Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

We włoskim stylu

Recommended Posts

Jak to w moim? O jakichś metrach do sześcianu pisane było i ja tych gabarytów nie ogarniam :(

Anulka chodziło o wielkość przepływu powietrza przez wentylację- bo u nas nie ma grawitacyjnej, więc mechaniczna musi działać bez zarzutu.

U Ciebie w apartamencie jest pewnie grawitacyjna, wiec Ciebie to nie dotyczy:D

Ło Dżizusie, jak dobrze, bo ja chcę od nich Wasze krzesła :lol2:

Dobrze, że od nas ich nie chcesz:lol2::lol2: Na serio, to trzeba to wszystko sprawdzić, ale nie sądzę żeby się likwidowali...

Z tego co wiem to oni mu tylko za projekt placa (za taki domek jak moj 300zl) i to wszystko. Dzieki za propozycje:hug: Zobaczymy jak sie sytuacja rozwinie, jesli bede musiala poszukac nowego wykonawcy to poprosze Cie o namiary.

Agus na jakich kanalach masz zrobiona wentylacje u siebie i jak to masz schowane? U nas rekuperator bedzie na strychu i chcialabym plaskie kanaly schowac w wylewce, a projektant mi napisal, ze tak nie mozna:bash: Ze niby tylko w sufitach podwieszanych albo "luzem" na strychu, a mi zadna z tych opcji nie odpowiada:(

Teresko nie ma za co- jakby co to mnie pytaj:hug:

U nas rekuperator wisi w kotłowni- nie chcieliśmy na strychu. Księżycowe rury mamy pionowe i są zabudowane gipso-kartonami, także nie straszą.

Być może, że w wylewce się nie da- mogę dopytać lubego jak chcesz:yes: A co Ci szkodzi mieć je na strychu? W sumie to dobre rozwiązanie.:D

• Odpowiedzi 13,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ilusjon mnie nie bij, ja tylko powtarzam co mi ta baba powiedziała. tej koleżance powiedział jeszcze jakiś pracownik, że jej stół jest chyba zrobiony, a ona na to: to dobrze bo zapłaciłam już 800 zł, .. a.. zapłaciła już Pani?.. to ja się dowiem i oddzwonię

aga byłam na brzeźnickiej 63-65 i widziałam te ich krzesełka powieszone na ścianach, dla mnie zwykły prywaciarz, jak co drugi zakład w radomsku. konstrukcja famegowska, nawet numery katalogowe podobne. resztę nie wiem gdzie robili, ale to ich szycie na zakładkę nie równa się z famegowskim naciąganiem tapicerki. Fameg ma salon firmowy na ul 11 listopada. salon z prawdziwego zdarzenia. moja znajoma zamówiła w lutym meble na brzeźnickiej (stół krzesła i dała zaliczkę której nie odzyskała) ja nie wiedząc o tym zadzwoniłam do radomskomeble., nikt nie odbierał. w końcu oddzwoniła do mnie pani mówiąc że wszyscy są na urlopie (haha wielka firma zamknięta tydzień przed świętami:) jednak widać było że jej zależy bo chętna była przyjść i tak też się umówiłyśmy. miała jedno krzesło, które mi się podobało na ich stronie, w rzeczywistości porażka. jak zaczęła mówić, że siedzisko można przyciąć zwęzić, mój mąż wyszedł. miała mi przysłać próbkę tkaniny, której nie mogła znaleźć, podała mi swój nr telefonu prywatny! chętna była na obniżenie ceny nawet o vat, gdzie w Famegu mają z góry ustalone ceny. odjechałam i czekałam na list. w międzyczasie koleżanka zaniepokojona dzwoniła pytając co z zamówieniem. podałam jej nr do tej babki. zaraz ta pani do mnie zadzwniła bo się domyśliła że to ode mnie kol. ma ten nr.( ta sama miejscowość) powiedziała mi że niewiele może pomóc, bo już tam nie pracuje , firma nie istnieje, ale krzesła chętnie mi zrobi prywatnie. nie dostała pensji za 2 m-ce.

Wiola, nie wiem, ale na ich stronie widnieje info, ze firma zmienia siedzibę- może dlatego nikt telefonów nie odbiera...

http://www.radomskomeble.pl/kontakt-radomsko-meble.html

Nie należy wierzyć jakiejś pani, która być może straciła pracę, tylko trzeba udać się po aktualny wyciąg z KRS.

Co do jakości, to moje są Radomska i są rewelacyjne. Nie ma mowy o żadnej fuszerce. Co do cen, to zawsze jet możliwość negocjacji, właśnie w Famegu dziewczyny też kupowały z promocją, także wszystko zależy od sytuacji dnia. Fameg ma często promocje bez vatu.

Co do materiałów- mogłam wybrać każdy z ponad 500 w ofercie- firma współpracuje z hurtownią Dekoma.

metr szescienny to taki metr.... na metr i na metr:rotfl:

:rotfl::rotfl:

Ja nie ogarnęłam, ze to o wentylację chodzi i się zastanawiałam po co liczyć m3 żeby łóżko do sypialni wstawić :rotfl:

Dobre :lol2::lol2:

[ATTACH=CONFIG]182892[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]182893[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]182894[/ATTACH]

Trzeba to sprawdzić:yes:

Teresko nie ma za co- jakby co to mnie pytaj:hug:

U nas rekuperator wisi w kotłowni- nie chcieliśmy na strychu. Księżycowe rury mamy pionowe i są zabudowane gipso-kartonami, także nie straszą.

Być może, że w wylewce się nie da- mogę dopytać lubego jak chcesz:yes: A co Ci szkodzi mieć je na strychu? W sumie to dobre rozwiązanie.:D

Jakbys mogla zapytac to byloby super:hug:

No niby to tylko strych, ale z czasem to tam pewnie bedzie niezly skladzik, albo karcer dla meza tam zrobie:lol2: i te rury wszedzie.......:sick:

Jakbys mogla zapytac to byloby super:hug:

No niby to tylko strych, ale z czasem to tam pewnie bedzie niezly skladzik, albo karcer dla meza tam zrobie:lol2: i te rury wszedzie.......:sick:

Nie ma sprawy, spytam:yes: Karcer dla męża dobre:lol2::lol2: Jak chcesz mogę Ci wstawić jakieś 2-3 fotki jak to u nas wyglądało:)

Nic takiego, to znany model DeLonghi, tylko teraz wyszły nowe kolory:D Pierwotnie miałam wziąć biały (waham się),a le widziałam na żywo kremowy z brązem:eek::rolleyes:

Oooo taki

http://i.cdn.nrholding.net/15844197/800/600/

Jest jeszcze biel, czerń, błękit, miętowy i taki brązowo-złotawy, ale mdły

cudowny

Dzień dobry u nas pochmurno i mgliście a ja ide kopać Twój wątek co by tą brązową kuchnię odnaleźć

cudowny

Hej Diano:D

U nas dzisiaj było słoneczko, teraz jakoś zaczęło się chować...

Cieszę się, ze Ci sie czajnik podoba- pól forum taki ma:lol2: Dołączysz?:lol2:

Agawi masz pięną kuchnię z piękną roletą :)

Dziękuję kochana:hug:Moja kuchnia jest nietypowa, bo w brązach:)

Dzień Dobry szanownej Gospodyni i równie szanownym jej Gościom. [ATTACH=CONFIG]182923[/ATTACH]

Jak pomyślę, że jutro piątek, to od razu mi lepiej :lol2:

Ten czajnik to mój plan na nowy czajnik nr 1

Miłego dnia [ATTACH=CONFIG]182924[/ATTACH]

Hej Anulka,

A kiedy zamierzasz swój czujnikowy plan zrealizować?:lol2: Mam nadzieję, że weekend będzie ładny, choć nas czeka tapetowanie:bash:

Miłego dzionka:cool:

Witam Sie wpadlam zobaczyc co tu slychac w sprawach tapetkowo-krzeselkowych a tu na tapecie czajniczek i to jaki piekny kolor ideal do mojej kremowo-brazowej kuchni . Cudny ide wylukac gdzie i po ile ???

Cześć Zuziu

a dziękuję- wszystko dobrze. Tapeta jest już u nas- w sobotę kładziemy:D A krzesełko zamawiam na dniach- właśnie zastanawiam się nad wyborem tapicerki:yes:

Jeżeli chcesz, to mogę Ci podesłać namiar na czajniczek- był w stosunkowo dobrej cenie (299,00zł) w porównaniu z niektórymi sklepami. Nie zawsze jest dostępny, ale często mają dostawy.:yes:

Od wczoraj zastanawiam się nad wyborem tkaniny dla krzesła gabinetowego i po burzy mózgów:lol2: wybiorę coś z tego- kolor chyba 12 lub 13- ale jeszcze się upewnię, bo u każdego na monitorze wyglądają inaczej te odcienie...:bash:

A może któraś z Was ma takie obicie- tkanina nazywa się Hugo

http://img547.imageshack.us/img547/455/tkaninahugo1.png

Aguś ja nie wiem co to jest na moich krzesłach ale tkanina wygląda podobnie jak ta ze zdjęć Twoich, tzn splot:cool: z tymi kolorami to różnie bywa, ja zamówiłam a po dostawie okazało się że w szarym była domieszka brązu....

Dzięki Anetko za info- ja właśnie pamiętam, ze miałaś taki śliczny splocik i jakieś problemy z kolorami:(

U mnie brąz też wyjątkowo w gabinecie nie pasuje... chociaż podłoga i okno są... A tak coś czuję, ze ten kolo nr 12 ma domieszkę brązu, a wolałabym grafitowy melanż:)