agawi74 18.02.2011 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 (edytowane) I akurat ona się nie świeci. ,tylko daje delikatny połysk.. Też tak myślę, że jest subtelny... A taftę albo się lubi albo nie Edytowane 18 Lutego 2011 przez agawi74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 18.02.2011 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 ja tak mam ,że jak się na coś uprę to nie szukam niczego innego ,tylko ma być to ,albo wcale .Tak też było z boazerią ceramiche .Wlazłam do jednego sklepu ,zobaczyłam to cudo ,oniemiałam z zachwytu i stwierdziłam ,że choć bym miała się zapożyczyć, to ją będę mieć i mam:Dteraz przyszła kolej na tę taftę .Przymierzam się do niej m.w.od dwóch lat.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 18.02.2011 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Beatko Twoja boazeria nie podlega żadnej dyskusji. Jest cudna i koniec. Szkoda, że qrczę taka droga.... Co upartości jak też tak mam, niestety. Tylko ten co ze mną mieszka;) czasami studzi moje zapędy A co postanowiłaś z taftą? Kupujesz już teraz i szyjesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 18.02.2011 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Zamierzam w niedziele wybrac się do Leroya i kupić szyny .Przymocujemyje i będe musiała zmierzyć całą szynę z "zakrętem".Według tego pomiaru, zamówię lambrekiny.Tylko znowu mam dylemat.Niby tafta ta z netu i w eurofiranach jest taka sama.Więc moze niech lambrekiny uszyją ze swojego materiału a resztę kupię w necie.Ewentualnie mogę zamówić wszystko w necie ,ale z kolei nie wiem ile tego materiału zamówić .W eurofiranach panie sugerowały ,aby szerokośc zasłon była na 2m.Ja mam okno szerokie na 1,20.Nie wiem ,czy nie będzie za dużo?Z kolei ile pójdzie materiału na lambrekin.Musze chyba wysłac zapytanie do sprzedającej .Z tego co się orientowałam to oni też szyją ,wiec chyba się orientują. Chciałabym tez jednocześnie zamówić woal na okno trasowe i tez muszę się wywiedzieć ile go potrzeba ,żeby było porządnie umarszczone.Okno ma szerokość 2,7.Ktoś mi powiedział ,że trzeba by liczyć razy 5? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 18.02.2011 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 O tak, byłam w Leroy- mają całkiem spory wybór szyn i karniszy. W Leroy też szyją i świetnie się orientują w tym. Na pewno ktoś Ci doradzi, jeżeli chodzi ile materiału potrzeba więcej. Tylko czy ta tafta z netu jest identyczna z tą w Eurofiranach? Może kup całość w necie, tylko niech Ci ktoś pomoże to wyliczyć- ja niestety nie pomogę, bo jeszcze zasłon nie robiłam, a w starym mieszkaniu miałam drewniane rolety. Woal to dla mnie już magia, ale żeby liczyć x 5??? Wiem, że jest cieniutki, ale mimo wszystko trochę dużo się wydaje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 18.02.2011 22:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Jeszce mi się przypomniało, że jedyne zasłonki w starym mieszkaniu miałam w sypialni i jak szyłam- a miałam dość duże, narożne okna, to panie liczyły materiału tyle ile ma okno x2. Twoje 2 metry materiału na okno szerokości 1,20 może być całkiem prawdopodobne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 18.02.2011 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 No właśnie ,muszę zasięgnąć rady fachowców,W eurofiranach mi pewnie nie powiedzą ,bo nie jest to dla nich interes....jak widać jestem znowu w punkcie wyjścia...:lol2:jestem ciemna jeżeli chodzi o takie wyliczenia,bo do tej pory firanek u mnie nigdy nie było...a zasłony kupowałam proste bez wydziwiania.Zachciało mi się lambrekinów!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 18.02.2011 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 ale te dwa metry maja być na jedną stronę ,to możliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 18.02.2011 22:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 ale te dwa metry maja być na jedną stronę ,to możliwe? Wydaje mi się, że możliwe, to jest kwestia marszczeń- choć ja tyle nie miałam, ale moje były całkiem proste, miały uszy, bez lambrekinów. Poradz się fachowca, potem będziesz nas uczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 18.02.2011 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 W niedzielę się z Wami wiadomościami podzielę ,o ile nie przyjadę głupsza niż jestem:lol2: Na razie przeżywam ,bo syn jutro ma jechać na koncert do Poznania ,a załapał chyba jelitówkę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 18.02.2011 22:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Wierzę w Ciebie Beatko- z budową dałaś radę, a z zasłonami polegniesz? No way! O, biedny Twój synek - nie wiem czy to dobry pomysł jechać w takim stanie. Wszak na jelitówkę nie ma specjalnie lekarstwa. 2-3 dni i przejdzie. Ale pewnie o pozostaniu w domu nie chce słyszeć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 18.02.2011 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 W ogóle pozostanie w domu nie wchodzi w grę .On czekał bardzo długo na ten koncert,bilet kupił dwa miesiące wcześniej.Aplikuję mu wszystko co mozliwe , mam nadzieje ,że do jutra już mu się polepszy... Ja już w te moje możliwości to zaczynam wątpić . Ze mną to jest tak ,że jak się zbyt długo zastanawiam ,to w rezultacie jestem niezadowolona .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 18.02.2011 22:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Tak myślałam, że nie wchodzi w grę... Młody jest- da radę. Musi A wracając do zasłon- to załatwiaj szybciutko, nie zastanawiaj się dłużej, wszak nic tak nie zdobi wnętrza jak ubrane okna:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 18.02.2011 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 M i syn już mnie nawet mobilizują ,bo tv normalnie nie mogą pooglądać ,tak twierdzą.Za słoneczny mam salon:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 18.02.2011 23:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Ja lubię słoneczne pomieszczenia. My też oprócz kuchni- toniemy w słońcu jako, że parter cały jest otwarty. Ja też muszę pomyśleć o tych zasłonach, bo choć mamy żaluzje zewnętrzne, to przecież ich nie zamknę w środku dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 19.02.2011 00:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 agawi, wstyd, normalnie wstyd. Ty wiesz, że ja dopiero dziś do ciebie zawitałam? Ale spokojnie, już sama siebie za to zganiłam. Nie musicie dokładać do pieca;) Kurczę, a tu tyle ciekawostek - np. te chlebaki. A tafta - palce lizać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 19.02.2011 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Ja mam np firany w oknach 6m - we na okno 2m. Podobnie zasłony. Wyglądają super i są odpowiednio umarszczone. Nie podobają mi się takie ledwo co 'złapane'. Może też dlatego, że ja w specyficzny sposób upinam i dużo na to firanki schodzi. No, ale z kolei nie podobają mi się upięte na taśmach marszczących W nowym domu będzie niestety więcej okien (choc mniejszych), więc nie wiem, czy będę w stanie bawić się w upinanie tylu firan ... Możliwe, że oprzestanę na taśmach, ale zanim je kupię, to pewnie będę się dłuuuugo zastanawiać. Beatko, ja bym wzięła o 2m na zasłonę i materiał na lambrekin również w necie. Bałabym się kupić część tutaj, a część tutaj, bo zawsze mogą mieć później minimalnie inny odcień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 19.02.2011 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Generalnie na zasłony potrzeba minimum dwukrotną szerokość karnisza (nie okna!!!), albo nawet dwuipół - trzykrotną szerokość.Najpierw trzeba dobrać karnisz, jeśli go jeszcze nie ma.Przy oknach do 2 m szerokości karnisz powinien być dłuższy z każdej strony o 15-20 cm, przy oknach szerszych, np. 3-4 m, z każdej strony powinno być 30-40 cm karnisza więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 20.02.2011 23:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 agawi, wstyd, normalnie wstyd. Ty wiesz, że ja dopiero dziś do ciebie zawitałam? Ale spokojnie, już sama siebie za to zganiłam. Nie musicie dokładać do pieca;) Kurczę, a tu tyle ciekawostek - np. te chlebaki. A tafta - palce lizać No Magdo - rzeczywiście pierwszy raz- aż sprawdziłam. W takim razie będą baty... http://emoty.blox.pl/resource/baseball.gif Wpadaj jak najczęściej, takie guru wnętrzarskie jak Ty jest zawsze bardzo mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 20.02.2011 23:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 Dziewczynki kochane monia i Anja- bardzo dziękuję za szczególowe zasłonowe instrukcje Ja jestem laikiem w tym temacie i każda Wasza cenna uwaga jest na wagę złota. Beauty na pewno też coś uszczknie dla siebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts