admete 08.09.2012 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Aguś u Ciebie w ogrodzie faktycznie jeszcze lato panuje . Jest niezmiennie świeżo i zielono. U mojej mamy już bardzo czuć jesień, ale to za sprawą braku wody, susza zbiera swoje plony . Do tej pory miałyśmy piękne zbiory malin i pełno słoików na zimowe przeziębienia - a w tym roku tyko kilka sztuk . Jest tak sucho że nie wiemy czy uda nam się wykopać kwiaty i przesadzić je do mnie. Jeszcze jest trochę czasu, mamy nadzieję że konkretnie popada i zmiękczy trochę tę skorupę na ziemi Buziaki zostawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 08.09.2012 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 agawi, jak cudownie pooglądać kolejny, fantastyczny ogród na forum. Kolorowo, kwiatowo, trawkowo. Tygrysówkę też kiedyś miałam, ale tylko rok mi przeżyła...Twoje są dla mnie miłym wspomnieniem... Tak jakoś dziwne wydają mi się te białe ramki, za to zawartość SUPER...ach wspomnienia, wspomnienia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 08.09.2012 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Dobry wieczór właścicielce pięknego ogrodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 08.09.2012 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Aguś ogród zachwyca, jak zawsze! Napisz proszę Ty masz samą korę czy pod korą włókninę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 09.09.2012 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Do Pani Proszę Pani to ja chyba zaglądać przestanę ... za każdym razem jak się na Twoją trawę napatrzę to ... ech, chyba muszę się do Twojego M na nauki zapisać Aguś dawno nie gadałyśmy ... Ty zapracowana, ja też ... mam nadzieję,że niedługo się to zmieni Miłej niedzieli życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 09.09.2012 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Agawi masz przepiekny ogród, a dom ........ po prostu poezja !!!!! Ja dopiero zaczynam swoją wędrówkę do wymarzonego domku )) podpatruję na razie u Ciebie pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 09.09.2012 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Dzień dobry Wygrzewasz się w ogródku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 09.09.2012 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 haluuuu Pracusiu? jak upływa niedziela? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 09.09.2012 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Aga ,no nie mów ,że w niedzielę tez pracujesz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 09.09.2012 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 cześć Aga troszkę mnie tu nie było ale na szczęście nie mam za wiele do nadrobienia Śliczny ogród, masz duuużo różnych kwiatów i ślicznie to wygląda, muszę w przyszłym roku "popapugować" Lato pełną gębą u Ciebie i oby jak najdłużej tak zostało Buziaki zostawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 09.09.2012 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Jacieniemogę co za trawnik piękny i cudny kwietnik ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 10.09.2012 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Hej Aguś Ja przez weekend posadziłam 36 wrzosów A dzięki Tobie trafiłam na piękne niebieskie anemony! Czy kupowałaś je może przez neta i możesz polecić źródło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 10.09.2012 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Zastanawiam się dlaczego w połowie sierpnia u nas kwiaty przestały kwitnąć i zostały same badyle bez płatków . Ogród do pozazdroszaczenia, pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 10.09.2012 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Zastanawiam się dlaczego w połowie sierpnia u nas kwiaty przestały kwitnąć i zostały same badyle bez płatków . Ogród do pozazdroszaczenia, pięknie suuuuuuuuuuuuuusza jakoś roślina musi się bronić, najpierw przestaje kwitnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 10.09.2012 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 suuuuuuuuuuuuuusza jakoś roślina musi się bronić, najpierw przestaje kwitnąć Gosiek podlewałam dwa razy dziennie ( nadal tak podlewam ), ale ogólnie tego roku brzydkie kwiaty mam ..... hmmmm takie mało kwitnące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 10.09.2012 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Gosiek podlewałam dwa razy dziennie ( nadal tak podlewam ), ale ogólnie tego roku brzydkie kwiaty mam ..... hmmmm takie mało kwitnące to fatalnie a u mnie chyba też taka przyczyna, że smutno w ogrodzie ale ja nie podlewam A karmiłaś nawozami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 10.09.2012 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Aguś ogród u Ciebie jak zawsze piękny Cudnie kolorowa jest rabatka z kwiatami, śliczna taka różnorodna Trawka zieloniutka i jeszcze tyle roślinek kwitnie jak by do jesieni było daleko. A co to za plany z kominkiem? Planujesz jakiś portal ze świecami czy może bio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 12.09.2012 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Aga u Ciebie chyba jeden chesterek stoi luzem, w sensie nie pod ścianą, pstryknęła byś wolną chwilą fotkę jego plecków Ładnie poproszę http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/praying/smileys-praying-000125.gif na fotkach na stronce są tylko fronty a ja bym chciała postawić sofkę na środku salonu i zastanawia mnie jak ona się na tych pleckach prezentuje Nie śpieszy mi się, bo do zamawiania jeszcze trochę czasu więc nie musi być już i natychmiast jak znajdziesz chwilę oddechu od pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 12.09.2012 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Aguś, nadrobiłam u Ciebie wreszcie:) Niestety też cierpię na tę samą co większość przypadłość, ale cieszę się, ze cofnęlam się, bo widziałam i piękne schodki I niesamowity kwietnik:jawdrop: i super romantyczny fotel w łazience i roletki, które i mnie by się przydały i to baaardzo. Co prawda upały już pewnie się skończyły ale wkrótce;) znowu będą. Pisałaś, że to lakalna firma, czy bardzo "lokalna" i czy ew. tytlko kupić można a zamontować samemu? Podziel się kochana namiarem, pliss:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 13.09.2012 23:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Hej dziewczynki, stęskniłam się za Wami:hug:Odwiedziłam Wasze wątki, na koniec dotarłam i do siebieTeraz strzelę sobie meeeeega długiego posta:lol2: Fantastyczny busz i egzotyki bardzo efektowne. Pełna paleta barw I uwielbiam takie ogrody uporządkowane a jednocześnie bardzo bogate w gatunki i kolory Chciałabym i u mnie choć część Twoich kolorów. W tym roku u mnie smutno i monotonnie. W tym tygodniu coś tam kupiłam i jeżówkę i rudbekię i jeszcze coś, tylko kiedy będę miała czas to wsadzić Dzięki Gosiu Nasz ogród, ze względu na swoje rozmiary musi by uporządkowany,bo inaczej byłby wstyd Swoje zakupy wsadzaj jak najszybciej, jeszcze podrosną, a a w przyszłym roku będziesz miał już dorodne okazy:wiggle:Jeżówki uwoelbiam, a nie wiem co to rudbekia.... Lecę sprawdzic:) witaj Agus, staram sie zagladac do Ciebie na biezaco, zeby znowu nie miec 100 stron do nadrobienia:D PIEKNY OGROD jak Ty to wszystko ogarniasz??? Aga, przylezla ja dzisiaj, bo potrzebuje pomocy:rolleyes: jestem na etapie wyboru okien i mam dylemat. co prawda dopiero w grudniu bede zamawiac, ale chcialabym z miesiac wczesniej telefonicznie poprosic o wyceny. tylko najpierw musze sie zdecydowac jakie chce:bash: kolor zloty dab lub orzech, zdecyduje, jak zobacze dach w realu. kuchnia otwarta na salon, drzwi tarasowe chce miec otwierane na zewnatrz, wiec na pewno w kuchni i w salonie kolor obustronny. w sypialniach i w lazience biore pod uwage biale w srodku, bo ostatnio mam faze na biale drzwi. a biale drzwi dlatego, ze chcialabym miec biale listwy przypodlogowe.... maz chce kolor obustronny wszedzie, ale wtedy drzwi musialyby byc pod kolor okien.... Agus zanim zamotam jeszcze bardziej. widzialam, ze masz szprosy w oknach, mozesz napisac jakie? przebrnelam przez 22 strony Twojego watku i wymieklam;) obustronne, dwustronne czy wewnetrzne? i jakiej grubosci? najbardziej pasowalyby mi odpinane, ale one chyba tylko przy drewnianych oknach sie sprawdzaja, a ja nie chce drewnianych:confused: Hej Teresko, ale posta walnęłaś Dzięki kochana za ogród:wiggle: W sprawie okien, to napiszę Ci swoje zdanie- nie znoszę okien dwu-kolorowych. Przeraszam, ale dla mnie to cepelia i wymysł nowoczesności:sick: Chcesz białe drzwi i listwy- proszę bardzo. Okna wcale nie muszą by w kolrze drzwi:no: Nie wiem, w jakim stylu będziesz urządza swoje lokum, ale nic to nie zmienia. Okna mogą by orzech lub złoty dąb. Co do szprosów to nasze są wewnątrzszybowe (Mamy okna 3-szybowe). Z tego co pamiętam grubośc naszych szprosów to 1,8 cm. Takie otwierane są wyłącznie w oknach drewnianych- moja siostra takie ma i mówiąc szczerze, to są one utrapieniem przy myciu okien, a kurzą się strasznie. Nie wiem czy Ci pomogłam, jakby co to pytaj dalej:hug: Aguś ,jaki Ty masz cudowny ,zadbany ogród!!!:jawdrop:podziwiam Cię ,że pomimo natłoku zajęć znajdujesz jeszcze czas i siły, by nie zarósł chwasciorami. Czy trawę jeszcze będziesz nawozić ? Na moim trawniku coś pojawiły się jakieś wysuszone placki...nie wiem ,może to jednak wina braku opadów ...szkoda ,że nie mam nawadniania... Hej Beatko dzięki kochnaa Chwastów nie mamy, bo jest wszędzie agrowłoknina (oprócz kwietnika) ale ten bardzo nie zarasta.Beatko trawkę nawoziliśmy w sierpniu normalnym nawozem, natomiast teraz można rzucić taki jesienny- ostatni raz przed zimą. Te Twoje wysuszone placki, to na pewno brak wody niestety. Jak troszkę popada, to trawka się odbuduje. Sprawa nawadniania u Was jeszcze nie jest stracona- można je zrobić na istniejącym trawniku:rolleyes: Ja bym zrobiła:) Buziaki Aguś u Ciebie w ogrodzie faktycznie jeszcze lato panuje Jest niezmiennie świeżo i zielono. U mojej mamy już bardzo czuć jesień, ale to za sprawą braku wody, susza zbiera swoje plony . Do tej pory miałyśmy piękne zbiory malin i pełno słoików na zimowe przeziębienia - a w tym roku tyko kilka sztuk . Jest tak sucho że nie wiemy czy uda nam się wykopać kwiaty i przesadzić je do mnie. Jeszcze jest trochę czasu, mamy nadzieję że konkretnie popada i zmiękczy trochę tę skorupę na ziemi Buziaki zostawiam Hej Aguś dzięki U nas też susza niestety- dzisiaj popadało cały dzień-po raz pierwszy od niepamiętnych czasów:wiggle: A które kwiatki chcesz przesadzać od mamy?A nie lepiej wiosną jakieś byliny? Teraz mogą już nie zdąży się ukorzenic.... Czekam z niecierpliwością na Twój ogród, bo już wiem, że będzie niepowtarzalny:rolleyes: Buziole:hug: agawi, jak cudownie pooglądać kolejny, fantastyczny ogród na forum. Kolorowo, kwiatowo, trawkowo. Tygrysówkę też kiedyś miałam, ale tylko rok mi przeżyła...Twoje są dla mnie miłym wspomnieniem... Tak jakoś dziwne wydają mi się te białe ramki, za to zawartość SUPER...ach wspomnienia, wspomnienia.... Cześc Amtluś, dzięki za ogródek:wiggle: A czemu białe ramki dziwnie? Zapewniam Cię, zę pasują- mamy w podobnym kolorze drzwi do garderoby, reszta mebli też będzie jasna:) Paaaa Dobry wieczór właścicielce pięknego ogrodu Hej Anula Aguś ogród zachwyca, jak zawsze! Napisz proszę Ty masz samą korę czy pod korą włókninę? DZzęki Aneciu TAk Anetko, pod korą mamy włókninę i bardzo sobie to chwalę.Kładliśmy ją wiosną tego roku. Do Pani Proszę Pani to ja chyba zaglądać przestanę ... za każdym razem jak się na Twoją trawę napatrzę to ... ech, chyba muszę się do Twojego M na nauki zapisać Aguś dawno nie gadałyśmy ... Ty zapracowana, ja też ... mam nadzieję,że niedługo się to zmieni Miłej niedzieli życzę Hej MAju, no to sobie pogadałyśmy:( Jakoś nie możemy się spotkać DZęki za trawkę, na nauki zapisuję p0zred zimą:lol2: Buziaki:hug: Agawi masz przepiekny ogród, a dom ........ po prostu poezja !!!!! Ja dopiero zaczynam swoją wędrówkę do wymarzonego domku )) podpatruję na razie u Ciebie pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów ) Witam aniqa1982 bo chyba po raz pierwszy? Bardzo dziękuję za tyle miłych słów i zapraszam:) Trzymam kciuki za Twój domek, a najlepiej zrobisz jak od razu założysz galerię Dzień dobry Wygrzewasz się w ogródku? Nie Aniu, jak zwykle goście, goście:cool: haluuuu Pracusiu? jak upływa niedziela? A dziękuję Aneciu, bardzo miło, rodzinno-gościnnie:) Aga ,no nie mów ,że w niedzielę tez pracujesz.... No coś Ty Beatko, musieliby mi płaci złotem:rotfl: Po prostu weekend zwykle nie odpalam komoa, bo nie mam czasu. Albo my mamy gości, albo sami gdzieś jedziemy- trzeba się zregenerowa, no nie? cześć Aga troszkę mnie tu nie było ale na szczęście nie mam za wiele do nadrobienia Śliczny ogród, masz duuużo różnych kwiatów i ślicznie to wygląda, muszę w przyszłym roku "popapugować" Lato pełną gębą u Ciebie i oby jak najdłużej tak zostało Buziaki zostawiam Hej Aga, dzięki kochana:hug: Podpatruj sobie ile chcesz, pozwalam:wiggle: Też jestem za jak najdłuższym latem, które podobno powraca:rolleyes: Buziaki Jacieniemogę co za trawnik piękny i cudny kwietnik ... DZięki vesi, przekażę lubemu o tym trawniku:hug: Hej Aguś Ja przez weekend posadziłam 36 wrzosów A dzięki Tobie trafiłam na piękne niebieskie anemony! Czy kupowałaś je może przez neta i możesz polecić źródło? Hej pysiaczku 36 wrzosów posadziłaś?:jawdrop:A będą fotki czy przegapiłam? I gdzie Ty je wszystkie zmieści łaś i maż Cię z domu ne wyrzucił? Pysiaczku w sprawie anemonów, to kupowałam je w centrum ogrodowym i Tobie też radzę- są tanie, wi ęcej zapłacisz za przesyłkę niż one są warte. ALe jeśli chcesz, to na Allegro jest ich mnóstwo- to są malutkie cebulki, nie ma znaczenia gdzie je zamówisz. http://allegro.pl/listing.php/search?category=1532&sg=0&string=anemony A moje wyobraź sobie, ze są wielokolorowe, a nie sam fiolet, tylko jakoś teraz tren kolor zakwitł Buziole Zastanawiam się dlaczego w połowie sierpnia u nas kwiaty przestały kwitnąć i zostały same badyle bez płatków . Ogród do pozazdroszaczenia, pięknie Wielkie nieba, Andżelika zajrzała:jawdrop: Dzięki kochana, a może jakaś choroba zaatakowała Twoje kwiaty? A nawoziłaś je?\ suuuuuuuuuuuuuusza jakoś roślina musi się bronić, najpierw przestaje kwitnąć Gosiek podlewałam dwa razy dziennie ( nadal tak podlewam ), ale ogólnie tego roku brzydkie kwiaty mam ..... hmmmm takie mało kwitnące to fatalnie a u mnie chyba też taka przyczyna, że smutno w ogrodzie ale ja nie podlewam A karmiłaś nawozami? O to samo zapytałam czy nawoziłaś? Bo jeżeli to nie brak wody, to może by brak składników mineralnych lub grzyb. Aguś ogród u Ciebie jak zawsze piękny Cudnie kolorowa jest rabatka z kwiatami, śliczna taka różnorodna Trawka zieloniutka i jeszcze tyle roślinek kwitnie jak by do jesieni było daleko. A co to za plany z kominkiem? Planujesz jakiś portal ze świecami czy może bio? DZięki Two Planuję chyba atrapę kominka, bo nie ma czasu, zeby rozpalac bio chyba.... tak myślę. Chociaż konsolka też mi chodzi po głowie w tym miejscu... Ot odwieczne dylematy:bash: Aga u Ciebie chyba jeden chesterek stoi luzem, w sensie nie pod ścianą, pstryknęła byś wolną chwilą fotkę jego plecków Ładnie poproszę http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/praying/smileys-praying-000125.gif na fotkach na stronce są tylko fronty a ja bym chciała postawić sofkę na środku salonu i zastanawia mnie jak ona się na tych pleckach prezentuje Nie śpieszy mi się, bo do zamawiania jeszcze trochę czasu więc nie musi być już i natychmiast jak znajdziesz chwilę oddechu od pracy. Kochana nie ma sprawy oczywiście. Napisałam już o tym u Ciebie- jeżeli sprawa nadal aktualna, to Ci obfocę przy najbliższej okazji:) Moim zdaniem chesterk z tyłu wygląda super i spokojnie może stać na środku salonu. U nas jedna tak stoi, a druga tyłem do okna. Zastanawiam się też czy nnie ustawic ich na przeciwko siebie? Buziaki:) Aguś, nadrobiłam u Ciebie wreszcie:) Niestety też cierpię na tę samą co większość przypadłość, ale cieszę się, ze cofnęlam się, bo widziałam i piękne schodki I niesamowity kwietnik:jawdrop: i super romantyczny fotel w łazience i roletki, które i mnie by się przydały i to baaardzo. Co prawda upały już pewnie się skończyły ale wkrótce;) znowu będą. Pisałaś, że to lakalna firma, czy bardzo "lokalna" i czy ew. tytlko kupić można a zamontować samemu? Podziel się kochana namiarem, pliss:) Dzięki yuczko za wszystko:hug:Jutro wyślę Ci namiar na roletki, to firma z Wawy, a ja nie wiem skąd Ty jesteś..... Możesz zamówić bez montażu, ale montaż jest gratis- przynajmniej tak było w naszym przypadku. Jesteśmy bardzo z tym rolet zadowoleni- spełniły swoje zadanie w 100%. buziaki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts