Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

We włoskim stylu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aga Twój ogrod jak wiosenny a nie jak jesienny wygladaaaa:lol2:matko ale cudnie....a Wiesz , że moje białe marcinki przekwitają:rolleyes:a kany nie zdążą już zakwitnąć:no:aaaa no i mam problem bo 2 tygodnie temu p[osadziłam cebulowe wiosenne i ....zaczynają zielone końcówki wyłazić:jawdrop:co mam robić????Ratuj Aguś:hug:

Aga, piękna jest ta jesień w Twoim ogrodzie, niech jeszcze trochę wstrzymają sie przymrozki:)

Kochana, co to jest za roślina z tymi białymi kwiatuszkami z czarnym środeczkiem? Urocza:yes:

Pierniczków ja chyba w tym roku też nie odpuszczę:no: W ubieglym narobiłyśmy tyle, że hoho!!! A i tak wszystkie zniknęły;)

Nie wiem jak Twój przepis, ale u mnie najbardziej pracochłonne bylo dekorowanie, pierniczki zrobiłyśmy szybciutko:D

Pięęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęknie

Aż dziw bierze że u Ciebie jeszcze tyle kwiatów tak pięknie kwitnie :o

Miłego dnia Aguś :hug:

Ps ale widzę że wreszcie troszkę mniej pracy masz?, bo więcej Cię z nami jest :hug:

Dzięki Aguś:hug:Faktycznie w tym roku wszystko długo kwitnie- to pewnie zasługa bardzi ciepłego września. Wszystkie roże mają jeszcze tyle pąków, że aż żal jak przyjdzie mróz...:confused: To prawda, ze mam troszkę więcej czasu:wiggle: i spędzam go z Wami:hug:

Miłego dzionka:)

Aga piękny ten Twój ogród... ale to już wiesz :)

powiedz jak zabezpieczasz pnącą różę przed zimą?

Ja właśnie nabyłam "sympatię"... to moja pierwsza róża... :)

i oczywiście z niecierpliwością czekam na Twoją piękną szafę :)

Dzięki Mugatko:hug:Róże w zeszłym roku mi trochę pomarzły, bo zima była zwariowana:P. Ale generalnie najważniejszy jest dół każdej róży- trzeba ją kopczykować, a kopczyk obłożyć czymś cięższym, żeby wiatr nie rozdmuchał ziemi. Mogą to być sosnowe gałązki, jakaś włóknina, słoma. góry róż się nie zawija.:)

Aguś śliczne te Marcinki - patrz nie wiedziałam, że to się tak nazywa a zawsze mi się podobały :)

Super, że szafa zamówiona :D

Dzięki pysiaczku:hug:Właściwa nazwa dla tych kwiatków to mini astry, ale utarło się "marcinki", bo kwitną na imieniny Marcina.

Z tego co wiem są jeszcze białe i mocno różowe. Ja mam blado różowe i fioletowe.Bardzo szybko się rozrastają.:wiggle:

ale u Ciebie pięknie i kolorowo- a u nas już szaro-buro:(

Dzięki mrówciu:wiggle:U nas pewnie też niedługo będzie szaro, buuuuu:bash:

Aga Twój ogrod jak wiosenny a nie jak jesienny wygladaaaa:lol2:matko ale cudnie....a Wiesz , że moje białe marcinki przekwitają:rolleyes:a kany nie zdążą już zakwitnąć:no:aaaa no i mam problem bo 2 tygodnie temu p[osadziłam cebulowe wiosenne i ....zaczynają zielone końcówki wyłazić:jawdrop:co mam robić????Ratuj Aguś:hug:

Taaa wiosenny ogród:lol2: Dzięki Anetko:hug:Widać masz wcześniejszą odmianę tych marcinków. U mnie kany są też jakieś opóźnione w tym roku:bash: Anetko one podobno lubią mieć sporo słonka, a u mnie rosły w cieniu-może dlatego w tym roku kiepsko zakwitły.

Z cebulowymi to masz problem -ja na szczęście swoich jeszcze nie wsadziłam. Anetko, kiedys mi też wylazły na jesieni i wkopalam je po prostu głębiej. Tylko to możesz teraz zrobić i to jak najszybciej. Ma się wkrótce mocno ochłodzić, więc już powinno być im dobrze. Zakop je tak, zeby zielona część byla pod ziemią.:):hug:

Aga, piękna jest ta jesień w Twoim ogrodzie, niech jeszcze trochę wstrzymają sie przymrozki:)

Kochana, co to jest za roślina z tymi białymi kwiatuszkami z czarnym środeczkiem? Urocza:yes:

Pierniczków ja chyba w tym roku też nie odpuszczę:no: W ubieglym narobiłyśmy tyle, że hoho!!! A i tak wszystkie zniknęły;)

Nie wiem jak Twój przepis, ale u mnie najbardziej pracochłonne bylo dekorowanie, pierniczki zrobiłyśmy szybciutko:D

Dziękuję yuczko:hug:Te kwiatki, o które pytasz rosną z cebul i nazywają się Śniedek Arabski. Rosną pomału przez całe lato, zeby we wrześniu zakwitnąć. Są dość wysokie. Tutaj podrzucam link do nich

http://www.swiatkwiatow.pl/sniedek-id482.html

Co do pierniczków to masz racje- chodzi o dekorowanie:bash: Pieczenie to pikuś:lol2:

Buziaki:)

No Aguś piękny ten jesienny ogród u Ciebie. Miło się go ogląda jak za oknem zimno i deszczowo.

Dzięki Dailo:hug:U nas dzieja świeci piekne słonko:wiggle:

Bardzo piękny! Faktycznie jak wiosenny:D

Dziękuję nihiru:hug: To, ze nie jest wiosenny zdradzają niektóe odmiany kwitnących teraz:rolleyes:

Aguś dzięki:hug:kurde a Wiesz ja je za pomocą tego specjalnego "szpikulca" do sadzenia sadziłam, tzn dziury robiłam i wkładałam głęboko, nawet miałam obawy, że za głęboko (bo te mi wylazły co bez koszyczków sadziłam w trawiastej rabacie)....jak się wkurzę to je powyciągam i będę mieć doniczkową wiosnę jesienią - w domu:lol2:

Aguś szukam tkaniny obiciowej:rolleyes:

Znalazłam fajny sklep gdzie jest dużo krzeseł/foteli na których są pokazywane materiały :)

Wkleję Ci kilka a nuż coś Ci się spodoba

1

2

3

4 tu tapicerka jest nieziemska :lol:

5 ten wkleiłam u siebie, strasznie mi się podoba :rolleyes:

6

7 niziutko :)

Tyle tego tam jest że nie zdążyłam dziś przejrzeć.

Zmykam Dobranoc :hug:

Toż to Ty chyba letnie fotki wstawiłaś :lol2:

Aguś - a ile lat mają twoje aronie? Ja mam dwuletnie i nic a nic z owoców:sick:

Tak letnie, letnie:lol2::lol2: Natalio, aronię sadziliśmy w tym roku i już dostała pierwsze owoce (miała coś ok. 80 cm) :wiggle: Poczekaj ze swoją, ale jak w następnym sezonie nie zakwitnie, to raczej miejsce jej nie pasuje...:confused:

Aguś dzięki:hug:kurde a Wiesz ja je za pomocą tego specjalnego "szpikulca" do sadzenia sadziłam, tzn dziury robiłam i wkładałam głęboko, nawet miałam obawy, że za głęboko (bo te mi wylazły co bez koszyczków sadziłam w trawiastej rabacie)....jak się wkurzę to je powyciągam i będę mieć doniczkową wiosnę jesienią - w domu:lol2:

Anetko nie ma za co:hug:Nie wyciągaj, szkoda- wiosną będzie pięknie:rolleyes: Anetko, jak Ci się nie chce wykopywać, to je obsyp trochę ziemią, żeby nie zmarzły.:)

Aguś szukam tkaniny obiciowej:rolleyes:

Znalazłam fajny sklep gdzie jest dużo krzeseł/foteli na których są pokazywane materiały :)

Wkleję Ci kilka a nuż coś Ci się spodoba

1

2

3

4 tu tapicerka jest nieziemska :lol:

5 ten wkleiłam u siebie, strasznie mi się podoba :rolleyes:

6

7 niziutko :)

Tyle tego tam jest że nie zdążyłam dziś przejrzeć.

Zmykam Dobranoc :hug:

Aguś kochana dzięki:hug: Wszystkie foteliki są cudne:jawdrop: Sklepik sobie zapisuję i będę oglądać:wiggle: Jakieś tkaniny Ci wstawiłam u Ciebie, ale fakt, ze mało jest takich kolorowych Jednolite jednak rządzą.

Kolorowych snów:hug:

Agus miec taki ogrod jak twoj to marzenie kazdego :D przesliczny :rolleyes: a do marcinkow mam slabosc bo moj maz to Marcin :lol2:

Dzięki Kasiu:hug:Aaa teraz rozumiem, skąd ta słabość do marcinków (tych małych i tych dużych:lol2:)

Buziaki:)

Ta znowu pokazała swój piękny trawnik i ogród,

no przyznaj Aga, to fotki z wakacji som :p :lol2:

aa.. i sąsiadka pod moim murkiem ogrodzeniowym posadziłą sobie też te kany, chyba ze trzy ma i tylko jedna do tej pory zakwitła

Przyznaję- z wakacji vesilko:rotfl: A od kiedy marcinki i rozchodniki kwitną latem?:p

Widać, ze dla kan był słaby rok, bo wszyscy narzekają. W zeszłym kwitły jak szalone:wiggle:

Dobrej nocki:hug:

Aguś , U ciebie pięknie jak zwykle ...przez moment myślałam ,że pory roku się pomyliły,:)niesamowita feeeria barw w twoim ogrodzie spowodowała ,że czuję się o niebo lepiej...:yes:

Jak tam weekendzik?też imprezowy?

Ja dzisiaj spałam do południa a m z kolegą równali jakieś studzienki (nawet nie wiem o co chodzi),wsadziłam 6 winobluszczy i przygotowałam małą obiado - kolacyjkę dla znajomych ..i tyle a jutro pewnie Łódź w planach...pozdrówka

hej Aga i dziewczyny tęskno mi było za Wami.

wspaniale wszystko jeszcze kwitnie.te biały śniedek, dalie, i te różowe drobne, i marcinki, i róże wow!:o. u mnie już pomroziło dalie, którym dopiero niedawno zebrało sie na kwitnienie. begonie w donicach też padły. pelargonie wczoraj schowałam.