Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

We włoskim stylu


Recommended Posts

Dziewczynki, ja jak zwykle w biegu- znowu będę musiała nadrabiać co u Was późną nocą:(

U nas od rana leje i jest zimno- cały weekend zapowiada się paskudnie:mad:

W związku z powyższym podrzucam Wam pomysł na tartę porowo-szpinakową z dodatkiem kurczaka i szynki parmeńskiej- niebo w gębie:lol2:

Niedawno ją robiłam, tak wyszła:yes:

 

http://img521.imageshack.us/img521/6104/dscf0933kopia.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 13,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dzięki Aguś, ale w moim wypadku galeria to bylby przerost formy nad treścią :lol2:mieszkamy w naszym domu juz kilkanaście lat więc ciężko porownywać to do nowych zaplanowanych w glowie wlaścicieli domkow i na bieząco wykańczanych projektów.. to co ewentualnie sie nadaje wrzuciłam już do Venuski, Marjelki - dziewczyny dzieki:hug:- .. natomiast jak uda mi sie w najbliższym czasie zrobić trochę fotek mojego buszu to jeśli pozwolisz zasmięce Twoj wątek.. a na razie pozdrawiam.. i milego weekendu :hug:
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Aga,

 

Czemu Ty źle życzysz roślinkom? [ATTACH=CONFIG]191478[/ATTACH]

 

:lol2::lol2::lol2:

 

Donice? [ATTACH=CONFIG]191479[/ATTACH] Tak DONICE planuję :lol2:

Oj Anulka, kupisz mrozoodporne donice, wsadzisz po ładnym kulistym bukszpanie i będzie cacy:yes:

dzięki Aguś, ale w moim wypadku galeria to bylby przerost formy nad treścią :lol2:mieszkamy w naszym domu juz kilkanaście lat więc ciężko porownywać to do nowych zaplanowanych w glowie wlaścicieli domkow i na bieząco wykańczanych projektów.. to co ewentualnie sie nadaje wrzuciłam już do Venuski, Marjelki - dziewczyny dzieki:hug:- .. natomiast jak uda mi sie w najbliższym czasie zrobić trochę fotek mojego buszu to jeśli pozwolisz zasmięce Twoj wątek.. a na razie pozdrawiam.. i milego weekendu :hug:

 

Szkoda Fra....:( U Marjelki chyba nie widziałam- za bardzo jestem w ciągłym biegu- muszę nadrobić:yes:

Bardzo się cieszę, ze u mnie za to wrzucisz ogródek :cool: wtedy na pewno nie przegapię:lol2: zapraszam serdecznie:hug:

 

A i na tartę przepis bardzo poprosze, wygląda smakowicie:stirthepot:

 

Ok już podaję na szybko, bo muszę już uciekać:(

 

Ciasto:

- kostka masła

- 2 szklanki mąki

- 2 jajka- 1 całe, 1 żółtko

- 1/2 druga małego opakowania gęstej śmietany 18%

- odrobina soli

- oregano do smaku

 

Składniki zagnieść, włożyć na 20 min do lodówki, następnie wyjąć, rozwałkować i ułożyć w szklanym naczyniu na tartę

nakłuć dziurki w cieście i zapiec ok. 20 min w temp. 180 C

 

W międzyczasie należy przygotować farsz.

Składniki

- 1 duży por lub 2 mniejsze

- mała pierś z kurczaka

- 6 plasterków szynki parmeńskiej

- 2 jajka

- 1/2 druga małego opakowania gęstej śmietany 18%

- świeży szpinak- ilość wg uznania

 

kurczaka pokroić w drobną kostkę podsmażyć na oliwie, następnie należy dodać pokrojonego pora w cienkie pół plasterki i wszystko razem chwilkę poddusić do zeszklenia, dodać sól i pieprz do smaku. Przełożyć zawartość do miseczki, lekko ostudzić, dodać 2 roztrzepane jajka i śmietanę- następnie całość wylać na podpieczone ciasto- na wierzchu ułożyć kawałki szynki i świeże liście szpinaku- zapiekać kolejne 20-25 min w temp. 180C.

Po wyjęciu ciasto powinno mieć złote brzegi.

 

Następnie trzeba otworzyć butelkę czerwonego winka i rozpocząć konsumpcję:D Smacznego!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Oj Aguś....

 

Sprawdzę co to bukszpan i dlaczego kulisty?

 

Kulisty to może być piorun [ATTACH=CONFIG]191491[/ATTACH] :jawdrop:

 

Aniu, ja Cie proszę:rotfl::rotfl:

Miałam już iść, ale jeszcze Ci wyjaśnię- kulisty, bo sam rośnie w kształcie kuli i nie trzeba go przycinać (chcę Ci oszczędzić pracy:lol2:)

 

Wygląda tak- prawda, że fajnie? Teraz uciekam- miłego weekendu dla wszystkich:hug:

 

http://img09.allegroimg.pl/photos/oryginal/30/34/57/85/3034578554

 

http://images39.fotosik.pl/701/9774f5910c24c99c.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

http://emotikona.pl/emotikony/pic/2napalony.gifAguś , jaki fajniutki przepisik , wygląda na bardzo smaczny :D Jeszcze nie robiłam tarty , a uwielbiam ją :eek: naczynie na nią zakupione już z pół roku temu :lol2: Zrobię na dniach na bank http://emotikona.pl/emotikony/pic/2napalony.gif
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Aga kolejny fantastyczny przepis :o.

Skopiowane - będę robić :cool: - bo na zdjęciu wygląda obłędnie - aż pachnie przez monitor :lol2:

 

Ale świetne zakupy kwiatuchowe :wiggle: - cieszą :) i robienie kompozycji też :rolleyes: - ciekawa jestem jak je połączysz :popcorn:.

 

Udanego weekendu :hug:

U nas też leje :bash:

 

------------------------

 

Ilu http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/happy/smileys-happy-715315.gifhttp://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/happy/smileys-happy-715315.gif :hug:

 

Beatko świetne bukszpany :lol2: - ludzie cuda z nich robią - ja mam nadzieję że uda mi się wyciąć jeden prosty stożek :lol2:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...