mmajeczkaa 26.11.2012 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 No to się dowiedziałam:P Aguś no różnie, ale bez żadnych szaleństw ... np. schab pieczony , zawijańce ( z karczku ) , piersi ( w płatkach kukurydzianych ) i u nas muszą być udka :lol2: To skład na te święta w zeszłą nie pamiętam co piekłam No to można upiec bez śliwki i po sprawie:wiggle:A swoją drogą jakbym swojego ojca czytała- tez nie lubi ze śliwka:lol2: Bez śliwki bardzo lubię ( np. z pieczarkami ) czyli z Twoim tatą bym się nadała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 26.11.2012 23:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Aguś no różnie, ale bez żadnych szaleństw ... np. schab pieczony , zawijańce ( z karczku ) , piersi ( w płatkach kukurydzianych ) i u nas muszą być udka :lol2: To skład na te święta w zeszłą nie pamiętam co piekłam Ooo, w płatkach kukurydzianych? Nie słyszałam:no: Eee tam, reszta podobna, to że ja dodaję suszone owoce niewiele zmienia:no: Bez śliwki bardzo lubię ( np. z pieczarkami ) czyli z Twoim tatą bym się nadała Możecie sobie podać ręce:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 26.11.2012 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Ooo, w płatkach kukurydzianych? Nie słyszałam:no: Eee tam, reszta podobna, to że ja dodaję suszone owoce niewiele zmienia:no: Mi ta pierś w płatkach odpowiada, do tego jeszcze jakiś pyszny sosik ( lubię też pierś z żółtym serem, majonezem ) U nas koniecznie muszę robić udka bo moja młoda wprost przepada muszę popatrzeć, może znajdę jakiś fajny przepis na nie Możecie sobie podać ręce:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 26.11.2012 23:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 U nas koniecznie muszę robić udka bo moja młoda wprost przepada muszę popatrzeć, może znajdę jakiś fajny przepis na nie Udka można zrobić w płatkach migdałowych, ale nie wiem czy dziecku będzie to smakować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 27.11.2012 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Udka można zrobić w płatkach migdałowych, ale nie wiem czy dziecku będzie to smakować? Patrz o tym nie pomyślałam Aguś młoda je wszystko, dosłownie niema rzeczy, której by nie jadła Najbardziej uwielbia ryby ( pod każdym postacią ) jemy ich naprawdę dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 27.11.2012 00:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Aguś młoda je wszystko, dosłownie niema rzeczy, której by nie jadła Najbardziej uwielbia ryby ( pod każdym postacią ) jemy ich naprawdę dużo Ooo to super, że Wam się niejadek nie trafił A ryby to samo zdrowie. Lepsze niż mięcho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 27.11.2012 01:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Ooo to super, że Wam się niejadek nie trafił A ryby to samo zdrowie. Lepsze niż mięcho. tak tak, a halibut najlepsiejsza rybka, mniam mniam a wy jakie rybki kupujecie? u nas halibuta ciężko kupić pomimo, ze cena jest okrutna, do innych ryb nie mam zaufania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 27.11.2012 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Vesila ja łososia kupuję najczęściej i tylko w piekarniku piekę, ja ryb nie smażę Dziewczyny tak naprawdę to nie ma wielkiego znaczenia czy w tym gorącym okresie jedzie się do sklepu po 5 czy 50 produktów, bo tak czy siak to trzeba się poprzepychac i swoje odstać...:bash:ale się kulinarnie zrobiło co do wędlin ja kupuję sporadycznie, za to często piekę w piekarniku pierś z indyka albo polędwicę do kanapek właśnie:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 27.11.2012 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 jak tak was czytam dziewuszki to az czuje zapachy kuchni! zrobilo sie kulinarnie i tak swiatecznie, piszcie dalej co tam jeszcze gotujecie i szykujecie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 27.11.2012 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Majeczko kiedyś podawałam, pamiętasz? Różne robię sałatki, z kukurydzą i warzywami, z tuńczykiem, grecką,z gruszkami, orzechami i serem pleśniowym- wszystko zależy jakie towarzystwo goszczę Hej! Aguś ,ale u Ciebie świątecznymi smakołykami zapachniało!! Poproszę o te przepisy na sałatki,jeśli można .Wypróbowane przepisy lubię ...:yes:nie raz coś ściągnę z netu i nie zawsze tak smakuje jak cudnie wygląda na zdjęciu:Da ja chyba zrobię tez tradycyjną jarzynową sałatkę ...dzieci zatęskniły za jej smakiem . Zazdroszzce trochę ,ze masz już prezenty.Ja co roku obiecuję sobie ,że to zrobię ,a opóżniej jest jak zwykle "Na ostatnią chwilę ."Chociaż nie powiem ,u Karoli zamówiłam bombki z życzeniami ,dobre i to..a resztę chyba zamówię w necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editg 27.11.2012 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 jak tu kulinarnie, az sie swiat zachcialo...schabu ze sliwka tez nie lubie, wiec chyba tez jestem zwykłym człowiekiem my w tym roku Wigilie raczej u tesciowej:sick: prezenty robimy dla wszystkich, dzieciom porzadne, dla rodzenstwa skromniej, dla rodzicow porzadniej...łacznie to 21 osob.juz mnie portfel boli...ale te tradycje uwielbiam i nie wyobrazam sobie inaczej. szafe masz niesamowita...stresznie mi sie podoba. i tyyyyyyle miejsca. jak Ci zazdroszcze tego miejsca...broszki nie na moje oko, ale pasuja jak ulał. masz oko do wynajowywania perełek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daila 27.11.2012 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Zapachniało świętami Aga u Ciebie. Ja tez z mięsa najlepiej lubię rybę . Maju rączkę możemy sobie podać bo u nas też wędzimy sami mięsko i reszta pieczona. Ja to mam chyba dobrze bo u mnie oprócz pieczenia ciast wszystko robi mąż . Muszę przyznać, że ja jeszcze w swoim życiu nie robiłam np. bigosu . Fakt pomagać ustalać menu i coś dołożyć od siebie, ale to M robi całą resztę. I my razem uwielbiamy robić zakupy czy to spożywcze czy ciuchowe, choć ma czasem kwaśną minkę jak po raz któryś wchodzę do tego samego sklepu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pendrak 27.11.2012 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Aż mam ochotę coś dziabnąć pysznego, ja w tym roku wigilię sobie daruję, bo jedna będzie u rodziców, a druga u teściów , ale muszę chyba rozejrzeć się za ozdobami na choinkę, bo moją drewnianą kolekcję ozdób pieczołowicie powiększaną co roku Mały rozniósł w pył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 27.11.2012 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 (edytowane) tak tak, a halibut najlepsiejsza rybka, mniam mniam a wy jakie rybki kupujecie? u nas halibuta ciężko kupić pomimo, ze cena jest okrutna, do innych ryb nie mam zaufania Vesi, u mnie zwykle gości łosoś lub dorsz. Obie są ogólnodostepne:) Vesila ja łososia kupuję najczęściej i tylko w piekarniku piekę, ja ryb nie smażę Dziewczyny tak naprawdę to nie ma wielkiego znaczenia czy w tym gorącym okresie jedzie się do sklepu po 5 czy 50 produktów, bo tak czy siak to trzeba się poprzepychac i swoje odstać...:bash:ale się kulinarnie zrobiło co do wędlin ja kupuję sporadycznie, za to często piekę w piekarniku pierś z indyka albo polędwicę do kanapek właśnie:yes: Ja łososia też zawsze piekę lub latem grilluję:wiggle:A pieczony indyczek czy pierś mniam Anetko:rolleyes: Masz racje, co do tych kolejek, już się i tak zaczęły:sick: jak tak was czytam dziewuszki to az czuje zapachy kuchni! zrobilo sie kulinarnie i tak swiatecznie, piszcie dalej co tam jeszcze gotujecie i szykujecie:) Ja jeszcze nie wiem Angie:p A Wy przyjeżdżacie do PL? A może sama nam tu podrzucisz pomysły na jakieś francuskie smakołyki? Hej! Aguś ,ale u Ciebie świątecznymi smakołykami zapachniało!! Poproszę o te przepisy na sałatki,jeśli można .Wypróbowane przepisy lubię ...:yes:nie raz coś ściągnę z netu i nie zawsze tak smakuje jak cudnie wygląda na zdjęciu:Da ja chyba zrobię tez tradycyjną jarzynową sałatkę ...dzieci zatęskniły za jej smakiem . Zazdroszzce trochę ,ze masz już prezenty.Ja co roku obiecuję sobie ,że to zrobię ,a opóżniej jest jak zwykle "Na ostatnią chwilę ."Chociaż nie powiem ,u Karoli zamówiłam bombki z życzeniami ,dobre i to..a resztę chyba zamówię w necie. Beatko, a jakie chcesz te sałatki? Ja je robię z głowy - nigdzie nie mam spisanych:lol2: Jarzynówka zawsze się sprawdza, to fakt. Śpiesz się z tymi prezentami, jeszcze zdążysz przed najgorszym tłumem:rolleyes: Bombki to fajny pomysł jak tu kulinarnie, az sie swiat zachcialo...schabu ze sliwka tez nie lubie, wiec chyba tez jestem zwykłym człowiekiem my w tym roku Wigilie raczej u tesciowej:sick: prezenty robimy dla wszystkich, dzieciom porzadne, dla rodzenstwa skromniej, dla rodzicow porzadniej...łacznie to 21 osob.juz mnie portfel boli...ale te tradycje uwielbiam i nie wyobrazam sobie inaczej. szafe masz niesamowita...stresznie mi sie podoba. i tyyyyyyle miejsca. jak Ci zazdroszcze tego miejsca...broszki nie na moje oko, ale pasuja jak ulał. masz oko do wynajowywania perełek. Dzięki edi, przeca też masz dużą szafę Sporo macie osob na Wigilii:o:o Kupić prezenty dla 21 osób to jest wyzwanie! Ale masz rację- raz do roku można się poświęcić i wydać- super tradycja:wiggle: Jaką słodką zrobiłaś minkę na myśl o teściowej:rotfl: Zapachniało świętami Aga u Ciebie. Ja tez z mięsa najlepiej lubię rybę . Maju rączkę możemy sobie podać bo u nas też wędzimy sami mięsko i reszta pieczona. Ja to mam chyba dobrze bo u mnie oprócz pieczenia ciast wszystko robi mąż . Muszę przyznać, że ja jeszcze w swoim życiu nie robiłam np. bigosu . Fakt pomagać ustalać menu i coś dołożyć od siebie, ale to M robi całą resztę. I my razem uwielbiamy robić zakupy czy to spożywcze czy ciuchowe, choć ma czasem kwaśną minkę jak po raz któryś wchodzę do tego samego sklepu Temat Świąt jakoś sams ię wywołał Ty to farciara jesteś, skoro wszystko robi Ci mąż?:o:P I bigosu nigdy sama nie robiła- patrzecie ją Masz anioła, a nie męża. Ciekawe co mój mi odpowie, jak mu zaproponuję, zeby wszystko w tym roku sam przygotował:lol2: Aż mam ochotę coś dziabnąć pysznego, ja w tym roku wigilię sobie daruję, bo jedna będzie u rodziców, a druga u teściów , ale muszę chyba rozejrzeć się za ozdobami na choinkę, bo moją drewnianą kolekcję ozdób pieczołowicie powiększaną co roku Mały rozniósł w pył. Pendraczku, nic straconego z przygotowaniami. Skoro nie robisz Wigilii, to Święta się kłaniają Nie powiem, żeby pracy bylo przy nich mniej:sick: Póki Mały jest Mały wybieraj ozdoby wiklinowe lub papierowe:D Edytowane 27 Listopada 2012 przez agawi74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 27.11.2012 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Ja jeszcze nie wiem Angie:p A Wy przyjeżdżacie do PL? A może sama nam tu podrzucisz pomysły na jakieś francuskie smakołyki? jak wszystko dobrze pojdzie to bedziemy w polsce przez dwa tygodnie. mysle ze wigilja bedzie u nas tyle ze jedzonko przygotuje tesciowa kiedys ci pisalam ze ja w kuchni to mam dwie lewe rece, i niestety nic sie nie zmienilo nie lube gotowac chociaz nie powiem, czasami mam szczere checi no ale swieta to swieta, takze moze sie przelamie i cos tam od siebie przyzadze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 27.11.2012 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Ooo to super, że Wam się niejadek nie trafił A ryby to samo zdrowie. Lepsze niż mięcho. Na szczęście nie ( uważam, że często jest to wina rodziców, że dziecko jest niejadkiem ... oczywiście nie w każdym przypadku ) Ja tez z mięsa najlepiej lubię rybę . To dokładnie tak jak ja Maju rączkę możemy sobie podać bo u nas też wędzimy sami mięsko To jest smak prawda ... wszystko się przy tym chowa Ja łososia też zawsze piekę lub latem grilluję O nie Dla mnie najpyszniejsza ryba to tylko i wyłącznie smażona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daila 27.11.2012 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Ty to farciara jesteś, skoro wszystko robi Ci mąż?:o:P I bigosu nigdy sama nie robiła- patrzecie ją Masz anioła, a nie męża. Ciekawe co mój mi odpowie, jak mu zaproponuję, zeby wszystko w tym roku sam przygotował:lol2: Czy Wy mnie tak lubicie, że ciągle do mnie z tymi jęzorami do mnie . Aguś nie tylko bigosu nie gotuję , ale muszę przyznać dobrze mi z tym. Zapytaj mężulka zobaczymy co powie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 27.11.2012 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 jak wszystko dobrze pojdzie to bedziemy w polsce przez dwa tygodnie. mysle ze wigilja bedzie u nas tyle ze jedzonko przygotuje tesciowa kiedys ci pisalam ze ja w kuchni to mam dwie lewe rece, i niestety nic sie nie zmienilo nie lube gotowac chociaz nie powiem, czasami mam szczere checi no ale swieta to swieta, takze moze sie przelamie i cos tam od siebie przyzadze Kochana, to Ty taka spryciula jesteś Wigilia u mnie, ale gotuje teściowa:rotfl: Oj Angie, Angie popraw się Może chociaż jakiś piernik upieczesz? O nie Dla mnie najpyszniejsza ryba to tylko i wyłącznie smażona O nie!! Dla smażonego łososia- to profanacja Maju Taka smażona ryba, to nadmiar cholesterolu. Najzdrowszy jest pieczony w piekarniku, zawinięty folią. Czy Wy mnie tak lubicie, że ciągle do mnie z tymi jęzorami do mnie . Aguś nie tylko bigosu nie gotuję , ale muszę przyznać dobrze mi z tym. Zapytaj mężulka zobaczymy co powie . No pewnie, ze ten jęzor to z miłości do Ciebie Dailo Powtarzam- jesteś szczęściarą, bo gotujący facet to skarb:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 27.11.2012 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 O nie!! Dla smażonego łososia- to profanacja Maju Taka smażona ryba, to nadmiar cholesterolu. Najzdrowszy jest pieczony w piekarniku, zawinięty folią. Może i najzdrowszy, ale niedobry jak jasna cholera Najsmaczniejszy jest smażony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 27.11.2012 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Aaaa i mam dla Was, a raczej dla siebie dobrą wiadomość- w tym tygodniu mają być zasłony:wiggle: Jeszcze nie mam do nich ani haczyków, ani chwostów:mad: Rolety będą dopiero przed Świętami, bo krawcowa jest zarobiona po kokardy:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts