Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

We włoskim stylu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jedno wiem na pewno - pójdę w iglaki i byliny. Warzywa dla mnie nie istnieją :no:

Czyli tak jak ja. Warzyw zero- mam tylko owoce- borówki i pigwę:yes: Na warzywniak nie mam czasu. Moja mama bawiła się w zeszłym roku i bez oprysku nic nie rośnie, a pryskać swoje to bez sensu:sick:

Moja mama bawiła się w zeszłym roku i bez oprysku nic nie rośnie, a pryskać swoje to bez sensu:sick:

No i będę podła i się z Tobą nie zgodzę :no::no: Rośnie naprawdę pięknie rośnie :yes: Ale widać nie zawsze i nie u wszystkich ;)

Aja tam zawsze mam troszkę zieleniny do zupki wsadzone, ale warzywniakiem to to nazwać nie można :no: Chyba,że takim mini mini :D

No i będę podła i się z Tobą nie zgodzę :no::no: Rośnie naprawdę pięknie rośnie :yes: Ale widać nie zawsze i nie u wszystkich ;)

Aja tam zawsze mam troszkę zieleniny do zupki wsadzone, ale warzywniakiem to to nazwać nie można :no: Chyba,że takim mini mini :D

Maju, mozesz się nie zgadzać, ale ja to piszę z mojej mamy doświadczeń. Trzeba mieć sporo czasu na warzywka i wypielić i podlać. W zeszłym roku na pomidory przyszła zaraza, sałata wcale się nie zawiązała, a zioła zaatakowało jakieś robactwo:sick:

Moja znajoma pod Wawą ma takie same doświadczenia. Zrezygnowała ze wszystkiego i zostawiła tylko owoce i jakieś zioła.:(

Maju, mozesz się nie zgadzać, ale ja to piszę z mojej mamy doświadczeń. Trzeba mieć sporo czasu na warzywka i wypielić i podlać.(

Mój Chrzestny ma działkę blisko nas, mieszka w Wawie więc zagląda tylko na weekendy, więc wiesz ile czasu poświęca warzywniakowi ... a warzywa ma zawsze takie,że sama mu zazdroszczę :yes: Nie wiem od czego to się ma :no:

Hej Aga,

ogród, ogród.... przez Twój cudny trawnik, sie zaparłam że wyplewię cały swój z chwaściorów nim trawa wzejdzie i teraz jak 100letnia babcia chodzę obolała... wszystko przez Twoją idealna trawkę :mad: tylko że u mnie jest ponad 800m2 trawnika, warzywniak w tym roku nie wypalił, bo ziemi brakło, ale malinki wsadzone, może na litr soku styknie w tym roku;)

Czesc Agus :hug:

Od kilku dni mamy piekna pogode w Irlandii i korzystamy ile sie da :D wczoraj bylismy nad oceanem i dzisiaj tez jedziemy :D ale przed wyjazdem chcialam zobaczyc lustro :D wiec wpadlam:D a tutaj nie ma :p

Czy lustro nie mialo byc w sobote? Czy ja cos pokrecilam? :p

O dziś w nocy nie kwiatki a pory i selery na tapecie :lol2:

:rotfl: widzisz Aguś, przynajmniej jest różnorako:rotfl:

Buziaki poranne zostawiam i życzę udanego weekendu

ja dziś tyle razy w nocy wstawałam :sick: że mogłam spokojnie z Wami o selerach rozmawiać :lol2:

Wzajemnie kochana:hug: To trzeba było dawać znać, jak nie spałaś biedulko:hug:

Miłego weekendu Aga :hug:

Wzajemnie Aniu:hug:

Selery... selery... gdzie ja to widziałam http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/gardening/smileys-gardening-937963.gif

U mnie:lol2::lol2:

Hej Aga,

ogród, ogród.... przez Twój cudny trawnik, sie zaparłam że wyplewię cały swój z chwaściorów nim trawa wzejdzie i teraz jak 100letnia babcia chodzę obolała... wszystko przez Twoją idealna trawkę :mad: tylko że u mnie jest ponad 800m2 trawnika, warzywniak w tym roku nie wypalił, bo ziemi brakło, ale malinki wsadzone, może na litr soku styknie w tym roku;)

Hej vesi, biedaczko, ale się namęczysz:( Może niepotrzebnie, bo mówię Ci, ze jak zaczniecie kosić, to chwasty same znikną. Teraz dbajcie tylko o podlewanie:) Malinki mniam- a u nas owocują po raz pierwszy borówki- mam nadzieję, że będą pycha. Buziaki:hug:

Aguś jak tam walka z korą? :)

Pysiu, kora leży już sobie na rabatach:cool::cool:

Czesc Agus :hug:

Od kilku dni mamy piekna pogode w Irlandii i korzystamy ile sie da :D wczoraj bylismy nad oceanem i dzisiaj tez jedziemy :D ale przed wyjazdem chcialam zobaczyc lustro :D wiec wpadlam:D a tutaj nie ma :p

Czy lustro nie mialo byc w sobote? Czy ja cos pokrecilam? :p

Hej Kasiu:hug: Super, ze macie piękną pogodę, u nas się troszkę ochłodziło, ale nie pada;) Kasiu lustro miało być w sobotę i było, ale pisałam, że pewnie nie zdążymy powiesić i tak też się stało:( Zrobiłam dla Was kawałek ramy z bliska, bo z daleka jest zupełnie inny efekt - zaraz wstawię:) Pozdrawiam:hug:

Cześć Aga

Dziękuję za wiadomość

życzę udanej niedzieli

Karolka nie ma sprawy:) Mam nadzieję, że jakoś odpoczęłaś pracusiu:hug:

HELLO :hug:

Jak tam weekend minął ???

Hej Maju:hug: pracowicie :bash:Ale na szczęście kora rozłożona, reszta roślinek wsadzona- czuję się spełniona:lol2::lol2:

Jutro wstawię Ci foty tej kory, ok?

Dziewczynki, oto zbliżenie ramy lustra- kolor w rzeczywistości jest ciut ciemniejszy. Nam się bardzo podoba to stare drewno:) Dziury po kornikach są prawdziwe:lol2:

http://images49.fotosik.pl/1555/61923045ff578bf0med.jpg

http://images42.fotosik.pl/387/9ff666e998529a32med.jpg