Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

We włoskim stylu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No to się rozmarzyłam...a do wakacji jeszcze tyyyyyyyle czasu.

Ja ostatni raz byłam na południu Włoch juz prawie dwa lata temu, zawsze autkiem. Mój mężuś kocha samochodowe podróże. Wybralismy się z naszymi chłopcami aż do Kalabrii. Uwielbiam południową Europę, a Włoskie klimaty są nie do podrobienia :yes:

Aga, ja cię rozumiem. Stawiam nieśmiało pierwsze kroki na tym forum, bo tak na codzień to ekstrawertyczna nie jestem ;)

Myślę o swoim poście...ale chyba jeszcze muszę do tego dojrzeć. Na razie podglądam sobie co u was ;)

W Kalabrii też byliśmy- piękna, dziewicza przyroda ;)

I zgadzam się w 100% z tym co piszesz aga- Włochy są nie do podrobienia :rolleyes::rolleyes:

A co do Twojej galerii, to na jakim etapie jesteś? Budujecie czy wykańczacie?

Załóż, załóż swoją będzie gdzie pogadać :)

EEEE,kochana... nawet z takiej odległości widać ,że niezła laska z Ciebie!! Tymi zdjęciami przywołałaś cudowne wspomnienia....zjechaliśmy też całego bucika od góry do dołu i zdecydowanie ten mniej cywilizowany dół mi najbardziej odpowiada:D:D ja chcę już wakacji ,,,

Beatko....:hug:

Przestańcie już dziewczyny, bo się zapadnę ze wstydu pod ziemię i tyle mnie będziecie tu miały :oops::lol2:

Zgadzam się z Tobą- czym mniej cywilizacji tym lepiej- przyroda i widoki na południu są o niebo ciekawsze.

Nas czeka jeszcze zwiedzanie Sycylii-koniecznie:rolleyes::rolleyes:

Wczoraj mama kupiła mi pierwsze w tym roku roślinki do ogrodu:)

2 jałowce normalne, 1 jałowiec płożący oraz całkiem nowy rodo :rolleyes:

Czekają jeszcze tylko na wsadzenie gdzieś przez 2-3 tygodnie ;)

http://img864.imageshack.us/img864/9321/dsc02330.jpg

http://img13.imageshack.us/img13/9263/dsc02331q.jpg

http://img801.imageshack.us/img801/7018/dsc02332z.jpg

heheh ty u mnie a ja w tym czasie u Ciebie :)

Te twoje czekoladowe muffinki super wyglądały- pychota .

w weekend napewno spróbuje tych czekoladowych :)

No to tylko czekać na wiosnę ....ach , ogród , słońce , grill , hamak i drineczek w ręku albo winko hmmmm ja to sobie jedynie na balkon wyjdę , ale przynajmniej popatrzę na wasze piękne ogrody już wkrótce :)

heheh ty u mnie a ja w tym czasie u Ciebie :)

Te twoje czekoladowe muffinki super wyglądały- pychota .

w weekend napewno spróbuje tych czekoladowych :)

No to tylko czekać na wiosnę ....ach , ogród , słońce , grill , hamak i drineczek w ręku albo winko hmmmm ja to sobie jedynie na balkon wyjdę , ale przynajmniej popatrzę na wasze piękne ogrody już wkrótce :)

Dzięki Dagunia- Tobie też się na pewno udadzą. To prościzna :)

A co do ogrodu- to dalekooooo mu do pięknego- może za kilka sezonów:bash::lol2:

A balkon też fajna rzecz- posadzisz kwiatki w skrzynkach, postawisz stoliczek i będzie cacy:wiggle:

Od zawsze podobały mi się ciężkie, aksamitne wręcz teatralne zasłony. Zobaczyłam u Beauty piękny aksamit i sama zaczęłam szukać. Oto co znalazłam :rolleyes: Najbardziej leży mi ten przedostatni kolor.

http://img830.imageshack.us/img830/7363/dsc00748f.jpg

http://img696.imageshack.us/img696/9880/dsc00734nv.jpg

http://img836.imageshack.us/img836/732/dsc00766c.jpg

http://img840.imageshack.us/img840/8522/dsc00801z.jpg

http://img245.imageshack.us/img245/8083/dsc00792y.jpg

agawi super, te przed ostatnie sliczne:yes: Ja mam teraz aksamitne zasłony w takim kamelowym kolorze i bardzo je lubię:D Do nowego nie panuję, ale sentyment pozostanie;)

A ja byłam pewna, ,że wczoraj cię nie było, a tu tyle się działo:( I ciałka kawałek pokazałaś z odległości 2 km:lol2: Dołączam się do teori forumek: musi byc z ciebie niezła laska:yes: Może kiedys uda mi się ciebie nawiedić i sprawdzić na własne oczy;) Ale też zawsze o tobie myslę jak o brunetce, nawet po tym jak oznajmiłaś żeś blondyna;) Chyba przez to śliczne brązowe oczko w awatarze i przez włoskie klimaty:)

Przedostatni kolor - greige ? - baaardzo ładny. Ja się boję ciężkich tkanin - wolę cieniutkie, lekko przezroczyste.

Nie będą Ci zabierać za dużo światła? Chociaż.....wyobrażam je sobie, u Ciebie wyglądałyby ciekawie :yes: - gdzie chcesz takie powiesić?

Nie wiem yokasta, czy to greige, wygląda na taki chłodny beż... ale i tak ładny.:rolleyes:

Wiesz ja chcę dać takie zasłony w oknie jadalnianym, salonowy, i tarasowym z jednej strony. Okna mamy spore, a zasłony będą pełniły funkcję dekoracyjną, więc mam nadzieję, że będzie Ok;)

agawi super, te przed ostatnie sliczne:yes: Ja mam teraz aksamitne zasłony w takim kamelowym kolorze i bardzo je lubię:D Do nowego nie panuję, ale sentyment pozostanie;)

A ja byłam pewna, ,że wczoraj cię nie było, a tu tyle się działo:( I ciałka kawałek pokazałaś z odległości 2 km:lol2: Dołączam się do teori forumek: musi byc z ciebie niezła laska:yes: Może kiedys uda mi się ciebie nawiedić i sprawdzić na własne oczy;) Ale też zawsze o tobie myslę jak o brunetce, nawet po tym jak oznajmiłaś żeś blondyna;) Chyba przez to śliczne brązowe oczko w awatarze i przez włoskie klimaty:)

Madzia, byłam wczoraj, tyle, że nie wieczorkiem :)

Nie przesadzaj z tą 2 km odległością- nie miałam być atrakcją, tylko pejzaż :lol2:

Dziękuję, ze komplementy, ale zapewniam, że są na wyrost :D No tak, oczko brązowe może zmylić.

Oryginalnie moje są zielone :rotfl:

Zapraszam serdecznie do mnie- w końcu daleko nie masz ;)

A co do zasłon to jeszcze się waham pomiędzy taftą, a aksamitem... no zobaczymy jeszcze:)

a, chciałam tylko dodać, że te zasłony mam w salonie, który jest centralnie na południe. Gdyby nie one, byłoby to w lecie nie do zniesienia. i to nie prawda, że całkowicie zaciemniaja pomieszczenie. Kiedy świeci słońce tworzą bardzo przyjemny klimat w pokoju (może też przez swój kolor, jak mówiłam kamel). Przepuszczają dokłądnie tyle światła ile człowiek by sobie życzył wupalny dzień. świetne do oglądania telewizji:yes:

PS A na kawkę to będziemy musiały się umówić, jak najbardziej, z wielką chęcią, ale dopiero, jak będę miała jak się odwdzięczyć rewizytą, hahaha;)

a, chciałam tylko dodać, że te zasłony mam w salonie, który jest centralnie na południe. Gdyby nie one, byłoby to w lecie nie do zniesienia. i to nie prawda, że całkowicie zaciemniaja pomieszczenie. Kiedy świeci słońce tworzą bardzo przyjemny klimat w pokoju (może też przez swój kolor, jak mówiłam kamel). Przepuszczają dokłądnie tyle światła ile człowiek by sobie życzył wupalny dzień. świetne do oglądania telewizji:yes:

PS A na kawkę to będziemy musiały się umówić, jak najbardziej, z wielką chęcią, ale dopiero, jak będę miała jak się odwdzięczyć rewizytą, hahaha;)

Dzieki Magda za zasłonową opinię :D Nie ma to jak usłyszeć od kogoś, kto już je ma :)

My mamy jeszcze rolety zewnętrzne- tyle, że po ich zasłonięciu robi się zupełnie ciemno, więc zasłony będą na pewno lepsze.

My tez mamy cały salon od południa.:)

A na kawkę to jak najbardziej :lol2: tylko jeszcze poczekaj chwilkę, jak kupimy docelowe meble na cały parter, żeby było na czym wygodnie usiąść :lol2:

A na kawkę to jak najbardziej :lol2: tylko jeszcze poczekaj chwilkę, jak kupimy docelowe meble na cały parter, żeby było na czym wygodnie usiąść :lol2:

Spoko, ja cierpliwa jestem:lol2: Ale czy tobie cierpliwości styknie, bo do mnie to zapraszam dopiero w okolicach bożego narodzenia;)

Może, może- no niech się aga wypowie...;):lol2:

Jestem już, jestem :D Wygrzebuję się spod stosu katalogów płytek, podłóg, umywalek, baterii...:rolleyes:

Zasłonki miodzio...Bardzo libię takie 'lejące' materiały :yes:

Anbama, ma sie tą intuicję ;) Domek już mamy. Kupiliśmy gotowy od dewelopera. W pięknym miejscu, kawałek od miasta, przy lesie i jeziorze.Odbieramy go równo za miesiąc i od razu wchodzimy z ekipą, żeby go wykanczać. Mamy ambitny plan wprowadzic się w sierpniu. Do zrobienia cała wykończeniówka i ogród.

Edytowane przez aga_domatorka

Jestem już, jestem :D Wygrzebuję się spod stosu katalogów płytek, podłóg, umywalek, baterii...:rolleyes:

Zasłonki miodzio...Bardzo libię takie 'lejące' materiały :yes:

Abama, ma sie tą intuicję ;) Domek już mamy. Kupiliśmy gotowy od dewelopera. W pięknym miejscu, kawałek od miasta, przy lesie i jeziorze.Odbieramy go równo za miesiąc i od razu wchodzimy z ekipą, żeby go wykanczać. Mamy ambitny plan wprowadzic się w sierpniu. Do zrobienia cała wykończeniówka i ogród.

Aleeeeee super! No to masz wyzwanie! Dobrze, że chcecie szybko wykończyć, ale muszę Ci powiedzieć aga, że pośpiech nie zawsze wychodzi na dobre. Szczególnie przy wykończeniówce. Mam nadzieje, że obejdzie się u Was bez żadnych wpadek;)