Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

We włoskim stylu

Recommended Posts

Szukam fajnego porcelanowego chlebaka i podobnych pojemników kuchennych. Póki co wpadł mi w ręce australijski Maxwell & Williams. Wolałabym jednak w kolorze ecru i jak najmniej napisów....

http://static.redcart.pl/templates/images/thumb/1165/295/295/pl/0/templates/images/products/1165/681d21c0afb65c3f0b1fb335ebff80fe.jpghttp://static.redcart.pl/templates/images/thumb/1165/295/295/pl/0/templates/images/products/1165/f805776699dc9e78cc4eef972e2e1339.jpg

• Odpowiedzi 13,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Blat od strony kuchni za barkiem jest mega wygodny- szczególnie jak są goście i serwowanie dań lub drinków:lol2: No i wykorzystujesz miejsce na maxa.

A co do cegły- moja nie z tych, co się wybiera kolor :D- to stara pruska, ponad 100-letnia cegła- o taką nam chodziło.Kiedyś kolor cegieł był jeden- właśnie taki. Jedyne co można z nią zrobić to pobielić...

Dla nas wszystko im starsze- tym lepsze. Tak już mamy... no skrzywienie można powiedzieć...:rotfl:

Ja szukam teraz starej szafy, komody i kredensu. Co do cegły, to sama widzisz jaki mam problem :)

Jeśli już o skrzywieniach mowa, to ja na ten przykład lubię drewno, które się rozłazi ze starości :D:D:D:D:D to dopiero skrzywienie hehe.

Yokasta- starocia do renowacji (znaczy meble), szukaj na miejscowych targach staroci lub Allegro. Zawsze można coś fajnego tam dojrzeć:yes:

A rozłażące się drewno też bardzo lubię- mamy takie słupy drewniane na poddaszu :D

agawi, tak sobie patrzyłam na Twoje piękne wnętrza i doszłam do wniosku, ze ja bym zrobiła zasłony w kolorze raczej takim dopełniającym kolor ścian (beże, ecru), a nie mebli. Niekoniecznie jaśniutkie, ale w moim odczuciu zdecydowanie ciemne mogą przytłoczyć, "dociążyć" wnętrza, bo są jednak mocno dominujące. Oczywiście ciemne będą wyglądały pięknie, ale żeby się zbyt "dostojnie" nie zrobiło.

Ale zobacz, że jak się da raczej lekkie tkaniny to ciemne są naprawdę niezłe.... O, wtedy to fajnie wygląda.

Sama do siebie się śmieję z moich rad w stylu "ja Ci radzę rób jak chcesz"

69a2781c3a916fa7med.jpg

d312912bdaa2a8dc.jpg

z8331561X,KUCHNIA--.jpg

8fde4b9ea5c6.jpg

Edytowane przez Ash5

Hej Ash- bardzo Ci dziękuję za te inspiracje.:hug:Wszystkie są piękne, szczególnie przypadło mi do gustu pierwsze zdjęcie i kolor zasłon :yes:

Mam takie samo zdanie, co Ty do tych kolorów.... tzn skłaniam się ku jasnym beżom, dopełniającym całość. Pisałam wcześniej, że wymieniłam abażurki w żyrandolu i kinkietach na kolor latte i takie chyba będą też zasłony.... W każdym razie dzięki za opinię- co dwie głowy to nie jedna.:D