agawi74 27.11.2012 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Najsmaczniejszy jest smażony A dla mnie smażony to :sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 27.11.2012 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 A dla mnie smażony to :sick: A idź kobieto ... jak Ci może smażony nie smakować :P A na poważnie pisząc pieczony w piekarniku zawinięty w folię to dla mnie jest ugotowany, bez smaku ... no nie przekonam się do takiej ryby nigdy Z dawien, dawna ryba smażona i niech tak zostanie Ale za to lubię wędzone ryby a już łosoś wędzony to :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719508754 27.11.2012 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Dla mnie smazona ryba jest dobra tylko jedna - karp inne pieke w piekarniku z warzywami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 27.11.2012 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Dla mnie smazona ryba jest dobra tylko jedna - karp inne pieke w piekarniku z warzywami Karp pyszny ... raz do roku go uwielbiam Kasiu podrzuć przepisik na rybę z warzywami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 27.11.2012 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 A na poważnie pisząc pieczony w piekarniku zawinięty w folię to dla mnie jest ugotowany, bez smaku ... no nie przekonam się do takiej ryby nigdy Rybię trzeba odpowiednio przyprawić- zioła, sól morska i wtedy smakuje wybornie:rolleyes: Z dawien, dawna ryba smażona i niech tak zostanie :no: Z dawien dawna, to rybę przygotowywało się na żywym ogniu kochana, bez żadnego tłuszczu i patelni. Powtarzam- warto tak jeść, bo ryba chłonie bardzo dużo tłuszczu przy smażeniu:sick: Ale za to lubię wędzone ryby a już łosoś wędzony to :rolleyes: A ja wędzone mniej, bo są trochę ciężkie. Dla mnie smazona ryba jest dobra tylko jedna - karp inne pieke w piekarniku z warzywami O tak, z warzywami zawsze robi moja mama- bardzo lubimy z dodatkiem pomidorów, selera naciowego i zielonego groszku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719508754 27.11.2012 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Majeczko ja nie mam na to przepisu to moja inwencja tworcza Biore folie aluminiowa taki duzy kawalek, na to klade porcje fileta (ja daje porcje dla jednej osoby i jak nas jest np 3 to robie 3 takie paczuszki:D) tego fileta doprawiam pieprzem cytrynowym i przyprawa do ryb, na fileta wykladam porcje warzyw (marchewka, pietruszka, seler, por wszystko starte na tarce o najwiekszych oczkach i przyprawione sola, wymieszac) na to daje troche masla (nie margaryny) i zawijam szczelnie folie. Pieke okolo 40 min Mam nadzieje ze cos zrozumiesz z mojego pisania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 27.11.2012 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Rybię trzeba odpowiednio przyprawić- zioła, sól morska i wtedy smakuje wybornie:rolleyes: :no: Z dawien dawna, to rybę przygotowywało się na żywym ogniu kochana, bez żadnego tłuszczu i patelni. Powtarzam- warto tak jeść, bo ryba chłonie bardzo dużo tłuszczu przy smażeniu:sick: Aguś nie zgodzimy się w tej kwestii i już Może i chłonie tłuszcz ( choć absolutnie się z tym nie zgodzę ja akurat wyczulona na to jestem i gdybym poczuła tłuszcz w rybie na pewno bym jej nie zjadła ) tylko co z tego skoro taka ryba jest najpyszniejsza :rolleyes: Smażona w piekarniku choćby nie wiem jak doprawiona jest bez smaku bo jest ugotowana ... a gotowanych ryb to ja nie lubię Chodziło mi, że z dawien dawna u nas się smażyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 27.11.2012 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Majeczko ja nie mam na to przepisu to moja inwencja tworcza Biore folie aluminiowa taki duzy kawalek, na to klade porcje fileta (ja daje porcje dla jednej osoby i jak nas jest np 3 to robie 3 takie paczuszki:D) tego fileta doprawiam pieprzem cytrynowym i przyprawa do ryb, na fileta wykladam porcje warzyw (marchewka, pietruszka, seler, por wszystko starte na tarce o najwiekszych oczkach i przyprawione sola, wymieszac) na to daje troche masla (nie margaryny) i zawijam szczelnie folie. Pieke okolo 40 min Mam nadzieje ze cos zrozumiesz z mojego pisania Rozumiem oczywiście, że rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719508754 27.11.2012 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Ciesze sie bardzo Majeczko polecam ta rybke, moze Ci posmakuje warzywa sa fajnie uduszone i ta rybke czuc tymi warzywami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 27.11.2012 22:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Aguś nie zgodzimy się w tej kwestii i już Raczej nie:P Chodziło mi, że z dawien dawna u nas się smażyło Aaa u Was... myślałam, ze ogólnie;) Kasiu- super przepisik- wypróbuję na pewno:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 27.11.2012 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Ciesze sie bardzo Majeczko polecam ta rybke, moze Ci posmakuje warzywa sa fajnie uduszone i ta rybke czuc tymi warzywami Wypróbuje ( może nawet na niedzielę zrobię ) i napiszę jak mi smakowała Dzięki za przepisik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719508754 27.11.2012 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Dziewczynki mam nadzieje ze Wam bedzie smakowalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 27.11.2012 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 kurcze ja też zawsze smażę rybę, raz spróbowałam na parze, no i tak jak Maja napisała, była bez smaku, chociaż doprawiona, w piekarniku tez próbowałam, no i kicha, we własnym sosie sie ugotowała i wszystkie przyprawy zmyło... ale może to kwestia tego czy ryba świeża czy mrożona, u nas nie kupi świeżej ryby, same mrożone, w Krakowskich marketach już tak, tylko czy one takie świeże ? trochę daleko do morza mamy, wiozą je takie obłożone lodem kilkanaście godzin, to chcąc nie chcąc te ryby zdąża sie zmrozić a potem wykładają je na stojaki jako świeże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719508754 27.11.2012 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 I jeszcze jedno ja tych warzywek daje duzo i nie robie juz surowki i ja nie przepadam za ziemniakami wiec jjem ja z ryzem (Mieszko tez ) Musze edytowac po poscie Vesil ja mam zawsze filety swieze, nie kupuje mrozonych ryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 27.11.2012 22:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Dziewczynki mam nadzieje ze Wam bedzie smakowalo Na pewno Kasiu kurcze ja też zawsze smażę rybę, raz spróbowałam na parze, no i tak jak Maja napisała, była bez smaku, chociaż doprawiona, w piekarniku tez próbowałam, no i kicha, we własnym sosie sie ugotowała i wszystkie przyprawy zmyło... ale może to kwestia tego czy ryba świeża czy mrożona, u nas nie kupi świeżej ryby, same mrożone, w Krakowskich marketach już tak, tylko czy one takie świeże ? trochę daleko do morza mamy, wiozą je takie obłożone lodem kilkanaście godzin, to chcąc nie chcąc te ryby zdąża sie zmrozić a potem wykładają je na stojaki jako świeże Na parze tez nie lubię vesi:no:Ale z pieca jak najbardziej:rolleyes: Na pewno lepiej robić to za świeżej, bo z mrożonej to paćka wychodzi... U nas jest dość duży wybór świeżych w marketach, do wyboru do koloru... Nie wiem jak jest z tym transporten Ale powinno być ok, przecież niektóre najlepsze restauracje świata zamawiają świeże ryby codziennie i one klecą samolotem:o Wszystko jest kwestią logistyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719508754 27.11.2012 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Do Ire co roku sa przywozone ryby z Polski wlasnie w lodzie i one sa dobre o wiele lepsze niz te mrozone. Z tych mrozonych jest wlasnie tak jak napisala Aga taka packa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 27.11.2012 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Samolotem?? no nieźle sie te rybki wożą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 27.11.2012 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 ale może to kwestia tego czy ryba świeża czy mrożona Dla mnie jest to bez znaczenia, znajomy łowi ryby i oni właśnie taką świeżutką pieką w piekarniku w foli ... nie smakuje mi Na pewno lepiej robić to za świeżej, bo z mrożonej to paćka wychodzi... Bo mrożoną rybę trzeba umieć zrobić, wtedy paćka nie wyjdzie Mówię o takiej z patelni, bo z piekarnika to nie wiem jak jest z mrożoną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 27.11.2012 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Kasiu, a które rybki z polski są dobre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719508754 27.11.2012 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Moze te rybki maja tak jak ja chorobe lokomocyjna i tylko samolotem moga leciec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.