mrówka75 17.09.2012 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 a mnie się najbardziej 1 podoba:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 17.09.2012 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Aguś ,znowu zniknęłaś :(Jak tam po imprezkach?ja w sobotę wchłonęłam za dużo wina i dogorywałam przez całą niedzielę ... Z szaf ,które zamieściłaś najbardziej podoba mi się numerek 2i3:)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 18.09.2012 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Aguś zamówiłam anemony Co prawda do siebie tylko paczuszkę bo nie wiem czy to mi na balkonie przetrwa (mam zamiar wsadzić je do dużej donicy 100x50 i głębokiej na 50cm to może nie zmarzną?). A większość dla mamy Z rozpędu wzięłam sobie jeszcze piękne purpurowe tulipany i białe jaskry. Ciekawe czy coś u mnie przetrwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 18.09.2012 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Pysiaczku Ty to w donicy zostawisz na zimę na balkonie? Będziesz jakoś donice zabezpieczać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 18.09.2012 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 (edytowane) Aguś a napisz proszę jeszcze , jak z cebulowymi - tulipany, żonkile... je też Masz pod matą? Moja mama wycinała kółka w agro i wstawiała plastikowe kosze z cebulkami... ale poczekajmy co Aga powie Edit: Pysiaczku ja na zimę donice na balkonie owijałam taką pianką pod panele z castoramy i na wierzch dawałam jutę związaną u góry wstążką roślinki przetrwały i doniczki w workach jutowych nawet fajnie zimą wyglądały jak worki z prezentami Edytowane 18 Września 2012 przez TwoOfUs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 18.09.2012 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 o matko.... jak was czytam to chyba na cebulowate się nigdy nie zdecyduję (choć marzyły mi się czosnki). Wystarczy mi, że się stresuję moimi trawami (mam je wkopać w ziemię na zimę aby nie przemarzły) i jeszcze jakieś cebule ? Wrrr..... Zdecydowanie lepsze są rośliny bezobsługowe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 18.09.2012 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Pysiaczku Ty to w donicy zostawisz na zimę na balkonie? Będziesz jakoś donice zabezpieczać? Anetko z dwóch stron donicę otacza ściana balkonu ale może z pozostałych dwóch dam piankę jak pisze Two poniżej? Sama się nad tym jeszcze nie zastanawiałam, ale chciałabym mieć na wiosnę ładne kwiatki cebulowe na balkonie to jak to inaczej zrobić Edit: Pysiaczku ja na zimę donice na balkonie owijałam taką pianką pod panele z castoramy i na wierzch dawałam jutę związaną u góry wstążką roślinki przetrwały i doniczki w workach jutowych nawet fajnie zimą wyglądały jak worki z prezentami U mnie w sumie nic nie będzie wystawać bo cebulki przecież pod ziemią będą Ale chyba zgapię ten pomysł bo jest to dobra myśl a i spokojniejsza będę - że zrobiłam wszystko co mogłabym aby się udało Two obecnie mam tylko na balkonie lawendę (w małych doniczkach - też ją okrywać???) i tamaryszek w rogu tej dużej donicy właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 18.09.2012 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Pysiaczku ja bym lawendę bezwzględnie okryła, ona nawet w gruncie wymaga osłaniania na zimę. Jak masz kwiatuszki w mniejszych donicach to można je wszystkie razem wstawić do większego pojemnika i wewnątrz tego pojemnika wypełnić(osłonić) pianką algo folią bąbelkową, styropianem Pamiętaj żeby doniczki nie miały podstawek i nie foliuj szczelnie od spodu żeby woda i topniejący śnieg miały odpływ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 18.09.2012 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Dzięki Two za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 18.09.2012 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 A ja czytałam, że jest wiele odmian lawendy. I nasza, krajowa nie przemarza ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 18.09.2012 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Ależ ogród, ależ feeria barw!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 18.09.2012 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 mirelko ale moja zeszłoroczna chyba przemarzła bo nic nie odbiło w tym roku i musiałam kupić nową. Nie wiadomo jaką odmianę miałam, no chyba, że u nas w Polsce wszystkie takie same są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 18.09.2012 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 A co to za pogaduchy beze mnie? Hej dziewczynki Dzięki za odzew w sprawie szafy, ja nadal szukam. Też najbardziej podoba mi się opcja z szufladami, ale takich za wiele nie ma. Chyba, ze na zamówienie. Jest tylko mały szczegół- nasza będzie 3 lub 4-drzwiowa. NIe wiem czy te szuflady w takiej wielkiej będą tak samo ładnie wyglądały jak w 2-drzwiowej:???: Zaraz zabieram się za odpisanie na Wasze pasty:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 18.09.2012 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Ja miałam lawendę w gruncie - szt 8, wczesniej były w donicach ale na zimę wkopałam, nie okrywałam niczym, u nas była mega zima i ludziom w okolicy mnóstwo roślin wymarzło , moja lawenda przetrwała - szt 6, te 2 to już marne mi się wydawały przy wsadzaniu do gruntu. ja się zastanawiam po pierwsze nad donicami - mam ceramiczne, mega ciężkie, puste ciężko mi było dzwignąć a z ziemią i roślinami nie ruszę i tak myślę czy się siłować z mężem i przewieżć je do garażu, czy też czymś osłonić...są przy wejściu więc trochę osłonięte, oczywiście mam w nich rośliny wieloletnie stąd dylemat. i kolejny to przy domu przygotowuję rabatę "trawiastą" -(pisałam o tym u siebie), mają tam być trawy, szałwia, żurawki no i właśnie te cebulowe...tam jest dość sucho bo my okapy mamy spore i generalnie sucha część działki więc myślałam, że ewentualna włóknina i kamyczek zatrzymywałyby wilgoć tylko się zastanawiałam czy przez kamyk się przebiją - Elfirek mi napisała, że powinny dać radę...więc kamyk będzie teraz nad włókniną myślę Oczywiście zestaw roślin jeszcze nie zaplanowany, brak mi weny... Aguś co do szafy ja mam 2 z szufladą na dole, obie 2 drzwiowe, myślę, że przy większej ta szuflada byłaby niewygodna w użyciu. ..idealnie byłoby Twoją szafę podzielić na 4 i dać 2 szuflady...chyba;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 19.09.2012 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Aga miałaś odpisać na posty i co Anetko u mojej mamy cebulowe dają rade przebić się przez włókninę i kamyczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 19.09.2012 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Rety, wczoraj nie zdążyłam odpisać, a teraz to dopiero będzie post-gigant! Agusia cieszę się że zajrzałaś Mnie się szafa z szufladą podoba najbardziej Miłego dnia życzę Dzięki Aguś za głosik:hug:Zaczęłam wyceniać też takie pod zamówienie niestety- zobaczymy, czy ceny nas nie zabiją? Buziaki:) Aga, a jak bardzo chciałoby się Wam bawić w stworzenie takiej szafy? Moja propozycja jest następująca: Jako korpusów możesz użyć szafek kuchennych Faktum, przykładowo 3x60. Dobierzesz do nich drzwi. Możesz też kupić PAXy i lekko je dociąć. Albo kupić przycięte płyty i zbudować korpusy od zera. A potem najlepsza zabawa Może ten link Cię zainspiruje: KLIK Hej Aniu, dzięki za inspiracje- bardzp chętenie obejrzałam:cool: rzeczywiście to jest myśl, ale chyba nie dla nas. My nie mamy niestety czasu na DIY, nad czym bardzo ubolewam:( zajęło by to nam pewnie z 3 miesiące., a szafa potrzebna jest od zaraz;) Miłęgo dnia Hej Aga, aleeee posta walnęłaś Bardzo ładne szafy:yes: Ta z szufladą faktycznie do twoich wnętrz pasuje najbardziej, chociaż ta druga-biała podoba sie mi bardziej;) Vesilko, tamten post to pikuś, zobacz na ten:lol2: Zaraz Wam pokażę szafę, którą wysyłałam do wyceny wg pewnej fotki:) Buziaki Aguś mi się podobają wszystkie szafy ale ta z szufladą najbardziej A może znajdziesz gdzieś taką na allegro używaną nie drogo i przemalujesz sama na kolor jaki chcecie? Hej pysiaczku, używane, czyli jakieś wiekowe, bo tylko taka wchodziłaby w grę są zwykle bardzo niskie- 180-190 cm. Przecież szafa nie może byc niższa od lubego... [quote=pysiaczek;5535252A te wrzosy to 18szt. u nas na balkonie i 18 u teścia nad jeziorem. Tak więc w domu nie mam żadnego Jeden był ale po 3dniach zrobiła się z niego suszka Chyba nie mam w domu za dobrych warunków dla tego typu roślin Zdjęć nie ma i nie było ale może będą jak tylko w weekend uda mi się usiąść na tylku przez moment i coś cyknąć Aaa 18 to jeszcze znośnie, chociaż i tak efekt był pewnie piękny:wiggle: Pysiaczku- w domy wrzosy bardzo szybko się zasuszają zawsze., więc się nie przejmuj. Mam nadzieję, ze fotki zrobiłaś Szafiszcza wszystkie fajne i pakowne . Na pewno znajdziesz odpowiednią . W końcu kto na forum jest najlepszym poszukiwaczem no pytam się kto!!!???? Co do nawożenia "kfiatków" to nawoziłam i na 100% nie przenawoziłam , jakieś takie byle jakie były --- od samego początku . Hej Andżeliko, dzięki kochana:hug:Szkoda mi Twoich kwiatków- pamiętam, ze w zeszłym roku miałaś piękne:) może za rok:rolleyes: agawi, widzisz zapomniałam o Twoich drzwiach do garderoby i tak mi wstyd (bo one takie cudniaste) i teraz rozumiem skąd się wzięły te ramki...U mnie na monitorze kremowe... Wszystkie szafy są oki...ale ta z szufladą ok. Amtla, nic się nie wstydź Masz rację, te rameczki są kremowe, takie chciałam:wiggle: Mi też podoba się ta z szuflada, a jeśli nie ona to druga od końca Mi też szafa z szufladą podoba się najbardziej:yes: Dzięki dziewuszki za głosik:hug: czesc Aga! ze względu na to, że temat szaf jest mi bardzo bliski, łączę się w bólu, bo znam z autopsji nie pasujące paxy poza tym przyznaję rację- stolarze mają chore ceny. . . podoba mi sie szafa z szuflada 2 też niezła pozdrowienia Hej Edytko no widzisz, Ty się jakoś uporałaś z tym sza-fiskiem., a ja nadal nie... Aguś, dzęki za privka:hug: Szafa rzeczywiście naj... ta z szufladą Nie ma za co yuczko Cześć kochana Śliczne szafy wyszperałaś (jak zawsze;)) Ta przedostatnia NAJJJJJ:rolleyes: Hej Madziulka:hug:Dzięki za głosik, czyli jesteście prawie jednomyślne:cool: Buziaki hej, Aguś tęskno było:hug: zacieram rączki na nową szafę, na pewno wymyślisz coś pięknego za cenę nie zwalającą z nóg No jesteś wreszcie słoneczko Co tam u Ciebie słychać? Dla mnie dwójka i trójka Na wszelki wypadek nawet sobie obie zapisałam Dzięki Dropko:hug:Właśnie czekam na wyceny.... Hejka! Byłaś i znikłaś. Znowu goście? Hej Aniu, zgadłaś i goście i byliśmy na urodzinach pewnej kanjpki- winiarni i degustacji winka:rolleyes: Główka bolała, oj bolała:rotfl: Aguś no i jak imprzeki ??? udane? w czym wyskoczyłaś? co do szafy to ta z szufladka najbardziej mi sie widzi:wiggle: ale pewnie cena zaporowa:bash: Karolka, byłam w dżinsach i.... szpilkach:lol2: Impreza była częściowo plenerowa, więc nie mogłam założyć sukienki;) Twoja kreacja pewnie była wystrzałowa, cooo? Ta szafa z szufladką w naszym rozmiarze wyjdzie coś ok 8-9 tys, więc sporo za dużo jak na wiatrołap:mad: Szukam dalej:rolleyes: Agus sto lat mnie nie bylo ale nadrobilam i zdjecia zobaczylam tez mialam duzo pracy z nowym projektem i zero czasu dla siebie i Rodzinki na szczescie teraz juz bedzie lepiej Ogrod jak zwykle mnie zachwycil buzka Hej Kasieńko, super, ze się odezwałaś:hug:DZięki za miłe słowa:) TAk myślała, że tonisz w pracy, tak jak ja ostatnio:bash: Mam nadzieję, zę będziesz wpada teraz już częściej:hug: Aguś mnie też się 2 i 3 podoba najbardziej, ja też myślę nad szafą do siebie bo moja podziadkowa okazuje się być za mała i niezbyt funkcjonalna... Hej Aneciu, więc witam w klubie poszukiwaczy szaf:lol2: A o jakiej myślisz? Aga nie musisz się już kłopotać z fotkami sofek wszystko dokładnie obejrzałam sobie i Karolki ale gdybyś znalazła w swoich zasobach fotkę próbnika Haiti to bardzo proszę wklej u mnie, ten ich na stronie jest chyba trochę prześwietlony bo próbka którą mam jest do niczego nie podobna Szafa z szufladką najładniejsza ale ta druga też niezła Cześc Two nie ma sprawy, już Ci fotki pluszu wstawiłam:) Haiti to doskonały wybór- mięciutki, matowy i przemiły w dotyku. Ja osobiście, nie przepadam za pluszami atłasowymi-są śliskie, błyszczące i zimne w dotyku:sick: Dzięki za szafowy głosik, buziaki:hug: Aguś a napisz proszę jeszcze , jak z cebulowymi - tulipany, żonkile... je też Masz pod matą? Anetko, na koszyczki, w których są cebule zostały wycięte otwory. Podobno pod włokniną nie jest wskazane sadzenie cebulowych- tak słyszałam. Buziaki a mnie się najbardziej 1 podoba:) Ooo, jakaś odmiana mrówko Dzięki mrówciu:) Aguś ,znowu zniknęłaś :(Jak tam po imprezkach?ja w sobotę wchłonęłam za dużo wina i dogorywałam przez całą niedzielę ... Z szaf ,które zamieściłaś najbardziej podoba mi się numerek 2i3:)Pozdrawiam Nooo pojawiam się i znikam Beatko:bash:Mało casu, kruca bomba:bash: He, he to czytam, ze miałyśmy takie samo zajęcie w sobotę i niedzielę. My w sobotę byliśmy na degustacji wina do 1 w nocy:eek:, oczywiście na winie się nie skończyło, więc domyślasz się co było w niedzielę A w niedzielę byliśmy na kolejnej popijawie, w ten weekend mamy podobnie, no końca nie widać Dzięki za szafowy głosik, buziaki:hug: Aguś zamówiłam anemony Co prawda do siebie tylko paczuszkę bo nie wiem czy to mi na balkonie przetrwa (mam zamiar wsadzić je do dużej donicy 100x50 i głębokiej na 50cm to może nie zmarzną?). A większość dla mamy Z rozpędu wzięłam sobie jeszcze piękne purpurowe tulipany i białe jaskry. Ciekawe czy coś u mnie przetrwa Pysiaczku nieeee, anemony wsadza się wiosną! Teraz nie wsadzaj, bo zmarzną na 100% Za to tulipany i jaskry wsadzamy teraz:wiggle: Moja mama wycinała kółka w agro i wstawiała plastikowe kosze z cebulkami... ale poczekajmy co Aga powie Edit: Pysiaczku ja na zimę donice na balkonie owijałam taką pianką pod panele z castoramy i na wierzch dawałam jutę związaną u góry wstążką roślinki przetrwały i doniczki w workach jutowych nawet fajnie zimą wyglądały jak worki z prezentami Tak, tak Two masz rację, ja też wycinałam kółka:lol2: A co to donic, to są takie ocieplane od wewnątrz, ale nie wiem czy na siarczyste mrozy to wystarczy.... Worki z prezentami najlepsze:lol2: o matko.... jak was czytam to chyba na cebulowate się nigdy nie zdecyduję (choć marzyły mi się czosnki). Wystarczy mi, że się stresuję moimi trawami (mam je wkopać w ziemię na zimę aby nie przemarzły) i jeszcze jakieś cebule ? Wrrr..... Zdecydowanie lepsze są rośliny bezobsługowe . Mirelko, ale cebulowate to żaden kłopot. One zimują w ziemi, a na wiosnę rosną cudne tulipanki, żonkile i inne cuda:wiggle: Polecam Anetko z dwóch stron donicę otacza ściana balkonu ale może z pozostałych dwóch dam piankę jak pisze Two poniżej? Sama się nad tym jeszcze nie zastanawiałam, ale chciałabym mieć na wiosnę ładne kwiatki cebulowe na balkonie to jak to inaczej zrobić U mnie w sumie nic nie będzie wystawać bo cebulki przecież pod ziemią będą Ale chyba zgapię ten pomysł bo jest to dobra myśl a i spokojniejsza będę - że zrobiłam wszystko co mogłabym aby się udało Two obecnie mam tylko na balkonie lawendę (w małych doniczkach - też ją okrywać???) i tamaryszek w rogu tej dużej donicy właśnie Pysiaczku ja bym lawendę bezwzględnie okryła, ona nawet w gruncie wymaga osłaniania na zimę. Jak masz kwiatuszki w mniejszych donicach to można je wszystkie razem wstawić do większego pojemnika i wewnątrz tego pojemnika wypełnić(osłonić) pianką algo folią bąbelkową, styropianem Pamiętaj żeby doniczki nie miały podstawek i nie foliuj szczelnie od spodu żeby woda i topniejący śnieg miały odpływ A ja czytałam, że jest wiele odmian lawendy. I nasza, krajowa nie przemarza ... Dziewczyki, wszystkie sposoby okrycia donic są dobre, ale tylko przy łagodnej zimie. Przy wielkich mrozach nic nie przetrwa. Możne też wstawic donice do garażu lub piwnicy. A co do lawendy, to podobno odmiany francuskie u nas zimą przemarzają, sama mam taką i nie wiem co zrobić... Chyba wykopię Ależ ogród, ależ feeria barw!!! Dzięki Aniu mirelko ale moja zeszłoroczna chyba przemarzła bo nic nie odbiło w tym roku i musiałam kupić nową. Nie wiadomo jaką odmianę miałam, no chyba, że u nas w Polsce wszystkie takie same są Nie mirelko, są różne:) Mojej mamie też zmarzły:bash: Aguś co do szafy ja mam 2 z szufladą na dole, obie 2 drzwiowe, myślę, że przy większej ta szuflada byłaby niewygodna w użyciu. ..idealnie byłoby Twoją szafę podzielić na 4 i dać 2 szuflady...chyba;) Masz rację Anetko co do szuflad, ja jeszcze myślę nad 3 szufladami- jedna główna i dwie mniejsze po bokach:rolleyes: układ najbardziej nam chyba odpowiada. Aga miałaś odpisać na posty i co Anetko u mojej mamy cebulowe dają rade przebić się przez włókninę i kamyczki Już, już odpisałam:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 19.09.2012 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Szafowa sprawa wygląda tak, że zaczęłam wysyłać jednak do wyceny- zobaczymy co z tego będzie. Nie możemy znaleźć nic ciekawego z gotowych, więc muszę czekać. Chociaż już jedna z wycen nas powaliła- sosnowa szafa 180x220cm została wyceniona na 7780zł!!!:jawdrop: To chyba jednak chora cena, co? chcemy mniej więcej taką, tylko w odpowiednim układzie drzwi i rozmiarze oczywiście. http://images48.fotosik.pl/409/65c5c6f5e3c860b8.jpg A poza tym mam pół spiżarni jabłek antonówek- moja mama dostała od znajomych. Czeka mnie chyba dzisiaj robienie przetworów:bash: Chociaż zimą będą jak znalazł na szarlotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 19.09.2012 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Cena mnie powaliła!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 19.09.2012 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Ja już zrobiłam dżemiki z jabłek .... ( jabłuszka dostałam od Kubełki )..... Cena szafy chyba z kosmosu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 19.09.2012 15:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Cena mnie powaliła!! Dzięki moniu, nie jestem sama w takim razie;) Ja już zrobiłam dżemiki z jabłek .... ( jabłuszka dostałam od Kubełki )..... Cena szafy chyba z kosmosu Ooo Andżelika zawitała:wiggle: Fajnie, ze masz już zrobione dżemiki. Mnie jeszcze czeka konfitura z aronii:bash:\ Wiem, ze cena szafy z kosmosu, nie wiem, co te firmy na zadupiach sobie myślą W tej cenie znajdę w Wawie- tańszą i z dębu. Andżeliko, wysłałam wycenę do tej Twojej firmy- zobaczymy:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts