Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

We włoskim stylu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nooo... cena zaporowa za szafę :sick:

Wiem, czekam na następne wyceny;)

Aga, o jakich wy koszyczkach piszecie na cebulki, i po co te koszyczki???

Nakupiłam sobie dziś trochę cebulek lidlu, skąd mam wytrzasnąć koszyczki?

Vesilko, I love you:lol2: Kochana w koszyczki wsadza się cebule tulipanów, żonkili i hiacyntów, bo one z roku na rok lubią rosną coraz głębiej pod ziemią i przestają kwitną. A koszyczek temu zapobiega. Wyglądają tak i możesz je dostać w każdym ogrodowym lub kupić na Allegro

http://www.wik-tor.pl/allegro/tulipany/koszyki/koszyk400.jpg

http://www.wik-tor.pl/allegro/tulipany/koszyki/koszyk1.jpg

dzięki Aguś za uświadomienie, no ja oczywiście cebulki kwiatowe kupiłam: narcyze i hiacynty:D, ale nigdy wcześniej nie słyszałam o tych koszyczkach :oops:

Vesilko nie ma za co:) Koszyczki są bardzo przydatne, polecam:wiggle:

A teraz spadam dziewczynki robić te cholerne dżemiki z jabłek:mad: Paaaaa:bye:

Aga wycena szafy mało przyjazna...a widziałas produkty tommebel http://www.tommebel.pl/ ja u nich kupowalam meble dla Okruszka, maja ciekawe wzory.

ja u siebie mam szafę podziadkową 2 drzwiową i 1 szufladę, czapki i rękawiczki i podobne pierdoły trzymam w koszykach , generalnia ta 2 drzwiowa jest krotkomówiac za mała wiec mysle o zmianie ale nie mam jeszcze nic konkretnego na oku.

dzieki Dziewczynki za info kwiatowe;)

Agus jak juz zrobisz ten dzemik to mozesz wyslac do mnie kilka sloikow :D nie obraze sie :wave:

Cena szafy mnie powalila :eek: mam nadzieje ze znajdziesz cos w lepszej cenie :hug:

Kasiu, dżemiki już wysyłam:D Smacznego:lol2: Co do szafy nadal czekam na wyceny... Dzięki kochana:hug:

agawi,

może pani niepotrzebnie dwa razy wbiła siódemkę ;) , bo wierzyć się nie chce, że taka cena na sośnie :eek::eek: :eek:

:rotfl: dobre Amtla:rotfl:

Ja za to pomyślałam, ze może zamiast 2 wbiła 7:lol2: No szkoda gadać:bash: Nie wydam tyle na szafę do wiatrołapu:no:

A jak dżemiki? Już się zrobiły ??????????

Częściowo:)

Aga wycena szafy mało przyjazna...a widziałas produkty tommebel http://www.tommebel.pl/ ja u nich kupowalam meble dla Okruszka, maja ciekawe wzory.

ja u siebie mam szafę podziadkową 2 drzwiową i 1 szufladę, czapki i rękawiczki i podobne pierdoły trzymam w koszykach , generalnia ta 2 drzwiowa jest krotkomówiac za mała wiec mysle o zmianie ale nie mam jeszcze nic konkretnego na oku.

dzieki Dziewczynki za info kwiatowe;)

Anetko znam tą firmę, ale o niej nie pomyślałam... Zaraz zerknę na stronkę. Dzięki kochana za przypomnienie:hug:

No tak, nie dziwię się, że 2 drzwiowa szafa Wam nie wystarcza. Ja planuję dlatego 3 lub 4 drzwiową- na zapas:lol2:

Hej!Widzę kochana ,że zapracowana jesteś nie tylko w pracy ale i domu..ot ,Perfekcyjna Pani Domu!Co do degustacji,no cóż jak do tej pory na procenty nie mogę patrzeć ,a tu znowu w sobotę czeka mnie imieninowa imprezka u kolegi ,,,może do soboty ta awersja mi już przejdzie:D:D

Za szafę huknęli chyba za wysoką cenę ...ja swego czasu wyceniałam w Andżelikowej firmie i krzyknęli 5 tys-szafa o wym.200/223,czyli podobna do Twojej.Aga a w jakim Ty kolorze chcesz ją zrobić ? Jak będzie malowana bez konieczności uzyskania słojów to zrób ją z mdf-u....no chyba ,że zależy Ci na słojach...

Aga aleś posta strzeliła :D

Wycena szafy powalająca :o Taka kwota za sosnę? Skandal :rolleyes:

Jesteś pewna z tymi anemonami żeby ich teraz nie sadzić? Wcześniej znalazłam tylko informacje by sadzić wrzesień-listopad, po tym co napisałaś poszperałam więcej i znalazłam dwa terminy: wrzesień-listopada albo marzec-maj. Czy to tylko dlatego piszesz żebym nie sadziła bo chcę to robić w donicy czy w gruncie też przemarzną :eek:

Aguś to jak dużo dżemów narobisz to podrzuć mi parę słoiczków ... nie bądź taka :D

U nas dżemów się nigdy nie robiło i ja jakoś teraz też nie robię ... ale w sumie może czas zacząć ;) Zwłaszcza, że jabłek mogę mieć pod dostatkiem ;)

Aguś bardzo ładnie proszę napisz jak Ty te dżemiki robisz :rolleyes:

Cebulowate zostawia się na stałe w tej ziemi ? Nie trzeba ich wykopywać i trzymać w garażu ??

Mirelko niby trzeba ale ja swoich nie będę wykopywać;)

To ja już nic z tego nie rozumiem :(

To może ja dorzucę swój głosik w tej sprawie ;) U nas nigdy nie wykopywało się cebulek tulipanów, narcyzów itd. wszystko zawsze było w ziemi (nikt kiedyś nawet by nie pomyślał,żeby je wykopywać )... tylko co 2 czy co 3 rok należało je przesadzić, żeby nie szły głęboko w ziemie i dalej kwitły, czemu dziś zapobiegają pokazane wyżej koszyczki ;) Ale w sumie to ja się nie znam, poczekamy na wywód szefowej :D

Aguś jeszcze pytanko do Ciebie: jakie masz okna dachowe ,w jakim kolorze ???

Miłego dnia :)