aneta s 14.03.2013 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Aga a ja uważam , że olejowany blat jest po prostu idealny.... ja swoje kuchenne olejuję średnio raz na pół roku ale codziennie je moczę, kilka razy dziennie przecieram mokrą ścierką , naprawdę mocno je eksploatuje, olej do kuchennych blatów musi mieć atest na kontakt z żywnością, przez co jest mniej trwały. Dla porównania blat w łazience mam poolejowany olejem jachtowym , mieszkamy prawie 2 lata i nie odświeżałam olejowania, nie mam ani jednej plamki na nim a to łazienka rodzinna, z której korzystają dzieci. Olejowane mam też stoły i drobne elementy w domu, podobnie taras. nie zdecydowałabym się jedynie na olej na podłogach i dlatego mam matowy lakier.Aga olejuje się bardzo prosto - ja wszystko u siebie olejowałam własnoręcznie , grunt to dobry olej - ten z Ikea odpada. Na początku jest trochę zabawy bo drewno jest surowe i pije olej - najpierw musisz go wetrzeć okrężnymi ruchami tak mocnooooo, żeby jak najwięcej wniknęło do srodka, zaraz potem tą samą szmatką (bawełniana najlepsza) przetrzeć kosmetycznie wzdłuż , żeby nie zostały slady okrągłe, zostawić olej na ok 40 minut potem przepolerować (zdjąć nadmiar) też bawełnianą szmatką, ja czynność powtarzałam 3 razy z odstępem conajmniej 12 godzinnym, potem dałam jeszcze 2 warstwy (postępowanie analogiczne jak wcześniej opisane) i odczekiwałam 24 godziny. teraz jak odświeżam nakładam olej tylko raz. Aga gwarantuję Ci, że jeśli to biurko będzie służyło tylko do pracy to możesz o olejowaniu zapomnieć przez kilka lat - słowo. Olej nie zostawia tłustej powłoki - jedynie na początku ale kiedy drewno się już nasyci i ostatnią warstwę dobrze wypolerujesz to na pewno nie będzie wrazenia tłustości ani przyklejania. Powłoka jest satynowa i mega przyjemna w dotyku. Ja będę robić biurko do swojego gabinetu i blat tylko olejowany. To w niczym nie przeszkadza ani laptopom ani dokumentom, Uwierz mi. Jak Macie ochotę to zapraszam Cię z Mężem do nas na macanko i testy i na naleweczkę przy okazji:hug: Jak Masz jakieś pytanka to Pisz, aaaa olejowane też mam parapety u dzieci i skosy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 14.03.2013 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Aguś mały edit bo zapomniałam - samo szczotkowanie i zabejcowanie (wybielenie) jest za przeproszeniem "o dupę rozbić" mój stół jadalniany i kawowy jest z House Doktor , cena regularna była kosmiczna ale trafiłam na mega okazję i kupiłam nieco taniej niz wyceniła mi MD ale w tym pędzie nie zwarzałam na nic - podobał mi się kupiłam i przytachałam do PL no i mały zonk bo...zostawały na nich slady po wszystkim niemal, po wilgotnym dnie kubka, po stopce od kieliszka z białym winem ( bo się delikatnie z różnicy temp skraplało na nóżce), po wszystkim więc ...położyłam na to olej i jest git. My pracujemy na laptopach przy jadalnianym stole, często mamy rozłożone na nim dokumanty, to w niczym nie przeszkadza ani stołowi ani kompom ani dokumantom:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 14.03.2013 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Aguś, Widzę, że nie ma chyba idealnego wyjścia blatowego. Może faktycznie dobrze byłoby się wybrać na macanko? Co do uchwytów, to u mnie jeszcze nie są wybrane do biblioteki i tez muszę to zrobić dzisiaj najpóźniej jutro Do szafki RTV wybiorę jak najbardziej podobne do tych od kompletu "antycznego" Poprosiłam sklep, żeby zrobili mi zdjęcia z bliska i przesłali, żebym mogła podobne dobrać. To jedyne uchwyty u mnie które są "złote". Może takie tylko w srebrze wybiorę też do biblioteki? Pozdrawiam Cię Kochana i wspieram w bólu "wyborczym" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 14.03.2013 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Hej Aguś wkleiłam u siebie wizualki biurka luknij sobie , może coś doradzisz Też myślę jeszcze nad blatem dębowym , ale jak sobie pomyślę ile ty masz z tym zachodu żeby dobrać odpowiedni odcień, to mi sie chyba odechciewa Tym bardziej, że ja z kolei musiałabym dobrać blat do blatu w bibliotece, a ten jakiś taki dziwnie postarzany i pewnie trudno by go było podrobić. I jak uchwyty wybrane? U mnie zwykłe gałki czarne będą , bo takie są w bibliotece i nie chciałam już kombinować z innymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 14.03.2013 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Dziewczynki dzięki za wpisy:hug: (Anetko jaki boski elaborat:eek:) odpiszę wieczorkiem, bo teraz już nie zdążę. Musiałam ponadrabiać troszkę u Was:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719508754 14.03.2013 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Agus znalazlas uchwyty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 14.03.2013 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Anetko, dzięki za świetną instrukcję olejowania, bo właśnie się miałam wywiadywać. Teraz już chyba wiem wszystko Masz może jakiś godny polecenia olej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 14.03.2013 23:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 (edytowane) Faktycznie nie ma dostępu do Zuzy mam nadzieję, że to pomyłka, albo co najwyżej zablokowała dostęp osobom nieupoważnionym popytam Dzięki Gosiu- jak się coś dowiesz, to daj koniecznie znać, bo sytuacja nadal pozostaje taka sama- brak dostępu:eek: Co ta zuza wymyśliła? Aga, mam nadzieję, że znalazłaś idealne uchwyty szybciej niż ja wc-szczotkę Ja też A na serio to już wybrałam i przesłałm stolarzowi-on będzie zamawiał. Na niektóre czeka się od 7 do 14 dni:eek: Aga buziaki zostawiam:hug: Mam nadzieję, ze znalazłaś uchwyty? Czekam na zdjęcia zdjęć A blat na pewno wyjdzie pięknie, jak wszystko u Ciebie:hug: Hej yuczko wybrałam, wybrałam, ale nie jakieś wypasione- całkiem proste. Zaraz Wam pokażę Dzięki za wiarę kochana:hug: Agusia nadrobiłam Z blatem nie pomogę, bo się nie znam - tyle co swoje schody raz pomazałam i się zatrułam Kinkiecik ekstra Czekam na zdjęcia Hej Aguś super, ze nadrobilaś Widzę, ze Ty jesteś taka sama specjalistka od oleju, jak ja:lol2: Dzięki za kinkiecik i przypomnienie Kini o zlociku:) Buziaki:hug: Aga a ja uważam , że olejowany blat jest po prostu idealny.... ja swoje kuchenne olejuję średnio raz na pół roku ale codziennie je moczę, kilka razy dziennie przecieram mokrą ścierką , naprawdę mocno je eksploatuje, olej do kuchennych blatów musi mieć atest na kontakt z żywnością, przez co jest mniej trwały. Dla porównania blat w łazience mam poolejowany olejem jachtowym , mieszkamy prawie 2 lata i nie odświeżałam olejowania, nie mam ani jednej plamki na nim a to łazienka rodzinna, z której korzystają dzieci. Olejowane mam też stoły i drobne elementy w domu, podobnie taras. nie zdecydowałabym się jedynie na olej na podłogach i dlatego mam matowy lakier.Aga olejuje się bardzo prosto - ja wszystko u siebie olejowałam własnoręcznie , grunt to dobry olej - ten z Ikea odpada. Na początku jest trochę zabawy bo drewno jest surowe i pije olej - najpierw musisz go wetrzeć okrężnymi ruchami tak mocnooooo, żeby jak najwięcej wniknęło do srodka, zaraz potem tą samą szmatką (bawełniana najlepsza) przetrzeć kosmetycznie wzdłuż , żeby nie zostały slady okrągłe, zostawić olej na ok 40 minut potem przepolerować (zdjąć nadmiar) też bawełnianą szmatką, ja czynność powtarzałam 3 razy z odstępem conajmniej 12 godzinnym, potem dałam jeszcze 2 warstwy (postępowanie analogiczne jak wcześniej opisane) i odczekiwałam 24 godziny. teraz jak odświeżam nakładam olej tylko raz. Aga gwarantuję Ci, że jeśli to biurko będzie służyło tylko do pracy to możesz o olejowaniu zapomnieć przez kilka lat - słowo. Olej nie zostawia tłustej powłoki - jedynie na początku ale kiedy drewno się już nasyci i ostatnią warstwę dobrze wypolerujesz to na pewno nie będzie wrazenia tłustości ani przyklejania. Powłoka jest satynowa i mega przyjemna w dotyku. Ja będę robić biurko do swojego gabinetu i blat tylko olejowany. To w niczym nie przeszkadza ani laptopom ani dokumentom, Uwierz mi. Jak Macie ochotę to zapraszam Cię z Mężem do nas na macanko i testy i na naleweczkę przy okazji:hug: Jak Masz jakieś pytanka to Pisz, aaaa olejowane też mam parapety u dzieci i skosy . Aguś mały edit bo zapomniałam - samo szczotkowanie i zabejcowanie (wybielenie) jest za przeproszeniem "o dupę rozbić" mój stół jadalniany i kawowy jest z House Doktor , cena regularna była kosmiczna ale trafiłam na mega okazję i kupiłam nieco taniej niz wyceniła mi MD ale w tym pędzie nie zwarzałam na nic - podobał mi się kupiłam i przytachałam do PL no i mały zonk bo...zostawały na nich slady po wszystkim niemal, po wilgotnym dnie kubka, po stopce od kieliszka z białym winem ( bo się delikatnie z różnicy temp skraplało na nóżce), po wszystkim więc ...położyłam na to olej i jest git. My pracujemy na laptopach przy jadalnianym stole, często mamy rozłożone na nim dokumanty, to w niczym nie przeszkadza ani stołowi ani kompom ani dokumantom:lol2: Anetko kochana bardzo, bardzo Ci dziękuję za wykład :hug:Napisałaś wszystko tak obrazkowo, ze wydaje się to łatwizną Czekam na jeszcze jedną próbkę od stolarza, ale już na maila. Luby się uparł w sprawie oleju i trudno mi go przekonać Ale jeszcze nie skończyłam się meblować, więć instrukacja na pewno się przyda. I dziękuję Ci bardzo za zaproszenie na macanko:lol2:- gdybyś mieszkała bliżej, to byśmy z ogromną chęcią wpadi:yes: Zmartwiłaś mnie tym szczotkowanym stoliczkiem:eek: Jeżeli u nas będzie się tak działo, to luby osobiście będzie kładł na niego olej:P i wyjdzie na moje:D Ty mnie przekonalaś do takiego blatu, nie wiem tylo czy ja dam radę przekonać męża:bash: Buziaki:hug: Aguś, Widzę, że nie ma chyba idealnego wyjścia blatowego. Może faktycznie dobrze byłoby się wybrać na macanko? Co do uchwytów, to u mnie jeszcze nie są wybrane do biblioteki i tez muszę to zrobić dzisiaj najpóźniej jutro [ATTACH=CONFIG]176552[/ATTACH] Do szafki RTV wybiorę jak najbardziej podobne do tych od kompletu "antycznego" Poprosiłam sklep, żeby zrobili mi zdjęcia z bliska i przesłali, żebym mogła podobne dobrać. To jedyne uchwyty u mnie które są "złote". Może takie tylko w srebrze wybiorę też do biblioteki? Pozdrawiam Cię Kochana i wspieram w bólu "wyborczym" Hej Aniu i dzięki za wsparcie wyborcze:lol2: Idealne rozwiązanie blatowe jest, tylko nie ma idealnych mężów:eek: Uchwyty wybralam- dość proste w starrym srebrze:yes: Stolarz ma zamówić Sprytne pounięcie z tym sklepem zrobiłaś- na pewno coś uda Ci się dobrać. Hej Aguś wkleiłam u siebie wizualki biurka luknij sobie , może coś doradzisz Też myślę jeszcze nad blatem dębowym , ale jak sobie pomyślę ile ty masz z tym zachodu żeby dobrać odpowiedni odcień, to mi sie chyba odechciewa Tym bardziej, że ja z kolei musiałabym dobrać blat do blatu w bibliotece, a ten jakiś taki dziwnie postarzany i pewnie trudno by go było podrobić. I jak uchwyty wybrane? U mnie zwykłe gałki czarne będą , bo takie są w bibliotece i nie chciałam już kombinować z innymi. Hej Martuś, byłam kochana, ale u Ciebie nie ma co doradzać- biureczko idealne:eek: Krzesełko tez fajne planujesz- ciekawe na czy stanęło? Też myślałam o czarnych uchwytach i gałkach, ale tych to już zupełnie jest jak na lekarstwo, wieć pozostaję przy starym srebrze:yes: Idę zaraz jeszcze do Ciebie poczytać co tam jeszcze wymyśliałaś Agus znalazlas uchwyty? Tak Kasiu, tak- zaraz wkleję, chociaż są zwykłe, bez rewelacji. Chyba za długo szukałam:lol2: Anetko, dzięki za świetną instrukcję olejowania, bo właśnie się miałam wywiadywać. Teraz już chyba wiem wszystko Masz może jakiś godny polecenia olej? Dropko, wśród dziewczyn krąży nazwa oleju BIOFA do stołów i blatów kuchennych. Instrukcja Anetkowa bezbłędna:wiggle: Edytowane 14 Marca 2013 przez agawi74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 15.03.2013 00:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Aaa uchwyty- szału nie ma - są proste, bo stwierdziłam, że w tej naszej bibliotece i tak dużo będzie się działo (korona, pilastry, szprosy) więc proste uchwyty mają lekko ochłodzić wizerunek. Będą takie, tylko w kolorze starego srebra:yes: http://furnika.eu/images/stories/virtuemart/product/1577.jpg http://furnika.eu/images/stories/virtuemart/product/1579.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 15.03.2013 02:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Aga - kocham Cię za troskę ( i nie tylko ) ale Dziennika już nie bedzie ale Was nie opuszczam !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 15.03.2013 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Aga - kocham Cię za troskę ( i nie tylko ) ale Dziennika już nie bedzie ale Was nie opuszczam !!!!! nie opuszczasz nas, ale czemu komentarze też odłączyłaś - jak z tobą gadać jak oglądać nowe i stare zdobycze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 15.03.2013 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Aga - kocham Cię za troskę ( i nie tylko ) ale Dziennika już nie bedzie ale Was nie opuszczam !!!!! Byłam cichym podglądaczem, a teraz co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 15.03.2013 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Aga, Uchwyty bardzo fajne. Nie przekombinowane. Odbiorę gałki do białych szaf i szafek, do szafki rtv dobiorę, o ile dostanę zdjęcia uchwytów w antykach, podobne uchwyty, a z biblioteką idę po pracy na żywioł. Pozdrawiam ciepło. PS Ja ostatnio zasypiam na kanapie w pokoju. Zresztą zasypiam wszędzie. Nigdy tak nie miałam, bo w zupełności od dziecka wystarczyło mi 5 - 5,5 godz. snu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719508754 15.03.2013 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Agus super uchwyty wynalazlas juz sie nie moge doczekac skonczonego gabinetu Zuzanka szkoda ze kolejny sliczny domek znika z forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 15.03.2013 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Aga, bardzo dobrze że wybrałaś neutralne uchwyty, zresztą bardzo ładne Biblioteka i biurko będę grały główne skrzypce, a uchwyty to jedynie dodatek i w tym wypadku dobrze że są prościutkie. Zlituj się i zrób foty tej galeryji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 15.03.2013 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Aga, dobre uchwyty wybrałaś.Nie będą wychodzić na pierwszy plan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 15.03.2013 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 A właśnie, gdzie galeria galerii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 15.03.2013 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Aga - kocham Cię za troskę ( i nie tylko ) ale Dziennika już nie bedzie ale Was nie opuszczam !!!!! Hej zuzku, no strasznie mnie zasmuciłaś:cry: Wzajemnie- ja tez Cię ubóstwiam:hug: Ale komentów tez nie będzie?:jawdrop:Musiał Ci ktoś nieźle zaleźć za skórę:mad: coraz częściej znikają świetne dzienniki, przez zawiść ludzką Skrobnij od czasu do czasu do swoich kuleżanek Pozdrawiam cieplutko:) nie opuszczasz nas, ale czemu komentarze też odłączyłaś - jak z tobą gadać jak oglądać nowe i stare zdobycze No właśnie... ja tez domagam się powrotu zuzkowych komentarzy:cool: Byłam cichym podglądaczem, a teraz co? Pustka Aniu... Aga, Uchwyty bardzo fajne. Nie przekombinowane. Odbiorę gałki do białych szaf i szafek, do szafki rtv dobiorę, o ile dostanę zdjęcia uchwytów w antykach, podobne uchwyty, a z biblioteką idę po pracy na żywioł. Pozdrawiam ciepło. PS Ja ostatnio zasypiam na kanapie w pokoju. Zresztą zasypiam wszędzie. Nigdy tak nie miałam, bo w zupełności od dziecka wystarczyło mi 5 - 5,5 godz. snu... Super, że uchwyty się podobają Na pewno coś fajnego wynajdziesz Aniu- u Ciebie nie ma przypadkowości:) Musisz być bardzo zmnęczona... Ta wykończeniówka potrafi wykończyć Odpocznij sobie w weekend:wiggle: Agus super uchwyty wynalazlas juz sie nie moge doczekac skonczonego gabinetu Zuzanka szkoda ze kolejny sliczny domek znika z forum Dzięki Kasiu co do zuzuy to się zgadzam- ma przepięknyyy domek:jawdrop: Aga, bardzo dobrze że wybrałaś neutralne uchwyty, zresztą bardzo ładne Biblioteka i biurko będę grały główne skrzypce, a uchwyty to jedynie dodatek i w tym wypadku dobrze że są prościutkie. Zlituj się i zrób foty tej galeryji Dzięki MartuśBardzo się cieszę, zę wszystkim Wam się podobają Matko tak mi głupio z tą galerią:oops:- obiecuję w weekend obfocę Aga, dobre uchwyty wybrałaś. Nie będą wychodzić na pierwszy plan. Dzięki Aniu- no własnie taki miałam plan, zeby snie rzucaly się w oczy:rolleyes: A właśnie, gdzie galeria galerii? Aniu, tak jak napisalam powyżej- zrobię fotki w weeknd- nareszczie nic innego nie mam w planach:wiggle: Matko, jak u nas dzisiaj wieje:jawdrop: Halny czy cuś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 15.03.2013 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 15.03.2013 15:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Kogo moje piękne oczy widzą ?! :hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts