Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

We włoskim stylu

Recommended Posts

Aga ta kiszka to mnie przesladuje, też tak to nazwałam :)

więc zaraz dzwonię do wykonawcy że jednak budujemy wg wersji oryginalnej

dzieki wielkie za rady!

mmajeczkaa ja rowniez planuję orzechowe okna, ciemną podłogę, lecz nie dokładnie w tym samym kolorze, też wydaje mi sie ze może wyjsć mdło. Drzwi tez chciałabym ciemne ale na pewno nie w tym samym kolorze co podloga.

Obecnie mam w mieszkaniu prawie wszystkie meble (nawet kuchenne-przypadek) w tym samym kolorze jak podłoga- kolor rudawo-brązowy i bardzo mnie to wkurza...

pozdrawiam

• Odpowiedzi 13,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tess z wymiarów wynika, że salon masz ogromny:eek: kuchnie średnią, a wykusz mały:) moim zdaniem wykusz jest za mały na normalną jadalnię i stół musi być w salonie. Z kolei slon masz rzeczywiście spory i może mógłby być zwężony, ale nie przy takiej długości jaką ma -8,4m:eek: Powstanie Ci kiszka, także chyba zostaw go w wersji oryginalnej;)

przytakuję :yes:

i też się zdziwiłam wymiarom salonu - bo jest naprawdę duży http://emoty.blox.pl/resource/szczena.gif - na rzucie jakoś na tyle nie wyglądał :no:

Tess będziesz miała świetne przestrzenie :yes:

Zakładaj wątek i chwal się resztą pomieszczeń i pokazuj swoje inspiracje http://emoty.blox.pl/resource/upup.gif

Kurcze dziewczyny, aż musiałam jeszcze raz sprawdzić, ale jest tak: ja za salon uważam całą ta przestrzeń, ktorą zaznaczyłam na brązowo, tam bedzie wypoczynek stół, no i troche wykuszu więc to jest taki duży/nieduży salon/niesalon :) ( w projekcie tam właśnie jest salon i podcień z którego zrezygnowałam) parter domu ma 115m + 36m garaż.

Admete z tego co pamiętam to Ty masz salon 50m2 to "co się dziwisz" ;)

Aga pytam bo nie wiem jak zrobić u siebie:-? Czy zgrać kolorystycznie(jeden kolor) okna,drzwi,podłogę czy może nie?

W pierwszej chwili chciałam wszystko w jednej gamie kolorystycznej...pózniej ktoś mi powiedział,że będzie za mdło;)

Aga,Dziewczyny a Wy jak sądzicie???

Majeczko, nie wiem dokładnie jaki będzie Twój wystrój wnętrz. Okna i drzwi mogę być w orzechu, a podłoga powinna się różnić ton lub 2. Identyczne kolory nie są wskazane:) Gamę kolorystyczną możesz zachować, bo klasyczne wnętrza nie znoszą np. mebli w kolorach duet. Wskazana jest raczej jednolitość i elegancja.:wiggle:

Aga ta kiszka to mnie przesladuje, też tak to nazwałam :)

więc zaraz dzwonię do wykonawcy że jednak budujemy wg wersji oryginalnej

dzieki wielkie za rady!

Czyli decyzja już podjęta?:wiggle:

Kurcze dziewczyny, aż musiałam jeszcze raz sprawdzić, ale jest tak: ja za salon uważam całą ta przestrzeń, ktorą zaznaczyłam na brązowo, tam bedzie wypoczynek stół, no i troche wykuszu więc to jest taki duży/nieduży salon/niesalon :) ( w projekcie tam właśnie jest salon i podcień z którego zrezygnowałam) parter domu ma 115m + 36m garaż.

Admete z tego co pamiętam to Ty masz salon 50m2 to "co się dziwisz" ;)

Tess, salon rzeczywiście jest spory- zwykle w projektach tak duże są połączone z jadalnią. U Ciebie może projektant zakładał, ze w wykuszu będzie taki stolik kuchenny, a docelowa jadalnia w salonie. Tak czy siak to lepiej, ze masz większą przestrzeń.;)

co do poszerzenia kuchni to jestem za, ale wtedy musiałabym jednak zrobić projekt indywidualny, bo trzeba by było zmienić dach, a już na to nie ma czasu.

Tess ja na Twoim miejscu poszukałabym innego projektu, niekoniecznie na zamowienie, a taką drobnostkę mi firma MG Projekt w dwa tygodnie załatwiła, pierwotnie chciałam budowac Kasjopee, ale w kncu ze wzgledu na spizarnie zdecydowałam sie na Słodkiego, w ktorym to Balbina o 2 metry poszerzyła kuchnię.

Jaki to jestprojekt Archetonu?

Tess ja na Twoim miejscu poszukałabym innego projektu

Emirando, myślę, że na zmianę projektu może być już za późno. Przecież jak Tess chce zacząć budowę w kwietniu, to wszystkie papiery ma na pewno załatwione- w tym szczegółowy projekt budowy złożony w urzędzie:)

Aga , wczoraj wieczorem (bo dla mnie popołudnie to juz wieczór :lol2: ) tak bardzo wysiliłam szare komórki żeby skupić się nad projektem Tess że zapomniałam wypowiedzieć się o nóżkach stołowych http://emoty.blox.pl/resource/zawstydzony1.gif

Ostatnie wstawione przez Ciebie są śliczne i jeśli krzesła jednak z toczonymi nogami to będą ładnie grały z nimi :yes:

Chociaż ja osobiście uwielbiam te większe bombki w toczonych nogach :lol2:

Tess wiem wiem ja też pomyślałam o moim salonie - który notabene po wstawieniu kominka zrobi sie troszke kiszkowaty ;). Chodziło mi o to że na pierwszy rzut oka w tym projekcie salon wydawał się dużo mniejszy - ja bym z 30m2 obstawiała -więc to duży plus i nie będzie tak źle, projekt jest dobry naprawdę :yes:

Emirando - projekt juz zapewne daaaaaaaaaawno w urzędzie - a ściany to tylko działówki już chyba będzie można przestawiać ;).

Majeczko, nie wiem dokładnie jaki będzie Twój wystrój wnętrz. Okna i drzwi mogę być w orzechu, a podłoga powinna się różnić ton lub 2. Identyczne kolory nie są wskazane:) Gamę kolorystyczną możesz zachować, bo klasyczne wnętrza nie znoszą np. mebli w kolorach duet. Wskazana jest raczej jednolitość i elegancja.:wiggle:

Mebli w kolorach duet na pewno nie będzie :no::no:(nie podobają mi się)

Jednolitość i elegancja:yes::yes: Właśnie, to jest to co lubię:yes: Napisałaś dokładnie to co chciałam przeczytać: okna i drzwi jeden kolor,podłoga ciut inna:)

:lol2:Aga dokładnie takie panele(Balterio- Dąb Prestiż seria Sculpture) wypatrzyliśmy dla siebie:lol2: myślisz,że do Okien w kolorze" Złoty Dąb" będą pasować:rolleyes:

Aga , wczoraj wieczorem (bo dla mnie popołudnie to juz wieczór :lol2: ) tak bardzo wysiliłam szare komórki żeby skupić się nad projektem Tess że zapomniałam wypowiedzieć się o nóżkach stołowych http://emoty.blox.pl/resource/zawstydzony1.gif

Ostatnie wstawione przez Ciebie są śliczne i jeśli krzesła jednak z toczonymi nogami to będą ładnie grały z nimi :yes:

Ależ Aga, nic nie szkodzi:hug: Dzięki za opinię:D Taki z bardziej toczonymi musiałabym robić u stolarza, a krzesła i tak z Famegu. Jedyny stolarz to ten Twój, ale jakoś niechętnie chce robić:bash: jak się nie zamawia niczego więcej, np. kuchni;)

Mebli w kolorach duet na pewno nie będzie :no::no:(nie podobają mi się)

Jednolitość i elegancja:yes::yes: Właśnie, to jest to co lubię:yes: Napisałaś dokładnie to co chciałam przeczytać: okna i drzwi jeden kolor,podłoga ciut inna:)

:lol2:Aga dokładnie takie panele(Balterio- Dąb Prestiż seria Sculpture) wypatrzyliśmy dla siebie:lol2: myślisz,że do Okien w kolorze" Złoty Dąb" będą pasować:rolleyes:

Majeczko to fajnie, że się zgadzamy:wiggle: Poważnie- wybrałaś takie same panele?:eek::eek: Myślę, że powinny ładnie zgrać się ze złotym dębem, który jest jaśniejszy:)

Czesc Agus :hug:

Nie zasypalo Was na maxa? :)

Hej Kasiu:hug:

Kochana, odkąd były te mrozy z nieba nic nie padało:no: Śniegu jest już mało, a w centrum miasta prawie wcale. Najważniejsze, że nie jest już tak zimno:wiggle:A co u Was? Jaka pogoda?:)

Majeczko to fajnie, że się zgadzamy:wiggle: Poważnie- wybrałaś takie same panele?:eek::eek: Myślę, że powinny ładnie zgrać się ze złotym dębem, który jest jaśniejszy:)

Poważnie...poważnie:lol2: Już poleciałam sprawdzić,jak u Ciebie się prezentują...:rolleyes::rolleyes: Nasze w kartonach,czekają na ułożenie:) Aga a jak z ich jakością...zadowolona jesteś?;)

U nas pogoda w miare ladna :) nie pada deszcze hehehe, a temperatura jest okolo 5 stopni na plusie.

Ja wlasnie od poniedzialku siedze w domu z Mieszkiem (ma zapalenie ucha) wiec mam wiecej wolnego czasu.....

Zalatwiam w miedzy czasie badanie sluchu dla Synka (ma 3 migdala ktory uciska na uszy i w kanalikach ma wode :( nie doslyszy na uszy :( dlatego migdal jest do usuniecia :() tylko ze tutaj nie za bardzo chca mu go usunac bo nigdy nie chorowal na gardlo (zero przeziebien, gryp, angin itp) ale za to chorowal na zapalenie ucha 4 razy w ciagu swojego zycia.... i ten niedosluch.... echhh... do sluzby zdrowia tutaj nie umie sie przyzwyczaic..... chociaz z porodu jestm mega zadowolona...

Karolku wymiary sofy to 195/95/82cm, cena 3 tys :)

Aguś obie sztuki masz w tych samych wymiarach?? Powiedz mi jescze czy ta głębokość nie jest za duża? Nogi Wam nie zwisają w powietrzu :D wszystkie na jakich dotychczas miałam przyjemność siedzieć były za głębokie :eek: Napisz mi jeszcze jak za jakości?polecasz?

Poważnie...poważnie:lol2: Już poleciałam sprawdzić,jak u Ciebie się prezentują...:rolleyes::rolleyes: Nasze w kartonach,czekają na ułożenie:) Aga a jak z ich jakością...zadowolona jesteś?;)

Majeczko, ale czad:jawdrop: Będziemy miały takie same podłogi:wiggle: Jesteśmy bardzo zadowoleni, nic się z nimi nie dzieje, a mieszkamy już ponad 1,5 roku;) Idealnie sprawdzają się na podłogówce, no jednym słowem cudne są:) Będziecie zadowoleni:D

U nas pogoda w miare ladna :) nie pada deszcze hehehe, a temperatura jest okolo 5 stopni na plusie.

Ja wlasnie od poniedzialku siedze w domu z Mieszkiem (ma zapalenie ucha) wiec mam wiecej wolnego czasu.....

Zalatwiam w miedzy czasie badanie sluchu dla Synka (ma 3 migdala ktory uciska na uszy i w kanalikach ma wode :( nie doslyszy na uszy :( dlatego migdal jest do usuniecia :() tylko ze tutaj nie za bardzo chca mu go usunac bo nigdy nie chorowal na gardlo (zero przeziebien, gryp, angin itp) ale za to chorowal na zapalenie ucha 4 razy w ciagu swojego zycia.... i ten niedosluch.... echhh... do sluzby zdrowia tutaj nie umie sie przyzwyczaic..... chociaz z porodu jestm mega zadowolona...

Oo Kasiu, to u Was LATO:rolleyes::rolleyes: u nas tylko -12:sick::sick: to prowadziwe ocieplenie, po ostatnich mrozach -25C:eek::eek:

Biedny Mieszko:hug: mam nadzieję, ze szybko wydobrzeje... Misio w prezencie http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/bears/smileys-bears-633452.gif

Musicie w takim razie przyjechać do PL na zabieg i to chyba im szybciej, tym lepiej- póki jest mały:)

Opcja wyjazdu na zabieg do Polski jest wlasnie przez nas brana pod uwage.... tylko musze porozmawiac o urlopie....

Na pogode naprawde nie ma co narzekac :) jak nie pada to dla mnie juz jest ok :wiggle:

Za misia Mieszko bardzo dziekuje cioci :hug:

No widzisz Kasiu, chociaż tyle dobrego, ze przyjedziecie do kraju:wiggle: Mam nadzieje, ze wszystko odbędzie się bez komplikacji:)

Ja już czekam na wiosnę:rolleyes:http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/spring/smileys-spring-116946.gif