agawi74 24.05.2013 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Dziewczynki, ja jak zwykle w biegu- znowu będę musiała nadrabiać co u Was późną nocą U nas od rana leje i jest zimno- cały weekend zapowiada się paskudnie:mad: W związku z powyższym podrzucam Wam pomysł na tartę porowo-szpinakową z dodatkiem kurczaka i szynki parmeńskiej- niebo w gębie:lol2: Niedawno ją robiłam, tak wyszła:yes: http://img521.imageshack.us/img521/6104/dscf0933kopia.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 24.05.2013 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 (edytowane) Dzięki Illusiu, ty to jesteś aparatka:lol2: Dzięki za pochwały:hug: Może troszkę jednak zaznajomisz się z leksykonem roślin Aga, Czemu Ty źle życzysz roślinkom? planujesz jakieś donice na balkonie? Donice? Tak DONICE planuję Edytowane 24 Maja 2013 przez illusjon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fra 24.05.2013 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 dzięki Aguś, ale w moim wypadku galeria to bylby przerost formy nad treścią :lol2:mieszkamy w naszym domu juz kilkanaście lat więc ciężko porownywać to do nowych zaplanowanych w glowie wlaścicieli domkow i na bieząco wykańczanych projektów.. to co ewentualnie sie nadaje wrzuciłam już do Venuski, Marjelki - dziewczyny dzieki:hug:- .. natomiast jak uda mi sie w najbliższym czasie zrobić trochę fotek mojego buszu to jeśli pozwolisz zasmięce Twoj wątek.. a na razie pozdrawiam.. i milego weekendu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fra 24.05.2013 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 A i na tartę przepis bardzo poprosze, wygląda smakowicie:stirthepot: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 24.05.2013 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Aga, Czemu Ty źle życzysz roślinkom? [ATTACH=CONFIG]191478[/ATTACH] :lol2: Donice? [ATTACH=CONFIG]191479[/ATTACH] Tak DONICE planuję Oj Anulka, kupisz mrozoodporne donice, wsadzisz po ładnym kulistym bukszpanie i będzie cacy:yes: dzięki Aguś, ale w moim wypadku galeria to bylby przerost formy nad treścią :lol2:mieszkamy w naszym domu juz kilkanaście lat więc ciężko porownywać to do nowych zaplanowanych w glowie wlaścicieli domkow i na bieząco wykańczanych projektów.. to co ewentualnie sie nadaje wrzuciłam już do Venuski, Marjelki - dziewczyny dzieki:hug:- .. natomiast jak uda mi sie w najbliższym czasie zrobić trochę fotek mojego buszu to jeśli pozwolisz zasmięce Twoj wątek.. a na razie pozdrawiam.. i milego weekendu Szkoda Fra.... U Marjelki chyba nie widziałam- za bardzo jestem w ciągłym biegu- muszę nadrobić Bardzo się cieszę, ze u mnie za to wrzucisz ogródek wtedy na pewno nie przegapię zapraszam serdecznie:hug: A i na tartę przepis bardzo poprosze, wygląda smakowicie:stirthepot: Ok już podaję na szybko, bo muszę już uciekać Ciasto: - kostka masła - 2 szklanki mąki - 2 jajka- 1 całe, 1 żółtko - 1/2 druga małego opakowania gęstej śmietany 18% - odrobina soli - oregano do smaku Składniki zagnieść, włożyć na 20 min do lodówki, następnie wyjąć, rozwałkować i ułożyć w szklanym naczyniu na tartę nakłuć dziurki w cieście i zapiec ok. 20 min w temp. 180 C W międzyczasie należy przygotować farsz. Składniki - 1 duży por lub 2 mniejsze - mała pierś z kurczaka - 6 plasterków szynki parmeńskiej - 2 jajka - 1/2 druga małego opakowania gęstej śmietany 18% - świeży szpinak- ilość wg uznania kurczaka pokroić w drobną kostkę podsmażyć na oliwie, następnie należy dodać pokrojonego pora w cienkie pół plasterki i wszystko razem chwilkę poddusić do zeszklenia, dodać sól i pieprz do smaku. Przełożyć zawartość do miseczki, lekko ostudzić, dodać 2 roztrzepane jajka i śmietanę- następnie całość wylać na podpieczone ciasto- na wierzchu ułożyć kawałki szynki i świeże liście szpinaku- zapiekać kolejne 20-25 min w temp. 180C. Po wyjęciu ciasto powinno mieć złote brzegi. Następnie trzeba otworzyć butelkę czerwonego winka i rozpocząć konsumpcję Smacznego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 24.05.2013 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 :lol2: Oj Anulka, kupisz mrozoodporne donice, wsadzisz po ładnym kulistym bukszpanie i będzie cacy:yes: Oj Aguś.... Sprawdzę co to bukszpan i dlaczego kulisty? Kulisty to może być piorun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 24.05.2013 14:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Oj Aguś.... Sprawdzę co to bukszpan i dlaczego kulisty? Kulisty to może być piorun [ATTACH=CONFIG]191491[/ATTACH] Aniu, ja Cie proszę:rotfl: Miałam już iść, ale jeszcze Ci wyjaśnię- kulisty, bo sam rośnie w kształcie kuli i nie trzeba go przycinać (chcę Ci oszczędzić pracy:lol2:) Wygląda tak- prawda, że fajnie? Teraz uciekam- miłego weekendu dla wszystkich:hug: http://img09.allegroimg.pl/photos/oryginal/30/34/57/85/3034578554 http://images39.fotosik.pl/701/9774f5910c24c99c.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 24.05.2013 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Aga, To jest mega rewelacyjna, wspaniała a nawet najlepsza informacja w tym tygodniu, ze coś może samo z siebie ładnie wyglądać i nie chcieć mojej pomocy. Będę miała bukszpany kuliste i donice mrozoodporne na balkonie Miłego weekendu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 24.05.2013 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Ilu jesteś rozbrajająca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 24.05.2013 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Hej Aga...melduję, że zakupiłam żurawkę:) Twój ogród zachwyca....a kwiatuchowe zakupy cudne....ja w przyszłym tygodniu planuję takie zakupy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 24.05.2013 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 http://emotikona.pl/emotikony/pic/2napalony.gifAguś , jaki fajniutki przepisik , wygląda na bardzo smaczny Jeszcze nie robiłam tarty , a uwielbiam ją naczynie na nią zakupione już z pół roku temu Zrobię na dniach na bank http://emotikona.pl/emotikony/pic/2napalony.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 24.05.2013 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Pociekło mi na widok tarty i bukszpanów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fra 24.05.2013 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 TAAA tarta i bukszpany:p dzieki za przepis, wyprobuję na pewno:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 24.05.2013 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Ilu jesteś rozbrajająca :hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 24.05.2013 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Oj Aguś.... Sprawdzę co to bukszpan i dlaczego kulisty? Kulisty to może być piorun [ATTACH=CONFIG]191491[/ATTACH] Ilu ,jak chcesz się pobawić to można kupić takie formy do cięcia bukszpanów ..wtedy wychodzi trochę taniej http://www.tchibo.pl/formy-do-bukszpanow-2-sztuki-p400013128.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 24.05.2013 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 A jak Ci się kula znudzi.albo sasiad zajdzie za skórę to można takie coś wyrzeźbić http://img143.imageshack.us/img143/5254/beztytuurz9.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 24.05.2013 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 albo takie coś(sorki Aga ,jutro wyrzucę .ale nie mogłam się oprzeć ) http://4.bp.blogspot.com/-_rHPkTvmZnY/TzvauGUuwYI/AAAAAAAAByA/9KcjdLFNZis/s640/topiary-lion.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 25.05.2013 05:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 Aga kolejny fantastyczny przepis . Skopiowane - będę robić - bo na zdjęciu wygląda obłędnie - aż pachnie przez monitor Ale świetne zakupy kwiatuchowe - cieszą i robienie kompozycji też - ciekawa jestem jak je połączysz . Udanego weekendu U nas też leje ------------------------ Ilu http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/happy/smileys-happy-715315.gifhttp://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/happy/smileys-happy-715315.gif Beatko świetne bukszpany - ludzie cuda z nich robią - ja mam nadzieję że uda mi się wyciąć jeden prosty stożek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUZIA5 25.05.2013 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 Hej Aga Przepiekny masz ogrod :yes: U mnie na razie tylko trawka wiec szybko cie nie doścignę( albo nigdy) ale bede podgladac i czerpac inspiracje !!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 25.05.2013 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 Aga, dzięki za przepis, u mnie naczynie na tartę kupione jak u MarJel, ponad pół roku temu i odpoczywa...ale teraz to się zmieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.