agawi74 01.12.2012 22:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Wiesz co Ci powiem, że teraz to ja już zupełnie głupia jestem :bash: Czyli mam rozumieć, że płaciłaś za szerokość a nie za długość ??? Wiesz o co mi chodzi ??? Maju na okno w sypialni nie robiłam szerokości z długości, bo tam bela miała 140 cm. Materiał był zszywany 140 +70 cm, długi na 280 (długość tniesz dowolnie) Czy jasno się wyraziłam? Nie zamartwiaj się tym tak, bo jak spotkasz się z krawcową, to on będzie wiedziała co zrobić- Ty podasz jej tylko jak chcesz mieć na gotowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editg 01.12.2012 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 kurde, bylam pewna, ze pisze u Majki, a wpisalam sie do Agi nie ogarniam :D czas zawinac sie do lozka. mala daje popalic, a jak...istny z niej diabel, zaczela wstawac, wiec oczy dookola glowy. rano sie budze, a ona oparta o mnie stoi przeslodki diabel. jej rechot wynagradza wszystko. ciagle wyciaga w moja strone rece, jak wracam z pracy, to siada na kolanach i tak sobie musimy siedziec, zeby nadrobic dzionek. czytamy, spiewamy, gilgotamy sie, calujemy, calujemy, i jeszcze calujemy i husiu husi, opa opa, koci lapki, kici miau (teraz juz wiecie jak wyglada moj dzien )biada jak zachce sie siku ryk na calego tylko sie podniose ba, tylko pozycje zmienie jak jest ze mna, a wejdzie tata, to ryk, zeby przypadkiem jej nie zabral mamusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 01.12.2012 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 A ja mam ten temat juz za sobą więc nie potrzebne informację uleciały w cholerę :lol2: ja brałam tkaninę z tej samej firmy co ci podsyłałam linka jak na razie jestem zadowolona zobaczymy co będzie po praniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 01.12.2012 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 (edytowane) W każdym razie punkt porad otwarty:D A właśnie, ja wygląda sprawa zasłon u Ciebie:lol2: Bardzo śmieszne :P A Ty Vesi co wieszasz na okienkach ??? ee...yymmm... nie mam zasłon, mam rolety blackout wszędzie, może wnet coś pomyślę nad zasłonami do salonu, tak dla ozdoby kiedyś tam... edit: firan u mnie nie uświadczy, a że musiałam sie w dzień jakoś od strony drogi przed widzami osłonić to mam w kuchni, wc i łazience, rolety na ramy okna mocowane, z jakiejs naturalnej tkaniny przepuszczającej światło Edytowane 1 Grudnia 2012 przez vesila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editg 01.12.2012 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 uciekam. liczcie, dobierajcie dalej dziewczynki. bedzie sie kogo radzic jak przyjdzie czas na moje buziaki zbiorowe dla reszty. ps mialam szukac lamp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 01.12.2012 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Maju na okno w sypialni nie robiłam szerokości z długości, bo tam bela miała 140 cm. Materiał był zszywany 140 +70 cm, długi na 280 (długość tniesz dowolnie) Czy jasno się wyraziłam? Nie zamartwiaj się tym tak, bo jak spotkasz się z krawcową, to on będzie wiedziała co zrobić- Ty podasz jej tylko jak chcesz mieć na gotowo. Kochana niby wszystko rozumiem a nadal gó... rozumiem Myślałam, że jak jest szerokość 1.40 to płacisz za długość ... czyli w Twoim przypadku 2.80( długość) razy cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 01.12.2012 23:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 kurde, bylam pewna, ze pisze u Majki, a wpisalam sie do Agi nie ogarniam :D czas zawinac sie do lozka. Ty to jesteś wariat:lol2: mala daje popalic, a jak...istny z niej diabel, zaczela wstawac, wiec oczy dookola glowy. rano sie budze, a ona oparta o mnie stoi przeslodki diabel. jej rechot wynagradza wszystko. ciagle wyciaga w moja strone rece, jak wracam z pracy, to siada na kolanach i tak sobie musimy siedziec, zeby nadrobic dzionek. czytamy, spiewamy, gilgotamy sie, calujemy, calujemy, i jeszcze calujemy i husiu husi, opa opa, koci lapki, kici miau (teraz juz wiecie jak wyglada moj dzien )biada jak zachce sie siku ryk na calego tylko sie podniose ba, tylko pozycje zmienie jak jest ze mna, a wejdzie tata, to ryk, zeby przypadkiem jej nie zabral mamusi Czyli mamusina córeczka Ci rośnie:wiggle: Musi być słodka i kochana:rolleyes: ja brałam tkaninę z tej samej firmy co ci podsyłałam linka jak na razie jestem zadowolona zobaczymy co będzie po praniu Aaa czyli zgadłam, ze materiał porządny:wiggle: Właśnie, ciekawe jak będzie z tym praniem? Moje podobno można prać jak wełnę... Będę próbować uprać te z sypialni Ale dzisiaj klepiemy, nie nadążam odpisywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 01.12.2012 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 zegnam się codziennie sobie obiecuję ze w końcu się wyśpię i jakoś mi nie wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 01.12.2012 23:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 ee...yymmm... nie mam zasłon, mam rolety blackout wszędzie, może wnet coś pomyślę nad zasłonami do salonu, tak dla ozdoby kiedyś tam... edit: firan u mnie nie uświadczy, a że musiałam sie w dzień jakoś od strony drogi przed widzami osłonić to mam w kuchni, wc i łazience, rolety na ramy okna mocowane, z jakiejs naturalnej tkaniny przepuszczającej światło U mnie też nie będzie firan, bo nie lubię Eee vesi, Ty jesteś już obkupiona i żadnych zasłon nie potrzebujesz:no: uciekam. liczcie, dobierajcie dalej dziewczynki. bedzie sie kogo radzic jak przyjdzie czas na moje buziaki zbiorowe dla reszty. ps mialam szukac lamp Spoko edi wal jak w dym. Dobrej noki i uściski dla Alusi:hug:a lampy się znajdą Kochana niby wszystko rozumiem a nadal gó... rozumiem Myślałam, że jak jest szerokość 1.40 to płacisz za długość ... czyli w Twoim przypadku 2.80( długość) razy cena Maju, powiem Ci łopatologicznie:lol2:- nieważne ile jaką szerokość ma bela- krawcowa odwraca Ci ją tak, żebyś nie była stratna. I tak na moim przykładzie- bela ma 280cm szerokości- z tego robimy długość zasłony, a szerokość tniemy dokładnie taką jaką potrzebuję. Jeżeli krawcowa tak by nie zrobiła i z szerokości beli zrobiła mi szerokość 210 (bo taką potrzebowałam), to miałabym stratę materiału ok. 70 cm x 280cm. Poniała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 01.12.2012 23:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 zegnam się codziennie sobie obiecuję ze w końcu się wyśpię i jakoś mi nie wychodzi Pa Karolla, wyśpij się dziewczyno:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 01.12.2012 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Maju, powiem Ci łopatologicznie:lol2:- nieważne ile jaką szerokość ma bela- krawcowa odwraca Ci ją tak, żebyś nie była stratna. I tak na moim przykładzie- bela ma 280cm szerokości- z tego robimy długość zasłony, a szerokość tniemy dokładnie taką jaką potrzebuję. Jeżeli krawcowa tak by nie zrobiła i z szerokości beli zrobiła mi szerokość 210 (bo taką potrzebowałam), to miałabym stratę materiału ok. 70 cm x 280cm. Poniała? Słoneczko to co napisałaś powyżej to ja doskonale rozumiem Ale nadal nie rozumiem skąd taka cena za Twoje sypialniane A póki nie zrozumiem to nie zasnę Więc proszę mi wytłumaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 01.12.2012 23:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Słoneczko to co napisałaś powyżej to ja doskonale rozumiem Ale nadal nie rozumiem skąd taka cena za Twoje sypialniane A póki nie zrozumiem to nie zasnę Więc proszę mi wytłumaczyć Majeczko, jedna zasłona w sypialni miała wymiar 210x260, czyli mnożysz szerokość razy dł. Czyli na jedną zasłonę poszło ok. 5,46mb. Teraz mnożymy to x 2 czyli na dwie zasłony poszło 10,92mb. Mnożysz to przez cenę tkaniny + robocizna. Czego nie rozumiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 01.12.2012 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 No dobra kochane Panie , wałkujcie se te zasłonki do woli:lol2:, ja zmykam pod prysznic http://www.cosgan.de/images/smilie/muede/a025.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 01.12.2012 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Majeczko, jedna zasłona w sypialni miała wymiar 210x260, czyli mnożysz szerokość razy dł. Czyli na jedną zasłonę poszło ok. 5,46mb. Teraz mnożymy to x 2 czyli na dwie zasłony poszło 10,92mb. Mnożysz to przez cenę tkaniny + robocizna. Czego nie rozumiesz? Kochana właśnie tego co napisałaś Nie możemy się dzisiaj porozumieć Pomnóż 10.92 razy cena ... ile wychodzi ??? Zasłony nie kupujesz na metry kwadratowe, a według Twoich wyliczeń tak wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 01.12.2012 23:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 No dobra kochane Panie , wałkujcie se te zasłonki do woli:lol2:, ja zmykam pod prysznic http://www.cosgan.de/images/smilie/muede/a025.gif Taaa łatwo Ci powiedzieć vesi, ja już nie mam siły do tych zasłon:rotfl: Dobrej nocki kochana:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 01.12.2012 23:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Kochana właśnie tego co napisałaś Nie możemy się dzisiaj porozumieć Pomnóż 10.92 razy cena ... ile wychodzi ??? Zasłony nie kupujesz na metry kwadratowe, a według Twoich wyliczeń tak wychodzi Maju kurka wodna- wszystko się zgadza:mad: Wyszło Ci prawie 11 mb x 32 zł (softy w szerokości 140cm tyle kosztuje, 280cm kosztuje 72 zł). A ja miałam jeszcze jakąś sporą zniżkę na materiał, bo krawcowa współpracuje z eurofiranami i ma lepsze ceny i płaciłam za niego 28 zł. Prosty rachunek 11mb x 28 zł = 308 + robocizna z taśmą. I co -zgadza się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 01.12.2012 23:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Maju kurka wodna- wszystko się zgadza:mad: Wyszło Ci prawie 11 mb x 32 zł (softy w szerokości 140cm tyle kosztuje, 280cm kosztuje 72 zł). A ja miałam jeszcze jakąś sporą zniżkę na materiał, bo krawcowa współpracuje z eurofiranami i ma lepsze ceny i płaciłam za niego 28 zł. Prosty rachunek 11mb x 28 zł = 308 + robocizna z taśmą. I co -zgadza się? Nosz kur@@@@@ teraz to się nic nie zgadza :bash: Nikt mi nie powiedział, że softy w szerokości 1.40 kosztują 32 zł :bash: Ja usłyszałam kwotę 72 zł :mad: No nie mówiłam kur@@@@@@, że mnie wkur@@@@@@ w tym sklepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 02.12.2012 00:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Nosz kur@@@@@ teraz to się nic nie zgadza :bash: Nikt mi nie powiedział, że softy w szerokości 1.40 kosztują 32 zł :bash: Ja usłyszałam kwotę 72 zł :mad: No nie mówiłam kur@@@@@@, że mnie wkur@@@@@@ w tym sklepie Maju, a gdzie Ty byłaś w tym sklepie? A może pytałaś o ten kolor 17? Bo ten kosztuje 72 zł w szerokości 2,80. Wszystkie inne w szerokości 140 są po 32 zł- na próbnikach są tam ceny- nie widziałaś? Zadzwoń sobie jeszcze na spokojnie do jakiegoś salonu i zapytaj, ale ja jestem pewna tych cen na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 02.12.2012 00:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Maju, a gdzie Ty byłaś w tym sklepie? A może pytałaś o ten kolor 17? Bo ten kosztuje 72 zł w szerokości 2,80. Wszystkie inne w szerokości 140 są po 32 zł- na próbnikach są tam ceny- nie widziałaś? Zadzwoń sobie jeszcze na spokojnie do jakiegoś salonu i zapytaj, ale ja jestem pewna tych cen na 100% U nas :mad: U nas niema cen na próbnikach ... kur@@ może specjalnie :mad: Kochana oglądałam 18 i o ten pytałam Fakt faktem, nie pytałam konkretnie o 1.4 czy 2.8 ale jakby Pani była przytomna to sama by mnie o tym poinformowała ... Prawda ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 02.12.2012 00:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 U nas niema cen na próbnikach ... kur@@ może specjalnie :mad: :rotfl:Jak to specjalnie? Tam są czasami ukryte ceny w kodzie:yes: jakby Pani była przytomna to sama by mnie o tym poinformowała ... Prawda ??? No powinna, powinna -jakaś lebiega i tyle:mad: Cały wieczór wałkujemy temat, a tu okazuje się, ze brałaś inne ceny pod uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts