Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

We włoskim stylu

Recommended Posts

Rany wiecie, że tego posta pisałam prawie godzinę?:jawdrop:

Żeby nie było, ze nic wnętrzarsko się nie dzieje, to na tapecie jest szafa do wiatrołapu.

Sprawa wygląda następująco- nie chcemy zamawiać u stolarza,-bo raz, że znowu trzeba czekać Bóg wie jak długo, a dwa taka robiona na wymiar z drewna nawet sosnowego lub modrzewiowego będzie sporo kosztować. A my nie chce na nią wydawać fortuny- ma by pakowna i klasyczna, w kolorze białym lub kremowym. Wiatrołap jest u nas niewielki, więc musi być na jasno.

Wnęka ma dokładnie 196 cm szerokości- takiej pewnie nie znajdziemy, ale jak najbardziej zbliżoną i jak najwyższą, tzn najchętniej 230 cm, ale niestety większość ma tylko lekko powyżej 2 m:bash:Myślałam o szafie PAX z Ikei, ale tam są moduły po 50 cm, więc 150 jest dla nas za wąska, a 200 szerokości się nie zmieści. Pokażę Wam, co na razie znalazłam najciekawszego, ale jeszcze szukam.

Jeżeli napatoczycie się na coś fajnego, podobnego do tych na fotach, to bardzo poproszę o namiar:hug:

Typ nr 1 (drewno sosna) wymiary szer. 172cm wys. 206cm głęb 67cm

http://images45.fotosik.pl/1544/bc39996efe90ec8e.jpg

Typ nr 2- płyta meblowa, wymiary: 181x200x60cm

http://images46.fotosik.pl/1761/e094c3e0f0066d22med.jpg

A najbardziej chciałbym w takim stylu, ale albo są cholernie drogie, albo za małe:bash:

http://drewnostyle.pl/allegro_fotki/users/mateusz/File93_final.jpg

http://www.meblepumo.pl/data/gfx/pictures/large/6/7/4076_1.jpg

I co o tym wszystkim sądzicie? :confused: Uciekam spać, bo strasznie późno. :eek:

Miłego piątku dla wszystkich:hug:

• Odpowiedzi 13,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aga, a jak bardzo chciałoby się Wam bawić w stworzenie takiej szafy?

Moja propozycja jest następująca:

Jako korpusów możesz użyć szafek kuchennych Faktum, przykładowo 3x60.

Dobierzesz do nich drzwi.

Możesz też kupić PAXy i lekko je dociąć.

Albo kupić przycięte płyty i zbudować korpusy od zera.

A potem najlepsza zabawa :)

Może ten link Cię zainspiruje: KLIK

Aguś mi się podobają wszystkie szafy ale ta z szufladą najbardziej :yes: A może znajdziesz gdzieś taką na allegro używaną nie drogo i przemalujesz sama na kolor jaki chcecie? :)

Dzięki za odpowiedź odnośnie anemonów :)

A te wrzosy to 18szt. u nas na balkonie i 18 u teścia nad jeziorem. Tak więc w domu nie mam żadnego :p Jeden był ale po 3dniach zrobiła się z niego suszka :o Chyba nie mam w domu za dobrych warunków dla tego typu roślin :no:

Zdjęć nie ma i nie było ale może będą jak tylko w weekend uda mi się usiąść na tylku przez moment i coś cyknąć :)

agawi,

widzisz zapomniałam o Twoich drzwiach do garderoby :eek: i tak mi wstyd (bo one takie cudniaste) i teraz rozumiem skąd się wzięły te ramki...U mnie na monitorze kremowe...

Wszystkie szafy są oki...ale ta z szufladą ok.

Edytowane przez Amtla

Aga nie musisz się już kłopotać z fotkami sofek wszystko dokładnie obejrzałam sobie i Karolki :) ale gdybyś znalazła w swoich zasobach fotkę próbnika Haiti to bardzo proszę wklej u mnie, ten ich na stronie jest chyba trochę prześwietlony bo próbka którą mam jest do niczego nie podobna :rolleyes:

Szafa z szufladką najładniejsza ale ta druga też niezła :)