełaś się :rotfl: faktycznie . Ale cudności Ci wyszły - kiedy ja będę mieć czas na takie dziubdzianie :lol2:

Dzięki admete:hug:

i wykwintniaste (że pozwolę sobie wyraz odmienić:p) dania szykujesz na święta :yes:

Oj tam, oj tam zaraz wykwintniaste. W zasadzie to nic szczególnego, poza pieczeniem całego indyka:yes:

Aga pierniczki są cudne :o Faktycznie aż szkoda jeść :lol2:

Nadziubdziałaś się ale warto było :yes:

Dzięki pysiaczku:hug:

Dzięki za przepis na roladę :hug: Czy ona mi się nie złamie od tego zwijania i odwijania? Przypuszczam, że nie bo to jest ta tajemna moc ścierki? :D

Nie ma za co:D Nie powinna się złamać:no: Moc ściereczki tajemna:lol2:

Aga Zdrowych i Wesołych Świąt Bożego Narodzenia :)

Dzięki kochana, u Ciebie jeszcze będę:hug:

Aga, dzięki :) Z pewnością będę miała do Ciebie pytania (bardziej mój mąż ;)). My mamy mieć pompę o mocy 16 kw...a na jaką głębokość robiliście odwierty? czym zalewaliście te "węże"?

WOW, to Wy specjaliści w tym temacie :yes:

Leia odwierty mamy na 100bm, a rurki są zalane glikolem:) moc Waszej 16 kw- to straaasznie dużo- to zwykle zapotrzebowanie na dom 400m2. Czy na pewno takiej mocnej potrzebujecie? :(

Twoje wypieki wyglądają tak SMAKOWICIE !!!!!

Dzięki:hug: Każdy, kto robił je choć raz, wie ile to pracy:bash: