agawi74 02.10.2013 15:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 No zakupy świetne...ja już widzę jak u ciebie zakwitnie to wszystko wiosną.... Oby tylko zakwitło Beatko i żeby nie było przymrozków:rolleyes: secik jak secik..bedzie pieknie wiosna Mam nadzieję :rolleyes: ale podloga eee Melisko dziękuję ale to tylko panele:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 02.10.2013 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Aguś....aby do wiosny!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 02.10.2013 15:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Co racja to racja Beatko:lol2: I oby do następnych wakacji:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 02.10.2013 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Jeszcze jesień na dobre się nie zaczęła a ja.......już chcę wiosny:bash: Aż się boję, żeby ta zima nie okazała się tak długa jak poprzednia....na samą myśl mam gęsią skórkę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 02.10.2013 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 eee Melisko dziękuje:wiggle: ale to tylko panele:) tylko??? tyl-ko? tyyyllllkoooo? rety dla mnie to marzenie z twoim tylko u siebie w pokojach planuje zwykle panele..tylko nie wiem jak to bedzie z podlogowka, bo jest wszedzie:rolleyes: ajc juz sie wiosny nie moge doczekac... powiedzialam mojemu M ze na kuchnie czeka sie nawet 3miesiace, i jesli chcemy miec ja na wakacje to w kwietniu musimy juz ja zamowic... i mi odp : to zamowisz :jawdrop: rety musze robic jakies projekty bo do wiosny juz nie daleko http://www.cheesebuerger.de/images/smilie/froehlich/a040.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 02.10.2013 15:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Jeszcze jesień na dobre się nie zaczęła a ja.......już chcę wiosny:bash: Aż się boję, żeby ta zima nie okazała się tak długa jak poprzednia....na samą myśl mam gęsią skórkę!!! Boże nie strasz:bash: Jak śnieg będzie leżał od pazdziernika do kwietnia jak w zeszłym roku, to depresja murowana:bash: Może nie będzie jednak aż tak źle... tylko??? tyl-ko? tyyyllllkoooo? rety dla mnie to marzenie z twoim tylko http://www.cheesebuerger.de/images/smilie/froehlich/a040.gif Miałam na myśli, ze to nie drewno:P tu siebie w pokojach planuje zwykle panele..tylko nie wiem jak to bedzie z podlogowka, bo jest wszedzie:rolleyes: My właśnie ze względu na podłogówkę zrobiliśmy panele. W przeciwnym wypadku leżałyby grube dechy:) Na szczęście te panele doskonale imitują drewno, więc idzie przywykać. ajc juz sie wiosny nie moge doczekac... powiedzialam mojemu M ze na kuchnie czeka sie nawet 3miesiace, i jesli chcemy miec ja na wakacje to w kwietniu musimy juz ja zamowic... i mi odp : to zamowisz :jawdrop: rety musze robic jakies projekty bo do wiosny juz nie daleko http://www.cheesebuerger.de/images/smilie/froehlich/a040.gif 3 jak trzy, ale z 8 tygodni to sobie poczekasz:popcorn: Melisko to dawaj z pomysłami u siebie, coś uradzimy. Urządzanie to przecież sama frajda:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 02.10.2013 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Boże nie strasz:bash: Jak śnieg będzie leżał od pazdziernika do kwietnia jak w zeszłym roku, to depresja murowana:bash: Może nie będzie jednak aż tak źle... Miałam na myśli, ze to nie drewno:P My właśnie ze względu na podłogówkę zrobiliśmy panele. W przeciwnym wypadku leżałyby grube dechy:) Na szczęście te panele doskonale imitują drewno, więc idzie przywykać. 3 jak trzy, ale z 8 tygodni to sobie poczekasz:popcorn: Melisko to dawaj z pomysłami u siebie, coś uradzimy. Urządzanie to przecież sama frajda:rolleyes: kurcze nie potrafie oddzielac tak jak ty z cycatami w jednym poscie:rolleyes:wiec niech jest tak na opak grube dechy to narazie pomysl u mnie na jadalnie i salon... ja tam chcialam jeszcze glowny korytarz na dole tym wylozyc.. nie wiem co w kuchni, bo nie widzi mi sie opcja podzialu podlogowego.(dodam ze moja jadalnia za salonem ktory jest w srodku obok kuchni) wiec gres-deska gres? czy kuchnia jednak deska ahhhh kiedys pisalam tutaj i dostalam porady ktore zapisalam w kompie i dzien w dzien zerkalam na nie, noce nie przespane i do tej pory nic nie wybrane... mysle juz konkretnie o napisaniu do Agi o wizki (chociaz moj M jest temu przeciwny, mowi ze damy rade sami) taak juz w to wierze z ta 3 to na mysli mialam miesiace nie tygodnie musze sie jakos nauczyc robienia wizek to wtedy zaczne pisac u mnie na ten temat , chyba bedzie latwiej w swoim dzienniku niz na forum kuchennym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 02.10.2013 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Meliso przepraszam, ale ja się już ewakuuję - odpowiem Ci wieczorkiem, ok? A cytaty wklejasz bardzo prosto- przed każdym zdaniem musisz wklejać to co w nawiasach, a na końcu Cała filozofia, papa:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 02.10.2013 22:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 grube dechy to narazie pomysl u mnie na jadalnie i salon... ja tam chcialam jeszcze glowny korytarz na dole tym wylozyc.. nie wiem co w kuchni, bo nie widzi mi sie opcja podzialu podlogowego.(dodam ze moja jadalnia za salonem ktory jest w srodku obok kuchni) wiec gres-deska gres? czy kuchnia jednak deska ahhhh Meliso deska w kuchni jest mało praktyczna- wystarczy, ze coś ostrego upadnie i już ślad. To nie dla mnie, ale wiem, ze niektóre dziewczyny mają i sobie chwalą. Czy ja dobrze zrozumiałam, ze na dole nie masz podłogówki? Bo jeżeli masz, to trzeba zrobić podłogę pływającą, a tym samym łączenia nie mogą być na styk i już to ładnie nie będzie wyglądać A może płytki drewnopodobne połóż na całym dole? Niektóre ceramiki są przepiękne i doskonale imitują drewno. TUTAJ kilka propozycji:) kiedys pisalam tutaj i dostalam porady ktore zapisalam w kompie i dzien w dzien zerkalam na nie, noce nie przespane i do tej pory nic nie wybrane... mysle juz konkretnie o napisaniu do Agi o wizki (chociaz moj M jest temu przeciwny, mowi ze damy rade sami) taak juz w to wierze Fajną masz kuchnię- szeroka, widna. Mam taki sam układ i spiżarnię dokładnie w tym samym miejscu. Doczytałam, ze chcesz białą- ale w jakim stylu? Wizki trzeba zrobić, ale pamiętaj, ze papier i wizka przyjmują wzytko, w realu całość nie zawsze tak wygląda. z ta 3 to na mysli mialam miesiace nie tygodnie Tak wiem, ale myślałam , że trochę zawyżyłaś termin. My czekaliśmy ok 7-8 tyg i większość wycenianych firm takie terminy dawała. Czyżby kryzys się skończył i zleceń wszystkim przybyło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 03.10.2013 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Aga bardzo dziekuję za namiar na tapety A my w Wawie i tak nie podjechaliśmy do wszystkich sklpów które miałam na liście - prosta przyczyna - korki Cebulki - ja tez kupiłam - tylko kiedy to wsadzić :o:o - bo ja jak nienormalna nabrałam już nie po 5 sztuk w paczce tylko po 2 kilo Buziaki miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frania02 03.10.2013 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Witam się pięknie w Twoim watku Agawi:D coś chyba kiedyś czytałam u ciebie,ze masz namiar na sklep internetowy? który ma w swojej ofercie tkaniny takie jak w eurofiranach?szukam ładnej szaro-bezowej tafty do salonu, bardzo podoba mi się tkanina z której ma zasłony Admete , tylko jest niestety zadroga:mad:znalazłam w eurofiranach taftę premium saray w ładnym odcieniu , ale fajnie byłoby kupić taniej:D z tego co pamiętam to Ty również masz zasłony w sypialni z tafty? poczytałam troszkę u admetki o zasłonach i chciałbym je podszyć , gdyby udało mi sie kupić taniej taftę to podszyłabym z tej samej tafty,będąc w eurofiranach podpatrzyłam i podpytałam i oni podszywaja zasłony i czesto w środek dają jeszcze warstwę cienkiej ociepliny ubraniowej(mieli taką dekorację okienną w salonie i fajnie to wyglądało) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 03.10.2013 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Aga bardzo dziekuję za namiar na tapety A my w Wawie i tak nie podjechaliśmy do wszystkich sklpów które miałam na liście - prosta przyczyna - korki Aguś nie ma za co:hug: szkoda, ze i tak się nie przydało przez te korki:bash: Cebulki - ja tez kupiłam - tylko kiedy to wsadzić :o:o - bo ja jak nienormalna nabrałam już nie po 5 sztuk w paczce tylko po 2 kilo Buziaki miłego dnia Ty to jesteś mocna:lol: 2 kg cebulek:lol2: Ale to prawda, ze na Twoje areały 2 kg to minimum:yes: Moja mama ostatnio tez coś wspomniała, ze kupiła trochę tulipanów na wagę Niedługo faktycznie trzeba wsadzać, a u mnie jeszcze nic nie oczyszczone po lecie:eek: Trza zakasać rękawy:) Miłego dzionka Aguś Witam się pięknie w Twoim watku Agawi:D coś chyba kiedyś czytałam u ciebie,ze masz namiar na sklep internetowy? który ma w swojej ofercie tkaniny takie jak w eurofiranach? szukam ładnej szaro-bezowej tafty do salonu, bardzo podoba mi się tkanina z której ma zasłony Admete , tylko jest niestety zadroga:mad: znalazłam w eurofiranach taftę premium saray w ładnym odcieniu , ale fajnie byłoby kupić taniej:D z tego co pamiętam to Ty również masz zasłony w sypialni z tafty? poczytałam troszkę u admetki o zasłonach i chciałbym je podszyć , gdyby udało mi sie kupić taniej taftę to podszyłabym z tej samej tafty, będąc w eurofiranach podpatrzyłam i podpytałam i oni podszywaja zasłony i czesto w środek dają jeszcze warstwę cienkiej ociepliny ubraniowej(mieli taką dekorację okienną w salonie i fajnie to wyglądało) pozdrawiam Franiu witam Cię serdecznie:welcome: i od razu dementuję, to nie był sklep internetowy, tylko hurtownia Eurofiran, z którą ściśle współpracuje moja krawcowa i ma lepsze ceny niż w salonach. Jeżeli jesteś zainteresowana namiarami na krawcową, to daj znać a prześle Ci dane na priva:yes: Mój materiał na całym dole i w sypialni to tkanina Softy (bardzo mięsista i lejąca), a nie tafta. Tafty się bałam, bo niestety zostają na niej plamki od wszystkiego (nawet po wodzie:bash:) no i tafta lubi się gnieść. Poza tym taftę obowiązkowo trzeba podszewkować. Saray widziałam, nawet ładna. Decyzja należy do Ciebie:D Nie zwróciłam uwagi w salonie na ocieplinę, ale czy to nie wychodzi już za ciężko? I poszewka i ocieplina? Dobrze, ze wybory zasłonowe już za mną. Pozdrawiam cieplutko:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 03.10.2013 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Ty to jesteś mocna:lol: 2 kg cebulek:lol2: Ale to prawda, ze na Twoje areały 2 kg to minimum:yes: Moja mama ostatnio tez coś wspomniała, ze kupiła trochę tulipanów na wagę Aga kupiłam 3 worki po 2 kg - to mam 6 kg plus jeszcze jakieś tam narcyzy i osobno czarne tulipany Ale zmobilizowałas mnie i wsadziłam dziś 2 kd żółtych Aga w przyszłym tyg ma być ponoć trochę cieplej i ja myślę że to ostatni dzwonek na jakiekolwiek wsadzanie i porzadki ....szkoda że już jesień i że taka mroźna od razu Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 03.10.2013 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Ale zmobilizowałas mnie i wsadziłam dziś 2 kd żółtych : a ile to jest tulipanków ?? jakies mega ilości bedziesz miała na wiosnę u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 03.10.2013 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Agawi74 dziekuje za linka plytki piekne wlasnie teraz zerknelam (ale jeszcze nie dokonczylam) Niestety moj M nie lubi plytek drewnopodobnych... sam potrafi wykonywac prace glazurnicze... (tutaj nie moze sie opedzic od ofert:rolleyes:) ale u siebie w domu ich nie chce miec...mimo, ze ja go namiawialam... bo chcialam do jednej z lazienek cos dac... i kategorycznie mi odmowil..woli wydac wiecej na drewno niz ma wziac "badziewie" i tym mnie zatkal wiec do tematu nie wracalam... co do podlogi to wszedzie podlogowka... dom na plycie wiec media zalane byly zanim postawilismy sciany zewn i wewn. Nowoczesnosc kochana, to cos co mi sie podoba... proste gladkie fronty... no chyba, ze znajdzie sie taka kuchnia od ktorej oczu nie oderwe to moze i koncepcja sie zmieni... podoba mi sie rowniez jak ma yokasta... moj uklad kuchni idento... (mojemu M nie za bardzo ten styl odpowiada) wiec trzeba isc na kompromis...w koncu to on zarabia na dom:rolleyes: A teraz ide poczytac co tam wyzej dziewczyny z toba pisaly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 03.10.2013 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Aga kupiłam 3 worki po 2 kg - to mam 6 kg plus jeszcze jakieś tam narcyzy i osobno czarne tulipany Ale zmobilizowałas mnie i wsadziłam dziś 2 kd żółtych Aga w przyszłym tyg ma być ponoć trochę cieplej i ja myślę że to ostatni dzwonek na jakiekolwiek wsadzanie i porzadki ....szkoda że już jesień i że taka mroźna od razu Buziaki 6 kg cebulek?:jawdrop: No nie wytrzymamhttp://www.millan.net/minimations/smileys/groooansmileyf.gif Fajnie, ze Cie zmobilizowałam, szkoda, ze siebie już nie:rotfl: U mnie wszystko leży i kwiczy:bash: Koniecznie musimy się wziąć za porządki, bo zima zastanie mnie ze zmarzniętymi kwiatami w kwietniku:confused: Popatrz Aguś spotkałyśmy się w dzień a ile to jest tulipanków ?? jakies mega ilości bedziesz miała na wiosnę u siebie Właśnie, właśnie o to samo chciałam zapytać- ile to jest 6 kg cebulek? :lol: Agawi74 dziekuje za linka plytki piekne wlasnie teraz zerknelam (ale jeszcze nie dokonczylam) Niestety moj M nie lubi plytek drewnopodobnych... sam potrafi wykonywac prace glazurnicze... (tutaj nie moze sie opedzic od ofert:rolleyes:) ale u siebie w domu ich nie chce miec...mimo, ze ja go namiawialam... bo chcialam do jednej z lazienek cos dac... i kategorycznie mi odmowil..woli wydac wiecej na drewno niz ma wziac "badziewie" i tym mnie zatkal wiec do tematu nie wracalam... co do podlogi to wszedzie podlogowka... dom na plycie wiec media zalane byly zanim postawilismy sciany zewn i wewn. Nowoczesnosc kochana, to cos co mi sie podoba... proste gladkie fronty... no chyba, ze znajdzie sie taka kuchnia od ktorej oczu nie oderwe to moze i koncepcja sie zmieni... podoba mi sie rowniez jak ma yokasta... moj uklad kuchni idento... (mojemu M nie za bardzo ten styl odpowiada) wiec trzeba isc na kompromis...w koncu to on zarabia na dom:rolleyes: A teraz ide poczytac co tam wyzej dziewczyny z toba pisaly Meliso nie mas za co:) no to klops z tymi płytkami- jeżeli M nie lubi to trudno. Musisz wybrać pomiędzy listwami dzielącymi, a samym drewnem. Wizualnie pewnie lepiej będzie wyglądało spójne drewno:yes: Chociaż drewno dużo gorzej przewodzi ciepło no i na podłogówkę nie możesz położyć grubych dech, tylko cienkie w stylu deska barlinecka. Co do stylu kuchni, to temat rzeka.Przy otwartej musi nawiązywać do reszty domu moim zdaniem. I tym samym musisz zdecydować się na jakiś styl:yes: Faktycznie idąc na kompromis z M powinniście wybrać proste, jasne fronty, które będą pasowały do wszystkiego:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 03.10.2013 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Hej Aguś, Ja mam Pandorkę i tak jak Adze najbardziej podobają mi się koraliki srebrne w połączeniu ze złotem... Mogę zrobić fotkę i ci wrzucić. Też jeszcze całej nie mam, no może tak ciut więcej niż połowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 03.10.2013 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 agawi jasnosc, jasnosc, odrobina szalenstwa z szaroscia (tak tyci tyci ) i moze jakis kontarst kolorku w dodatkach ot tyle co wymyslilam i chce miec deska jaka ma byc moj M mi powiedzial. ale ja i moja pamiec w tych sprawach to:bash: od dzisiaj zaczne zapisywac sobie wszystko na kartce to nie zapomne 6kg tulipanow :jawdrop: ale odjazd oj piekna bedzie wiosna piekna.... admete, jaka duza masz dzialke? ja mam 40arow..szkoda ze nie moge juz nic sobie posadzic... oj piekne lato by bylo u mnie piekne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 03.10.2013 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Agus, tez widzialam u MarJel ze ma pandorke.... fajne cacko... chyba mojego poprosze zeby mi tez fundnal, bo nic na reke nie mam, a jest zalegly jeszcze z prezentem na narodziny corci u mnie to takie sa... w PL tez az tyle do wyboru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 03.10.2013 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Aga, musimy się umówić na konkretną datę sadzenia cebulowych. Moje też leżą i czekają na nie wiadomo co. Jak złożymy zobowiązanie, słowa trzeba będzie dotrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts