Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

We włoskim stylu

Recommended Posts

Kurka, ja też będę musiała pomyśleć nad czymś na okna na poddaszu, u mnie same dachowe więc pewnie będzie podwójnie gorąco :sick:

Vesi a ten patent z tą folią srebrną jakoś fajnie się sprawdza? Jest wyraźnie chłodnie, no i co najważniejsze nie widać tej folii przy użytkowaniu?

Hmm... chłodno to za duzo powiedziane, dziś miałam 34 st w mieszkaniu na poddaszu :rolleyes:

te rolety nie przepuszczają promieni słonecznych, ale ciepło już tak, ponadto muszę mieć uchylone okna, a przez to ciepłe powietrze napływa do środka...

od środka nie widać absolutnie drugiej strony rolety:no:

• Odpowiedzi 13,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć dziewczynki:hug: sorki, ze dopiero dzisiaj dotarłam, ale weekend jak zwykle przepełniony spotkaniami ze znajomymi:D

U nas upały straszne, żar z nieba się lał i jakoś nie mogę uwierzyć, ze są w PL miejsca chłodniejsze:no: Weekend był u nas suchutki- bez kropli deszczu:mad:

Jedyny plus tych upałów jest taki, że nie ma komarów:D za gorąco:lol2:

Jutro postaram się wrzucić fotki z ogrodu-wszystko kwitnie jak szalone:o Właściwie to szykujemy się już do pierwszego urlopu, a w laptopie coś mi się chyba zaczyna dziać z matrycą i nie wiem czy dam radę dużo popisać i wstawić fotki, ale postaram się:yes:

A teraz zaległości.

Aguś, gratuluję popularności! Nic dziwnego, że masz tylu gości :) Kto by nie chciał odwiedzać taaakiego domku :hug:

Kilka dni temu mój mąż dowiedział się o materiałach typu blackout (ode mnie zresztą :p). I teraz mnie męczy, żeby takie rolety w pokoju dziennym zrobić. Nasze wielgachne okna będą od południowego zachodu. No nie wiem :rolleyes:

Dzięki serdeczne Aniu:hug:

Jak masz okna od pd zachodu to się nie wahaj i zrób blackouty:yes: Przecież nie musisz ich opuszczać do samego końca. W takie upały jak dzisiaj rolety będą bezcenne:D

Aguś gratulacje:wave:

my też się zastanawiamy nad "czymś" na nasze velluxy i chyba się zdecydujemy na żaluzje zewnętrzne bo oprócz tego, że nie przepuszczaja ciepła i zacieniają to jeszcze wyciszają. My mamy 2 wielgachne ogna dachowe w bawialni i jak leje w nocy to te dzwięki aż w sypialni słyszę...:p

Dzięki Aneciu:hug: Anetko, zewnętrzne rolety połaciowe są najlepszym rozwiązaniem- też się wahaliśmy, ale stanęło na tym, że jednak nie robimy i żałujemy do dziś:mad: Latem osłonią przed palącym słońcem, a zimą docieplą domek- rewelacja:yes:

Aga pieczesz coś nowego dobrego na weekend? :)

Gratulacje z powodu tak dużej ilości odsłon :D

A jeśli o roletki chodzi to bierz bardziej zaciemniające - dzięki temu powinno się też mniej nagrzewać na poddaszu :)

Dzięki pysiaczku:hug:Kochana koniec pieczenie do odwołania:lol2: Za gorąco:sick: A Ty?

Tak, tak wzięłam materiał 100% balckout na rolety:yes: Najwyżej będzie ciemno:D

Gratulacje MILIONERKO :lol:

DZięki mrówciu:hug:

Gratulacje http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/party/smileys-party-770825.gif no milion to już jest konkretna cyferka

Kurka, ja też będę musiała pomyśleć nad czymś na okna na poddaszu, u mnie same dachowe więc pewnie będzie podwójnie gorąco :sick:

Vesi a ten patent z tą folią srebrną jakoś fajnie się sprawdza? Jest wyraźnie chłodnie, no i co najważniejsze nie widać tej folii przy użytkowaniu?

Dzięki Two:hug:Zróbcie coś koniecznie na te okna, chociażby ze względu na zaciemnienie w nocy. Ja np. nie lubię spać w widnym pomieszczeniu:no: U nas w sumie mamy 6 połaciowych z czego jedno na holu i tam rolety nie będzie, bo okno jest od wschodu. Odnośnie tej folii, to też ją miałam do wyboru, była gdzieś droższa o 50 zł na jednej rolecie, ale facet nam powiedział, że te gumowane dają taki sam efekt, czyli 100 % zaciemnienia. Folię byłoby widać od zewnątrz;)

Aga...gratulacje:):):)

Na te okoliczność kwiatki przynoszę:)

Beatko ślicznie dziękuję:hug: Róża jest przepiękn a i Twoja:D

Aga i ja gratuluje!!! Szkoda, ze znowu na drineczka się nie załapałam i znowu starego będę musiała sączyć:lol2::lol2::lol2:

Yuczko dzięki:hug: jak Ty coś napiszesz, to:rotfl::rotfl: A masz nowego w nagrodę:lol2:

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSo8r9TmcAqVk7JEjCN0PMp99pkhA1GGGKSkAdIQgvFM3j7XEdS6A

Aga gratulację i ode mnie :)

W miłych progach dużo gości :)

Dzięki Aga :hug:Jesteście kochane:yes:

No i wpadłam a tu takie imprezowania.. Mojto przygarnę i będę podczytywać dalej :)

Arniko witam i dołączaj się do nas koniecznie, zapraszamy:yes::D

Hmm... chłodno to za duzo powiedziane, dziś miałam 34 st w mieszkaniu na poddaszu :rolleyes:

te rolety nie przepuszczają promieni słonecznych, ale ciepło już tak, ponadto muszę mieć uchylone okna, a przez to ciepłe powietrze napływa do środka...

od środka nie widać absolutnie drugiej strony rolety:no:

Dzięki vesi za info:D U ans z kolei nie otwieramy okien, bo wtedy wentylacja z GWC nie spełni swojej roli.

Aguś

GRATULUJĘ

MILIONA

Aguś dzięki serdeczne:hug:

Aga

przynoszę Gratki http://emoty.blox.pl/resource/23_130_2.gif

http://emoty.blox.pl/resource/bravojs0.gifhttp://emoty.blox.pl/resource/clapping.gif

no no to juz jest coś

Senk ju Karolka:hug:

Czesc Agus :hug: dlugo nie pisalam ale jestem na biezaco :D nie mialam za duzo czasu ostatnio poniewaz przed urlopem musialam dokonczyc projekt w pracy i nie mialam za duzo wolnego czasu :( na szczescie w niedziele lece do Polski na 3 tygodnie to odpoczne i zlapie sloneczko :D

Gratuluje miliona kochana :wave: kiedy i gdzie wyruszacie na urlop?

Dziewczynki laptop nie pozwala na długie pisanie, także dzisiaj będzie zbiorowo.

Madzia Anetka, Kasia, Two, Majeczka, Andżelika:hug::hug: Dzięki za wpisy, urlopik za chwilkę, ale wybaczcie szczegółów nie podaję publicznie.:no::p Spróbuję wstawić jakieś fotki jeszcze dzisiaj, o ile monitor nie padnie.:sick:

Hej Kochana ... jak dobrze,że jesteś :D

Potrzebuję od Ciebie pewnych informacji, zaraz wyślę Ci priv :D

Hej Maju, wysyłaj- może chwilkę będziesz musiała poczekać na odp, bo muszę znależć i podłączyć swój stary laptop i muszę Cię też przed czymś ostrzec:yes:

Wysłałam privka ... nie ma problemu, odpisz w wolnej chwili :yes:

Maju, zaraz Ci odpiszę- odpaliłam swojego starego grzmotowatego laptopa:lol2: i jakoś piszę, choć dziwnie. Jest dość głośny i nie pisze "ć" :sick:

spozniam troche ostatnio, ale

gratuluje miliona

do zyczliwych wszyscy garna ;)

Hej edi, co u Ciebie?:D Dzięki kochana:hug: Dzięki za tą życzliwość, bo wyobraź sobie, że ostatnio ktoś kogo doskonale znacie rozsyłał privy na mój temat, że jestem nieżyczliwa i wredna:confused: To historia na inną opowieść, wszystko w swoim czasie:yes:

Maju, zaraz Ci odpiszę

Dzięki Kochana za odpowiedź :)

ostatnio ktoś kogo doskonale znacie rozsyłał privy na mój temat, że jestem nieżyczliwa i wredna:confused: To historia na inną opowieść, wszystko w swoim czasie:yes:

Na ten temat to już wiesz jakie mam zdanie :yes: Tu już nic więcej nie napiszę ... bo nieprzyzwoite słowa mi się na usta cisną :mad::mad::mad:

Ja mykam spać ... (przyszłam tylko dlatego,że ciekawa byłam co mi napiszesz ) ostatnio nie specjalnie mam siłę siedzieć po nocach :no::no:

Kolorowych snów :hug:

Dzięki Kochana za odpowiedź :)

Bardzo proszę:D

Na ten temat to już wiesz jakie mam zdanie :yes: Tu już nic więcej nie napiszę ... bo nieprzyzwoite słowa mi się na usta cisną :mad::mad::mad:

Ja mykam spać ... (przyszłam tylko dlatego,że ciekawa byłam co mi napiszesz ) ostatnio nie specjalnie mam siłę siedzieć po nocach :no::no:

Kolorowych snów :hug:

Dzięki Majeczko za wsparcie.:hug: JA te z zaraz zmykam, tylko jeszcze coś spróbuję popisać u dziewczyn na tej dziwnej klawiaturze:sick:\

Kolorowych snów- jutro będę:D:hug:

Dzięki za tą życzliwość, bo wyobraź sobie, że ostatnio ktoś kogo doskonale znacie rozsyłał privy na mój temat, że jestem nieżyczliwa i wredna:confused: To historia na inną opowieść, wszystko w swoim czasie:yes:

O jejku ,aguś ,co Ty piszesz....:(że też komuś się chce w necie w ploty bawić ... :mad:szkoda słów....