Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

We włoskim stylu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tak sobie patrzę że u Ciebie nie ma krawężników i kostka jakoś się nie rozchodzi muszę jeszcze z moim M podyskutować bo u Ciebie to bardzo fajnie wygląda o niebo lepiej niż z krawężnikami .

Szczerze to zazdaszczam strasznie że suchą nogą chodzicie koło domu u nas wszędzie błoto a do tego woda spływa do nas z drogi. W gminie obiecali ze zrobią z nią porządek i wykopią rów to może będzie lepiej. Twój liść jesieni jest jaśniejszy od kasztanowego Chciałam znaleźć jakiś kompromis między moim pomysłem jasnej kostki a M pomysłem tej kasztanowej ale nie jest lekko

Anetko u nas krawężniki są, ale wylewane z betonu, niewidoczne. Takich klasycznych nie chciałam.

Fakt, że kostka to bardzo dużo dla wygody. Jak sobie przypomnę to błoto to brrr. Ale już niedługo i Ty będziesz miała.:)

Nie wiem jak wygląda ta kasztanowa, moi znajomi mają całą brązową i wygląda trochę ciemno i ciężko.

Aga szczerze mówiąc to jeszcze nie widziałam kostki która by nie straciła swojego koloru:jawdrop:

Maju może te starsze wersje. Libet ma podobno wzbogaconą technologię i koloru nie traci. Zobaczymy- u nas póki co po 2 latach nie ma żadnej różnicy. Zresztą powiem Ci, że ja nawet wolę taką trochę wypłowiałą, przybrudzoną i porośniętą gdzieniegdzie mchem:yes:

Maju może te starsze wersje. Libet ma podobno wzbogaconą technologię i koloru nie traci. Zobaczymy- u nas póki co po 2 latach nie ma żadnej różnicy. Zresztą powiem Ci, że ja nawet wolę taką trochę wypłowiałą, przybrudzoną i porośniętą gdzieniegdzie mchem:yes:

Tak chodzi mi o te starsze wersje...no niektóra ta kostka wygląda tragicznie:jawdrop: Libet nie wiem jaki jest,ale jeśli byłoby tak jak piszesz to byłoby super:yes:

Trochę wypłowiała tak:yes: ale tak bardzo bardzo wypłowiała...to już nie fajnie wygląda;)

Kasztanowa nie jest jednolita jest tak nierówno wybarwiona tylko jest ciemniejsza od Twojej a mam kawałek do wyłożenia Dach jest ciemny między kostką a tynkiem chciałam ciemno brązowy klinkier taki jak na kominach i jasny tynk nie to co mam teraz;)

Właśnie znalazłam link z takim kolorem. Powiem ci, że nie jest brzydki, tylko jak dla mnie bardziej wpada w szarość niż w brąz

http://krisbruk.pl/posesja-prywatna-rybnik,30,realizacja.html

Jak to dobrze, że ja na swój kolor byłam zdecydowana od razu:lol2::lol2:

Od tego sezonu LIbet coś ma jeszcze ulepszyć żeby wykwitów nie było

Taaak? To fajnie:)

o raju, tyle naklepać w pare godzin? :eek:

Wy tu już o kwiatkach, a moja działka nadaje sie tylko do zorania, ale mam nadzieję że szybko to nastąpi, tylko że ja żadnych kwiatków w ogrodzie nie planuje tylko drzewka i krzewy owocowe, ale jak znacie jakieś trawy ozdobne i cieniolubne to chętnie sie dowiem

Odnośnie kostki, u mnie też Libet: szaro-grafitowy nostalit, on juz impregnowany jest u producenta, ale nie ma zmiłuj sie, majster który kładzie pare lat kostki, powiedział że kolory na bank po latach wypłowieją:(

Aga sorki zaraz usunę chciałam tylko pokazać ze tej kostki jednak sporo będzie;)

Faktycznie Anetko sporo:jawdrop::jawdrop:Zobacz ten link, który wkleiłam powyżej z kolorem kasztan. Myślę, że ten kasztan może wyglądać u Was ładnie:yes: Najważniejsze, że nie będzie żadnych jasnych wstawek, tylko jednolicie.:)

Maju, nie wiem czy praktykuje się na kostkę impregnat- musisz popytać brukarzy. A co też kładziecie teraz?:)

O impregnacie nie wiem ale znam ludzi którzy lakierowali kostkę:yes:

Teraz nie...ale jeśli mężowi dobrze pójdzie teraz robota(czytaj wpadnie troszkę kaski)...to może będziemy kłaść w tym roku...A słuchajcie Dziewczynki jaki kolor kostki będzie pasował do grafitowego dachu :confused:

O impregnacie nie wiem ale znam ludzi którzy lakierowali kostkę:yes:

Teraz nie...ale jeśli mężowi dobrze pójdzie teraz robota(czytaj wpadnie troszkę kaski)...to może będziemy kłaść w tym roku...A słuchajcie Dziewczynki jaki kolor kostki będzie pasował do grafitowego dachu :confused:

Z grafitowym to jest łatwiej jest tyle ładnych szarych kostek A elewację jaką planujecie?