Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

We włoskim stylu

Recommended Posts

Aguś przepraszam, że ja tak tu u Ciebie jak u siebie :D :hug:

Tak sobie zdałam sprawę, że Tobie może o inną fałdkę chodziło, aj się tu sierota produkuję :lol2: :lol2: :lol2:

W każdym razie mam ( CHYBA ) taką samą taśmę i wszyje ją tak jak piszesz 4,5 centymetrów od górnej krawędzi :yes: mam nadzieję, że będzie dobrze, bo jak nie, to ... :mad: :mad: :mad:

Boziu już czasami mnie wkurza ta moja perfekcyjność ... czy ja zawsze wszystko od początku do końca muszę mieć idealne ??? ( choć nie wszystko takie mam :lol2: :lol2: :lol2: )

• Odpowiedzi 13,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Maju, moja taśma jest ołówkowa z naprzemienną malutką górą (całość ma 15 cm)

Nie mogę wstawić fotki- to ta pierwsza taśma od góry na drugim zdjęciu taśm, które wkleiłam-pamiętasz??:yes:

Pamiętam :yes:

To jednak moja taśma nie jest taka sama :no:

Moja owszem marszczy się naprzemiennie, ale fałdy naprzemienne są takiej samej długości ;)

Pamiętam :yes:

To jednak moja taśma nie jest taka sama :no:

Moja owszem marszczy się naprzemiennie, ale fałdy naprzemienne są takiej samej długości ;)

Maju, czyli Ty masz po prostu naprzemienną. Ja też ją chciałam, ale nie mieli dostępnej 1:2,5:(

Naprzemienna bardzo mi się podoba:D

Kochana, za nic nie przepraszaj:hug:czuj się jak u siebie.:D

Ja na jakiś czas spada, zajrzę później z fotkami:yes:

Paaaaa:bye:

Hej pysiaczku,

fotka będzie wieczorkiem- dopiero przyszłam i zaraz muszę coś zjeść, bo mnie aż skręca:stirthepot:

Nic nie jadłam od śniadania...:(

Będzie znowu padać???:sick: ale śnieg czy deszcz?

Aguś no ponoć śnieg :)

No pewnie jedz spokojnie a dopiero później nam tu pokazuj fotki :yes:

Maju, czyli Ty masz po prostu naprzemienną. Ja też ją chciałam, ale nie mieli dostępnej 1:2,5:(

Naprzemienna bardzo mi się podoba:D

Ufff to dobrze, że taśma jest OK ... bo już się zaczęłam martwić :D

Taśma, jako taśma sama w sobie bardzo mi się spodobała i dlatego ją wzięłam ... akurat była 1:2,5 czyli idealnie taka jaką chciałam :yes:

Aguś to jeszcze powiedz mi kochana czy uważasz, że ta taśma będzie dobrze wyglądać wszyta 5 centymetrów od górnej krawędzi ;)

Chodzi oto, że górna fałda będzie wtedy dłuższa niż dolna ... ale to chyba nie przeszkadza ... :confused:

Kochana, za nic nie przepraszaj:hug:czuj się jak u siebie.:D

:hug:

Ja na jakiś czas spada, zajrzę później z fotkami:yes:

Paaaaa:bye:

Ja już chałupę ogarnęłam ... i nawet się już wykąpałam i zmykam do łóżka ... a co :D

Potrzebuje dzisiaj takiej chwili wytchnienia :yes:

Chyba zajrzę dopiero jutro rano poczytać co mi odpisałaś i obejrzeć zdjęcia :yes:

:hug:

To ja wieczorkiem na zdjęcia wpadnę :)

Smacznego!

Hej Aniu,

wieczorkiem net odmówił mi współpracy całkowicie:mad: dlatego fot nie było.

Wstałam bladym świtem i zaraz wrzucę:D

Aguś no ponoć śnieg :)

No pewnie jedz spokojnie a dopiero później nam tu pokazuj fotki :yes:

To super, że śnieg pysiu:D. U nas padało całą noc i znowu jesteśmy zasypani. Ale wolę to niż deszcz....

Miłego dzionka:hug:

Aguś to jeszcze powiedz mi kochana czy uważasz, że ta taśma będzie dobrze wyglądać wszyta 5 centymetrów od górnej krawędzi ;)

Chodzi oto, że górna fałda będzie wtedy dłuższa niż dolna ... ale to chyba nie przeszkadza ... :confused:

Majeczko, tą fotkę, którą wstawiłaś przesłała mi moja krawcowa- jest to firanka z taśmą naprzemienną właśnie i jak możesz sama zobaczyć jest wszyta poniżej górnej krawędzi. Moim zdaniem wyłącznie tak się wszywa ten rodzaj taśmy, więc się nie obawiaj:D

No sama zobacz- wyraźnie widać linię szycia... Jeżeli wysokości wyjdą różnie, to też nic nie szkodzi. Moja ma właśnie różne i wygląda dobrze.

http://images43.fotosik.pl/1638/241d26719ece5bdemed.jpg

Mam nadzieję, ze odpoczęłaś sobie:hug:

Ja podczytuję , ale fotek brak:sick:

Przyjdę jak fotki będą....:bye:

Hej Arniczko,

już wstawiam-dzięki za poczekania:hug:

Łaaaaaaałłł

Jakie super roletki, o kolorkach nie wspomnę... super :)

Naprawdę baaaardzo fajne.

Aga czy Ty masz taki porządek na co dzień czy tak do zdjęcia posprzątałaś...?

No i przyszłam, bo zdjęcia wstawiłaś...

Dzięęęęki Arniczko:D

Ja mam porządek w kuchni?:lol2: Jak gotuję to mam większy rozgardiasz, natomiast zwykle na blatach za wiele nie trzymam, bo nie lubię.

Niczego specjalnie nie sprzątałam:p

Super roletka!

I paski, i kolory - podoba mi się :lol2: Oddawaj :lol2:

A nie oddam:p Moja Ci ona, tylko moja:lol2::lol2: Jeszcze jedna taka sama czeka na gabinet:yes:

Miłego dnia dziewczynki:hug: Ja wrócę później i Was poodwiedzam, paaaa

Majeczko, tą fotkę, którą wstawiłaś przesłała mi moja krawcowa- jest to firanka z taśmą naprzemienną właśnie i jak możesz sama zobaczyć jest wszyta poniżej górnej krawędzi. Moim zdaniem wyłącznie tak się wszywa ten rodzaj taśmy, więc się nie obawiaj:D

No sama zobacz- wyraźnie widać linię szycia... Jeżeli wysokości wyjdą różnie, to też nic nie szkodzi. Moja ma właśnie różne i wygląda dobrze.

Decyzja podjęta :yes: Taśma będzie wszyta 5cm od krawędzi zasłony ;) I koniec kropka, bo już mam dość myślenia o tym :sick:

Chyba doktorat z tej dziedziny napisze :lol2:

Mam nadzieję, ze odpoczęłaś sobie:hug:

Trochę na pewno ... ale jakoś spać nie mogłam :sick:

Aguś jak sytuacja pogodowa ??? Mój m pojechał rano do Wawy i dzwonił, że stolica zasypana, a u nas tylko ciut, ciut przybielone ;)

Ja dziś w domku :yes: Pewnie powinnam się wziąć za jakąś robotę, ale nie chce mi się jak ... w sumie co by tu robić, może najlepiej nic :lol2:

Dom mam zawsze wysprzątany, więc porządków wielkich nie mam :no: Muszę tylko okna oblecieć z zewnątrz, bo ten choler** deszcz je uciapał :sick:

Wczoraj już zamarynowałam mięsko, dzisiaj zrobię śledzie ... a u Ciebie jak tam menu wigilijne ??? Napisz co robisz pysznego ??? :)

Aaaaa zapomniałam napisać, że cudna roletka :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Edytowane przez mmajeczkaa

Aguś roletka wygląda świetnie :) Naprawdę pasuje do tych Twoich brązów :yes:

A porządeczek masz ekstra. Też bym tak chciała mieć na co dzień :D

Ja tam za śniegiem mocno nie przepadam, więc cieszę się, że póki co nas to ominęło tym bardziej, że u nas tak nasypało w zeszłym tygodniu i do tej pory leży jeszcze co nieco ;)