Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

We włoskim stylu

Recommended Posts

Marzy mi się tak po cichu żeby na tarsie i schodach jakiś ładny kamień się położył. Bo moda na beton z ubiegłego roku to już chyba minęła :lol2::rotfl::rotfl:

Myślisz:confused: :lol2::lol2:

Aga masz już coś upatrzone na taras czy jeszcze szukasz?

Nas w tym roku też czeka zrobienie tarasu...tylko,że my nie mamy wylanego betonu...bardzo podobają nam się płyty Libet ;)

• Odpowiedzi 13,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja tylko powtarzam plotki .. :rotfl:

:lol2::lol2:

Tylko trochę przykryłam liśćmi, ale że rosną w zacisznym miejscu, to nie boję się o wymarznięcie.

Bardziej o marną i suchą ziemię :bash:

Nihiru marna ziemia to nie problem- nadgonisz nawozami:yes: podlewania tylko musisz pilnować:)

Właśnie co z tą trawką? Gdzieś czytałam ze wapno się sypie:o

Anetko, wapnuje się tylko jeżeli to konieczne i to raz na 3-4 lata. Przede wszystkim jest potrzebny nawóz przez cały sezon.

Grabić ... to u mnie jakieś 15 arów :eek: do grabieni achyba każdemu z domowników grabki kupię i do boju

No pewnie, że tak:D:D

Już wolę zapytać ,by czegoś nie przegapić:Dale tę moją trzeba wygrabić ?czy lepiej jej jeszcze nie ruszać ?

Beatko, lekko zgrabić powinnaś- należy usunąć liście i to co nawiało przez zimę -unikniesz w ten sposób zarazy. Od kwietnia zacznij trawę nawozić i podlewać. Zacznie rosnąć jak głupia:lol2::lol2:

Dziewczyny, nie nadążam Wam odpisywać:rotfl:

U mnie w sumie schodów nie ma duzo ale też nie mam pomysłu co ? Chciałabym zeby w przyszłości oczywiście wszystko ładnie grało z elewacją i kostką a tego tez jeszcze nie mam...kurcze Tobie szczęściaro to już tylko dylemat ze schodami został;)

Aga a jaką masz kostkę wokół domu gdzieś już kiedyś pisałaś ale u Ciebie nie sposób się dokopać

Ze schodami i całym wielkim tarasem:bash: Anetko kostkę mamy Libet, nostalit- liść jesienny.

U mnie trwa nadal:lol2:

Nas w tym roku też czeka zrobienie tarasu...tylko,że my nie mamy wylanego betonu...bardzo podobają nam się płyty Libet ;)

Jak nie masz wylanego betonu, to może drewniany? U nas jest beton, nad Libetem się zastanawiał, ale doszłam do wniosku, ze jest za jasny- potem same problemy tylko;)

A które? bo ja ostatnio katalogami obłożona jestem. A tak z innej beczki Majeczko to o planach założenia galeryjki gdzieś czytałam. Czyli kiedy????

Dziewczyny, nie nadążam Wam odpisywać:rotfl:

:lol2::lol2:

Jak nie masz wylanego betonu, to może drewniany? U nas jest beton, nad Libetem się zastanawiał, ale doszłam do wniosku, ze jest za jasny- potem same problemy tylko;)

No właśnie nie wiem...nie do końca jestem przekonana do drewnianego;) Aaaa ja bym właśnie chciała taki jasny taras...to mówisz,że same problemy,no tak o tym nie pomyślałam;)

Mój M upiera się na Libetem tylko kasztanowym a ja oczywiście muszę sobie zrobić problem i się zastanawiać czy nie za ciemny będzie A decyzję trzeba podjąć do soboty. Narazie tylko odwodnienie mamy zrobić a reszta to się zobaczy jak wyjdzie

Anetko, jak dużo tej kostki będzie to może być ciut ciemno. A ja z kolei nie przepadam za np. jaśniejszymi obrzeżami-wzorkami, które brukarze serwują... Nie wiem jak Ty, bo takie ewentualnie jaśniejsze obrzeża mogą ją ciut rozjaśnić.

Jak chcesz zobaczyć mój kolor, to zaraz Ci wkleję fotkę z układania kostki.:yes:

No właśnie nie wiem...nie do końca jestem przekonana do drewnianego;) Aaaa ja bym właśnie chciała taki jasny taras...to mówisz,że same problemy,no tak o tym nie pomyślałam;)

Maju, no na jasnym wszystko widać, a jak jasne płytki to i fugi i już będzie dramat:bash:

Najgorsze jest to ,że chciało by się mieć piękny taras ,cudowna elewację i tajemniczy ogród...a mnie się nic nie chce,,,dzisiaj przeleżałam pól dnia,, nawet nie chcę myśleć o jakichkolwiek krokach w kierunku majstrów,Na samą myśl już mi się niedobrze robi.To jest chyba alergia ,tak ,na pewno:D:yes:

Aga też nie chcę żadnych wzorków na kostce Krawężniki mamy już wkopane niestety szare a w środku chcemy zupełnie gładko jeden rodzaj kostki. Tak myślałam ze u Ciebie jest właśni eta kostka. Jakby nas ktoś z boku posłuchał kiedy oglądamy kostki w sklepach to zawsze jak wpadamy naTwoją pada hasło to tą ma agawi jakbyśmy o dobrej kumpeli rozmawiali :lol2:

nawet nie chcę myśleć o jakichkolwiek krokach w kierunku majstrów,Na samą myśl już mi się niedobrze robi.To jest chyba alergia ,tak ,na pewno:D:yes:

:rotfl:Alergia na majstry:rotfl:

Beatko, a tak w ogóle to dobrze się czujesz? Może to przesilenie wiosenne?

Aga też nie chcę żadnych wzorków na kostce Krawężniki mamy już wkopane niestety szare a w środku chcemy zupełnie gładko jeden rodzaj kostki. Tak myślałam ze u Ciebie jest właśni eta kostka. Jakby nas ktoś z boku posłuchał kiedy oglądamy kostki w sklepach to zawsze jak wpadamy naTwoją pada hasło to tą ma agawi jakbyśmy o dobrej kumpeli rozmawiali :lol2:

:lol2::lol2::hug: Jak jak krawężniki masz szare, to ten mój liść jesienny pasuje:yes: On ma sporo szarego i nie tylko. Fotki dla Ciebie. Niestety kostka jeszcze z wykwitami- tak jest na początku

http://images35.fotosik.pl/1245/edf0cc98c02f0ef7med.jpg

http://images41.fotosik.pl/1379/0767863732f9612amed.jpg

[/url]http://images45.fotosik.pl/1434/7bf1f228c0d1ac20med.jpg

Edytowane przez agawi74

No nie za bardzo!!;) ale co tam ,,,,

Będzie dobrze:hug::hug:

Venetia boska jest po prostu ale grila t bym na niej nie miała odwagi zrobić

Ja też nie:D

Tak Aga ale jeśli będę miała płytki wykonane w technologi na sucho to wtedy nie będę mieć typowej fugi...więc może nie będzie tak źle;)

Jak bez fug, to możesz się Maju zastanowić:yes: ja chyba poszukam czegoś ciemniejszego;)

Tak sobie patrzę że u Ciebie nie ma krawężników i kostka jakoś się nie rozchodzi muszę jeszcze z moim M podyskutować bo u Ciebie to bardzo fajnie wygląda o niebo lepiej niż z krawężnikami .

Szczerze to zazdaszczam strasznie że suchą nogą chodzicie koło domu u nas wszędzie błoto a do tego woda spływa do nas z drogi. W gminie obiecali ze zrobią z nią porządek i wykopią rów to może będzie lepiej. Twój liść jesieni jest jaśniejszy od kasztanowego Chciałam znaleźć jakiś kompromis między moim pomysłem jasnej kostki a M pomysłem tej kasztanowej ale nie jest lekko