Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

We włoskim stylu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Agawi....zachwycił mnie ten taras:

http://www.zielonyogrodek.pl/images2/1605l_%282%29.jpg

Byłam zdecydowana na drewniany, ale teraz się MOCNO zastanowię.

Masz rację Włochy są niesamowite. Włoszki głośne i rezolutne, babcie grające w karty na swoich podwórkach. Włosi energiczni, rozhasani, ale i często kontemplujący na gankach własnych domostw. Kraj piękny, piaskowy i kolorowy. Coś cudnego...

yokasta- ten też jest moim ulubionym. To płyty firmy Libet...:rolleyes::rolleyes:

Drewniane też są piękne, do naszego domu niestety nie pasują- u nas sprawdzi się kamienny, w kolorze palonej ziemi...:rolleyes:

U Ciebie do drewnianego szkieletora pasuje drewniany :lol2:

A Włochy- achhhh temat rzeka....

Agawi, jak tu u ciebie wiosennie :) Zbyt długo do ciebie nie zaglądałam...

Ale za to może jakieś swoje inspiracje ci dorzucę

http://www.weranda.pl/images/articles/big/13390_1294824978.jpg

I jeszcze to...tu nie tylko taras zachwyca:

http://www.weranda.pl/domy-i-ogrody/domy/klasyczne/13260-willa-pelna-wloskich-nastrojow

O takim kamiennym tarasie też marzę, ale drewniane też mi się podobają i w sumie waham się jaki zrobić. U mnie przy wyjściu na zewnątrz jest dość wysoki próg. Drewniany taras w prosty sposób tą różnicę zniweluje. Za to kamień bardziej pasowalby stylem do elewacji domu...:rolleyes:

Agawi, jak tu u ciebie wiosennie :) Zbyt długo do ciebie nie zaglądałam...

Ale za to może jakieś swoje inspiracje ci dorzucę

http://www.weranda.pl/images/articles/big/13390_1294824978.jpg

I jeszcze to...tu nie tylko taras zachwyca:

http://www.weranda.pl/domy-i-ogrody/domy/klasyczne/13260-willa-pelna-wloskich-nastrojow

O takim kamiennym tarasie też marzę, ale drewniane też mi się podobają i w sumie waham się jaki zrobić. U mnie przy wyjściu na zewnątrz jest dość wysoki próg. Drewniany taras w prosty sposób tą różnicę zniweluje. Za to kamień bardziej pasowalby stylem do elewacji domu...:rolleyes:

Hej Aga :)

wielkie dzięki za inspiracje- tą drugą widziałam właśnie w Werandzie, ale takie cuda to mogę oglądać codziennie :rolleyes:

Właśnie chodzi o to, że u nas drewniany taras zupełnie nie pasuje stylem, dlatego będzie kamienny.

Ach te wybory... ;)

Nowy dzień nastał....słoneczny dzień i pełen energii i ....... nareszcie przyszedł materiał lniany , który zamawiałam.....jutro idę zanieść do uszycia i będą małe zmiany ...... wiosna nadeszła to i trzeba zmieniać :wiggle:

Zasłony hurrraaaa :wave:

Jak jutro idą do uszycia, to pewnie w przyszłym tygodniu zawisną w oknach...:rolleyes:

A co do dzisiejszego słoneczka, to u nas wcale go NIE MA :p:mad:

Następne dni ma padać... :p

Aga ,te płyty libetu planuje dać u siebie na taras,baaaardzo mi się podobają .Chcociaz nie ukrywam ,że coraz częściej zastanawiam się nad tarasem z drewna.Piękne inspiracje!!

Beatko, kto jak kto ale Ty to masz świetny gust! :)

Mnie te płyty powalają- są cudne. Niestety nie są tanie i jeszcze nie wiem co postanowimy tam położyć. Na pewno taras będzie kamienny, bo drewniany kompletnie nie pasuje...

Jeżeli mam być szczera to do Twojego dworku też mi się widzi kamienny...:rolleyes:

Dziewczyny, z tym robieniem makaronu na ulicach przez włoskie babki to nie żartowałam. Wklejam 3 zdjęcia z prywatnej kolekcji włoskich wakacji...:rolleyes:

Na ulicach Bari pani robi makaron na zamówienie dla restauracji

http://img138.imageshack.us/img138/817/italy2006019.jpg

Drugie zdjęcie uwielbiam- wpływamy na Capri (te fruwające paseczki na dole to moje włosy ;))

http://img845.imageshack.us/img845/3634/italy2006057.jpg

No i na 3 zdjęciu- to sem ja:D- gdzieś w ogrodach w Caserta na samym południu Włoch

http://img848.imageshack.us/img848/558/italy2006261.jpg

agawi widzę znajome miejsca ja jeżdzę trochę za Casertę do San Giuseppe Ves.:) Moja mam tam mieszka więc to są dla nas najtańsze wakacje. Tylko ta droga jakieś 2000 km Jak sie jedzie pierwszy raz to człowiek jest wszystkiego ciekawy ale jak to jest kolejny raz to już zaczyna męczyć. Na szczęście sam pobyt wszystko wynagradza. A jak Wam się tam na południu jeździło samochodem -siok. Mój małżonek jak jechaliśmy za pierwszym razem zaznaczył mi że stawiamy samochód pod domem u rodziców i odpalamy dopiero jak będziemy wracać. A teraz czuje się za kierownicą we Włoszech jak ryba w wodzie

Ach, Capri, Caserta, Neapol, Rzym - adoro, amo, ammiro.....

Agawi,

widać tylko troszkę, że jesteś bardzo ładna i zgrabna - może pokażesz się ciut bardziej?

Anju kochana:hug:bardzo dziękuję, ale nigdy nie myślalam o sobie w tych kategoriach...:oops:

Na razie nie będę się aż tak bardzo odkrywać- pozwól pozostać mi choć trochę tajemniczą ;)

agawi widzę znajome miejsca ja jeżdzę trochę za Casertę do San Giuseppe Ves.:) Moja mam tam mieszka więc to są dla nas najtańsze wakacje. Tylko ta droga jakieś 2000 km Jak sie jedzie pierwszy raz to człowiek jest wszystkiego ciekawy ale jak to jest kolejny raz to już zaczyna męczyć. Na szczęście sam pobyt wszystko wynagradza. A jak Wam się tam na południu jeździło samochodem -siok. Mój małżonek jak jechaliśmy za pierwszym razem zaznaczył mi że stawiamy samochód pod domem u rodziców i odpalamy dopiero jak będziemy wracać. A teraz czuje się za kierownicą we Włoszech jak ryba w wodzie

Anbama- a to niespodzianka- ale masz dobrze!!! zazdroszczę Ci bardzo- nawet nie wiesz jak.

My w Caserta byliśmy tylko jeden dzień- i tu Cię zaskoczę- polecieliśmy samolotem, i dopiero na miejscu objazd ponad 1300km:lol2:Rzym, Neapol, Capri, Bari, Caserta, Arbelobello, Sorrento, Tropea, Pizzo i już sama nie pamiętam co ;)

Już postanowiłam, że kiedyś kupię mały domek na południu Włoch i się tam przeniosę...:rolleyes::rolleyes:

heheh agawi a wiesz że ja myślałam ze ty brunetka i miałam ci to napisać wcześniej przy powitaniach mnie w klubie blondynek :)

kochana!! ty to dopiero blondyna jesteś, mi tu komplementy sadzisz a spójrz na siebie FIU FIU ...... Ci powiem pieknie

Dagunia...:hug: te komplementy są na wyrost.

No przeca pisałam, że witam w klubie blondynek :lol2:

Ja średnia blond od urodzenia, a po baleyage to nawet jeszcze jaśniejsza;)

No to się rozmarzyłam...a do wakacji jeszcze tyyyyyyyle czasu.

Ja ostatni raz byłam na południu Włoch juz prawie dwa lata temu, zawsze autkiem. Mój mężuś kocha samochodowe podróże. Wybralismy się z naszymi chłopcami aż do Kalabrii. Uwielbiam południową Europę, a Włoskie klimaty są nie do podrobienia :yes:

Anju kochana:hug:bardzo dziękuję, ale nigdy nie myślalam o sobie w tych kategoriach...:oops:

Na razie nie będę się aż tak bardzo odkrywać- pozwól pozostać mi choć trochę tajemniczą ;)

Aga, ja cię rozumiem. Stawiam nieśmiało pierwsze kroki na tym forum, bo tak na codzień to ekstrawertyczna nie jestem ;)

Myślę o swoim poście...ale chyba jeszcze muszę do tego dojrzeć. Na razie podglądam sobie co u was ;)