Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

We włoskim stylu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witam!

Pani tereska77 gdzies wyczytałam że buduje Pani vis a vis c126 - ja w przyszłości również się za niego zabiore - i mam pytanie do Pani jak szacujecie koszty? bo sie zastanawiam czy bedzie mnie na niego stac... wycena muratora z 2010 roku juz jest kosmicznie wysoka i zastanawiam sie jak koszt mogłby wyglądać np w 2012?

Hej dziewuszki:) Napisałam dzisiaj długiego posta w ciągu dnia i mi wcięło:bash::mad:

Zaraz zabieram się ponownie za odpisywanie:wiggle:

Aga...ogród cudniasty!!!:) Pięknie jeszcze wszystko kwitnie!

Całuski zostawiam:)

Dzięki Beatko:wiggle:Niestey przyszły pierwsze przymrozki i część lekko pomarzła:bash: ale z drugiej strony najwyższy czas wszystko uprzątnąć i wsadzić resztę cebul.

Buziaki:)

Rany, Aga, mam taaaakie tyły, że za Chiny nie nadrobię:cry:

Ogród przepiękny, a już to zdjęcie z rozchodnikiem w takiej właśnie wczesnojesiennej poświacie powala:jawdrop:

Hej maduś, super, ze się odezwałaś:hug:

Dzięki kochana, a z nadrabianiem, to nie martw się. Tak dużo się nie działo;)

Wpadaj jak najczęściej:)

Dobry wieczór Aga :hug:

Nie pomyliłaś pory roku na fotkach? Czy tylko u mnie tak paskudnie?

Udanego weekendu! Może tym razem odpoczniesz ;)

Hej Aniu:hug:Taaa, pomyliłam pory:P:P Kochana, u nas były już przymrozki, więc nie jest już tak pięknie... no trudno, taka kolej rzeczy.

Niedługo wszyscy zaczniemy marzyć o "white christmas" i zielona trawka pójdzie w kąt:confused:

Weekendzik był duużo spokojniejszy niż ostatnio- tylko imieniny mamy:lol2: Za to w niedzielę pełen relaks:wiggle:

Miłego tygodnia:hug:

Aguś , U ciebie pięknie jak zwykle ...przez moment myślałam ,że pory roku się pomyliły,:)niesamowita feeeria barw w twoim ogrodzie spowodowała ,że czuję się o niebo lepiej...:yes:

Jak tam weekendzik?też imprezowy?

Ja dzisiaj spałam do południa a m z kolegą równali jakieś studzienki (nawet nie wiem o co chodzi),wsadziłam 6 winobluszczy i przygotowałam małą obiado - kolacyjkę dla znajomych ..i tyle a jutro pewnie Łódź w planach...pozdrówka

Dzięki Beatko:hug:Jak pisałam wyżej, w sobotę mieliśmy imieniny mojej mamy, a w niedzielę pełen relaks i do tego pogoda była super- latałam w krótkim rękawku:wiggle:Ale Ty to pobiłaś chyba rekord z tym spaniem:D:lol2: Musiałaś być zmęczona biedulko:confused:

Winobluszcze są piękne szczególnie teraz na jesieni:rolleyes:o rosną- łatwa roślinka w uprawie:) Lecę zaraz do Ciebie poodlądac nowości:)

:o:o:o

podziwiam Cie za ten cudny ogród

Karolka http://cdn.learners.in.th/assets/media/files/000/343/226/large_thankyou-thank-you-thanks-ty-smiley-emoticon-000280-large.gif?1311609066

hej Aga i dziewczyny tęskno mi było za Wami.

wspaniale wszystko jeszcze kwitnie.te biały śniedek, dalie, i te różowe drobne, i marcinki, i róże wow!:o. u mnie już pomroziło dalie, którym dopiero niedawno zebrało sie na kwitnienie. begonie w donicach też padły. pelargonie wczoraj schowałam.

Hej Wiolu, super, ze wpadłaś:hug:

U mnie też już zmroziło dalie i begonie- sa bardzo wrażliwe. No nie martw się- następne będą za trochę więcej niż pół roku:wiggle:

Buziaki i odzywaj się czasem:hug:

Hej Aguś,

kochana bardzo Ci dziękiuję:hug:Ttrafilaś w samo sedno, bo ten fotelik pierwszy z lewej jest idealny, Właśnie coś podobnego planuję przy kominku:rolleyes:tylko na ciut niższych nóżkach. Jak myślisz ładny jest?:rolleyes:

witam!

Pani tereska77 gdzies wyczytałam że buduje Pani vis a vis c126 - ja w przyszłości również się za niego zabiore - i mam pytanie do Pani jak szacujecie koszty? bo sie zastanawiam czy bedzie mnie na niego stac... wycena muratora z 2010 roku juz jest kosmicznie wysoka i zastanawiam sie jak koszt mogłby wyglądać np w 2012?

Witam cytryno,

sugeruję napisz bezpośrednio prywatną wiadomość do tereski, bo jej nie widziałam tutaj od wieków.:confused:

Witam

a może te aronie trza ciąć - bo rosną bujnie, tylko nie owocują

Natalio zaczęłam czytać o tych aroniach i wniosek jest taki:

- jeżeli słabo kwitnie i owocuje, to znaczy, ze ma za mało słońca

- jeżeli chodzi o cięcie, to przez pierwsze 6 lat należy ucinać, tylko obumarłe gałęzie lub bardzo mocno zagęszczające się- inne cięcia nie są wskazane.

Moim zdaniem powinnaś ją przesadzić na bardziej słoneczne miejsce i poczekać na efekty.:)

Miłego dnia:wiggle:

Widziałyście takie klamerki do ubrań? :rotfl:

http://bi.gazeta.pl/im/d9/61/c1/z12673497Q,Wiemy--ze--diabel-tkwi-w-szczegolach---Przedstawiamy.jpg

Do kupienia w Monkey Business Design

Mam też coś dla miłośniczek ptaszków:wiggle:

http://decorit.pl/1217-2618-thickbox/pojemnik-misa-dla-psa-qualy-czarna.jpg

Do kupienia w Decorit

I jeszcze link do fajnych gadżetów owocowych- może komuś się przyda:)

Dla zachęty wylewka do cytryn- bardzo przydatna w domowym barku:lol:

http://bi.gazeta.pl/im/29/c5/c0/z12633385Q,Wylewka-do-cytryny-firmy-Leopold-zrobiona-jest-ze.jpg

Najbardziej rozwaliło mnie urządzenie do wyjmowanie szypułek w truskawkach:rotfl:

http://bi.gazeta.pl/im/1f/c5/c0/z12633375Q,Urzadzenie--ktore-w-latwy-i-szybki-sposob-wytnie-szypulki.jpg

http://s920.chomikuj.pl/Thumbnail.aspx?e=8nOOOGyKo7bMfZT-p-z_30Is07LfMga-FmBAan-dJCxr1o-NkGPE4ne2VMQh9MNlfzzLZb4mC7i-tlm4cgPHa8KaTRJYZ_vUPnkZ1Q4BPSA&pv=2

Witam Majeczko w ten piękny deszczowy dzień:p:hug: http://images.zaazu.com/img/hi-fem-hi-hello-female-smiley-emoticon-000154-large.gif

Maju, to Ty mieszkasz w krainie słońca dzisiaj:rolleyes: U nas leje prawie cały dzień:p

Co tam nowego w wykończeniówce słychać? Jak spotkanie ze stolarzem?:)

Słyszałam, że w Wawie leje ... m właśnie wrócił

A u nas była ładna pogoda, świeciło słoneczko ... dopiero około 15 zaczęło padać :sick:

A spotkanie ze stolarzem ... jutro powtórka , bo w sumie Maja w niedzielny wieczór to już trochę słabo kontaktowała :p

A spotkanie ze stolarzem ... jutro powtórka , bo w sumie Maja w niedzielny wieczór to już trochę słabo kontaktowała :p

Mam nadzieję, ze powtórka będzie bardziej owocna:D:hug:

Aguś właśnie o tym fotelu myślałam :yes:

Jest świetny!!!!

TAK- to mój ideał:rolleyes: I Ty go znalazłaś Aguś:hug:

O widzę że jesteście dziewczynki :wiggle:

Ano jesteśmy:wiggle:Co za spotkanko:)