monia i marek 30.01.2011 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 To ja proszę przepis na mufinki Wyglądają pysznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domowa 30.01.2011 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 To ja proszę przepis na mufinki ja też:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 30.01.2011 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 O jakie pyszne, też proszę przepis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 30.01.2011 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 mi tez przepis prosze dac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 30.01.2011 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 http://img218.imageshack.us/img218/3996/kawac.jpg Uploaded with ImageShack.us Kawa już jest tylko muffinek brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 30.01.2011 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Cześć dziewczynki , skoro Wam się podobają te muffinki- podaję przepisik Muszę przyznać, że są bardzo smaczne... Ja nie zrobiłam kruszonki z braku migdałów. Robi się je błyskawicznie- 10 minut. :D + pieczenie oczywiście Muffiny z malinami 2,5 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/4 łyżeczki soli 2 jajka pół szklanki oleju 3/4 szklanki mleka 1,5 szklanki malin Kruszonka migdałowa: 100 g zmielonych migdałów 20 g masła 3 łyżeczki cukru Wszystkie składniki kruszonki połączyć, rozcierać palcami. W jednym naczyniu połączyć suche składniki: mąkę, cukier, proszek, sodę, sól. W drugim składniki mokre: jajka, mleko, olej. Wymieszane mokre składniki wlać do suchych i lekko wymieszać, tylko do połączenia się składników. Dodać maliny wymieszać. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, wypełnić ciastem. Posypać kruszonką. Piec około 25 minut w 190ºC. Podawać ostudzone. Smacznego! Oczywiście zamiast malin można użyć różnych owoców- mogą być mrożone. Moje maliny były jeszcze z zeszłorocznych zapasów- zalane cukrem w słoiczku. Czekam na Wasze zdjęcia muffinek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 30.01.2011 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Spróbuję na przyszły weekend podziałać , ale ja jestem lewaaaaa do takich robótek, więc nie wiem co wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 30.01.2011 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Kochana- jeszcze nikt nie zepsuł muffinek! Nie ma takiej opcji.:no: Zamiast owoców można dodać kakao i kawałki czekolady- też będą pyszne. Zrób koniecznie i się pochwał- dzieciakom na pewno będą smakowały:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 30.01.2011 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 kurde a ja potrafie zepsuc jeszcze jak sa cieple to mozna jesc ale jak wystygna to oko wybic ! ale widze ze u ciebie jest olej, u mnie nie, i w tym moze cala tajemnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 30.01.2011 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 kurde a ja potrafie zepsuc jeszcze jak sa cieple to mozna jesc ale jak wystygna to oko wybic ! ale widze ze u ciebie jest olej, u mnie nie, i w tym moze cala tajemnica Większość muffinek jest bez masła, a za to z olejem. Jestem pewna, że Ci wyjdą. Odwagi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 30.01.2011 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Tak, olej w ciastkach, babeczkach i ciastach powoduje, że są miękkie, 'mokre' i długo zachowują świeżość Dziękuję za przepisik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 30.01.2011 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Tak, olej w ciastkach, babeczkach i ciastach powoduje, że są miękkie, 'mokre' i długo zachowują świeżość Dziękuję za przepisik Nie ma za co moniu. Oby sie udały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 30.01.2011 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 ja wczoraj za to robilam tarte z mrozonych owocow lesnych i az mi samej szczeka opadla ze mogla byc tak dobra a dzis chcialam ja ulepszyc i dodalam kisielu do owocow i dupa jas byla straszna ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 30.01.2011 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 No widzisz! Czasami może się coś udać! A kisiel- ma wilgoć, może dlatego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 30.01.2011 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 wiesz co ja glupia posypalam go na owoce (ten proszek prosto z torebki) bo chcialam zeby mi scielo sok, z tych wlasnie owocow. A kisiel zrobil twarda skorupe na owocach i one wcale soku nie puscily Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 30.01.2011 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Pomysł, hmm oryginalny...... Te owoce można troszkę podusić w garze z cukrem lub dodać żelfix- wtedy się zetnę i jak znalazł będą do tarty:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 30.01.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 jak juz bylo ''po ptakach'' to tez o tym zelfix - sie pomyslalam w kazdym razie przepis na spod tarty podaje bo jest super latwy i pyszny ! ciasto kruche : 100 g maslo+4 lyzki wody+3 lyzki cukru+ szczypta soli = rozpuscic i przestudzic dodac 1,5 szklanki maki i wymieszac. I oto cala filozofia! nie potrzeba ugniatac, nie potrzeba miksera. Maka sie pieknie laczy z maselkiem zwykla lyzka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 30.01.2011 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 (edytowane) Ooo- dzięki. Przy okazji wypróbuję- bo ja znam tylko przepis taki gnieciony właśnie- mąka+ jaja+ cukier+ masło Edytowane 30 Stycznia 2011 przez agawi74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 30.01.2011 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 mowie ci zrob a potem pieknie mi podziekujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 30.01.2011 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Zapisuję super stronę dzięki googulkowi. Co prawda nie wysyłają do PL, ale coś wymyślę... http://www.maisonsdumonde.com/UK/en/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts