Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

We włoskim stylu

Recommended Posts

Agawi- zazdroszczę Ci, ogródka i tego, że możesz w nim pracować:( Ja mam tylko balkon- w dodatku ciągle hula tam wiatr i przewraca moją choinkę- a jest tak ciężka że nie mogę jej podnieść...chyba nic się tam nie utrzyma.

Soniu balkon też jest fajny- na pewno wymaga stanowczo mniej pracy niż ogródek:D Fajnie jest mieć ogród, ale wymaga on ciągłej pracy i doglądania- a co za tym idzie sporo wolnego czasu. Mam nadzieje, że i Ty się kiedyś doczekasz swojego:yes::cool:

Agus z jednej strony dobrze ze weekend minal bo do srody juz tylko 2 dni :wave:

U nas wczoraj i w sobote byla sliczna pogoda :cool: wczoraj bylo 22 stopnie :cool: a dzisiaj tez sie zapowiada piekny dzien :wave:

Kasiu, już nie odliczam, bo nie wiem czy dotrzymają i tego terminu. Poczekamy zobaczymy:)

To u Was prawdziwe lato już:eek::rolleyes: Zazdroszczę:yes:

• Odpowiedzi 13,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aguś - a sprecyzuj w temacie ciasta, pieczesz z nawiewem? I te drobne oczka, to te całkiem drobne co na miazgę tną? Zobaczyłam w twoich przepisach tort bezowy, u mnie ten bije furorę: 3 gotowe średnie krążki bezowe przełożyć tak zrobionym kremem. Ubić śmietanę 30% z połową szklanki cukru drobnego, lekko ucieram 500 g twaróg mielony ("mój ulubiony" koniecznie właśnie ten) dodać ubitą śmietanę i wcześniej uprażone płatki migdałowe ( 1 paczka) Tort musi ze 2 godziny stać w lodówce.I ważne - podajemy z musem malinowym. Rozmrażamy maliny, ucieramy z niewielką ilością cukru, ja na 500 g mrożonych malin daje pół szklanki cukru, przecieram przez sito i polewam przed podaniem.

Zrobię twój marchewkowy w najbliższym czasie.

Boszsz ile do nadrobienia....

Ale to tak jest, ze do dobrej duszy tłumy ciągną

:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

a obiadek-pysznie wygląda a jeszcze pesto to już w ogóle mniaammm

Też się tak u-chachałam:lol2::lol2: Dzięki mrówciu za obiadek:D

Aguś - a sprecyzuj w temacie ciasta, pieczesz z nawiewem? I te drobne oczka, to te całkiem drobne co na miazgę tną? Zobaczyłam w twoich przepisach tort bezowy, u mnie ten bije furorę: 3 gotowe średnie krążki bezowe przełożyć tak zrobionym kremem. Ubić śmietanę 30% z połową szklanki cukru drobnego, lekko ucieram 500 g twaróg mielony ("mój ulubiony" koniecznie właśnie ten) dodać ubitą śmietanę i wcześniej uprażone płatki migdałowe ( 1 paczka) Tort musi ze 2 godziny stać w lodówce.I ważne - podajemy z musem malinowym. Rozmrażamy maliny, ucieramy z niewielką ilością cukru, ja na 500 g mrożonych malin daje pół szklanki cukru, przecieram przez sito i polewam przed podaniem.

Zrobię twój marchewkowy w najbliższym czasie.

Hej Natalio, w temacie marchewkowego, to piekę zawsze z nawiewem, a drobne oczka u mnie to te średnie- nie paćka i nie grube- takie małe łezki:) Dzięki za przepisik bezowego- robię go bardzo rzadko, bo to ogrom pracy, ale chętnie kiedyś wypróbuję Twoją wersję kremu:yes:

Boszsz ile do nadrobienia....

Ale to tak jest, ze do dobrej duszy tłumy ciągną

:hug:

buahahha świetne

:lol2::lol2:

Matko, jak to jedzonko pysznie wygląda! :jawdrop:

No, nie wiem czy mogę się pogodzić z tym, że przepisu nie będzie ;)

Dzięki Dropku:D kochana, na pewno umiesz zrobić to danko- tagliatelle szpinakowe, szpinak świeży lub mrożony z odrobiną śmietany, kurczak usmażony na oliwce i wymieszany w pomidorowym pesto. Łatwe prawda?:yes::D

Tak cieplo ma byc do konca tygodnia :wave: a ja mam nadzieje ze dluzej jeszcze :wave:

U nas na Święta maja być +23C:yes::cool:

Obrazek superowy :lol2: wyslalam mezowi :cool:

A ja od męża dostałam:lol2::lol2:

Ale o przepis na obiadek to ja ladnie prosze :D malo nie polizalam laptopa z wrazenia :cool:

Kasieńko a zerknij post wyżej, tam napisałam ogólnie do Dropka- jak czegos nie wiesz to pytaj:yes:

Ja na piekne lato w Polsce bardzoooooooo licze :cool: zawsze lecimy do Pl w lipcu na 3-5 tygodni wiec ja chce sloneczko :cool:

W tym roku urlop bede miala max 3 tygodnie poniewaz zmienilam prace i na 5 tygodni nie mam co liczyc niestety :( ale dobre i to :D

Ja uciekam :) milych snow Agus :hug:

Agawi, obiadek smakowity http://www.myparentconnection.com/forums/images/smilies/421.gif Idealnie w moim guście :D

Hej Ruby, dzięki polecam:yes::D

Ja na piekne lato w Polsce bardzoooooooo licze :cool: zawsze lecimy do Pl w lipcu na 3-5 tygodni wiec ja chce sloneczko :cool:

W tym roku urlop bede miala max 3 tygodnie poniewaz zmienilam prace i na 5 tygodni nie mam co liczyc niestety :( ale dobre i to :D

Ja uciekam :) milych snow Agus :hug:

Ooo 3 tyg to i tak sporo Kasiu:wiggle:Innej opcji nie ma- musi być słoneczne lato:cool:

Buziaki Kasiu i kolorowych snów:hug: