pysiaczek 16.03.2012 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Ale fajnie się tu zrobiło, wiosennie :wiggle:Te sadzonki Agi na stole z zeszłego roku przypomniały mi jak to pięknie jest u niej wiosną i latem narendil ja mam deski tarasowe na balkonie Mam modrzew i jest on taki no drewniany w odcieniu, że tak powiem. Można bejcować na jaki się chce kolor potem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 16.03.2012 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Też bym chciała i to w dodatku nie z tych ryflowanych desek z DHLu, tylko takie zwykłe, jak kiedyś. Czy one nie są bardzo śliskie jesienią i zimą? Tego się boję. Myślę, że są wtedy bardzo śliskie:yes: Ja właśnie też teraz zaczynam robić taras... jeszcze nie wiem z jakiego drewna, ale na pewno ryflowane:yes: Ono jest świetne,bo latem można biegać na boso - nie nagrzewa się tak jak gładka powierzchnia, a zimą jak wyżej;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 16.03.2012 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 No i znowu dylemat - estetyka czy praktyka U mnie oczywiście, bo u Ciebie ryflowane nawet bardziej pasują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 16.03.2012 14:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Cześć dziewuszki- ale naklepałyściehttp://emoty.blox.pl/resource/th_0girl_impossible.gif Odpiszę później lub nawet wieczorkiem, bo mam dzisiaj mega migrenęhttp://emoty.blox.pl/resource/dobani.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 16.03.2012 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Agusia odpoczywaj i oby szybko przeszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 16.03.2012 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Aga współczuję migreny. Odpoczywaj kochana! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 16.03.2012 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Cześć dziewuszki- ale naklepałyściehttp://emoty.blox.pl/resource/th_0girl_impossible.gif Odpiszę później lub nawet wieczorkiem, bo mam dzisiaj mega migrenęhttp://emoty.blox.pl/resource/dobani.gif Oho! Chyba za dużo się piję po tych nocach, co Prezeska? Trzymś się Aguś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słońce 2 16.03.2012 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 o! współczuję, odpoczywaj http://www.bandyci.org/img/glaszcze.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doctor.jk 16.03.2012 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 (edytowane) Aga (dżaga):pPozwolę sobie postawić diagnozę, to nie migrena .Coś czuję, ze cierpisz na bóle miesiączkowe . Jeżeli wykluczyć wady anatomiczne , to obstawiam : nadmiar prostaglandyn, a co za tym idzie również nadmierna czynność skurczowa macicy i trudności w opróżnianiu macicy z krwi. Zmniejszony przepływ krwi przez macicę wywołuje niedokrwienie mięśniówki, co wyzwala produkcję hormonów tkankowych i powoduje dolegliwości bólowe. :P:P Edytowane 16 Marca 2012 przez doctor.jk . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 16.03.2012 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Aga, jak się czujesz? Współczuję, bo doskonale znam ten ból... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 16.03.2012 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Agawi, przytulam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editg 16.03.2012 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Aguś mam nadzieję, że juz lepiej. wpisuję sie tylko w tym wątku, niestety nie mam czasu na więcej, ale staram sie podczytywac/ ogladac zdjęcia. jedna noga jestem z Wami buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 16.03.2012 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Aleście naplotkowały http://mp3car.pl/forum/images/smilies/szok.gif I vice-versa Aguś:lol2: Aga zdjęcie ogrodowo - kwiatowe z zeszłego roku boskie - w pierwszej chwili myślałam że to inspiracja :jawdrop: Dzięki Aga- to była tylko pierwsza część kwiatków:wiggle: Czytała jak pisałyście u Beatki o tym - ja na kwestię brudzenia -odwracam głowę i udaje że nie słyszę A ja się troszkę martwię, bo takie jasne niestety są kłopotliwe. Wiem, ze kilka dziewczyn ma te z Libetu- Marjelka, Psosin. Ja jeszcze nie wiem, będę szukać czegoś bardziej południowego:rolleyes: Dziś widzę przejdę lekcję pod tytułem kostka/taras :popcorn: czytam dalej........... A Ty Aguś jaką kostkę planujesz? Witam Nocowiczki z rana, ale nagadałyście, ze połapć się nie mogę, cytaty czytam, a nie wiem gdzie oryginał. ? :lol2: Majeczko ja mam drewniany taras, na żąden inny bym go nie zamieniła, chociaż, żeby było taniej z modrzewia go robilismy. Jak dla mnie rewelacja U nas drewniany nie pasuje do charakteru domku:no: Ale z drewnem jest co jakiś czas praca niestety- płytki są mniej kłopotliwe. Mam kostkę libet jasną, no brudzi sie, ale każda sie brudzi tak naprawdę. Wiosna i jesienia trzeba umyć i już ja nie jestem pedantką, drobne ślady po błotnistych oponach mi nie przeszkadzaja (mamy dojazd bita drogą). Jak sie wysuszy to zmiatam Alu, ja też wielką pedantką nie jestem, ale błota na naszej widać multum- szczególnie jesienią i wiosną. Wjazd do domu też mam asfaltowy. JAsnej bym chyba nie odważyła się zrobić Kurczę - na pewno da się ukopać sadzonkę! Nigdy tego nie robiłam, a to jest świetny pomysł! I pewnie teraz jest najlepsza pora na sadzonkowanie:). Spróbuję, a jeśli się uda - wyślę Ci ze dwie jako tantiemy od pomysłu A dla mnie?:rolleyes: Na młodą trawkę na pewno nie! wapno się sypie jak ziemia jest zakwaszona:yes:. ja pewnie powinam co roku wapnować, bo ze świerków ciągle mi się igły sypią :/ Tak, tak wapnowanie tak jak już pisałam - co 3-4 lata, bo można trawę łatwo spalić. Staram się ale na razie kiepsko mi idzie - różaneczniki na ten przykład bardzo słabo mi kwitną. W zeszłym roku podsypywałam azofoski i specjalnego nawozu do różaneczników. Może za mało? W tym roku spróbuję mniej sypać ale częściej - może ten nawóz się wypłukuje w tych moich piaseczkach? Nihiru, różaneczniki należy wsadzać do kwaśniej ziemi (spory dołek należy odgrodzić folią). Najlepiej rosną w półcieniu, nawożenie co 4 tyg - lubią sporo wody i mało wietrzne miejsca. Roślinki to nie moja bajka, ale o deskach tarasowych chętnie poczytam. Na balkon się nadają? I mogą być niebrązowe? Niektórzy mają, więc pewnie tak. Tylko jak to drewno wymagają co rocznego impregnowania. Ale wyglądają pięknie, wiec warto:wiggle: Aguś przyleciałam z rana napisać jeszcze coś odnośnie naszej nocnej rozmowy o dachach...chyba musiałam być już nieźle śpiąca,skoro w ogóle nie zajarzyłam o co chodzi:o My żeśmy rozważali dachówkę...ale to jest straszne obciążenie i dlatego sobie na nią nie możemy pozwolić:sick: Dlatego też deskowaliśmy cały dach i papowaliśmy,żeby nie było tak słychać deszczu no i żeby nie było tak gorąco;) Może wtedy ta blacha nie taka straszna:bash: Ech i znowu wróciły myśli o dachówce...no piękna jest:rolleyes::rolleyes:......tylko dlaczego tak bardzo ciężka:cry::cry: Aaa no widzisz Maju- szkoda:spam::bash:W takim razie pozostaje Wam blacha lub gont. Nie martw się fajna blacha też wygląda ładnie. Ale fajnie się tu zrobiło, wiosennie :wiggle:Te sadzonki Agi na stole z zeszłego roku przypomniały mi jak to pięknie jest u niej wiosną i latem DZięki kochana:hug: Już nie mogę się doczekać tych kwaitków w tym roku... Myślę, że są wtedy bardzo śliskie:yes: Ja właśnie też teraz zaczynam robić taras... jeszcze nie wiem z jakiego drewna, ale na pewno ryflowane:yes: Ono jest świetne,bo latem można biegać na boso - nie nagrzewa się tak jak gładka powierzchnia, a zimą jak wyżej;) A mnie się te ryflowane podobają I jeszcze jak są praktyczniejsze, to w ogóle bym się nie zastanawiała:no: No i znowu dylemat - estetyka czy praktyka U mnie oczywiście, bo u Ciebie ryflowane nawet bardziej pasują. Nihiru praktyka:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 16.03.2012 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Hej Aguś Jak się czujesz Bidulko:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 16.03.2012 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Agusia odpoczywaj i oby szybko przeszło Aga współczuję migreny. Odpoczywaj kochana! Oho! Chyba za dużo się piję po tych nocach, co Prezeska? Trzymś się Aguś o! współczuję, odpoczywaj http://www.bandyci.org/img/glaszcze.gif Aga (dżaga):pPozwolę sobie postawić diagnozę, to nie migrena .Coś czuję, ze cierpisz na bóle miesiączkowe . Jeżeli wykluczyć wady anatomiczne , to obstawiam : nadmiar prostaglandyn, a co za tym idzie również nadmierna czynność skurczowa macicy i trudności w opróżnianiu macicy z krwi. Zmniejszony przepływ krwi przez macicę wywołuje niedokrwienie mięśniówki, co wyzwala produkcję hormonów tkankowych i powoduje dolegliwości bólowe. :P:P Aga, jak się czujesz? Współczuję, bo doskonale znam ten ból... Agawi, przytulam Aguś mam nadzieję, że juz lepiej. wpisuję sie tylko w tym wątku, niestety nie mam czasu na więcej, ale staram sie podczytywac/ ogladac zdjęcia. jedna noga jestem z Wami buziaki Dzięki dziewuszki- jesteście kochane Aga, pysiaczek, Marjelka, słońce, narendil, tola, edi:hug:już jest trochę lepiej, ale dzisiaj jestem cały dzień na Ibupromie. Doctorku- niestety pudło, ale Twój wywód...:o i ja Ci dam dżaga Muszę Wam powiedzeć, że na migreny cierpię od liceum, to raczej jest dziedziczne- jestem meteopatką i takie zmiany pogodowe jakie są teraz- z zimnego na ciepłe to raj dla mojej głowy:mad: Największy spokój z migrenami mam zimą, najgorzej jest wiosną Także to dopiero początek karuzeli w tym roku:( No dobra- koniec użalania się- idę do Was, bo mam takie zaległości, żehttp://mp3car.pl/forum/images/smilies/szok.gifhttp://mp3car.pl/forum/images/smilies/szok.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 16.03.2012 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Hej Aguś Jak się czujesz Bidulko:hug: Hej Maju, dzięki już ciut lepiej:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 16.03.2012 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Nie martw się fajna blacha też wygląda ładnie. Mam taką nadzieję Taka np. mi się podoba:rolleyes: http://static.e-dach.pl/articles/2947_dach-zdjecia_1_jpg_zdjecia-artykul-ahi-roofing-art.jpg Co myślisz Aguś...dziewczynki:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 16.03.2012 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Aga, Tobie ibuprom pomaga? Czy bierzesz coś jeszcze? Przepraszam, jeśli to zbyt osobiste pytania, ale taka wiedza jest dla mnie cenna Też jestem meteopatką. I, poza zimą (pod warunkiem, że są mrozy), jako tako jest jeszcze latem - zanim pojawią się letnie burze. Ale, takie życie. Głowa do góry, nawet ta boląca, i do przodu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 16.03.2012 22:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Mam taką nadzieję Taka np. mi się podoba:rolleyes: http://static.e-dach.pl/articles/2947_dach-zdjecia_1_jpg_zdjecia-artykul-ahi-roofing-art.jpg Co myślisz Aguś...dziewczynki:confused: Yhyyyy fajna:wiggle: Ona ma taką posypkę chyba? Aga, Tobie ibuprom pomaga? Czy bierzesz coś jeszcze? Przepraszam, jeśli to zbyt osobiste pytania, ale taka wiedza jest dla mnie cenna Też jestem meteopatką. I, poza zimą (pod warunkiem, że są mrozy), jako tako jest jeszcze latem - zanim pojawią się letnie burze. Ale, takie życie. Głowa do góry, nawet ta boląca, i do przodu! Narendilku to współczuję I witam w klubie. Jeżeli chodzi o proszki, to zwykle nie pomaga nic, jeżeli już to właśnie ibuprom:yes: Lekarz mi mówił, że niektórzy stosują w migrenach betablokery, ale ja nie korzystałam, bo jakby nie było to leki na nadciśnienie- a takiego nie posiadam. Jesteśmy chyba na tą migrenę skazane do końca życie:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 16.03.2012 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Yhyyyy fajna:wiggle: Ona ma taką posypkę chyba? Tak to jest ta z posypką...podobno są one lepsze:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts