mmajeczkaa 17.02.2012 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Majeczko, ale jaki? Ja piekę szarlotkę zawsze na kruchym cieście, zapiekam dół, potem nakładam jabłka z orzechami, rodzynkami, cynamonem i górę ciasta ścieram na tarce. Wierzch można posypać lekko cukrem brązowym i... jest pychotka. Chcesz przepis na kruche? :o Oooo ja nigdy do szarlotki orzechów nie dodawałam...no człowiek uczy się całe życie:yes: Też robię szarlotkę na kruchym...ale daj przepis:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 17.02.2012 22:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Ups nie pamietalam czy juz byl jak jeszcze na cos wpadne to wkleje Kasiu, nic nie szkodzi:no: Lepiej wkleić o raz za dużo niż o raz za mało;) Ja też jakoś dziś wymiękam http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/coffee/smileys-coffee-704647.gif ale dam radę i poczekam jeszcze na zdjęcia Karolka. A ja uwielbiam szarlotkę ale ma alergie na jabłka na szczęście teraz nie ma mi kto jej piec to tylko czasem jabłka w sklepiku powącham Serio jesteś uczulona na jabłka?:jawdrop:Bidulka:hug: :o Oooo ja nigdy do szarlotki orzechów nie dodawałam...no człowiek uczy się całe życie:yes: Też robię szarlotkę na kruchym...ale daj przepis:wiggle: Ha i jeszcze Ci powiem Maju, że można do jabłek dodać pokrojone brzoskwinie w kostkę Idę po przepis;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719508754 17.02.2012 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Ja uwielbiam szarlotke i czesto robie przepis mam z ksiazki siostry Anastazji Agus napisz Twoj to wyprobuje za tydzien Edytuje Ja dodaje brzoskwinie lub rodzynki (oczywiscie namoczone wczesniej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 17.02.2012 22:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Szarotka dla Mai-przepis podstawowy, możesz go sobie modyfikować Składniki na kruche ciasto: 500 g mąki pszennej 200 g masła 200 g cukru 2 żółtka 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% szczypta soli Ponadto: 1 kg jabłek zmielony cynamon cukier z wanilią skórka otarta z 1 cytryny Jabłka obrać, przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne. Lekko poddusić, dodają bakalie. Mąkę posiekać z masłem, dodać żółtka, cukier, śmietanę, sól oraz skórkę z cytryny. Ciasto zagnieść, wyrobić i włożyć do lodówki na 2 godziny, owinięte w folię spożywczą. Schłodzone ciasto podzielić na 2 części. Jedną rozwałkować i wyłożyć nią dno i boki formy na tartę (lub innej o niewysokich bokach) o średnicy 25 cm. Posmarować roztrzepanym białkiem, ponakłuwać widelcem i podpiec w temperaturze 160ºC przez 15 minut. Na podpieczonym cieście ułożyć jabłka, przykryć pozostałym rozwałkowanym ciastem lub startym na tarce . Można posypać brązowym cukrem. Piec jeszcze 60 minut w temperaturze 180ºC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 17.02.2012 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Dzięki Aguś za przepisik:wiggle: Teraz upiekę z Twojego:rolleyes: Kruche robię ciut inaczej... Jeszcze dopytam: połówki jabłek poddusić tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 17.02.2012 23:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Maju, ja jabłka leciutko duszę, tak, żeby były pół-twarde. Mam nadzieję, że Ci wyjdzie:rolleyes: Kasiu przepisik powyżej, próbuj:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 17.02.2012 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 OBECNA ! Aż mi ślinka pociekła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 17.02.2012 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Aguś na pewno wyjdzie:yes: Ja w sumie robię bardzo podobnie...kruche ciasto,na to jabłka ścieram na tartce,na to nakładam ubite białka na to ścieram ciasto i do piekarnika,później posypuję b.cukrem i gotowe:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 17.02.2012 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 OOo Yokasta z ciebie to prawdziwy nocny marek chyba się trzeba zrzez stanowiska bo ja już drugi dzień wymiękam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 17.02.2012 23:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 OBECNA ! Aż mi ślinka pociekła . Witamy, witamy:lol2:- prawdziwy nocny Marek dopiero przychodzi o tej porze, dziewczny:p Aguś na pewno wyjdzie:yes: Ja w sumie robię bardzo podobnie...kruche ciasto,na to jabłka ścieram na tartce,na to nakładam ubite białka na to ścieram ciasto i do piekarnika,później posypuję b.cukrem i gotowe:wiggle: Aaa takie z pianą tez kiedyś robiłam-pycha. Ale szarlotkę robię zwykle wg powyższego przepisu;) OOo Yokasta z ciebie to prawdziwy nocny marek chyba się trzeba zrzez stanowiska bo ja już drugi dzień wymiękam Two dasz radę A tak w ogóle, to właśnie wyjęłam z pieca ciasto marchewkowe i wygląda pysznie:rolleyes: Jutro powiem Wam czy było dobre:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 17.02.2012 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 A tak w ogóle, to właśnie wyjęłam z pieca ciasto marchewkowe i wygląda pysznie Jutro powiem Wam czy było dobre i koniecznie fotkę zrób, zanim goście wszystko zjedzą Mnie już mąż trzeci raz woła do spania chyba trzeba będzie w końcu iść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madileo 17.02.2012 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 http://emotikona.pl/emotikony/pic/2napalony.gif jutro robię szarlotkę...mniam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 17.02.2012 23:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 ej - ja też jesteM:) - żeby nie było;) wy tu już o szarlotce... a co z marchewkowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 17.02.2012 23:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 i koniecznie fotkę zrób, zanim goście wszystko zjedzą Mnie już mąż trzeci raz woła do spania chyba trzeba będzie w końcu iść. Dobrze, zrobię http://emotikona.pl/emotikony/pic/2napalony.gif jutro robię szarlotkę...mniam.... Eureka:lol2: ej - ja też jesteM:) - żeby nie było;) wy tu już o szarlotce... a co z marchewkowym? Jesteś, jesteś, lista obecności sprawdzona:rotfl: Madzia, no przeca pisałam, że marchewkowe wyjęłam chwilkę temu z pieca- jutro zrobię fotkę i powiem czy dobre i dam przepis:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 17.02.2012 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Mnie już mąż trzeci raz woła do spania chyba trzeba będzie w końcu iść. Oj chyba tak:yes: coby mąż cierpliwości nie stracił Ja też mykam Dziewczynki http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/waving/smileys-waving-170093.gif Kolorowych snów Wam życzę i udanego wekendu:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 18.02.2012 00:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Wzajemnie dziewczynki-klubowiczki, zamykam dzisiejszą nockę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madileo 18.02.2012 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Eureka:lol2: Ha.... po takim przepisie musiałam podzielić się planami na sobotę Agawi, ja Was podglądam już od kilku nocy...ale zazwyczaj jak zaglądnę na forum to większość śpi i nie ma z kim gadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 18.02.2012 00:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Jesteś, jesteś, lista obecności sprawdzona:rotfl: Madzia, no przeca pisałam, że marchewkowe wyjęłam chwilkę temu z pieca- jutro zrobię fotkę i powiem czy dobre i dam przepis:wiggle: a... no to tego nie doczytałam:oops: w takim razie czekam na relację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 18.02.2012 00:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Ha.... po takim przepisie musiałam podzielić się planami na sobotę Agawi, ja Was podglądam już od kilku nocy...ale zazwyczaj jak zaglądnę na forum to większość śpi i nie ma z kim gadać Super sobotnie plany:wiggle: Madileo, no ładnie to tak nas podglądać i cicho siedzieć?:lol2:Wpadaj, zapraszamy:yes:- z tym , że my też jak widzisz całej nocy nie siedzimy:rotfl: a... no to tego nie doczytałam:oops: w takim razie czekam na relację Jutro Madziulku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madileo 18.02.2012 00:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Wzajemnie dziewczynki-klubowiczki, zamykam dzisiejszą nockę Mnie już mąż trzeci raz woła do spania chyba trzeba będzie w końcu iść. Ja też mykam Dziewczynki http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/waving/smileys-waving-170093.gif Kolorowych snów Wam życzę i udanego wekendu:hug: O! http://emotikona.pl/emotikony/pic/07icon_smile4.gif Dobrej nocy Dziewczyny i miłego łykendu ! A ja idę na spacer po innych wątkach http://emotikona.pl/emotikony/pic/0dirol.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts