Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

We włoskim stylu

Recommended Posts

Aguś wczoraj weszłam w pracy do Ciebie na chwilkę, ale już nie zdążyłam napisać, że fronty bardzo mi się podobają:yes:

I na foteczki torcika czekam (i przepisik też oczywiście:yes:) Ja wczoraj w nocy biszkopt upiekłam i dzisiaj muszę skończyć mój torcik, bo jutro też będę mieć masakrę;)

Pozdrawiam cieplutko i udanej imprezki życzę

http://smileys.smileycentral.com/cat/13/13_1_104v.gif

• Odpowiedzi 13,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aga... tort już pewnie kończysz...

Udanej imprezki :)

A przyszłam z pytaniem...

Czy Wy macie pompę ciepła jak tak to jaką, czy odwierty pionowe, czy poziome, czy może powietrze woda, i jakie są koszty.. ...

pompy + instalacji jej, odwiertów, no i jakie są rachunki za jej używanie/eksploatacje...

Mamy powoli dość węgla.. wówczas jedyne możliwe źródło ogrzewania...

Jeśli by nas pompa nie zabiła, to kto wie przyszły sezon lub za dwa lata chętnie wymienilibyśmy.

Zastanawiamy się też nad solarami.. właściwie nad tym czy montować je wiosną, czy może razem z pompą.. a może jak jest pompa to solary były by zbędne...

Jeśli znasz odp na to pytanie to proszę o odpowiedź. może być u mnie, może na priv albo tu...

Agus udanej imprezki :hug:

Ja bardzooooooooo licze na snieg na Swieta :rolleyes: a najlepiej juz od 15 grudnia :D Mieszko by mial frajde z jazdy na sankach :D wlasnie je zamowilam i mam ogromna nadzieje ze je wyprobujemy :D

Ja mam wolne od jutra przez caly tydzien (moj menager jest the best :D) :D bo dzieci maja takie dlugie wolne wiec sobie posiedze z Mieszkiem :wiggle:

Aguś wczoraj weszłam w pracy do Ciebie na chwilkę, ale już nie zdążyłam napisać, że fronty bardzo mi się podobają:yes:

I na foteczki torcika czekam (i przepisik też oczywiście:yes:) Ja wczoraj w nocy biszkopt upiekłam i dzisiaj muszę skończyć mój torcik, bo jutro też będę mieć masakrę;)

Pozdrawiam cieplutko i udanej imprezki życzę

http://smileys.smileycentral.com/cat/13/13_1_104v.gif

Aga... tort już pewnie kończysz...

Udanej imprezki :)

Czy Wy macie pompę ciepła jak tak to jaką, czy odwierty pionowe, czy poziome, czy może powietrze woda, i jakie są koszty.. ...

pompy + instalacji jej, odwiertów, no i jakie są rachunki za jej używanie/eksploatacje...

Jeśli by nas pompa nie zabiła, to kto wie przyszły sezon lub za dwa lata chętnie wymienilibyśmy.

Zastanawiamy się też nad solarami.. właściwie nad tym czy montować je wiosną, czy może razem z pompą.. a może jak jest pompa to solary były by zbędne...

Jeśli znasz odp na to pytanie to proszę o odpowiedź. może być u mnie, może na priv albo tu...

Aguś ,udanej imprezki Ci życzę i liczę na foty torcika!! :yes::yes:

W wolnej chwili skrobnij mi ile Was wyniosło nawadnianie...

Szafa będzie super!

Udanej imprezki :D

I jak imprezka :popcorn:

Pokaż koniecznie tort - mam nadzieję że udało Ci się cyknąć zdjęcie :rolleyes:

Buziaki :hug:

Jak po imprezie ???

:hug:

Hej dziewczynki:hug: Przepraszam, ze odpisuję grupowo, ale jak zwykle w biegu:mad:

Imprezka się bardzo udała, choć teraz była to kameralna kolacja we włoskiej knajpce. Większa imprezka będzie w listopadzie. Torcik wyszedł bardzo smaczny:yes:- fotki będą wieczorkiem, bo nie zdążyłam ich jeszcze zgrać....

Pogoda zrobiła się fatalna- zasypało nas mocno- wszędzie jest biało i trzyma do dzisiaj:mad:Mam nadzieję, ze się jednak ociepli jszcze na troszkę, bo zimę to raczej jest za wcześnie.:spam: Mam nadzieję, że miałyście równie udany weekend co ja i równie udanego tygodnia wszystkim życzę.

:hug:

Arniko, oczywiście bardzo chętnie Ci odpowiem w sprawie pompy w następnym poście.

Yuczko- zaraz wstawię dla Ciebie zdjęcia sypialni.

Hej Arniczko

tak, mamy pompę ciepła. Odpowiem Ci tak pokrótce w punktach

* Pompa ciepła Vaillant geoTherm 62/2 (5,9 kW mocy) glikol-woda

* DZ pionowe (odwierty o łącznej długości 100 mb)

* Koszty roczne dla dwóch osób to 1 400 zl/rok (ok. 3 500 kWh zużytego prądu) na cele ogrzewania i cieplej wody (dom ma powierzchnę 215 m2)

* Koszty inwestycyjne ok. 70 000 zl (kompletna instalacja centralnego ogrzewania i "kotłowni" (DZ,GZ,PCi,instalacja podłogowa,grzejniki drabinkowe w łazienkach i pralni)

Odnośnie solarów, to przy pompie ciepła instalacja solarów jest nieuzasadniona - zbyt wysokie koszty a zbyt niskie zyski. Nas ciepła woda użytkowa latem kosztuje 20 zl/m-c

Mam nadzieję, że Ci pomogłam- jeżeli masz jeszcze jakieś pytania to bardzo proszę, nie krępuj się:no: Pozdrawiam:D

Edytowane przez agawi74

Aguś, bardzo dziękuję za fotki sypialni, jest obłędna:jawdrop:

Szafki rewelacja, ale najbardziej powaliły mnie zasłony!!! Są za....ste!!!

Piękną masz sypialnię:yes:

Dziękuję yuczko:hug:Zasłony mają rewelacyjny materiał z Eurofiran, no i miałam świetną krawcową:D

Ty też na pewno potrafisz takie uszyć:yes:

oj piękną, miło że ją przypomniałaś :) bo jest na co popatrzeć, dopracowana w każdym calu :)

Dzięki Aguś:hug:A gdzie Ty się podziewasz? Jakoś umknęła mi Twoja galeria...:(

Dzięki Aga za info :)

I byłaś u mnie już nie raz :yes:

Arniko bardzo proszę:D To, że byłam to już pamiętam, tylko robię to stanowczo za rzadko...:(:oops:

Kochana, niech nie przeraża Cię kwita, którą podałam, bo sama pompa ciepła to koszt dobrego pieca dwu-funkcyjnego. Reszta to instalacje. Powinniście wycenić sobie pompę powietrze-woda:yes:

ach,śliczna ta Twoja sypialnia :rolleyes:

Aga, ja myślę, że kołatki nie do twoich frontów:no:, lepiej muszelki.

Natalio dzięki a opinię i sypialnię:hug: Ja myślę, że w sumie to pasują te dwa rodzaje, a nawet trzy bo i gałki- widziałam mnóstwo inspiracji... U nas będą chyba jednak kołatki- w razie czego zmienię:D Co słychać u Ciebie?:D

Raju Aga, wy śpicie w tym łóżku?? wygląda wręcz doskonale i perfekcyjnie; cudna nastrojowa sypialniahttp://www.cosgan.de/images/midi/liebe/a070.gif

Vesilko kochana rozbawiło mnie Twoje pytanie:lol2: No przeca, ze śpimy, przecież to nie wystawa:D Dziękuję Ci bardzo:hug:

Edytowane przez agawi74