Gosiek33 20.09.2012 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 możesz wykopać, raz na trzy, cztery lata , a możesz i walczyć z cebulkami co roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 20.09.2012 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Hej!Widzę kochana ,że zapracowana jesteś nie tylko w pracy ale i domu..ot ,Perfekcyjna Pani Domu!Co do degustacji,no cóż jak do tej pory na procenty nie mogę patrzeć ,a tu znowu w sobotę czeka mnie imieninowa imprezka u kolegi ,,,może do soboty ta awersja mi już przejdzie:D:D Za szafę huknęli chyba za wysoką cenę ...ja swego czasu wyceniałam w Andżelikowej firmie i krzyknęli 5 tys-szafa o wym.200/223,czyli podobna do Twojej.Aga a w jakim Ty kolorze chcesz ją zrobić ? Jak będzie malowana bez konieczności uzyskania słojów to zrób ją z mdf-u....no chyba ,że zależy Ci na słojach... Hi hi, ja Ci dam Beatko perfekcyjną panią domu:D Nic z tych rzeczy,a le dziękuję:wiggle:Kochana, ja też na winko patrzę z lekkim obrzydzenie, a w ten weekend mamy znowu powtórkę z rozrywki:sick: I to przez 2 dni. Jak tak dalej pójdzie, to alkoholizm murowany:lol2: Beatko co do szafy, to masz rację, 5 tys za sosnową to też sporo. Mnie wycenili podobnie:eek: Kolorek ma by ecru lub biały. Wiatrołap jest dość mały, więc ciemnej nie mogę zrobić. Nie zależy mi na słojach, ale nie znam żadnej firmy, która robi szafy z mdf-u... Może zapytam stolarza od kuchni, może coś podpowie... Korpus może by z płyty, tylko fronty drewniane Dzięki za pomysł! Cena za szafę powala , ale z Twoimi zdolnościami Aga to na pewno znajdziesz coś pięknego w rozsądnej cenie . Widzę, że wszyscy robią przetwory ja się męczę z robieniem soku z malin. A tak poza tym zaglądam, ale weny na pisanie nie mam Pozdrawiam Hej Daila dzięki za wiarę kochana. Soczek z malin? Hmmm pychotka- lubię do herbaty lub .... piwa:cool: Buziaki Aga aleś posta strzeliła Tak wyszło pysiaczku Wycena szafy powalająca Taka kwota za sosnę? Skandal Jesteś pewna z tymi anemonami żeby ich teraz nie sadzić? Wcześniej znalazłam tylko informacje by sadzić wrzesień-listopad, po tym co napisałaś poszperałam więcej i znalazłam dwa terminy: wrzesień-listopada albo marzec-maj. Czy to tylko dlatego piszesz żebym nie sadziła bo chcę to robić w donicy czy w gruncie też przemarzną Ceny są z kosmosu- niby kryzys, a ceny rosną Pysiaczku w sprawie anemonów, to nie pisałam tylko dlatego, zę chcesz wsadzić w donicy. Ja w zeszłym roku swoich nie wykopałam na zimę i ślad po nich zaginął W tym roku na wiosnę kupiłam nowe i wyraźnie było napisane, ze sadzi się je kwiecień-maj i wykopuje na zimę. Wsadziłam je po 15 maja jak wszystko inne, kiedy nie ma już ryzyka przymrozków. Aguś to jak dużo dżemów narobisz to podrzuć mi parę słoiczków ... nie bądź taka U nas dżemów się nigdy nie robiło i ja jakoś teraz też nie robię ... ale w sumie może czas zacząć Zwłaszcza, że jabłek mogę mieć pod dostatkiem Aguś bardzo ładnie proszę napisz jak Ty te dżemiki robisz Hej Maju nareszcie się odezwałaś Nie podrzucę Ci swoich tylko dam przepisik, może być? Maju, ja też dżemów zwykle nie robię- czasami konfiturę z truskawek lub aronii. Jabłka dostała moja mama w takich ilościach, ze postanowiłyśmy coś z nich zrobic. W sumie nie jest to dżemi, tylko taki mus do szarlotki. Zrobiłam z żelfiksem 3:1, bo jabłka lubią pleśnieć i bez żelfiksu trzeba dodac mnóstwo cukru. A tak na 1kg owoców dodajesz 1 żelfiks i 35 dkg cukru. Chwilkę gotujesz z pokrojonymi jabłkami i napełniasz słoiki. Przez 5 minut muszą postać do góry dnem i... gotowe. Jak masz dostęp do jabłuszek to koniecznie zabieraj się za pichcenie:) Cebulowate zostawia się na stałe w tej ziemi ? Nie trzeba ich wykopywać i trzymać w garażu ?? Mirelko, zależy które. Rozmawiałyśmy o tulipanach, żonkilach, hiacyntach. Te zostają w gruncie i na wiosnę z niego wychodzą pięknie kwitnąc:) Mirelko niby trzeba ale ja swoich nie będę wykopywać Aguś proszę bardzo;) To ja już nic z tego nie rozumiem Mirelko a czego nie rozumiesz? Tak jak napisała Anetka- można wykopać, ale nie trzeba. Ale żebyś miała jasność- cebule wykopuje się po przekwitnięciu wiosną i zawsze sadzi pod koniec września. Jeżeli wsadzisz w koszyczkach, to w ogóle nie musisz wykopywac. Moja mama ostatnio zamawiała u nich szafę trzydrzwiową, z szufladami na wymiar - zapłaciła 2150 zł . Jestem ciekawa jaką Ci cenę zaśpiewają. Andżeliko, to strasznie tanio Twoja mam zapłaciła. Ja podobnie jak Beatka dostałam wycenę na ok. 5 tys:bash: To może ja dorzucę swój głosik w tej sprawie U nas nigdy nie wykopywało się cebulek tulipanów, narcyzów itd. wszystko zawsze było w ziemi (nikt kiedyś nawet by nie pomyślał,żeby je wykopywać )... tylko co 2 czy co 3 rok należało je przesadzić, żeby nie szły głęboko w ziemie i dalej kwitły, czemu dziś zapobiegają pokazane wyżej koszyczki Ale w sumie to ja się nie znam, poczekamy na wywód szefowej Majeczko, no w łaśnie o tym rozmawiałyśmy, ze jak co 2-3 lata się cebulowatych nie wykopie, to zanikają i przestają kwitną. Dlatego rozwiązaniem są te koszyczki:) Aguś jeszcze pytanko do Ciebie: jakie masz okna dachowe ,w jakim kolorze ??? Miłego dnia Maju, okna dachowe mamy w kolorze naturalnym, czyli taka jasna sosna. Poszłam sobie poczytać o czym tam szefowa pisała wcześniej i znalazłam odpowiedź na zadane wcześniej pytanie O to to to! możesz wykopać, raz na trzy, cztery lata , a możesz i walczyć z cebulkami co roku Zgadza się Gosiu:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 20.09.2012 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Aga,podpytaj Dardurdki ,ona ma świetnego stolarza co z mdf-u cuda tworzy.Widziałaś jej kuchnię ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 20.09.2012 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Aga,podpytaj Dardurdki ,ona ma świetnego stolarza co z mdf-u cuda tworzy.Widziałaś jej kuchnię ? O hej Beatko Ja też dopiero co zasiadłam do lapka. Widziałam dardurkową kuchnię- cudo:eek: choć dawno u niej nie byłam.... Może to jest jakiś pomysł Dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 20.09.2012 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Heyka Prezeskospotanko jak za dawnych czasów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 20.09.2012 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 A ja już jakiś czas dzisiaj ślęczę,,już mnie dupsko boli ( niew mówiąc o oczach)i zaraz zmykam:) muszę jeszcze zamówić paletę bruku ,co by był już gdy majster wróci;)patrzyłam jeszcze na lampy ,bo przecież prę sztuk mi jeszcze brakuje ..omówiłam z P.Iwonką sprawe pufy i tak jakoś zeszło...a dzisiaj czuję się zmęczona ,bo z pracy musiałam pędzić na egzamin z Zu przed bierzmowaniem...stres mnie dopadł.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 20.09.2012 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Heyka Prezesko spotanko jak za dawnych czasów Ano się udało dzisiaj:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 20.09.2012 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 A ja już jakiś czas dzisiaj ślęczę,,już mnie dupsko boli ( niew mówiąc o oczach)i zaraz zmykam:) muszę jeszcze zamówić paletę bruku ,co by był już gdy majster wróci;)patrzyłam jeszcze na lampy ,bo przecież prę sztuk mi jeszcze brakuje ..omówiłam z P.Iwonką sprawe pufy i tak jakoś zeszło...a dzisiaj czuję się zmęczona ,bo z pracy musiałam pędzić na egzamin z Zu przed bierzmowaniem...stres mnie dopadł.. No to miałaś ciężki dzień, biedulko... A jak poszedł egzamin Zu? A co, zamawiasz pufę Beatko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 20.09.2012 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Wiesz ten egzamin to taki trochę pic na wodę fotomontaż ...jak to na wsi (wiadomo o co chodzi);)w sumie to przez ostanie kilka miesięcy w ubiegłym roku szkolnym dzieci na religii wałkowały te regułki i z tego były odpytywane. Dopiero teraz się dowiedziałam ,że Zu ma w tym roku po jednej godzuinie chemii i fizyki tygodniowo ,ale religie są dwie:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 20.09.2012 22:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Dopiero teraz się dowiedziałam ,że Zu ma w tym roku po jednej godzuinie chemii i fizyki tygodniowo ,ale religie są dwie:mad: Co Ty powiesz? Dwie religie? To już chyba lekka przesada:bash: Języków by im lepiej dołożyli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 21.09.2012 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Pysiaczku w sprawie anemonów, to nie pisałam tylko dlatego, zę chcesz wsadzić w donicy. Ja w zeszłym roku swoich nie wykopałam na zimę i ślad po nich zaginął W tym roku na wiosnę kupiłam nowe i wyraźnie było napisane, ze sadzi się je kwiecień-maj i wykopuje na zimę. Wsadziłam je po 15 maja jak wszystko inne, kiedy nie ma już ryzyka przymrozków. Dzięki Prezesko W takim razie zrobię tak jak piszesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 21.09.2012 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Agawi - wszystko wiem . Dziękuję. Ale z czosnkami chyba dopiero od przyszłego roku zacznę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 21.09.2012 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Aguś odnosnie szafy to może jeszcze Betib zapytaj o wycenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 21.09.2012 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Dzień dobry o cenach szaf na razie nie mam pojęcia ale trzymam kciuki za powodzenie w poszukiwaniach http://ic2.pbase.com/o1/53/623853/1/139321088.8Hbpfoym.42665ninja_e0yl7u.gif i udanego weekendu życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719508754 21.09.2012 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Agus udanego weekendu zycze w sobote tez imprezujemy bo koledze urodzil sie Synek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 21.09.2012 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Dzięki Prezesko W takim razie zrobię tak jak piszesz To super pysiu, ale prezeską to chyba już nie jestem, bo klub się rozpadł Agawi - wszystko wiem . Dziękuję. Ale z czosnkami chyba dopiero od przyszłego roku zacznę ... Bardzo się cieszę mirelko Czosnki są super, chociaż mi w drugim sezonie jakoś marnie wyszły... ale też zima była bardzo sroga. Mam nadzieję, że ta będzie znacznie cieplejsza:rolleyes: Aguś odnosnie szafy to może jeszcze Betib zapytaj o wycenę Dzięki Anetko za pamięć i pomysł:hug:chciaż obawiam się ceny... ale nie zaszkodzi zapytać Dzień dobry o cenach szaf na razie nie mam pojęcia ale trzymam kciuki za powodzenie w poszukiwaniach http://ic2.pbase.com/o1/53/623853/1/139321088.8Hbpfoym.42665ninja_e0yl7u.gif i udanego weekendu życzę Hej Two, dzięki kochana i wzajemnie:hug:Emotka boska:lol2: Ja Cię o cenach dokładnie poinformuję jak przyjdzie pora na Ciebie:) Agus udanego weekendu zycze w sobote tez imprezujemy bo koledze urodzil sie Synek Cześć Kasiu Bardzo dziękuję i na wzajem:hug: Jest co oblewać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 21.09.2012 22:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Dziewczynki, a teraz ogłoszenie parafialne:) Mam do odsprzedanie nowe, super mokasyny jesienne na kauczukowej koturnie. 100% cielęca skórka, kolor przecierany ciemny brąz. Butki są bardzo wygodne. Rozmiar 39, ale w rzeczywistości jest to 38-38,5. Wkładka ma długość 24,8 cm. Jeżeli któraś z Was reflektuje to bardzo proszę o kontakt po szczegóły na maila [email protected] Buziaki i miłego weekendu dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 22.09.2012 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 To super pysiu, ale prezeską to chyba już nie jestem, bo klub się rozpadł Klub wróci na swoje normalne tory niech no tylko zima nastanie ... przynajmniej mam takie wrażenie Bardzo Ci dziękuję za przepis na dżemik Jakaś imprezka się szykuje ... tak ??? Dobrze zrozumiałam ??? Zatem udanej imprezki i słonecznej niedzieli ... Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 22.09.2012 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 Nie no tyle kasy za szafę? Brak słów Daj do wyceny jakiemuś stolarzowi, co kuchnie robi. Przecież jak potrzebujesz 180, to on wykorzysta drzwiczki do lodówki 3x60, korony też bez problemu można kupić. I może to nie będzie aż tyle kosztowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 22.09.2012 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 Aguś udanego weekendu:hug:pewnie teraz imprezujesz:Ptylko ostroznie z winkiem:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts