mmajeczkaa 11.07.2012 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Aguś zapomniałam,że miałam jeszcze jedno pytanko do Ciebie ( jak już będziesz miała mnie dość to powiedz ) ... Pytanie z serii ... nawodnienie ... Napisz proszę jakie macie zraszacze: statyczne czy rotacyjne??? I napisz proszę jakie macie ich rozmieszczenie ... czytałam,że liczy się 50% objętości zraszacza czyli,że mają one dolewać do siebie ... mam nadzieję,że rozumiesz o co mi chodzi W sobotę jeśli czas pozwoli m ma zacząć kłaść nawodnienie i boję się,żebym całkiem nie skiepściła rozmieszczenia zraszaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 11.07.2012 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Oj Maja, jak Ty coś walniesz :rotfl: Tu się niema z czego śmiać ... to poważna sprawa jest :lol2: Ja nie wiem jak ja Ci się odwdzięczę za to dobro ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betib 11.07.2012 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 ja uważam,że nie powinnaś dawać takich propozycji ze komuś coś powiesz ale na priva............jak już to mów publicznie...tak jest lepiej, każdy będzie mógł przeczytac ,wyciągnąc wnioski......a na privach to powstaną z tego tylko plotki ! ja jestem osobą która zawsze mówi co myśli i załatwiam sprawy wprost- jedni to lubia inni nie ,ale tak jest uczciwie o z tego z zrozumialam sprawa nie była nagłośniona na forum i pewnie załatwiłaś ją z tą osobą na osobności...więc bez sesnu snuć domysły.....można to raz na zawsze wyjaśnić lub zachować dla siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 11.07.2012 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Aguś zapomniałam,że miałam jeszcze jedno pytanko do Ciebie ( jak już będziesz miała mnie dość to powiedz ) ... Już mam dość:lol2: Żarcik:hug: Pytanie z serii ... nawodnienie ... Napisz proszę jakie macie zraszacze: statyczne czy rotacyjne??? I napisz proszę jakie macie ich rozmieszczenie ... czytałam,że liczy się 50% objętości zraszacza czyli,że mają one dolewać do siebie ... mam nadzieję,że rozumiesz o co mi chodzi W sobotę jeśli czas pozwoli m ma zacząć kłaść nawodnienie i boję się,żebym całkiem nie skiepściła rozmieszczenia zraszaczy Zraszacze mamy turbinowe Gardeny (nie statyczne, sa najgorsze i zuzywaja bardzo duzo wody). Hm..., rozumiem ze chodzi o pokrywanie sie obszarow zraszania. Mamy tak umieszczone ze obszary pokrywaja sie ale nie 50% -sporo mniej. Najlepiej zrobic pomiar sznurkiem i rysowac na ziemi -musza pokryc sie i dodatkowo zachodzic zeby nie bylo pustych pol -niepodlanych. Nie pamietam ile dokladnie nam zachodzą/pokrywaja sie ale nie mamy suchych miejsc:no: Zraszacze nasze maja regulowany promien zraszania, producent zawsze podaje min i max i nalezy sobie odpowienio dobrac wielkosc zraszacza (model). Maju poglądowo kupiliśmy następujące elementy do nawodnienia- wszystko Gardena 1.Programator (1242-20) - 1szt. 2.Element sterujący do zaworu (1250-20) - 2szt. 3.Zawór automatyczny 9V (01251-29) - 2szt. 4.Zraszacz wynurza-lny turbinowy T 200 (1539-29) - 2szt. 5.Zraszacz automatyczny T50 (1576-29) - 8szt. 6.Rura montażowa 25m 25mm (2700-20) - 1szt. (zwój) 7.Rura montażowa 50m 25mm (2701-20) - 1szt. (zwój) 8.Puszka poboru wody (2797-27) - 2szt. Ja nie wiem jak ja Ci się odwdzięczę za to dobro ??? Postawisz drina i będzie dobrze:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 11.07.2012 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Postawisz drina i będzie dobrze:lol2: no nie! ty znowu chcesz pic :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 11.07.2012 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 (edytowane) ja uważam,że nie powinnaś dawać takich propozycji ze komuś coś powiesz ale na priva............jak już to mów publicznie...tak jest lepiej, każdy będzie mógł przeczytac ,wyciągnąc wnioski......a na privach to powstaną z tego tylko plotki ! ja jestem osobą która zawsze mówi co myśli i załatwiam sprawy wprost- jedni to lubia inni nie ,ale tak jest uczciwie o z tego z zrozumialam sprawa nie była nagłośniona na forum i pewnie załatwiłaś ją z tą osobą na osobności...więc bez sesnu snuć domysły.....można to raz na zawsze wyjaśnić lub zachować dla siebie Betib taka jest moja decyzja- ja nie jestem Tobą i takie a nie inne rozwiązanie wybrałam. Nie zniżę się do poziomu osoby rozsyłającej te brednie. Jeżeli jesteś zainteresowana jej poznaniem, to daj mi znać. Nie rozumiem jakie plotki powstaną? Nikt z nikim innym jej nie pomyli, więc nie widzę problemu i żadnej nieuczciwości z mojej strony- wręcz przeciwnie. A co o tym wszystkim myślę wysłałam jej już dawno temu. Pozdrawiam Edytowane 11 Lipca 2012 przez agawi74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 11.07.2012 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 no nie! ty znowu chcesz pic :) A co nie wolno:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 11.07.2012 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Już mam dość:lol2: Żarcik:hug: Oż Ty ... więcej tu nie przyjdę :P:P Zraszacze mamy turbinowe Gardeny (nie statyczne, sa najgorsze i zuzywaja bardzo duzo wody). Hm..., rozumiem ze chodzi o pokrywanie sie obszarow zraszania. Mamy tak umieszczone ze obszary pokrywaja sie ale nie 50% -sporo mniej. Najlepiej zrobic pomiar sznurkiem i rysowac na ziemi -musza pokryc sie i dodatkowo zachodzic zeby nie bylo pustych pol -niepodlanych. Nie pamietam ile dokladnie nam zachodzą/pokrywaja sie ale nie mamy suchych miejsc:no: Zraszacze nasze maja regulowany promien zraszania, producent zawsze podaje min i max i nalezy sobie odpowienio dobrac wielkosc zraszacza (model) To wszystko wiem Kochana, chodziło mi tylko o to zachodzenie, ale jeśli u Ciebie jest jak piszesz to już nie szukam dziury w całym bo przecież trawnik masz piękny, piękniejszego nie muszę mieć :no: Dzięki za wypisanie elementów Postawisz drina i będzie dobrze:lol2: Niema sprawy ... napisz tylko gdzie i kiedy :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 11.07.2012 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Maju mam dla Ciebie schemat naszego nawodnienia:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 11.07.2012 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Maju mam dla Ciebie schemat naszego nawodnienia:D No nie ... Ty jesteś niesamowita Kobieto :yes: Stokrotne dzięki ... zaraz się w to wdrożę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 11.07.2012 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 To wszystko wiem Kochana, chodziło mi tylko o to zachodzenie, ale jeśli u Ciebie jest jak piszesz to już nie szukam dziury w całym bo przecież trawnik masz piękny, piękniejszego nie muszę mieć :no: Dzięki za wypisanie elementów Dzięki Maju i nie ma za co:D Niema sprawy ... napisz tylko gdzie i kiedy :D Się pomyśli:lol2: No nie ... Ty jesteś niesamowita Kobieto :yes: Stokrotne dzięki ... zaraz się w to wdrożę Nie ma sprawy Maju To robota lubego, ale mam nadzieję, ze na coś Ci się przyda:yes: A skoro o nawadnianiu mowa, to idę podlać kwiaty w ogrodzie, bo mi padną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betib 11.07.2012 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Betib taka jest moja decyzja- ja nie jestem Tobą i takie a nie inne rozwiązanie wybrałam. Nie zniżę się do poziomu osoby rozsyłającej te brednie. Jeżeli jesteś zainteresowana jej poznaniem, to daj mi znać. Nie rozumiem jakie plotki powstaną? Nikt z nikim innym jej nie pomyli, więc nie widzę problemu i żadnej nieuczciwości z mojej strony- wręcz przeciwnie. A co o tym wszystkim myślę wysłałam jej już dawno temu. Pozdrawiam ok,ja nie jestem zainteresowana taką formą poznania tej całej historii wśród moich znajomych było kilka afer o ktorych tylko szeptano.......wychodziły z tego mega dziwne historie, kilka osób płakało ......nagle stawali się winni ludzie ktorych sprawa nie dotyczyła a wszystko to przez pantoflowe podawanie sobie informacji .....kiedys powiedzialam glosno co kto i na kogo -ryzyko niesamowite bo moglam stracić wszystkich znajomych,ale wolałam tak niż tkwić w złym układzie......... i wiesz co ? ci zli odeszli, zostali dobrzy i jest dobrze, wrecz błogo nam wszystkim tylko żeby tak zrobić trzeba być bardzo pewnym swoich racji no i chyba uczciwym względem innych - nawet tych winnych...konfrontacja to jedyna słuszna sytuacja żeby dojść prawdy i nikogo nie skrzywdzić masz prawo załatwić temat jak chcesz ...ja tylko uważam że to mało eleganckie szeptać po kątach - pewnie znów się naraże innym ale tak jak napisałam wcześniej -mówię to co myślę i koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 11.07.2012 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Aguś wysłałam wiadomość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 11.07.2012 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Aga,nie przejmuj się kretynami - jesteś bardzo uczynną, życzliwą dziewczyną, zawsze chętną do pomocy - a jeśli ktoś odbiera Cię inaczej,to najwidoczniej ma duży problem ze sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 11.07.2012 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 ja tylko uważam że to mało eleganckie szeptać po kątach - pewnie znów się naraże innym ale tak jak napisałam wcześniej -mówię to co myślę i koniec Betib, ale to nie ja szeptałam po kątach- chyba Ci się coś pomyliło. To ja byłam obgadywana, a nie ja obgadywałam. Nie widzisz różnicy? Powtarzam, ze nie zniżę się do poziomu tej osoby. I nie widzę potrzeby ogłaszania jej nicka publicznie dla osób, których sprawa kompletnie nie dotyczy. Właśnie mam taką nadzieję, że ta PANI zniknie stąd na zawsze zachowując resztki honoru. Słowa przepraszam od niej nie usłyszałam. Ja nie widzę problemu, że wiedzą Ci co chcieli i większość nawet nie kryła zdziwienia, że to ta osoba. Tyle w temacie. Aguś wysłałam wiadomość odpisałam Maju Aga, nie przejmuj się kretynami - jesteś bardzo uczynną, życzliwą dziewczyną, zawsze chętną do pomocy - a jeśli ktoś odbiera Cię inaczej,to najwidoczniej ma duży problem ze sobą. Sharlot, bardzo Ci dziękuję kochana i myślę dokładnie tak jak TY:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daila 11.07.2012 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Daila witam Cię serdecznie:welcome: Oczywiście, ze nie o Ciebie chodzi:no: Dzięki za miłe słowa, wpadaj jak najczęściej zapraszam. U nas zawsze jest wesoło:D Bardzo dziękuję za tak miłe przyjęcie. Na pewno będę wpadać. Wesoło to wiem że jest:D, bo nie raz poplułam monitor ze śmiechu czytając Was:lol2:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 11.07.2012 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Wesoło to wiem że jest:D, bo nie raz poplułam monitor ze śmiechu czytając Was:lol2:. O Matko to my aż takie stuknięte jesteśmy :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 11.07.2012 15:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Bardzo dziękuję za tak miłe przyjęcie. Na pewno będę wpadać. Wesoło to wiem że jest:D, bo nie raz poplułam monitor ze śmiechu czytając Was:lol2:. Serio?:lol2: O Matko to my aż takie stuknięte jesteśmy :lol2: Na to wychodzi:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 11.07.2012 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Aguś ja już tu napiszę ... bardzo,bardzo,bardzo Ci dziękuję za te wszystkie wiadomości :hug: Teraz już dużo rzeczy wiem dzięki Tobie ( i Lubemu oczywiście ) i możemy zacząć działać :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słońce 2 11.07.2012 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Ciał Aguś, a któż Ci tak krew chciał popsuć na wakacjach się odstresujesz. Kiedy wyjeżdżacie? Mam nadzieję że na krótko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts