Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

We włoskim stylu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Chociaż wlaściwie nie ma to większego znaczenia. Tak czy siak trzeba ją rozpuścić w wodzie.

A co sernik Ci się pewnie ściął? Trzeba pamiętać, żeby rozpuszczona żelatyna miała podobną temperaturę do masy serowej. Inaczej będzie klops i od razu się zetnie, jak będzie np. za ciepła :(

Witam się pourlopowo.Obiecuję ,że nadrobię zaległości wieczorkiem!:yes:pewnie wiele śliczności w Twoim domu przybyło....

Cześć Beatko! Bardzo się cieszę, że wpadłaś, ale jeszcze bardziej, że już wróciłaś :yes::D

Mam nadzieje, że wypoczęłaś i nabrałaś chęci i werwy do dalszego upiększania i tak pięknego już domku :lol2:

U nas oprócz wiadomego Ci żyrandola przybyła długo wyczekiwana garderoba, z której bardzo się cieszymy :D

Jedyna jeszce zmiana to to, że musiałam wymienić abażurki w żyrandolu i kinkietach na jaśniejsze, bo tamte brązowe niestety przepuszczały za mało światła. W wolnej chwili wstawię fotę.

Tymczasem pędzę do Ciebie....

Jakie ja tu pyszności widzę :yes:

Mówisz ,że zawsze wychodzi taki dobry deserek ...... hmmmm może się skuszę i zrobię mojem stremu ;).......

Zrób, zrób- na pewno będzie w niebo-wzięty http://emoty.blox.pl/resource/wub.gif :lol2:

A ja jutro mam gości i robię czekoladowe muffinki- muszę wypróbować swoją nową muffinkową foremkę :yes:

Mam nadzieje, że moje ciasteczka wreszcie będą przypominały kształt grzybka, a nie placka...:lol2:

Udadzą się napweno :D

To podam Ci jeszcze przepis na

BABKA BISZKOPTOWA

4 jajka

1 szkl. cukru

1/2 szkl. mąki tortowej

1/2 szkl. mąki ziemniaczanej

1 cukier waniliowy

1 łyżeczka proszku do pieczenia

Białko ubić z cukrami dodać żółtka następnie dodać mąki i całość b.dobrze wymieszać :yes:

Ciasto rewelacyjne i na 100% wychodzi. Do surowego ciasta można dodać owoce.