madileo 01.11.2012 00:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 Ale na serio, nie macie kotłowni, ani pomieszczenia gospodarczego?:o Trochę szkoda, bo z perspektywy czasu mówię Ci, ze to bardzo, ale to bardzo potrzebne pomieszczenia i to nie chodzi tylko o trzymanie źródła ogrzewania. Ja w każdym razie czekam bardzo na Twoją galeryjkę i dziewczyny na pewno też. Pozdrawiam nie mam pomieszczenia gospodarczego w bryle domu..mam spiżarkę i duuuuży garaż, w którym mimo wszystko nie zmieściłabym dodatkowych zbiorników...a 6 metrów od domu stoi chatka, z której właśnie piszę i zostanie w tym miejscu, bo świetnie sprawdzi się jako graciarnia...(mam chomika w domu:rolleyes:) tam będziemy trzymać wszystkie potrzebne w ogrodzie gadżety i ....całą "przydatną"resztę.... nad galerią jeszcze chwilę pomyślę, ale już wiem , że lada moment będę potrzebowała pomocy w wyborach więc może faktycznie lepiej pytać u siebie niż na innych wątkach ale miłe to co napisałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 01.11.2012 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 Dziewczyny Zajrzyjcie tutaj , Naszej Nelci spłonął dom http://forum.muratordom.pl/showthread.php?208966-Nelli-Sza-splonal-dom-(&p=5605330#post5605330 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 02.11.2012 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Yuka a jaką macie pompę? Znaczy KW bo chyba to jest najważniejsze , drugie to jaka i le płaciliście za odwierty + montaż, za całość.. też zastanawiamy się nad zmianą ogrzewania... Arniczko, mamy pc Danfoss DHP H12 (12kW) i odwierty pionowe na łączną długość 240m. Firma robiła nam całość kompleksowo, tzn odwierty, kotlownię, podłogówkę, całą hydraulikę i rekuperację. W sumiee kosztowało nas to 100. Jeżeli interesuje Cię szczegółowe rozliczenie, to muszę poszperać w dokumentach, ale to dopiero po niedzieli:yes: Przy pc istotne jest, żeby wszędzie była podłogówka, bo przy grzejnikach się raczej nie sprawdzi:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719508754 02.11.2012 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Agus masz juz szafe? buzka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 04.11.2012 22:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 (edytowane) Dziewczyny Zajrzyjcie tutaj , Naszej Nelci spłonął dom http://forum.muratordom.pl/showthread.php?208966-Nelli-Sza-splonal-dom-(&p=5605330#post5605330 Dzięki Anetko, mam nadzieję, ze większość z nas już się dowiedziała o tej strasznej tragedii...:( Arniczko, mamy pc Danfoss DHP H12 (12kW) i odwierty pionowe na łączną długość 240m. Firma robiła nam całość kompleksowo, tzn odwierty, kotlownię, podłogówkę, całą hydraulikę i rekuperację. W sumiee kosztowało nas to 100. Jeżeli interesuje Cię szczegółowe rozliczenie, to muszę poszperać w dokumentach, ale to dopiero po niedzieli:yes: Przy pc istotne jest, żeby wszędzie była podłogówka, bo przy grzejnikach się raczej nie sprawdzi:no: Dzięki yuko za te informacje:) Z podłogówką masz 100% racji;) Agus masz juz szafe? buzka Nie Kasiu, ma być w tym tygodniu. Edytowane 5 Listopada 2012 przez agawi74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 04.11.2012 22:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Wklejam jeszcze jeden link POMOCY DLA NELLI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 05.11.2012 22:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Hej dziewczynki, jestem, ale nawet mi się nic nie chce pisać z powodu nieszczęścia, które spotkało Nelli Bo cóż znaczy nowy gadżet w domu w obliczu takiej tragedii.... Dzięki Bogu są jeszcze dobrzy ludzie wrażliwi na ludzką tragedię. Ci ludzie to FORUMOWICZE i nie tylko. Wspólnymi siłami pomożemy:wiggle: Przekroczyłam w domowych internecie jakiś limit:rolleyes: i działa mi jak krew z nosa:confused: Każda strona odświeża mi się parę minut:offtopic: Nie wiem, czy mam na tyle nerwów, żeby odwiedzić wszystkie wątki dzisiaj... Na szybkie tory łączy powinnam wrócić już jutro:wiggle: Nic Wam nie pisałam, ale kilka dni temu byłam w Eurofiranach oglądać materiały na zasłony i rolety. Postanowiłam uszyć je na cały parter domku. Będą 3 zasłony na duże okna i 2 rolety rzymskie na okno kuchenne i gabinetowe. Można dostać zawrotu głowy od ilości tych materiałów, ale na szczęście w miarę szybko wybrałam. Na zasłony będzie prawdopodobnie tafta, w kolorze zimnego beżu z domieszką szarości- lekko opalizuje fioletem. Nie dało się zrobić dobrej fotki. Za to mam dla Was fotkę tkaniny na rolety- jeżeli wystarczy szerokość 140 cm to właśnie z niej krawcowa mi uszyje te rolety. Jest pasiasta i tak wygląda-fotka z krzesłem zrobiona przeze mnie. http://images46.fotosik.pl/1839/57289917df7ac203med.jpg http://images48.fotosik.pl/479/8173490078e847c3med.jpg I co o niej myślicie? Chciałam może więcej jasnego beżu w tych pasach,a le sam materiał jest piękny moim zdaniem- ślicznie opalizuje, jest mięsisty i miły w dotyku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 05.11.2012 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 heyka Aga no cóż ja mogę powiedzieć tkanina na rolety bardzo ale to bardzo w moim stylu bo przeca mam identyczna :wiggle: tylko się zastanawiam jak u Ciebie ona będzie wyglądać czy rzeczywiście nie byłoby lepiej jakby było w niej więcej odcienie beżu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 05.11.2012 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Piękny ten pasiasty materiałja juz wymiekam na dzisdobrej nocki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 05.11.2012 22:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 (edytowane) Hej Karolka, nosz kurna odpisanie na posta zajmuje mi 5 min:P Wiem, ze masz pasy, ale wydawało mi się, ze jaśniejsze... Ja nawet szukałam jakiś scenek rodzajowych lub ornamentów, ale nic ciekawego nie było.Dlatego padło na pasy, które ma pół forum:) Co do kolorów, to ona nie jest taka bardzo szara- to drugie zdjęcie trochę przekłamuje. Ten jasny szary, jest jak taupe, kolor ecru jest ciepły, chłodne są tylko te grafity... Jest brązowa wersja tej tkaniny, ale jest ohydna- sporo żółci i sraczkowatych brązów:bash: Niewykluczone, że będę musiała jeszcze szukać nowej, jak ta okaże się za wąska...Dzięki za opinię kochana, zaraz idę poczytać co tam u Ciebie:rolleyes: Edytowane 5 Listopada 2012 przez agawi74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 05.11.2012 23:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Piękny ten pasiasty materiał ja juz wymiekam na dzis dobrej nocki Hej vesilko, dzięki kochana:wiggle: Szkoda, ze już idziesz, ja dopiero przyszłam:lol: Kolorowych snów:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 06.11.2012 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Aguś, mnie też bardzo ten materiał się podoba:yes:A skoro ma pasy połowa forum, tzn. że ładne są nie?Buziaki:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 06.11.2012 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Aguś Szafa kiedy będzie ??? Pasy piękne Mówię to ja ... ta co nielubi pasów ... Ech ... przez Was to na złą drogę schodzę i coraz bardziej lubię pasy :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 06.11.2012 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 To ja jestem w tej mniejszej połowie, bo ja nie mam tych pasów.. właściwie nie mam ich wcale.. ale to chyba za sprawą kasy.. Te pasy mi się podobają I dobrze, ze już łącze dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719508754 06.11.2012 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Agus pasy sa bardzo ladne wiec trzymam kciuki zeby rozmiar byl dobry Ktos na forum ma sliczne rolety z materialu w ornamenty tylko nie pamietam kto tamten material byl czarno bialy z tego co pamietam .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 06.11.2012 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Dlatego padło na pasy, które ma pół forum no no http://forum.barcis.pl/images/smilies/foch.gifhttp://forum.barcis.pl/images/smilies/foch.gif z tego co wiem to tylko Ja i Beauty? no chyba że kogoś przeoczyłam Aga jak ci sie podobają to bierz i nie oglądaj sie czy ktoś je ma czy też nie zdaje sobie sprawę że fotka może nie oddawac rzeczywistych kolorów ty widziałas tę tkaninę na żywca wiec wiesz czy ci będzie pasowac 140 cm troszkę wąska a sztukowanych rolet raczej sobie nie wyobrażam no ale może wystarczy u mnie rolety troszeńkę zachodzą na bokach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 06.11.2012 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 znam te pasy i uważam że zestawienie jest super !!! a tak w ogóle to Witam Gospodynie po długiej przerwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 06.11.2012 16:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Aguś, mnie też bardzo ten materiał się podoba:yes: A skoro ma pasy połowa forum, tzn. że ładne są nie? Buziaki:hug: Dzięki yuczko:hug:Nie, nie chodziło o to, że sporo osób ma je na forum, tylko o to, ze nie wymyśliłam nic innego:Dpasy są dość popularne i bezpieczne zarówno we wnętrzach nowoczesnych jak i klasycznych... Aguś Szafa kiedy będzie ??? Pasy piękne Mówię to ja ... ta co nielubi pasów ... Ech ... przez Was to na złą drogę schodzę i coraz bardziej lubię pasy :P Hej Maju, no proszę i zguba się znalazła:hug: Szafa ma być w tym tygodniu, ale nie znam dokładnej daty... Podobno teraz się maluje:D Wiesz, że ja tez nie przepadam za pasami, ale w stonowanych kolorach wyglądają dość ciekawie... Nie zaszkodzi zrobić w jednym pomieszczeniu:) Spróbuj:D To ja jestem w tej mniejszej połowie, bo ja nie mam tych pasów.. właściwie nie mam ich wcale.. ale to chyba za sprawą kasy.. Te pasy mi się podobają I dobrze, ze już łącze dobre Hej Arniczko, no i bingo, bo ja do tej pory też nie mam:lol2: ale to się chyba zmieni:D Tapety z tym motywem tez wyglądają ciekawie... Agus pasy sa bardzo ladne wiec trzymam kciuki zeby rozmiar byl dobry Ktos na forum ma sliczne rolety z materialu w ornamenty tylko nie pamietam kto tamten material byl czarno bialy z tego co pamietam .... Hej Kasiu Dzięki za opinię Wiem, zę piękne rolety w scenki rodzajowe ma zuzanka ornamenty tez u kogoś widziałam... no no http://forum.barcis.pl/images/smilies/foch.gifhttp://forum.barcis.pl/images/smilies/foch.gif z tego co wiem to tylko Ja i Beauty? no chyba że kogoś przeoczyłam:) Oj Karolka, no pewnie, ze przeoczyłaś, albo nie znałaś tych forumek- sporo dziewczyn już nie ma na forum... Znałam co najmniej 2 Anie z pasami na roletach no i forumową Darcy (też Ania) także jak widzisz kilka już było i to do samych rolet. A o tapetach nie wspomnę Ale nie szkodzi, bo pasy to ciekawy i bezpieczny motyw. Aga jak ci sie podobają to bierz i nie oglądaj sie czy ktoś je ma czy też nie zdaje sobie sprawę że fotka może nie oddawac rzeczywistych kolorów ty widziałas tę tkaninę na żywca wiec wiesz czy ci będzie pasowac 140 cm troszkę wąska a sztukowanych rolet raczej sobie nie wyobrażam no ale może wystarczy u mnie rolety troszeńkę zachodzą na bokach Dzieki Karola Rozmawiam już ze swoją p. Kasią i wiem, ze 140 musiałaby sztukować niestety... ale podobno nic, a nic nie widać sztukowań w pasach... Sama nie wiem... Poczekam, możebabka podeśle mi jakieś nowe tkaniny... znam te pasy i uważam że zestawienie jest super !!! a tak w ogóle to Witam Gospodynie po długiej przerwie Hej zuzku, no wreszczie jesteś:hug:Mam nadzieję, ze na dłużej Dzięki za opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 06.11.2012 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Aguś ,bardzo [piękną tkaninę wybrałaś ,,,no i pasy....ja je bardzo lubię ! Może wydają Ci się popularne ,bo u mnie to aż w dwóch pomieszczeniach są :Di chyba chyba na tym nie koniec...kombinuję jak by tu je przemycić do łazienki...może na wiosnę jakąś zmianę zrobię . A jaką masz szerokość okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 06.11.2012 17:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Aguś ,bardzo [piękną tkaninę wybrałaś ,,,no i pasy....ja je bardzo lubię ! Może wydają Ci się popularne ,bo u mnie to aż w dwóch pomieszczeniach są :Di chyba chyba na tym nie koniec...kombinuję jak by tu je przemycić do łazienki...może na wiosnę jakąś zmianę zrobię . A jaką masz szerokość okna? Ooo hej Beatko:D Wiem, wiem, ze lubisz pasy, a ja się do nich zaczynam przekonywać:yes:Planuję taką samą pasiastą roletę w gabinecie:) Moje dwa roletowa okna mają wymiar 150x150 cm- już mi p. Kasia napisała, ze trzeba będzie skrajne pasy łączyć...:bash:dlatego się zastanawiam, czy nie poszukać innej pasiastej tkaniny... A Ty łączyłaś, czy miałaś z całości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts