Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

We włoskim stylu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej vesi, myślisz, że są śliskie? A ja myślałam, że są znacznie lepsze niż szkliwiony gres:confused:

nie doświadczyłam tego na własnym tyłku, ale nasz fachman odradzał mi kamień na chodniku, zwłaszcza kostkę granitową, dlatego że śliska, a gres techniczny też jest okropnie śliski kiedy posypie śnieg - tego doświadczyłam osobiście;)

i u mnie na wejściu też ciągle beton straszy, bo jedyne co by mi sie tam widziało jest trochę drogo

Witam w ten paskudny, deszczowy dzień!

Idąc za ciosem jak Karola mam 100 pytań do i w związku z tym troszeczkę Cie pomęczę...

mogłabym prosić o kilka namiarków?

na czesterki

na tkaniny czesterkowe (pogubiłam się już)

na krzesełka (wiem tyle ze Radomsko)

to są sklepy internetowe, czy jakieś stacjonarne, do których sz-n nie ma dojścia???pewnie gdzieś w watku sa odp, ale jak je znaleźć?

na zasłonki sypialniane (pamiętam tylko cenę)

Wy jesteście obstukane w tematach a ja w sumie jak jakaś lewa. polazłam biegiem z Alka do sklepów z firanami po wycenę rolety rzymskiej. Pani ( bardzo uprzejma) oznajmiła, że jak chce swój materiał, to cena rolety wzrasta o 50 %. twierdziła, że tak jest wszędzie w sz-nie, a ja kurde nie mam jak tego spr, pomiędzy deszczem 1 a 2 za wiele nie załatwię. Ale zabiła mi ćwieka. nie wiem teraz czy kupować swój materiał, czy dac spokój i szyć tylko u niej, tym bardziej, że ja chciałam tylko maleńkie wstawki ze swojego pod kolor zasłon.

gdzie Wy szyjecie swoje roletki???wiem, że sklep na "S", "D" i droższy na "E". i kim jest tajemnicza pani Aga (czy Kasia :rolleyes:), której imię tak często przewija się przy okazji szycia????

naćkany ten mój wywód, wiem, ale w wolnej chwili prosze o odp

Edi

dąc za ciosem jak Karola mam 100 pytań do i w związku z tym troszeczkę Cie pomęczę.

Ha czyli nie tylko ja mam srylion pytań do....:p

Widać wywód u Beauty nie tylko mnie wyedukował :p

pozwolę sobie odpowiedzieć w imieniu Agi

krzesełka kupione w Radomsku .Ja kupowałam w salonie stacjonarnym Aga przez neta. Musisz zadzwonić do Famegu i zapytać czy mają w Szczecinie wystawkę

Czesterki tez zamawiam z tego samego źródła co Aga nawet wrzuciłam u siebie próbki jak chcesz podeślę ci namiar.

A co do rolety rzymskiej i namiarów to już zostawiam Agnieszce

Sama rozmyślam czy nie skorzystać z usług tej tajemniczej Pani

Edytowane przez karolek59

edi nie gadaj, że takie zdzierstwo z Sz-nie, że jak swój materiał dajesz to doliczają 50% :o Masakra jakaś jeśli tak rzeczywiście jest :(

Ja chcę na wiosnę uszyć firanki i póki co wyceniałam sobie w sklepie na "D" i na "S" i ten na "D" wyszedł mi taniej ;)

A jaki to sklep na "E"? :D

Aga a ja mam pytanie co do tych płyt z Libetu - do tej pory byłam przekonana że to kamień naturalny - a pan od ogrodów powiedział że to jest tylko imitacja :o

Prawda?czy nie prawda? bo wiesz że ja tez się do nich przymierzam :rolleyes:

Wybrane przez Ciebie pięęęęęękneeee!!!!!!!!

A pasują na grubość?

Ja je tylko z katalogów znam - chyba czas najwyższy podjechać i zobaczyć - zwłaszcza że codziennie jak jade na budowe to przejeżdżam koło ich salonu :p

Czytam z dziećmi więc przepraszam jak czegoś nie doczytałam ;)

hi Agawi .......no i jak ja mam nadrobic zaległości .....wybacz mi ale u Ciebie tak szybko strony lecą ze nie dam rady nadrobić ,zwłaszcza z moim pooowolnym netem

ale postaram się być na bierząco i widzę że doczekałam się twojego kulinarnego kącika ,lecę tam bo bardzo jestem stęskniona ,zwłaszcza teraz gdy mogę już kucharzyć

:wiggle:

nie doświadczyłam tego na własnym tyłku, ale nasz fachman odradzał mi kamień na chodniku, zwłaszcza kostkę granitową, dlatego że śliska, a gres techniczny też jest okropnie śliski kiedy posypie śnieg - tego doświadczyłam osobiście;)

i u mnie na wejściu też ciągle beton straszy, bo jedyne co by mi sie tam widziało jest trochę drogo

Vesi, kostka granitowa jest śliska-zgadzam się- dlatego wybrałam betonową;) Gres techniczny jest zwykle szkliwiony, ale ten naturalny kamień się tylko impregnuje, nie ma na niż żadnych szkliwień i powinien być mało śliski. Te co pokazałaś piękne:rolleyes:, ale to płytki, tak? Ciekawe jaka cena?:sick:

Piękny kamień. Czy jest też szary ? Cudo !!!

Mirelko szarego naturalnego z Libetu nie widziałam, ale zobacz sobie jeszcze ich stronkę. Same szare były z firmy, którą wkleił mi Anetka (kilka postów wyżej);)

Witam w ten paskudny, deszczowy dzień!

Idąc za ciosem jak Karola mam 100 pytań do i w związku z tym troszeczkę Cie pomęczę...

mogłabym prosić o kilka namiarków?

na czesterki

na tkaniny czesterkowe (pogubiłam się już)

na krzesełka (wiem tyle ze Radomsko)

to są sklepy internetowe, czy jakieś stacjonarne, do których sz-n nie ma dojścia???pewnie gdzieś w watku sa odp, ale jak je znaleźć?

na zasłonki sypialniane (pamiętam tylko cenę)

Wy jesteście obstukane w tematach a ja w sumie jak jakaś lewa. polazłam biegiem z Alka do sklepów z firanami po wycenę rolety rzymskiej. Pani ( bardzo uprzejma) oznajmiła, że jak chce swój materiał, to cena rolety wzrasta o 50 %. twierdziła, że tak jest wszędzie w sz-nie, a ja kurde nie mam jak tego spr, pomiędzy deszczem 1 a 2 za wiele nie załatwię. Ale zabiła mi ćwieka. nie wiem teraz czy kupować swój materiał, czy dac spokój i szyć tylko u niej, tym bardziej, że ja chciałam tylko maleńkie wstawki ze swojego pod kolor zasłon.

gdzie Wy szyjecie swoje roletki???wiem, że sklep na "S", "D" i droższy na "E". i kim jest tajemnicza pani Aga (czy Kasia :rolleyes:), której imię tak często przewija się przy okazji szycia????

naćkany ten mój wywód, wiem, ale w wolnej chwili prosze o odp

Edi nie ma sprawy-męcz ile wlezie:D Zaraz wyślę Ci priva z info.

Tkaninę chesterkową wybierałam tam gdzie chesterki.

Krzesła to Radomsko lub Fameg

Zasłony sypialniane szyłam u krawcowej p.Kasi (Agi nie znam) Materiał jest z Eurofiran.

Edi co do zasłon, to dam Ci namiar, ale polecam znaleźć krawcową w swojej okolicy, bo wtedy łatwiej się dogadać i ustalić o co biega. Materiał możesz kupić w Eurofiranach lub innej hurtowni.:wiggle:

pozwolę sobie odpowiedzieć w imieniu Agi

Dzięki Karolka:D

edi nie gadaj, że takie zdzierstwo z Sz-nie, że jak swój materiał dajesz to doliczają 50% :o Masakra jakaś jeśli tak rzeczywiście jest :(

Ja chcę na wiosnę uszyć firanki i póki co wyceniałam sobie w sklepie na "D" i na "S" i ten na "D" wyszedł mi taniej ;)

A jaki to sklep na "E"? :D

Pysiaczku, myślę, ze Szczecin nie ma nic do rzeczy. Po prostu tamta firma, która dolicza 50% ma taką polityke i chce sprzedawać swoje materiały, na któych sporo zarabia. Szukaj dalej normalnej krawcowej.

Sklep na E to już wiesz:p

Aga a ja mam pytanie co do tych płyt z Libetu - do tej pory byłam przekonana że to kamień naturalny - a pan od ogrodów powiedział że to jest tylko imitacja :o

Prawda?czy nie prawda? bo wiesz że ja tez się do nich przymierzam :rolleyes:

Wybrane przez Ciebie pięęęęęękneeee!!!!!!!!

A pasują na grubość?

Ja je tylko z katalogów znam - chyba czas najwyższy podjechać i zobaczyć - zwłaszcza że codziennie jak jade na budowe to przejeżdżam koło ich salonu :p

Czytam z dziećmi więc przepraszam jak czegoś nie doczytałam ;)

Aguś nie przepraszaj, no co Ty:no: Z tym Libetem jest tak, że z ich strony wynika, że tylko seria Patio-Sheridan jest kamieniem naturalnym, a reszta to wyrób przemysłowy. Venetia to chyba droższa opcja gresu.:confused:

Jak masz ich skład w okolicy to koniecznie zajedź i wypytaj. Ja też się wybieram, choć z tego co się zorientowałam, to będzie za gruby chyba, bo ma ok. 3,5 cm:cry::cry:

hi Agawi .......no i jak ja mam nadrobic zaległości .....wybacz mi ale u Ciebie tak szybko strony lecą ze nie dam rady nadrobić ,zwłaszcza z moim pooowolnym netem

ale postaram się być na bierząco i widzę że doczekałam się twojego kulinarnego kącika ,lecę tam bo bardzo jestem stęskniona ,zwłaszcza teraz gdy mogę już kucharzyć:wiggle:

Hej Weri:bye:-wszelki duch... myślałam, że już do nas nie wrócisz:p Jak się mieszka?

U mnie trochę stronek poleciało, ale większych zmian to chyba nie było:no: Nie wiem co osttanio widziałaś...

Wątek kulinarny polecam, choć w większości są tam tylko ciasta;)