Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

We włoskim stylu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzień dobry :)

Dziękuję pani za słoneczko :) i tutaj je zostawiam http://forum.barcis.pl/images/smilies/sloneczko.gif niech nam świeci cały dzień

Nie lubi. Mówi, że będzie się czuł odcięty. I takie tam bla bla bla.

no to wymyśłił:rotfl:

Dałam im czas do środy i przy okazji wynegocjowałam mały dodatkowy rabacik. Chociaż tyle dobrego

Aguś to super !!!!! :wiggle:

Aga, czekamy na plan :)

W moim przypadku mam 2 maluchów przemawia fakt że teraz wyciągają książki kiedy chcą - kiedy Ja nie widzęhttp://forum.barcis.pl/images/smilies/firanka.gif że niby czytają ( sporo zniszczyli ) a ja jestem mocno wyczulona jak ktoś przegląda moje zbiory.

A ja myślałam, że wredna matka jestem, jak mnie szarpało w środku, gdy Jakub po moje książki sięgał!

Ufff :lol2:

Od małego uczę tego łobuza, że co jest moje to jest moje.

Ja jego rzeczy bez pytania nie ruszam i tego samego żądam od niego.

Faktem jest, że mam bardzo mocno rozwinięte poczucie własności. Mój mąż twierdzi, że do przesady.

A babcie się w głowy stukają :p I usiłują mnie na ziemię sprowadzić :mad:

Wiecie, że ja pukam zanim wejdę do pokoju Jakuba? Oczywiście, jeżeli on w nim jest :)

Witaj agawi:) Piękne inspiracje. Ja również swoją wnękę na książki planuję zabudować ala Darcy ;) Z tą różnic, że tak jak zaproponowałaś chcę na dole zrobić szuflady. Obecnie mam otwarte półki- ale to jakiś koszmar- bo kurzą się niemiłosiernie :eek:

Mam nawet wersję tanią dla niecierpliwych- ikea billy- są nawet fajne nadstawki, żeby wykorzystać maksymalnie wysokość :) No chyba że jakoś się uda zrobić piękne fronty.

Trzymam kciuki za realizację- na pewno będzie pięknie:yes:

Dzień dobry :)

Dziękuję pani za słoneczko :) i tutaj je zostawiam http://forum.barcis.pl/images/smilies/sloneczko.gif niech nam świeci cały dzień

Dzięki kochana - słonecznie dzisiaj u nas i pięknie:wiggle:http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/sunbathing/smileys-sunbathing-597210.gif

Aguś to super !!!!! :wiggle:

Też się cieszę:yes::D

Aguś super te moduły zestawiłaś :) Będzie pięknie :)

Pokaż koniecznie ten plan pokoju :yes:

Aga, czekamy na plan :)

Dobra dziewczynki, zaraz wrzucę plan parteru i zobaczycie ten wielki gabinet:)

Pysiaczku dzięki:wiggle:

Od małego uczę tego łobuza, że co jest moje to jest moje.

Ja jego rzeczy bez pytania nie ruszam i tego samego żądam od niego.

Faktem jest, że mam bardzo mocno rozwinięte poczucie własności. Mój mąż twierdzi, że do przesady.

A babcie się w głowy stukają :p I usiłują mnie na ziemię sprowadzić :mad:

Narendil masz zdrowe podejście- należy od małego uczyć poczucia własności:) Ja po prostu mam uczulenie na takie osoby, które mówią, że coś pożyczają na chwilkę i nigdy nie oddają:mad::sick:

Wiecie, że ja pukam zanim wejdę do pokoju Jakuba? Oczywiście, jeżeli on w nim jest :)

A z tym to mnie zaskoczyłaś:jawdrop::jawdrop:

Witaj agawi:) Piękne inspiracje. Ja również swoją wnękę na książki planuję zabudować ala Darcy ;) Z tą różnic, że tak jak zaproponowałaś chcę na dole zrobić szuflady. Obecnie mam otwarte półki- ale to jakiś koszmar- bo kurzą się niemiłosiernie :eek:

Mam nawet wersję tanią dla niecierpliwych- ikea billy- są nawet fajne nadstawki, żeby wykorzystać maksymalnie wysokość :) No chyba że jakoś się uda zrobić piękne fronty.

Trzymam kciuki za realizację- na pewno będzie pięknie:yes:

Sonia witam serdecznie:welcome: Czyli mamy poodbne zdanie, co do otwartych półek:wiggle: Ja wysokości nie chcę wykorzystywać- w tak małym pokoju nie za bardzo by wyglądała zabudowa do sufitu:no: 220 cm nam w zupełności wystarczy dla tej biblioteczki. Tym bardziej, że jeszcze jedna będzie na górze:) Dzięki i ja też trzymam kciuki za Twoją realizację;) Pozdrawiam:bye:

Edytowane przez agawi74

Część Aga powiem ci że ten układ mamy całkiem podobny:rolleyes:

Narendilku

No widzisz sama nie jesteś.:bye:

Wiesz ja tez uczę że nie wolno ruszać nie swoich przedmiotów czy zabawek .Zresztą dzieciaki maja chyba już zakodowane poczucie swojej własności .Ale ja mimo wszystko staram się uczyć że należy czasem się wymienić zabawką z kolegą ,podzielić czymś ,pokazać coś komuś.Wiesz ja mam dwójkę dzieciaków więc często jest walka o zabawki i trza to w miarę rozsądnie rozwikłać bez rozlewu krwi.:p

Nie mam tego problemu ponieważ pokój moich chłopaków jest zawsze otwarty ( jakbym zamknęła to nie mam pojęcia co bym tam zastała:jawdrop:-wolę ni eryzykowac )

Ale ja mimo wszystko staram się uczyć że należy czasem się wymienić zabawką z kolegą ,podzielić czymś ,pokazać coś komuś.Wiesz ja mam dwójkę dzieciaków więc często jest walka o zabawki i trza to w miarę rozsądnie rozwikłać bez rozlewu krwi.:p

a Edzia teraz siedzi i duma co lepsze ;) dobrze, że ma trochę czasu do namysłu ;)

kurde, myślę nad Twoim gabinetem i zazdroszczę :( bo ja w swoim m nie mam w ogóle miejsca na książki :( a kartonów sporo :(

mam nadzieje, że kiedyś się dogadamy i pomożecie mi znaleźć miejsce, tak po koleżeńsku?

Aguś melduję że rzut widziałam :yes: - fajny macie rozkład - a sam gabinet przez to że w kwadracie jest ustawny - i będzie bardzo przytulny :yes:

Życzę już dobrej nocki bo mój budzik zrezygnował dziś z 3 drzemki i padł wcześniej więc jutro rano mogę mień wczesna pobudkę http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/alarm-clock/smileys-alarm-clock-896663.gif

Wiesz ja tez uczę że nie wolno ruszać nie swoich przedmiotów czy zabawek .Zresztą dzieciaki maja chyba już zakodowane poczucie swojej własności .Ale ja mimo wszystko staram się uczyć że należy czasem się wymienić zabawką z kolegą ,podzielić czymś ,pokazać coś komuś.Wiesz ja mam dwójkę dzieciaków więc często jest walka o zabawki i trza to w miarę rozsądnie rozwikłać bez rozlewu krwi.:p

No tak, ale ja pisałam o ruszaniu bez pozwolenia :)

Dzielenie się to inna historia. Dzielimy się świadomi godząc na to.

Nie mam tego problemu ponieważ pokój moich chłopaków jest zawsze otwarty ( jakbym zamknęła to nie mam pojęcia co bym tam zastała:jawdrop:-wolę ni eryzykowac )

Niestety, ja również nie wiem co zastanę.

Może w tym sporo mojej winy, bo Jakub ode mnie nauczył się zamykania w pokoju. Ja czasem muszę się odizolować.

A ten łobuziak mówi teraz: Mamusia, ja musie pobyć siam i odpocąć od sistkiego. Nie pseskadzaj mi.

Ręce opadają :rotfl:

Agawi, super macie rozkład pomieszczeń na dole. A i gabinet mimo rozmiarów fajny ma układ (kształt, drzwi, okna).

Agawi, Karolek - dzięki za opinie dotyczące przeszklonych biblioteczek. Chyba jednak w tej głównej bibliotece dam drzwiczki, żeby się książki nie niszczyły i kurzyły.

Narendil

Może w tym sporo mojej winy, bo Jakub ode mnie nauczył się zamykania w pokoju. Ja czasem muszę się odizolować.

A ten łobuziak mówi teraz: Mamusia, ja musie pobyć siam i odpocąć od sistkiego. Nie pseskadzaj mi.

Ręce opadają

To tylko potwierdza się żE dzieciaki są naszym odbiciem chłoną z nas jak gąbki;)

Ja mojemu powtarzam odnieś po sobie naczynia do zlewu bo mama nie będzie tego za Cibie robić ponieważ nie jestem twoja służącą;)

Ostanio proszę swojego synka ''odnieś mamy szklankę do kuchni'' i co słyszę ?? MAMUŚ SAMA ODNIEŚ PRZECIEŻ JA NIE JESTEM TWOIM SŁUŻĄCYM :jawdrop::jawdrop:

:eek:

Część Aga powiem ci że ten układ mamy całkiem podobny:rolleyes:

To fajnie:wiggle: Heloł karolka:bye:

kurde, myślę nad Twoim gabinetem i zazdroszczę :( bo ja w swoim m nie mam w ogóle miejsca na książki :( a kartonów sporo :(

mam nadzieje, że kiedyś się dogadamy i pomożecie mi znaleźć miejsce, tak po koleżeńsku?

Edi, nie smutaj się:) Nie masz gabinetu, to trudno. Trzeba będzie gdzieś wcisnąć zgrabną witrynkę:rolleyes::yes:Pomożemy:lol2:

Aguś bardzo fajny macie rozkład - nigdy wcześniej nie widziałam chyba planu Waszego domu :)

Gabinet może i mały ale fajny, że w kwadracie :yes:

Te witryny na prawej ścianie planujesz, patrząc, że okno jest na dole?

Dzięki pysiaczku-długi czas miałam w swojej stopce taką historię budowy-tam były rozkłady, ale może nie widziałaś...

Pięterko chyba kiedyś wrzucałam- mogę ponowić jak jesteście ciekawe:wiggle: Kochana zgadłaś- witryny będą po prawej stronie:yes::D

Aguś melduję że rzut widziałam :yes: - fajny macie rozkład - a sam gabinet przez to że w kwadracie jest ustawny - i będzie bardzo przytulny :yes:

Życzę już dobrej nocki bo mój budzik zrezygnował dziś z 3 drzemki i padł wcześniej więc jutro rano mogę mień wczesna pobudkę http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/alarm-clock/smileys-alarm-clock-896663.gif

Dzięki Aga:D Mówisz, ze pokoik przytulny? Może będzie...:rolleyes: To jest dość ciemny pokój- mało w nim słońca:(

Aguś dobrej nocki i miłego weekendu:hug:Biedna jesteś z tym wstawaniem...:(

Mamusia, ja musie pobyć siam i odpocąć od sistkiego. Nie pseskadzaj mi.

Ręce opadają :rotfl:

:rotfl::rotfl:

Aga, masz bardzo ustawny gabinet!

Biurko na środku będzie?

Dzięki Aniu:D- biurko będzie pod oknem z lewej strony, a biblioteka ścianie po prawej:)

Agawi, super macie rozkład pomieszczeń na dole. A i gabinet mimo rozmiarów fajny ma układ (kształt, drzwi, okna).

Agawi, Karolek - dzięki za opinie dotyczące przeszklonych biblioteczek. Chyba jednak w tej głównej bibliotece dam drzwiczki, żeby się książki nie niszczyły i kurzyły.

Dzięki Ruby:D i nie ma sprawy w sprawie biblioteki:wiggle:

Ostanio proszę swojego synka ''odnieś mamy szklankę do kuchni'' i co słyszę ?? MAMUŚ SAMA ODNIEŚ PRZECIEŻ JA NIE JESTEM TWOIM SŁUŻĄCYM :jawdrop::jawdrop::eek:

:lol2::rotfl::lol2:

W ogóle jest strasznie wyszczekany http://forum.barcis.pl/images/smilies/olaboga.gif.

Po mamusi:rotfl::rotfl:Przynajmniej w życiu nie zginie:wiggle:

Agus ale masz przejscia ze stolem i krzeslami :(

Biblioteka ze szklanymi drzwiami bardzo mi sie podoba i jak dla mnie jest mega praktyczna :) wiec popieram Twoj wybor :)

Hej Kasiu:bye: No z tym stołem nie jest różowo, ale widzę małe światełko w tunelu:rolleyes: Oby do środy:)

Dzięki za pochwałę biblioteczki- cieszę się, że popierasz wybór:wiggle::wiggle: