Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

We włoskim stylu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

mniam mniam torcik http://www.cosgan.de/images/midi/nahrung/b040.gif

nie cierpię zimy i zimna, ale nie da sie ukryć, że gdy jest świeży śnieg - jest po prostu pięknie

Dzięki vesi:D i masz rację co do tej zimy- tez nie przepadam, ale trzeba przyznać, ze jest magiczna:yes:

Tylko Święta w październiku?:spam::(

Też mam tak biało za oknami...

Achhhh ja lubię biały śnieg zimą.. może być nawet srogi mróz.. ale ciapy i szarugi nie lubię...

Co do pompy to nie przeraża mnie koszt, ale zastanawiam się nad tym jak mało płacicie za rachunki w użytkowaniu...

Czy to aby możliwe...?????

Noo chyba, ze włączacie ogrzewanie dopiero po południu na kilka godzin jak wracacie z pracy... bo to naprawdę bardzo mało...

Dziękuję yuczko:hug:Zasłony mają rewelacyjny materiał z Eurofiran, no i miałam świetną krawcową:D

Ty też na pewno potrafisz takie uszyć:yes:

Wiesz kochana, ja niestety krawcową nie jestem:no: i takich cudeniek nie potrafię:( ale podobają mi się okrutniście:yes:

Torcik rewelacja:yes: Co to za wiórki leżą na środku? I przepisik chętnie przygarnę;)

sama pompa ciepła to koszt dobrego pieca dwu-funkcyjnego. Reszta to instalacje. Powinniście wycenić sobie pompę powietrze-woda:yes:

To po cho.... ja ten piec kupowałam ??? My kupiliśmy właśnie już taki porządny piec, dobrej firmy co by starczył na lata ... a teraz sobie myślę, czy by go nie sprzedać i nie zainstalować pompy ciepła skoro to podobny koszt ...

A torcik zabieram i uciekam ... do kawki będzie pychotka

Wow Aga torcik wyszedł przednio :o Czy przepis już jest w Twojej stopce? Na pewno był przepyszny :p

Fajnie, że pokazałaś sypialnię jeszcze raz - tak miło sobie popatrzeć na takie śliczne wnętrze z klasą :wiggle:

Zasypało Was faktycznie nieźle :o Z tego co słyszałam jesień ma jeszcze wrócić i to do połowy listopada co najmniej :)

Agawi, ja jak zwykle podpatruje Wasze cudne domki cichaczem bo brak czasu na cokolwiek ale musialam teraz sie odezwać dopiero teraz zauważyłam jakie masz piękne okno w sypialni!!! Przy okazji, że sami rozglądamy się juz za stolarką okienną , zapytam co to za firma? PCV czy drewno? Ja sie sprawuje okno ze słupkiem tzn słupek pośrodku nie przeszkadza?( Bo to jest chyba takowe prawda?) Jaka jest jego szerokość? i czy okno łukowe nad drzwiami jest stałe czy uchylne ? to chyba tyla::oops:

Też mam tak biało za oknami...

Achhhh ja lubię biały śnieg zimą.. może być nawet srogi mróz.. ale ciapy i szarugi nie lubię...

Tak samo jak ja Arniko:sick:

Co do pompy to nie przeraża mnie koszt, ale zastanawiam się nad tym jak mało płacicie za rachunki w użytkowaniu...

Czy to aby możliwe...?????

Noo chyba, ze włączacie ogrzewanie dopiero po południu na kilka godzin jak wracacie z pracy... bo to naprawdę bardzo mało...

Nasz dom jest energooszczędny, doskonale ocieplony bez mostków termicznych. Wiem, ze koszty ogrzewania mamy niskie, ale o to właśnie chodzi mając pompę ciepła. Pompy nigdy się nie wyłącza podczas sezonu grzewczego.:no: Pompa pracuje cały czas, jest bezobsługowa. Tzn sama się włącza jeżeli potrzeba. Ustawiona u nas temperatura to 22C. Jeżeli na zewnątrz temperatura spada, pompa pracuje więcej, tak żeby utrzymać ustaloną temperaturę. Wyślę Ci na priva pewne informacje, które mam nadzieję pomogą Wam podjąć słuszną decyzję.:rolleyes:

Wiesz kochana, ja niestety krawcową nie jestem:no: i takich cudeniek nie potrafię:( ale podobają mi się okrutniście:yes:

Torcik rewelacja:yes: Co to za wiórki leżą na środku? I przepisik chętnie przygarnę;)

Dzięki yuczko, na środku tortu jest biała czekolada:lol2: Obiecuję, że wolnej chwili wstawię przepisik:rolleyes:

Mnie to na migdały wygląda...

A torty i ciacha wszelakiej maści uwielbiam.. mniaaaaaammmmmm...

Pudło, pudło Arniczko:lol2:

Agawi schowaj ten tort, bo ślinotoku dostaję z rana :)

Przepraszam mugatko za ten ślinotok...:lol2:

Fajnie ,że imprezka się udała!!! ale co miała się nie udać z takimi pysznościami....zdolniacha z Ciebie!!zaśliniłam się:D:yes:

no i focha strzelam ,bo wszystkim odpowiedziałaś ,a mnie nie:P:lol2:

Dzięki Beatko, przepraszam kochana ale nie byłam pewna kwoty- musiałam coś sprawdzić. Skrobnę Ci dzisiaj privka:bye:

To po cho.... ja ten piec kupowałam ??? My kupiliśmy właśnie już taki porządny piec, dobrej firmy co by starczył na lata ... a teraz sobie myślę, czy by go nie sprzedać i nie zainstalować pompy ciepła skoro to podobny koszt ...

A torcik zabieram i uciekam ... do kawki będzie pychotka

Maju, pompa to na pewno lepsze rozwiązanie od pieca, ale musisz mieć spełnione pewne warunki, zeby mieć pompę. Powinna być podłogówka w całym domu i dobrze ocieplone ściany. inaczej nie bardzo ma to sens.:no:

Dzięki za torcik:wiggle:

Wow Aga torcik wyszedł przednio :o Czy przepis już jest w Twojej stopce? Na pewno był przepyszny :p

Fajnie, że pokazałaś sypialnię jeszcze raz - tak miło sobie popatrzeć na takie śliczne wnętrze z klasą :wiggle:

Zasypało Was faktycznie nieźle :o Z tego co słyszałam jesień ma jeszcze wrócić i to do połowy listopada co najmniej :)

Dzięki pysiaczku:hug:W stopce na razie nie ma- podam go w wolnej chwili tutaj, ok?

C zekam na ta jesień z niecierpliwością, bo jest stanowczo za wcześnie na taka białą zimę:p:sick:

Piękna masz tą sypialnie taką wymuskana i dopracowaną,

zimy też nie cierpię - ale widok za oknem masz niesamowity

Dzięki mrówciu:wiggle: ale sypialnia jeszcze nie jest skończona- brakuje w niej jakiejśc komody, toaletki i konsolki.:o

Mniam :p i jaki cudny widok za oknem, też mam nadzieję, że jesień jeszcze wróci, zimę zamawiam dopiero na święta.

O tak, Święta muszą być białe pendraczku:lol2:

ale cudna ta Wasza sypialnia! a te sreberka nadały jej pazurka!

Torcik bardzo apetycznyyyyyyy, mniammmmm;)

Dzięki Anetko:hug:Najpierw nie wyobrażałakm sobie tych sreberek, ale okazało się , żę świetnie się wpisały w styl galmour.:wiggle:

Zapomniałam o dyniach napisać;)cudniaste są! Aguś obfocisz swoja jesienną dekorację?

Anetko, nie bardzo jest co obfocać, bo to cała dekoracja, którą widać. A właściwie, to nie jest do końca dekoracja, bo ta duża dynia czeka, żeby ją zrobić w occie:lol2: Melon i granaty chwilowe dojrzewają na parapecie...

Agawi, ja jak zwykle podpatruje Wasze cudne domki cichaczem bo brak czasu na cokolwiek ale musialam teraz sie odezwać dopiero teraz zauważyłam jakie masz piękne okno w sypialni!!! Przy okazji, że sami rozglądamy się juz za stolarką okienną , zapytam co to za firma? PCV czy drewno? Ja sie sprawuje okno ze słupkiem tzn słupek pośrodku nie przeszkadza?( Bo to jest chyba takowe prawda?) Jaka jest jego szerokość? i czy okno łukowe nad drzwiami jest stałe czy uchylne ? to chyba tyla::oops:

Hej domowa, kopę lat- gdzie Ty się podziewasz:mad: Dzięki za komplementy:wiggle:

Nasze okna są pcv z niskim współczynnikiem ciepła. Słupka nie ma w środku po otwarciu okna- to są ramy. Część łukowa jest stała, nieotwieralna. Tak nam poradzono, podobno ja łuk jest ruchomy czasami opada i cięzko się okno otwiera. Okna w sypialni ma szerokość 180cm:) Aaa okna mają profile Schüco i są firmy Mielczarek

Pozdrawiam

Edytowane przez agawi74

Torcik pierwsza klasa:).

Sypialnie jak zwykle zachwyca :rolleyes:.

Pozdrawiam cieplutko :bye:

Hej Dailo:bye: Dzięki za komplementa:hug:

Dobrej nocki:wiggle:

Agus torcik super :D zima zajefajna :wiggle: oby byla na swieta :D

A na szafe nie moge sie doczekac :D

Hej Kasiu, dzięki kochana:hug:

Tez mam nadzieję, ze na Święta i po będzie biało, tym bardziej, ze na Sylwestra planujemy ze znajomymi kulig:rolleyes:

Buziaki:bye: