Beauty 29.04.2012 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 aguś , mam nadzieję ,że wypoczęłaś i skóra nabrała przyjemnego kolorytu? u nas dzisiaj też rekordy temperaturowe(31st),ale wiał dość silny wiatr ,tak,ze można powiedzieć ,że było przyjemnie. Ale śliczne tulipanki Ci wyrosły:oa trawę to już masz zarąbistą ... stpsiowałas jakiś oprysk na dwuliścienne? u nas tez już ładnie się zazieleniło ,ale w miejscach pod brzozami są jeszcze żółte place ..tam trawa jest rzadsza i między źdźbłami pchają się jakieś chwasty.Nie wiem ,wyrywać je czy czymś opryskać?.Dziwie się bo jesienią był równomierny ,dość gęsty dywanik ,a teraz to jakieś takie "beleco" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 29.04.2012 23:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 aguś , mam nadzieję ,że wypoczęłaś i skóra nabrała przyjemnego kolorytu? u nas dzisiaj też rekordy temperaturowe(31st),ale wiał dość silny wiatr ,tak,ze można powiedzieć ,że było przyjemnie. Ale śliczne tulipanki Ci wyrosły:oa trawę to już masz zarąbistą ... stpsiowałas jakiś oprysk na dwuliścienne? u nas tez już ładnie się zazieleniło ,ale w miejscach pod brzozami są jeszcze żółte place ..tam trawa jest rzadsza i między źdźbłami pchają się jakieś chwasty.Nie wiem ,wyrywać je czy czymś opryskać?.Dziwie się bo jesienią był równomierny ,dość gęsty dywanik ,a teraz to jakieś takie "beleco" Hej Beatko próbuję pisać u Was wszystkich, ale net mi co chwilę przerywa:bash: Nie wiem co się dzieje:o Dzięki kochana, troszkę odpoczęliśmy, ze słonkiem nie szaleję, bo wiem, że to niezdrowe:) Ale pogoda cudna, u nas też było ze 30 kresek:wiggle: Beatko, trawy nie pryskaliśmy, mało tego, jeszcze nawet luby nie rzucił jej nawozu. Dopiero we wtorek go zakupimy. U nas są bardzo nieliczne jakieś chwaściki, ale przy regularnym koszeniu znikają- u Ciebie też tak będzie:wiggle: Daj trawce nawozu i wody, a zobaczysz jak szybko się zagęsci. My sialiśmy w maju, a Ty na jesieni i pewnie stąd ta różnica. Lecę do Ciebie, może mnie net nie wywali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 29.04.2012 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 Właśnie wróciłam z wątku ogrodniczego i tam dokładnie potwierdzili to ,co mówisz.. Trzeba podlewać ,kosić i czekać aż trawa się zagęści i wyprze chwasty..bo ja już chciałam się poświecić i zrobić "pielonkę ":lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 30.04.2012 04:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Aguś no jaka wiosna u Ciebie - pięknie po prostu Ja też uwilebiam słońce - ja bym mogła do Egiptu się przenieść na stałe - jak mnie ten klimat pasuje http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/summer/smileys-summer-428263.gif Ja ogniki też mam na liście - a pierwszą radę jaką dostałam na ogrodowisku to to żebym je przemyślała Bo kują i ciężko sie pod nimi plewi i jak przemarzną to odbijają od dołu A ja na swojej liście mam wszystkie 3 kolory -ale myślę że zaryzykuję i kupię Miłego dzionka życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 30.04.2012 04:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Uwielbiam tulipany! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 30.04.2012 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Uwielbiam tulipany! Ja teeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeż Miłego dnia zycze Aguś, słyszałam, że masz wolne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 30.04.2012 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Beatko, trawy nie pryskaliśmy, mało tego, jeszcze nawet luby nie rzucił jej nawozu. Dopiero we wtorek go zakupimy. Aguś za tym nawozem rozejrzyjcie się lepiej dziś bo jutro to raczej wszystko zamknięte będzie U nas też weekend był piękny, wczoraj byliśmy na długim spacerze i było super. Dziś za to z rana nieźle szroni. Aż zmarzłam w drodze do pracy bo nie spodziewałam się takiej zmiany termperatury i wiatru Jakieś konkretne plany na długi weekend masz? Tulipanki śliczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 30.04.2012 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Ale u Ciebie ładnie. Kwiaty zaczynają kwitnąć, trawka się zieleni, niedługo nie będzie ci się chciało do domu wchodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719508754 30.04.2012 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Wracam do zywych... Agus Twoj ogrod jak zwykle mnie zachwycil rewelacja Pogody Wam strasznie zazdroszcze, bo u nas zimnoooooo ale juz odliczam dni do lipca lecimy do Pl na 4 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 30.04.2012 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Aguś masz super zadbany ogród, zazdroszczę bo u mnie ciągle wszystko w rozsypce i wiedza zbyt mała w tym temacie Powiedz mi jakie obrzeże polecasz, mam zrobioną właśnie rabatkę wzdłuż ogrodzenia - ma tworzyć żywopłot... Chciałabym zrobić jakieś obrzeże oddzielające trawnik ... co Ty tam masz na pierwszej fotce ? jakie obrzeże... ? co polecasz ? chyba ciężko przy tym kosić - zawsze zostaje trochę trawy ? jak sobie z tym radzicie ? buźka - miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 30.04.2012 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Ale śliczna trawka a tulipany jak dorysowane na zdjęciu, niesamowity kolor No i widzę, ze pogoda dopisuje http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/summer/smileys-summer-013317.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 30.04.2012 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Ale pięknie Aguś u Ciebie!!!!!!!!! No aż chce się żyć, jak pięknie wszystko kwitnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 30.04.2012 22:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Właśnie wróciłam z wątku ogrodniczego i tam dokładnie potwierdzili to ,co mówisz.. Trzeba podlewać ,kosić i czekać aż trawa się zagęści i wyprze chwasty..bo ja już chciałam się poświecić i zrobić "pielonkę ":lol2: No coś Ty Beatko, taki kawał chciałoby Ci się pielić?:no: Fajnie, że piszą to samo o pielęgnacji trawki:wiggle: Mam nadzieję, ze to i u Ciebie zadziała:) Aguś no jaka wiosna u Ciebie - pięknie po prostu Dzięki Aguś Ja też uwilebiam słońce - ja bym mogła do Egiptu się przenieść na stałe - jak mnie ten klimat pasuje http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/summer/smileys-summer-428263.gif No to żółwik kochana, bo ja też tylko ciepłolubna jestem:D:lol2:http://gify.magazynek.org/pictures/Wypoczynek/Nad%20wod%C4%85/099.gif Ja ogniki też mam na liście - a pierwszą radę jaką dostałam na ogrodowisku to to żebym je przemyślała Bo kują i ciężko sie pod nimi plewi i jak przemarzną to odbijają od dołu A ja na swojej liście mam wszystkie 3 kolory -ale myślę że zaryzykuję i kupię Miłego dzionka życzę Aguś, ja wiem, że one są kujące, ale jakie piękne:rolleyes: Kolce mają też berberysy i ostrokrzewy i jakoś dajemy radę A pod korę połóż agrowłókninę i nie będziesz musiała pielić. Ja się chyba jednak skuszę na jednego ognika. Wezmę odmianę kolumnową Dużo słoneczka, żeby Ci się te ramiączka opaliły:lol2: Uwielbiam tulipany! Ja też Aniu Ja teeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeż Miłego dnia zycze Aguś, słyszałam, że masz wolne Dzięki Alu, wolne, wolne- ale mam mnóstwo spraw i trzeba zająć się też ogrodem więc czasu mało... Miłego leniuchowania:) Aguś za tym nawozem rozejrzyjcie się lepiej dziś bo jutro to raczej wszystko zamknięte będzie Pysiaczku, podobno ogrodowe maja otwarte w te wszystkie wolne dni- też się zdziwiłam, ale dla nich to zarobek więc otwierają Dziś za to z rana nieźle szroni. Aż zmarzłam w drodze do pracy bo nie spodziewałam się takiej zmiany termperatury i wiatru Serio? Szroniło?:jawdrop: Jakieś konkretne plany na długi weekend masz? Tulipanki śliczne Pysiaczku mamy wolne, ale sporo spraw. Z ogrodowych, to kładziemy agrowłókninę pod korę, żeby zielsko nie rosło. W zeszłym roku nie zdążyliśmy:bash:Dzięki za tulipanki i miłego wypoczynku:hug: Ale u Ciebie ładnie. Kwiaty zaczynają kwitnąć, trawka się zieleni, niedługo nie będzie ci się chciało do domu wchodzić Dzięki Dorotko. Zobaczysz i u Ciebie będzie ładnie już niedługo:wiggle: Trzymam kciuki za przeprowadzkę Wracam do zywych... Agus Twoj ogrod jak zwykle mnie zachwycil rewelacja Pogody Wam strasznie zazdroszcze, bo u nas zimnoooooo ale juz odliczam dni do lipca lecimy do Pl na 4 tygodnie Dzięki Kasiu Całe sczęście, ze już Ci lepiej, bo się martwiłam Trzyma kciuki za lipcową pogodę:wiggle:Przesyłam Ci ciut słoneczka, którego mamy w nadmiarzehttp://www.xs4all.nl/%7Eernstmul/images/msn60/smile023.gifhttp://www.xs4all.nl/%7Eernstmul/images/msn60/smile023.gif Aguś masz super zadbany ogród, zazdroszczę bo u mnie ciągle wszystko w rozsypce i wiedza zbyt mała w tym temacie Powiedz mi jakie obrzeże polecasz, mam zrobioną właśnie rabatkę wzdłuż ogrodzenia - ma tworzyć żywopłot... Chciałabym zrobić jakieś obrzeże oddzielające trawnik ... co Ty tam masz na pierwszej fotce ? jakie obrzeże... ? co polecasz ? chyba ciężko przy tym kosić - zawsze zostaje trochę trawy ? jak sobie z tym radzicie ? buźka - miłego dnia Mugatko dzięki kochana:hug:Co do obrzeża to mamy z niemieckiego tworzywa- sprawuje się bardzo dobrze. Drewnianego nie chcieliśmy, bo próchnieje. Nasze jest podobne do tego http://allegro.pl/mocna-palisada-ogrodowa-plastikowa-2-7m-brazowa-i2285890278.html http://img15.allegroimg.pl/photos/oryginal/22/85/89/02/2285890278 Co do koszenia przy palisadzie, to luby ma specjalny sprzęt-akumulatorową podkaszarkę . Nie pamiętam nazwy modelu, ale znajdziesz je tutaj http://www.gardena.com/pl/lawn-care/grass-trimmers/ Polecam, bo kosiarka rzeczywiście nie podejdzie do obrzeży. Miłego leniuchowania Aga Ale śliczna trawka a tulipany jak dorysowane na zdjęciu, niesamowity kolor No i widzę, ze pogoda dopisuje http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/summer/smileys-summer-013317.gif Dzięki Two:hug:Pogoda jest suuupeeerrr:rolleyes: Taka włoska można powiedzieć A ak u Was? Buziaki:) Ale pięknie Aguś u Ciebie!!!!!!!!! No aż chce się żyć, jak pięknie wszystko kwitnie:) Dziękuję Beatko- masz rację, aż chce się żyć jak jest kolorowo i ciepło:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 30.04.2012 22:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 A teraz ogłoszenia parafialnehttp://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/praying/smileys-praying-931534.gif Po pierwsze- w sobotę przyjeżdża stół Po drugie- mój tort bezowy przypadkowo wygrał jedną z nagród w konkursie Wygrałam zestaw do pieczenia firmy Lekue http://images46.fotosik.pl/1496/d6986582cccae6fd.jpg I po trzecie- jest już w sprzedaży gazetka z naszym reportażem:rolleyes: Widziałam tylko wersję elektroniczną- czekam na przesyłkę egzemplarza. Dla chętnych część artykułu:) http://ulubionykiosk.pl/demo/4-budujemy-dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 30.04.2012 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Tradycyjnie zajrzałam na chwilkę a tu taaaaakie dobre wieści!! Primo-cieszę sie razem z Tobą ..:wave:poniekąd czuję się współodpowiedzialna, więc na wstrzymanym oddechu będę czekać na Twoją opinię o nim ...mam nadzieję ,że jeszcze będę mogła pokazać się w Twoim wątku. secundo-jakże mogliby nie przyznać Ci nagrody za takie cudo ..toż to jest uczta dla oczu i dla kubków smakowych:D tertio- lete do sklepiku po czasopismo..czuję się zawiedziona ,bo lubego tam nie dojrzałam;),ale mimo wszystko Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 30.04.2012 23:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Tradycyjnie zajrzałam na chwilkę a tu taaaaakie dobre wieści!! Primo-cieszę sie razem z Tobą ..:wave:poniekąd czuję się współodpowiedzialna, więc na wstrzymanym oddechu będę czekać na Twoją opinię o nim ...mam nadzieję ,że jeszcze będę mogła pokazać się w Twoim wątku. Dzięki Beatko, no jakże byś mogła się u mnie nie pokazać? Na pewno wszystko będzie w porządku- szykuję kaskę secundo-jakże mogliby nie przyznać Ci nagrody za takie cudo ..toż to jest uczta dla oczu i dla kubków smakowych:D Dzięki kochana:hug: tertio- lete do sklepiku po czasopismo..czuję się zawiedziona ,bo lubego tam nie dojrzałam;),ale mimo wszystko Gratuluję Beatko, to tylko przedsmak artykułu- w wersji papierowej jest więcej zdjęć i luby też więc leć, leć do kiosku:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 30.04.2012 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 No to mnie uspokoiłaś ...:)ale domek na zdjęciach prezentuje się bardzo dostojnie ,,,taki dopieszczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 30.04.2012 23:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Dzięki Beatko, ale ja mam odwrotne wrażenia o domku... Brakuje mi zasłon i kredensu:bash: Lustro nad kominkiem jest do przemalowania i do wywalenia do sypialni- ja ciągle poszukuję tego właściwego nad kominek;) No i to zewnętrzne zdjęcie do bani, bo było jeszcze zimno i nie zielono... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 30.04.2012 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Co Ty aguś opowiadasz..... Liczy się całokształt ,to wszystko o czym mówisz to są pierdoły:Ddom musi w nie obrastać ,wiało by nudą ,gdyby wszystko było od razu..a tak? mała rzecz i cieszy ,jeszcze jak cieszy:D No czas na mnie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 30.04.2012 23:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Co Ty aguś opowiadasz..... Liczy się całokształt ,to wszystko o czym mówisz to są pierdoły:Ddom musi w nie obrastać ,wiało by nudą ,gdyby wszystko było od razu..a tak? mała rzecz i cieszy ,jeszcze jak cieszy:D No czas na mnie ... Masz rację Beatko- jak zawsze:D:wiggle: Będę sobie powtarzać, ze to pierdoły:) Śpij dobrze i miłego słonecznego dnia:bye:http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/sunbathing/smileys-sunbathing-670570.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts